İzmir'i tek cümle ile anlatın desem ne dersiniz?
Kimin aklında nasıl bir yeri var bakalım.
Kimin aklında nasıl bir yeri var bakalım.
Günübirlik 1 kere gitme şansı buldum normalde Ankarada yaşıyorum.
Ama açıksa şunu söyleyebilirim ki Türkiye nin sosyal yönlerden batıya en yakın gördüğüm yeri.
Kadınlar giyimine dikkat ediyorlar sıcakta şort giyiyorlar (ben ankarada 2000 de 1 görüyorum oda kizilayda) . Erkekleri de daha medeni neredeyse herkes şort veya normalden daha açık giyinmesine rağmen öküz gibi bakan birine rastlamadım bu beni şaşırttı zira Ankarada takip eden mi dersin aval aval bakan mı dersin var. Bunu aşmamak gerekiyor.
Mustafa Kemal Atatürk bence İzmir diyince direk o aklıma geliyor...
Atam büyük adam İzmir kadar sahip çıkan yok ona zaten..
benim aklıma direk o geldi teşekkür eig için :)
Aynen kankiler atamız 😊
1- " bir yahudi sebateyist " bunu ispatlayacak tarihi bilgi birikimine ve belgelere sahip misin?
2 Atatürk yahudi sebateyist olsa ne olacak? sonuçta Bu topraklardan Emperyalistleri kovup Bizlere geri vermedi mi? Neye inandığının ne önemi var?
Sevr Antlaşması'na bir bak istersen, Emperyalistleri kovmasaydı ülke bugün ne durumda olacaktı daha iyi anlarsın...
Herkesin inancı kendisine özeldir, başkasını ilgilendirmez. Bizleri kurtaran bu kahraman adama şükredeceğine, neye inandığını sorguluyorsun, Allah akıl fikir versin... @rooster
Atatürk olmasaydı, Fransızlar Antep'ten sonra
ülkenin bütününü işgal eder, kadınların örtüsünü
başından çeken askerlerin baskısı altında kalırdık.
Başı örtülü kızlar okullarda okuyamaz ve başörtülü
memur olunamazdı. Annesi ve karısı örtülü diye,
namaz kılıyor diye subaylar ordudan atılırdkı.
Atatürk olmasaydı, İtalyanlar bir yolunu bulup
geçmişimizle bağımızı koparmak için harf devrimi
yapar. Mesela yeryüzünün en değerli
kütüphanelerinden Süleymaniye Kütüphanesi'nde
ki el yazma eserleri en az 90 yıl sustururdu.
Bununla da yetinmez, Müslümanların halifesini
aşağılayarak yurtdışına sürerdi.
Atatürk olmasaydı, İngilizler Kastamonu'ya aniden
çıkarma yapar. Churchill herkesi şapka giymeye
zorlardı. Şapka giymeyi reddeden vatandaşları için
seyyar mahkemeler kurar, seri idamlar yaptırırdı.
Hatta şapka kanuna karşı çıkıyor diye iki önemli
şehri Rize'yi ve Trabzon'u denizden bombalatırdı.
Atatürk olmasaydı, Amerikalılar ülkenin yönetimini
ele geçirir. Seçilmiş ilk meclisi zorla dağıtır.
Ali
Şükrü gibi vatansever düşünürleri öldürtür. Kendi
keyiflerine göre kurdukları meclis sayesinde,
ülkeyi en az 30 yıl tek parti ile yönetirlerdi. Kendi
adamları dışında kimseye oy hakkı vermezler,
seçilme hakkı tanımazlardı.
Atatürk olmasaydı, Hitler ülkeyi işgal eder. Türk
ırkını üstün ırk ilan eder, Kürtleri, Rumları ve
Ermenileri aşağı ırk sayar. "Türkiye Türklerindir"
dedikten sonra kendilerini Türk saymayanları
Anadolu'dan sürerdi. Hitler bununla da yetinmez,
Dersim'de sırf Kürt diye çoluk çocuk, kadın erkek
on binlerce savunmasızı bombalarla imha ederdi.
