Canım, cigerim gibi gördüğüm tavşanım var bir tane 😕 adı minnoş. Minnoşum ; Aşırı çok ilgi gösteriyorum ona ama vermek zorundayım. Okula gidicem, minnoşum sıcağı sevmiyor. Bakımı aksıyacak , ilgim aksıyacak ve ona daha iyi bakacak biri arıyorum. Petshoba geri vermelimiyim komşuya falan mı vermeliyim. ya da başka bir tavsiyeniz varsa onu da dinleyebilirim. Yardım lütfen...
Barinaklar olabilir en azindan baska hayvanlarda olacak... veya komsuna verebilirsin ben de tavsan besliyorum bakimi oldukca zordur. cok fazla ilgi isterler oksanilmaktan zevk alir hatta zorla kendini sevdirirler. Senin yerinde olsam okulu bahane etmez bakmaya devam ederdim :) benim 10 saatim ise gidiyor ben yine de zamann ayirabiliyorjm
Çok büyüycek, çiftleşmek istiycek. Bir ayda en az 7 yavrusu olan bir hayvan. Nasıl bakıcam öğrenci halimle... Onu çok ama çok seviyorum. Ve çok iyi anlaşıyoruz. Aşırı güzel oynuyoruz. Elimi yalıyor hoş kaldımı. :) çok hoşlanıyorlar burnunun ordan ve kulaklarının ordansevilmeyi...
Olsun kisirlastirir ciftlestirirsin.. ayrica senin hayvani verecegin kisi onun ciftlesmesini onemseyecegini nerden cikardin? Buyur elbette benimki kedi kadar oldu kocaman su anda mobildeyim gonderemem resmini :D ama buyumesi evde birseyler icin engel degil... kuru otu 10tl bide palet yem alacaksin tamamdir cok masrafi yok ama yinede sen bilirsin.
aynen öyle , okulu bahane edip vermiycem sonuna kadar benimle kalıcak. kafesini de açtım tuvalet eğitimini yapıcam. gidip içine tuvaletini yaptıgı sürece bence serbestce evde gezmesinde bir zarar yoktur :) Teşekkür ederim fikrimi değiştirdiğin için
ben şöyle yaptım odanın kapısını açtım oraya ince bir tahta koydum tavşanın zıplayıpda aşamayacağı bir tahta... bu yüzden sadece benım odamda dolaşıyor tabi odada koltuk ve yatağım var doğal olarak koltuğu kemirdi ve yatağıda... odamda 2 yatak var 2 yatağın ustune büyük çöp poşetleri seriyoruz ardından o poşetlerin üstüne evde kullanılmayan yorgan koyuyoruz tavşan genelde yatağımın ustune işemeyi seviyor bu durumda çiş sorunu ortadan kalkıyor eğitimli oluyor :D sadece kakalarını biraz saçıyor o kadar daha sonra da koku yapmaya başladığında yorganlar onları büyük bir leğenin içerisinde yıkarsın ayaklarına basarsın üstüne falan o kadar başka sıkıntısı yok ha bir de elektrik kablolarından mümkünse tüm kablolardan uzak dursun bir keresinde bizim tavşan kabloyu kemirmiş sigortaların atmasına sebep oldu ... ve titriyordu elektrik çarpmıştı ölümden döndü yavrucuk :D bunlara dikkat ettiğin sürece sıkıntı yok
Toplam 7 Köpek besledim , kuş besledim, balık besledim. Şimdide tavşimi besliyorum. Belli yaştan sonra hayvanlara ilgim daha çok arttı daha çok sevmeye başladım. Ama kpss var önümde hayatımı değiştirecek belki de. Mutlaka ilgisiz kalıcak ve ben bunu istemiyorum
yani kapalı ortamda oldugu için gunun belirli bolumunu ona ve onun sıkıntılarına harcamalasın birde hastalndğında falan daha da zor bence daha güzel birşey yapabilirsin internetten araştır derim bu çocuk esirgme ya da cocukların ihtiyclarını karşılayan hayır kurumlarına ulaş belkide birine hediye ederler
çok büyük küçük olsaydı alırdım ama ben bakamıyorum 2 tane vardı tavşanım biri ihsal oldu diğeri dişiyi öldürdü kuş aldım oda öldü ben almıyım en iyisi
2,5 -3 aylık daha neresi büyük kurban olduğuma kıyamam zaten. :( Bakımı zor hayvanlar almışın, ilgi ve dikkat gerekiyor. Bence sen köpek al onlar kolay...
Bende ciddiyim. Hangi ildesin, bakabilicekmisin. Kaç saat zaman ayırabilirsin. Bakımını anlatıyım eğer olursa ciddiyim gelir ben kendi ellerimle veririm sadece yeterki iyi bakın olum fazla bişi istemiyorum ya :(
Zincir değil o :) Göbeğin deki şey rahatlatıyor çünkü tavşanlar doyduğunu hissetmiyormuş. Önüne ne gelirse yiyormuş. Karın ağrısı oluyormuş onu takınca idareli yiyormuş... O şeyide gezerken takıyorum :)
Biz orda gezmeye gidiyorduk bikere ya, çok hızlı gidiyor arkasından koş koş yetişemiyorum sonra alay konusu oluyor. bir ara arkamdan bir oğlan sarışınların aptal olduğunu daha iyi anladım diye bağırdı. Oysaki ben sadece tavşanımı tutmaya çalışıyordum :(
Ya nasip, bende baktım kedi. Koltuklara ve halılara dikkat et aşırı zarar veriyorlar ama ne yaparlarsa yapsınlar bir kaç haftadan sonra sana tam anlamıyla alışırsa gelir kucağında uyur falan öyle tatlılar yani
Ev tavşanı, kurtlar kuşlar yermiş. Dağ tavşanları daha saldırgan oluyormuş. Ev tavşanları seste , yüksek ışıkta kıpırdayamıyor bile olduğu yerde duruyor. Çok korkuyorlar
En İyi Cevaplar