Atatürk olmasaydı, Ruslar Anadolu'yu ele geçirir,
camileri ahır yapardı. Medreseleri kapatırdı.
Devrin en önemli düşünce odakları olan tekke ve
zaviyeleri yasaklardı. Ezanı susturur, yerine
anlamsız gürültüler koyardı.
Atatürk olmasaydı, İstanbul Yunanlılara verilirdi.
Yunanlılar Fatih Sultan Mehmed'den intikam
almak için Ayasofya Camii'nde namaz kılmayı
yasaklardı.
Neyse ki Atatürk geldi de...
@mağdurebaci3
Beynindeki örümcek ağlarını temizlede. Azcık kendin araştırıp bu bilgileri edin. Kopyalq yapıştır yapmadan düşüncelerini bizimle paylaş...
Tüm dünya onu lider olarak görürken hala siz onu kötülemeye çalışıyorsunuz ya...
@mağdurebaci38 Atatürk olmasaydı sen burada o ufacık beyninle kopyala yapışır yapıp paylaştığın şu interneti bile kullanamazdın..
Atatürk olmasaydı o olmazdı bu olmazdı demekten vazgecipte türkiyenin şuankii haline bir göz atın şahsen atatürkü sevmiyom kmsede sevmiyom diye zorla sevdrcek degil ben atatürke karsı bir bireyim bazılarınız atatürkçü olablir bunlar sizin görüşleriniz size uymayan insanlara örümcek kafa veya medeni degilsinz cahil veya arastırın felan demenize gerek yok herkesin kendi aklı fikri bulunmakta dinde bile zorlama yoktur sizin nedir bu atatürkü zorla sevdirme veya atatürkçü olmayanlara karsı hakaretleriniz? İzmir sorusuna karsılık kendini begenmiş cok insan var hcbirine hazetmiyom bir trabzonlu olarak. Sebebide izmirli kime rastlasam trabzonlu insanlara hamsi kafalı yobaz gibi lakaplar takmaları.. ilk önce karsınızdakinin bir insan oldugunun farkına varın bitek sizde akıl denilen bişe yok kimse kimsenin görüşüne terbiyesizlk yapamaz.. kendilerini medeni ilan eden insan grubu ;)
Sunuda eklemek istiyorum örümcek kafa olarak gördügünüz insanlar (iran) suanda dünya gücü.. izmirli bir kız veya birey iranlı bir bayana baktıgı zaman tuhaflıyor çarsaflı diye cnkü onlar müslüman? Medeni degiller veya yonazlar biçok izmirli tanıdıgım böyle konusuyor.. adamlar dünya gücü haline geldi isteseler türkiyeyi 2 dk da yok eder 2023ten sonra ;) yapamaz diyen insanlara burdan hcbi cevabım olmayacak cnkü türkiyeyi bir b*k zannetmeye devam etsin.. ben türküm vatanımı her daim koruyacagm ama hayatın gercekleri bunlar ;)
@Laa_Hee_Bb defolup salak salak konuşma kücük aklınla
@Laa_Hee_Bb la oğlum kafan nerede Atatürk mü var şimdi? Kim getirdi bu hale bu ülkeyi başta kim var?
İşte bassettigimde bu kendi düşüncelerine karsı cıkan insanları aşağılıyosunuz buda medeniyet dimi zeki insan sana verecek daha fazla cevabm yktur gerekwnleri yazdım ben anlayan anlar anlamayan afkursun ;)
Ben atatürk ü sevmedigimi syledm sadece ülkenin durumunu atatrke baglamadm iyi oku @XnickbulamadımkiiiX size kolay gelsin..
@Laa_Hee_Bb şu an senin amacın adamın sorusundan pirim yapmak anca madem karşısın ayrı bir soru açar dile getirirsin benim cevabın altında hakarette edemezsin benim lider gördüğüm insana pirim yaparsan bende aşağlılarım seni aklınız bir yanamı kaçtı a. q farklı soru aç insan gibi eleştir madem öyle bir niyetin varsa...
Soruyu grdm grüş yapmadan once en iyi grsleri okudum ve kendmce dusuncelerimi syledm sen nasıl yorumlarsan yorumla bana göre sen aklı olan fakat cokta s*kimde olan bir bireysin kardes.. düşünce yapınızı cok sacma bulmama ragmen hakaret etmıyom veya aşalamıyorum. Daha fazla yorum yapıpta snle zaman kaybıda yapcak degılım.. ok bb..
@Laa_Hee_Bb benim aklıma İzmir diyince o geliyor ondan böyle yazdım hem bu soru başlığına bak arkadaş adam İzmir diyince aklınıza ilk gelen şeyi yazın yazmış beni eig seçenide 10 gün oldu o gıt beyninizle soruyu götünüzle anlayıp yorum yazdınız anca sen o kıt kafanla eştiremezsin atatürkü defol git buradan bir dahada yazma
Nickimi oku daha dicek bişeym yok bb ;)
lh6.googleusercontent.com/.../TSx9EdMNWs_-N2FOYIe1vtX_pRefegBKKKoYJH6GcP6FTrP917srSq0mFBc1cuQP4x8GJkCchW-9Gwb_xmJBv6EdPHsaigqqggf-JZlKouMHtdHcljoglBf0IOGDd85XKt8310jMA_BnOU9g8t-_gYoDuAUEAOB1vSVTa3UP=w384-h384-nc İzmir diyince bu geliyo aklıma. Küçükken gitmiştik ve hep bundan alır dururduk ☺
#İzmirAşktır 💕💕💞
Cevap
197Cevap
İzmir'i anlatmaya kalksan, okuyanlar da anlamaz. Ama ülkem şartlarında, rahat ve huzurla yaşayabileceğin tek şehir İzmir'dir. Bunu tüm İzmirliler de bilir. Aslında herkes bilir ama bir çoğunun işine gelmez kıskandıklarından dolayı. :):
Doğma büyüme izmirliyim ama Son zamanlarda diğer şehirlerde oldugungibi Keko ve teşko'lari arttı
Malesef evet=/
Zeyntinli rock festler aklıma geliyor bir gitsek şu vilayete ne çok rock fest oluyor efenim. Bu arada burada Atatürk'ü aşağılama çabasında olanlar izmire gavur diyenler aşağılayanlar. Adamlığınıza tükürdüklerim ne kitap okursunuz ne bir şey. Ne tarihini bilirsin ne dinini. Millete fetva verip kötülük tohumu atan amerikan mandası isteyen zavallılarsınız.
Atatürk'ün ve Atatürkçünün şehri, rakı balık cenneti canım İzmir <3
S. a hayırlı işler İzmir kızları nazlı cilveler www.google.com.tr/.../watch%3Fv%3DWxfS8CkVgZQ&ved=0CBwQjzgwAGoVChMIt9C9kcivxwIVzL4UCh21FQJ8&usg=AFQjCNH468SNpOFQvEujOZRDbeRRre9k0w&sig2=BNtn48wU75wjkLEz7Zlj_Q
Asik oldugum sehir..
www.kizlarsoruyor.com/.../q3659854-1-64-boy-51-kilo-olculer-detayda-nasil-sizce
Sorumu cevapalr misin benim icin cok onemli
dün ilk defa izmire gittim. karşıyakaya geçemedim.. konak alsancak kordon çankaya civarlarını gezdim hepsi birbirine çok yakın zaten.. kısıtlı bir vaktim vardı olsaydı sonuna kadar gezerdim. nemi olmasa mükemmel şehir aslında :D
bir o yana bir bu yana sallanıyor e ben baktıkça aldanıyor inaadına inadına bağlanıyor yangınlar yakıyor 😁
Güzel şarkı:D
İstanbul'da doğma büyümeliyim ama izmirde çok arkadaşım var. bu kadar delikanlı insanlara canım feda. Türkiyenin en modern ve batılı şehri. yobaz yok cahil yok. saygılı herkes
Çok güzel kızlar olması ancak çok sıcak bir yer olması. anca tatil için gidilebilecek bir yer olarak düşünüyorum. ayrıca kızlar sürekli etek gibi şeyler giyiyor ben nette felan görürüm hoşuma gider severimde ama canlı halde o kadar fazla görünce ben utandım yani.
Bana huzurun olduğu özgürlüğün olduğu insan haklarına saygının sonsuz olduğu insanların inançları doğrultusunda rahatça hareket edebildiği mükümmel ötesi bir şehir geliyor aklıma.
@SinirliBiber e sor derim. onun sehri. Ama bir cumle olmasin. Uzun uzun anlatsin guzel Izmiri. Turkiyenin avrupasini. sanirim ilk free wifi de orda halka sunulmustu
Fuhşiyatın kolay ve yaygın olduğu bir vilayet. Fuhşiyat=Dinin yasak ettiği her türlü günah, kötülük. Gerçi orada din pek yok gibi :D
heye çok biliyonuz gizli bey
evet dogru soyluyorsun izmirde herhangi bir kadin baska bir erkege sede etmez
Başbakan bile gavur İzmir dedi. Ben demedim bu lafı.
Türkiyenin gurur tablosu Atamızı ve vatanımızı mantıklıca savunan tek il.
hoşgörülü insanlık ama hele bir konya'ya kırşehire falan gidince anlıyorsun değerini:( eskiden sevmezdim ama ülkeye daha çok İzmir gerek acı ama gerçek:/
izmiri artik Suriyeliler feth etmis, bugün bir resim gördüm sokaklarinda arapca yazilarla doldurmuslar.. : D
Eren geliyor, okulum geliyor, Alsancak geliyor, Bornova geliyor, güzel insanları geliyor, havası suyu denizi geliyor. Bu böyle uzar gider. Güzel şehir vesselâm.
İzmir biraz burnu havada bir il tabi bu benim gördüğüm, genellemek çok yanlış olur..
Yasanacak yer derdim. Cok camur atarlar ama herkes İzmir de mutlu olabilir. Yasama mudahale yok. Ama ben antalyayi tercih ederim o ayri :))
neresinde yaşıyorsun
Tatili hep izmirin farklı bölgelerinde yaparım.
"Yazın gidilmesi gereken türkiyedeki tek yer" diyebilirim.
denizi kız, kızı deniz, sokakları hem kız hem deniz kokan şehir. alıntı biyerden ama nerden ben de bilmiyorum
türkiyede çağdaş türk kadınlarının en çok olduğu/yaşadığı veya yaşayabildiği tek yer.
vatani icin gerektiginde sokaklara dökülebilecek cesur ve iyi gurekli bir halk ve o halki olusturan nazik sicak kanli anlayisli ve yardimsever insanlar.
Adnan oktar , kedicikler, sabetaistler gizli yahudi tarikatları birde kazanılamayan expo fuarı...
Bir insanı İzmir'den çıkarabilirsin ama içindeki İzmir'i çıkaramazsın
İzmirin denizi kız kızı deniz kokar, sokakları hem kız hem deniz kokar derdi dayım.
Huzurun dolu olduğu en güzel yerini hiçbirşeyin tutamayacağı Herşeyin Çözümü olduğu çılgın İzmir
kordon boyu aklıma geliyor genelde İzmir için
gidip dolaşmak istiyorum kordonda:)
her türlü insana her türlü mekana sahip olan hem güvenilir hem de pek tekin olmayan bir şehir :D seviyom izmiri
Ben İzmirde oturuyorum sadece gezilcek yerleri bira guzel sokaklarfalan berbt cogu yerler kimse bakmiyo beldiye falan cokmagduruz snjsjsjsj :D :D oldu mu?
Türk değilim, ateistim ama her zaman idolümdür Atatürk. İzmir'de ve Ankara'da Atatürkçü olanlara bayılıyorum. Asla karşısındakiye zarar vermeyecek insanlar.
Sen geri kafalı Osmanlı'dan kalmasın sanırsam. Atatürk olmasaydı yoktunuz şu an.
Türk olmadığım halde çoğunuzdan daha bilgiliyim. Atatürk'ün ne yaptığını bile bilmiyorsunuz. Atatürkçüler siz doğru yoldasınız, emin olun.
türkiyenin şıkır şıkır eğlence merkezi ve benim şehrim memleketim kimseye vermem :)
it's californiacation.
soruyu okuyunca şarkının bu cümlesi geçti aklımdan :D
İzmir deyince aklıma rüya geliyo rüya gibi şehir <3
Yobazlık gelir. Dar fikirlilik, sığlık gelir aklıma. Dine dindara insana ve özgürlüğe saygısı olmayan insan gelir aklıma. Aslında eskiden böyle değildi. Sonradan böyle oldu.
İzmir mi öyle?
Öyle malesef
küçükken bir şarkımızda " izmirin dağlarında çiçekler açar yaşa mustafa kemal paşa " diye bir şarkımız vardı onun için atam aklıma geliyor.
Benim için hayal kırıklığı umutsuzluk kötü hatıralar yaşamım boyunca sınırları içine girmeyi düşünmüyorum
Bu son yazan kardesime sonuna kadar katiliyorum @magdurebaci38
Biraz klişe olcak ama en doğrusu bu İzmir anlatılmaz yaşanır ;)
Gunahim kadar sevmem ama malesef izmirde oturuyorum
Gavur!!! şaka şaka aklıma kız geliyo güzel kızları olan sehir diye anlatırdım
CHP'nin kalesi ve üniversiteyi okumak istediğim şehir.
Cumleye gerek yok... 4 kelime yeter... AŞK... MUSTAFA KEMAL ATATÜRK...
Dinlendirici bir etkisi var ve nemli havasida biraz yorucu :)
Podyum yürüyüşü ile her yerde beni kesmeleri! Teşekkürler Miss İzmir, Birinciyi Kaptım. Sıra Ödülünde;)
bu güzide beldemiz için 2 tane meşhur ''gav'' ile başlayan kelimelerimiz var bilirsiniz gençler gerisini siz birleştirin
çingelener işgal ettiler artık eski İzmir yok ama bir kere göztepe karşıyaka maçına gidip göz göz diye bağıracam :D
Bir türlü sevemediğim yegane şehirdir İzmir.
Sevmedim, sevemedim, sevemiyorum...
Napsak ki biz bizi.
Yasadıgım büyüdüğüm grliştiğim suyunda yüzdüğüm yer...
en çok bilinen bir kaç yeri güzel kalanı köy. hatta köyden de beter.
"İzmir'de hayat beklenmez, kovalanmaz da O zaten sizinle beraberdir."
💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕
Cumle bile kuramam ki nutkum tutulur sadece kalppp 😊 cok seviyorum izmirimi
Laik modern cagdas akp gericiligine boyun eğmeyen guzel sehir
İzmir diyince kızları aklıma geliyor soyledikleri kadar var :)
günün sorusunu hep izmirliler soruyo derim.
"gitmedim ama gitmeyi cok istiyorum" da izmir'in adı gectiginde ikinci duydugum şey.
Neyi savundugunu bilmeyen cahil yobaz kemalistler gelio aklima
Bazı kötü anılardan dolayı pek sevmediğim bir şehir.
Ilk basta ATAM geliyor. Ardindan asik oldugum hatun tabiki
boyöz dü yanlıs hatırlamıyorsam karşıyakada yemıstım cok guzeldı tadı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar