Gercekten bos muhabbet yapicaklar gelmesin , ben fransa'da yasiyorum ve kapalı bir bayanım. burada cok pek kuzu et tarzi bulunmuyor domuz eti pork meat bacon tuketiyoruz kuran'da mecbur kalindiginda yenilebilir diye yaziyor bunun harami var midir bazilari yargiliyor cunku?
Cevabın nedir?
+1 yılBak güzel kardeşim. Domuz etinin dinimiz açısından yasaklanmış olmasının temel nedeni doğal ortamda beslenen domuzların beslenme şeklinden dolayı etlerinde parazit oluşması ve bu parazitlerin yenmesi halinde insanlara bulaşmasıdır. Domuzların dışkılarını bile yedikleri bilinmektedir. Ancak günümüz koşullarında modern domuz üretme tesisleri kurulmuştur. Domuzlar steril ortamda üretiliyor ve sağlık açısından sürekli kontrolden geçiriliyor. Özellikle avrupa da buna büyük özen gösteriliyor. Nitekim marketlerde satılan domuz ürünleri de bu tesislerde üretilen hayvanlardan elde ediliyor. Artık Kuran'ı 1500 sene önceki yaşam ve teknoloji şartlarına göre yorumlamaktan vazgeçmemiz gerekiyor. Ben şahsen domuz eti yemeyi tercih etmem ama yenmesinin de dinen sakıncalı olduğunu düşünmüyorum. Domuz etine gelene kadar Kuran'da hırsızlık yapma, kul hakkı yeme, Allah'ın yarattığı varlıklara eziyet etme diye yasaklar var. Bunları önemsemeyenler nedense domuz etine gelince haramı hatırlıyorlar.
21 Yorumla
Soran+1 yılTesekkur yorum icin zaten yediklerim pis degil kucuklugumden beri tuketiyorum meburuz cunku cok dogru yorum yapmissiniz turkcem zayif maa yinede anladim ben sizi
En İyi Cevaplar
+1 yılDomuz etini yemen için savaş veya açlık zamanında yaşamamız gerek ama öyle bir devirde yaşamıyoruz değil mi? En iyisini Allah bilir ama senin o domuz etini yememen için bir sürü şansın var kaldı ki fransa da müslümanlarla birlikte yahudilerde yaşıyor yahudiler de tıpkı müslümanlar gibi domuz eti yemezler onun için domuz eti satmayan yerler illaki vardır. Konumunu değiştirseydin çok daha iyi olurdu bence bulunduğun yerde kuzu veya dana eti satan bir yer yoksa.
32 Yorumla
Soran+1 yılKucuklugumuzden beri tuketiyoruz bolge kaynakli belki paris tarafinda olabilir.
- +1 yıl
Keşke yemeseydiniz yine de.
+1 yılBunun sadece dalga amaçlı yazıldığını düşünüyorum ama. Bende fransada yasıyorum küçük biryerinde kaç saatlık yol yapıyoruz helal et almak için. Domuzu geçtim dışarıda et yemiyorum helal kesin degil diye etsiz yaşarım genede yemem yemediğim halde ölmedim daha sende ölmezsin. ve Kuran ı Kerim’de domuz için degil et tavuk gibi şeyler için mecbur kalındığı taktırde helal kesim olmadan yenebilir diyor.
40 Yorumla
Diğer konusunda 517 cevap paylaştı. Sorun etme derim.
04 Yorumla- +1 yıl
yawww bir yür gitin nasıl sorun olmaz siz iyice kafayı yemişsiniz
- +1 yıl
yiyin bacım. açlıktan ölmektense, vitaminsiz kalmaktansa domuz eti yerim. eğer Allah bunun için bize günah yazıyorsa zaten o din yalandır. Allah insanların iyiliğini ister nokta
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
36
Cevap
77Cevap
Kizim sen hastamisin srnin ne dinden nede Kurandan haberin yok Kuranda mecbur olursan acliktan olmemek icin yiye bilirsin yaziyor gidip firansada keyginden yiyorsun illa etmi yemne gerek ya da yiyceksen tavuk ye balik ye makarkna ye dunyanin her yerinde bulunuyor nasil bir zihniyet buya gunah ya sinir oldum
40 Yorumla
+1 yılDomuz etini sevdiğinden yiyosan sana karışamaz kimse tabiki senin görüşün tercihin kapalı olduğunuda belirtmene gerek yoktu, Kurandan bahsediceksen müslüman olmanı belirtmen yeterliydi. Sorunun asıl yerine gelirsekte domuzdan başka yiyecek bişey bulamazsan ye diyor başka et ürünü bulamazsan ye demiyor ki helal kılınmış diğer et ürünleri Türkiyedeki kadar yaygın olmasada bulması zor değil.
10 Yorumla- Diğer konusunda 20,4b cevap paylaştı.
+1 yılBoş muhabbeti yapan sensin, diğerlerine gerek kalmamış ki. :?:
110 Yorumla Et yemek zorunda misin balik ye. Etin proteinin baska yerden al. Domuzun haram oldugunu hatta neden haram oldugunu bilmiyor musun. Saglikli bisey degil ki. Zorunda felan degilsin benim arkadasimda fransada. Kapali bir bayan oda yemiyor.
22 Yorumla
Soran+1 yılKucumlugumden beri tuketirim yadgilamak icin sormadim yani siz yapiyorsunuz
Yok hani Fransa'yi bilmesek inanacagiz domuz eti disinda etlerin fazlaca bulunmadigini. Binlerce müslüman yasiyor orada. Yiyecekseniz yiyin kimseyi irgalamaz da, ortaya attiginiz yeme sebebiniz oldukca gülünc.
21 Yorumla
Soran+1 yılBulundugum bolgede yemin yok markette yalniz pork meat bacon ve proscitto satiliyor
+1 yılVejeteryanlar ölmüyor açlıktan, çoğunluktan daha sağlıklılar hatta..
Eğer hiç yiyecek yoksa mecburiyetten yiyebilirsin domuz etini, "başka et yok" diye yersen olmaz. Başka et yok ama başka tür yiyecekler var.. Meyve, sebze, balık, ekmek vs.32 Yorumla
Soran+1 yılAma et seviyorum ben.
- +1 yıl
Din, kimsenin "hobilerine, zevklerine" göre şekillenmez.
İlla da "yerim ben seviyorum işte banane" dersen afiyet olsun ne diyeyim..
O size ancak ölü hayvanı, kanı, domuz etini ve Allah'tan başkası adına kesilenleri haram kıldı. Her kim bu haram şeyleri yemeye mecbur kalırsa (başkasının hakkına) saldırmadan ve aşırı gitmeden yiyebilir. Şüphesiz Allah, çok bağışlayıcıdır, çok merhametlidir.
10 Yorumla- Diğer konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılSizin bulunduğunuz konum mecbur değil tabiki haram kendi pisliğini yiyen ve eşini kiskanmayan tek hayvan ve bilimsel olarak ispatlanmış bir gerçek var sürekli tüketen insanlarda kıskançlık ve sahiplenme duyguları zamanla yok oluyor et protein için vardır bunu başka gıdalarla da tamamlaya bilirsiniz
20 Yorumla Diğer konusunda 10b cevap paylaştı. Halamlar yillardir fransada yasiyor bir cok kez gittim istedigimiz zaman bulup yedik ! Fransanin neresindesin yaz kuzenlerimle irtibata gecip sana yardimci olayim
12 Yorumla
Soran+1 yılLyon'da yasiyorum
- +1 yıl
Diğer konusunda 993 cevap paylaştı. Domuz eti net haramdır. "Mecbur kalınca" durumu, eğer açlıktan ölme tehlikesi içindeysen "sadece ölmeyecek kadar" yiyebilirsin. Karnını doyuracak kadar değil.
20 YorumlaDiğer konusunda 8,4b cevap paylaştı. Muslumansan yememen gerek. Burun yabancı ülkelerde dana kuzu ve tavuk eti satılıyor. Günah mi diye soruyorsan , bu zorunluluk degil su an. Dağ başında açlıkla mücadele etmiyorsun. Yiyeceğim dersen de , senin bileceğin iş.. Kimse karışamaz.
10 Yorumla:D yuuuh yuh yuh yuh Kuran'da açlıktan ölme gibi bir durum söz konusu ise ölmeyecek kadar yiyin diyor. baş örtülü birinin domuz eti yediğini hayal bile edemiyorum o derece :/
30 YorumlaDiğer konusunda 4,1b cevap paylaştı. Mecburiyet nedir. biliyormusun..
Dağda bayırda yiyecek bişey bulamaz isen anca yersin oda ölmemek için..
Koca fransada kuzu dana eti kalmamış mı.
Güldürme (;12 Yorumla
SoranBulundugumuz yerde yok belki paris gibi olan yerlerse olur ben dogma buyume burdayim kimse yadirgamiyor sadece aklima takilip sordum saldiri gerek yok
+1 yılharamdır çünkü mecbur değilsin illa et yemek zorunda değilsin başka yiyeceklerde var ya da illa et yemek istiyorsan fransanın hepsini arasın kuzu eti bulursun bence artık yeme vazgeç haramdır
10 Yorumlamecburluktan kasıt açlıktan ölmegibi bir durum söz konusu ise sadece yeteri miktarda yenmesi ama sen domuz eti yemedende yaşamını devam ettirebilirsin
10 Yorumla
+1 yılbacim kendini kandirma. mecbur kaldigin bir durum yok, nefsin seni kandiriyor basga seylerde yiyebilirsin fransdada illaki kuzu ve ya dana eti vardir sealmaeetle kal
00 Yorumla- Diğer konusunda 12,8b cevap paylaştı.
+1 yılMecbur kalmak mı oluyor o? :O Aç mı kalıuyorsunuz dağda mı kaldınız başka yiyecek yok mu? :O
Neyse boşa yazmayın dediniz... Karşı çıkış yaptığım için boş muhabbet yapmış oldum k. bakmayın :S13 Yorumla
Soran+1 yılKucuklugumden beri tuketiyoruz sadece merak sordum yanlis olmasin
- +1 yıl
Babam 1972 viyanaya gelmis helal et bulana kadar et yememis sonra türkler bir olup köylere gidip kuzu satin alip kesip yemisler ! Dikkatini cekerim sene 1972 ve Soran 2015 de kuzu bulamiyor 😀 mecbur kalirsin ama nasil kalirsin bütün imkanlari zorlarsin fransada kuzu inek bulamazsin soyu tükenmis olur , acliktan ölmek üzere olursun yasamak icin yersinde ama böylede nasil mecbur kalinip yeniliyor anlamis degilim hani 😒
Gizli Üye(36-45)+1 yılBulabilirsen kuzu dana tavuk etleri bulmaya çalış ama sadece bulamıyosan domuz eti varsa bence hiç et yeme çünkü domuz etinin yasaklanmasının bir sebebi de şu domuz eşini kıskanmayan tek canlıdır o yüzden onun etini yediğimizde o huy bize de geçiyo eşler arasında sadakat sevgi azalıyo
10 YorumlaDiğer konusunda 6b cevap paylaştı. gerekirse et yemeyeceksin her şeyi bulursun domuz eti yemenin zorunda olması durumu gerçekten farklıdır, senin yaptığın dibine kadar haram emin ol
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKokoca fransada herkes domuz eti mi yiyor orada bir sürü müslüman var (fransada) özel kasaplar marketler oluyor bence sen bu sorunla boş muhabbetin dibine vurmuşsun
12 Yorumla
Soran+1 yılBulundgumuz yerde yok
Cevap sahibi+1 yılortaçağda yaamıyoruz herhalde getirtirsiniz yani yahudi ve müslüman sayısının bu kadar yoğun olduğu bir ülkede zorunluluk olarak geçer mi dinen bilmiyorum yaptığınız iş. Bence bir camiye gidin derim ama olduğunuz yerde tahminimce camide yoktur.
Gizli Üye(36-45)+1 yılsanki 3. dünya savası , kıtlık ve salgın var ve bulunmuyor ohaa yani bunlar bahane değil , ayrıca bir sürü türk orda dönercilk yapıyor basta eniştem olmak üzere
38 bölgesinde ;) özele yaz dukkanın adını vereyim zekat niyetine et versin yazıktır yaa10 Yorumlamecbur kalındığından başka yiyecek hiçbir yiyecek bulunmuyorsa ölmeyecek kadar yenilebilir. Ölmemek için yemek yani. Senin yediğin haram oluyor
20 Yorumla
+1 yılÖncelikle mecbur değilsin, yani ithal edebilirsin ya da hiç yemeyebilirsin et yemezsen ölürsün diye birşey yok.
10 Yorumla
+1 yılKur'ânda çok mecbur kalırsan Doymayacak şekilde yiyebilirsin diyo artı yurt dışında bizimde tanıdıklarımız var ama domuz etivyemiyorlar yine kendi boşuna kandırma, et yemezsen açlıktan ölmezsinde.
30 Yorumlamilleti cahil sanıyorsun galiba ya da iş olsun diye böyle bir konu açtın. benim kardeşlerimde fransada yaşıyorlar ve senin dediğin gibi bir durum söz konusu değil zorda kalmışmış sanırsın açlıktan ölecek yiyecek başka birşeyi yok
10 Yorumla- Diğer konusunda 4b cevap paylaştı.
+1 yıldomuz eti yemek haramdır orası kesin. ama ayete mecbur kalmadıkca yenilmez. yani hicbisey yok yani helal yemekler yok acım ne yapacaksın. haddini acmadıkca yiyebilirsin doydun mu bırakacaksın keyif niyetiyle yenilmez.
00 Yorumla kapalı bir bayanım dan gerisini okumadım... Haram !
60 Yorumla
+1 yılMecbur kalmak demek açlıktan ölecek hale gelmek demek. Kendince yorumlama.
10 Yorumla
+1 yılFransa'da yaşayıp helal gıda tüketen cok müslüman var sen mi zorunlu kaldın yani savaşta mısın da zorunlu kalcaksın sacmalamışsın
30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılölmemek içinmi yiyosun onu yani yiycek başka şeyin yokmu? et yeme o zaman yani. hem günahı geçtim domuzun eti sağlıksızdır yani
12 Yorumla
Soran+1 yılTadi lezetli ama ailem sorun yapmiyor ben dogma buyume burdayim
Cevap sahibi+1 yılee yani? kuzum ben sana tadını ya da diğer şeyleri sormadımki. eğer günah açısından ve sağlık açısından bakarsan duruma yeme derim çünkü her türlü zararlı yani. ayrıca ailenede bakma her koyun kendi bacağından asılır. yaptığın eig seçimine göre daha çok içini rahatlatmak için sormuş gibisin ama sonuçta domuz etini yemek zorunda değilsin ki kapalıyım demişsin yani belli şeylerin farkındasın demektir bu. haramdan uzak durman gerektiğini bildiğin gibi. yani YEME. ama seçim senin tabii
+1 yıl'Pek' kuzu eti bulunmuyor, demek ki az da olsa var. Zorunluluk hali olduğunu sanmıyorum.
14 Yorumla- +1 yıl
bir de soru sorup kendi kafalarına yatan cevabı eig seçiyorlar ya, hastayım bu duruma.. @-Peace
- +1 yıl
Ups alt tiren de varmış @-Peace_
burada domuz eti günahtır diye takım verirler kendini salkımı götürürler mk sapıkları kendi vicdanınla rahatsan sıkıntı tyok bizi mahveden sadece önyarhgılarımız
10 YorumlaKuranda senin de bahsettiğin gibi mecbur kalırsan ye ve bağışlanmak için dua et deniyor. Senin mecbur olduğunu düşünmüyorum. Kaldı ki Fransa'da domuz eti olmayan bir çok yiyecek bulabilirsin.
10 Yorumla
+1 yılAman ne takılıyosun bacım ye gitsin nolacak ki hem dinsel açıdan bakarsak zorunluluktan yiyorsun
00 Yorumla
+1 yıleğer başka etlere ulaşma imkanın var da kolaya kaçıp domuz eti yiyorsan tabiki haram.
02 Yorumla
Soran+1 yılImkan olmuyor eski market vardi orda ypk yeni getirmiyorlar.
- +1 yıl
istesen gider satılan yerden alır buzluğa atar lazım oldukça çıkarır yersin.
+1 yılYa birak ya mecbur kalincaymis. Sen kimi kandiriyosun? Kitlikta mi
Kaldin bende Hollanda da yasiyorum istemedigin kadar et var. Olmasa bile et yemek zorundamisin. Allah islah etsin.00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılhttps://www.youtube.com/watch?v=OCawpY-hAeE
kısaca açıklıyor.10 YorumlaBaşka şey bulmanız imkansız mı? Yani yemeyince aç mı kalıyorsunuz?
30 Yorumla
+1 yılMecbur kalma durumu yiyecek bir sey bulamadiysan gecerli. Haram yiyorsun su an.
10 Yorumla- Diğer konusunda 453 cevap paylaştı.
+1 yılAfiyet olsun da :) Haram tabi ama daha iyi bilenler aciklarlar
00 Yorumla Mecbur kalmaktan kasıt açlıktan ölmek açlıktan öldüğünüzüi sanmıyorum
00 YorumlaKuranı kerimde yazıorsa bunu bir daha burada sorma qereqi nıe duyuon:D
00 Yorumlaneden? yemeye mecburmusun? başka yiyecek yok mu orda? birşeyi yapmak istersen bahane cok. kuranda haram yazıyorrr.
00 YorumlaHaram et yemeye mecbur değilsin iyi bir taramayla bulma imkanin da var ki bulamasan bil et yemeyince olunmuyir
00 Yorumlabence haram. mundar olan hayvanlardan sadece savaş ya da felaket halinde atın sağ arka bacağından ölmeyecek kadar yenilebilir diye biliyorum. ama yinede bir hocaya sor.
00 Yorumla
+1 yılOlsa da yesek...
https://i.hizliresim.com/j2j6r9.jpg00 Yorumla
+1 yılmecbur kalınması demek açlıktan ölmek üzereyken karnının doyacağı kadardır ama domuz eti de aynı alkolde aynıdır. Alkol kullanan bir çok kişi domuz etine karşıdır ben de onu anlamam
00 YorumlaO açlıktan ölecek durumdayken helal kılınan bisey canım.
10 Yorumlamecbur kalmak derken ölümle karşı karşıya kalmak kastediliyor ve doyana kadar değil sadece ölmeyecek kadarı helal gerisi tamamen haram. bence en kısa zamanda bırak. bulamadım diye yemek diye bişey yok.
00 Yorumla
+1 yıltee fransalara gitmiş hâla et peşinde vejeteryanlık gibi bir şey var süper bir şey bir denesene
00 Yorumlaya sacmalama et yemessen ölmessin yeme yani sapık sapık sorular soruyonuz :D
00 Yorumla
+1 yılmecbur derken açlıktan ölmek üzere bir durumu kastediyo tabikide haram
00 Yorumla
+1 yılet yemesen de olur ölmezsin mundar hayvanın etini yicene
00 YorumlaYe canim ye burada haram diyenlerin cogu alkol kullanan insanlar farkinda degiller ki alkolde haram ikisi arasinda bir fark yok yani.
00 Yorumla- Diğer konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılFransada yaşayan onca türk nasıl buluyor bu etleri😊 sanki herkes domız eti yiyor avrupada😒 boş muhabbetin dibine vuran sensin...
00 Yorumla Haram haram. Bende hollanda yasiyorum ama yemiyorum burdaki domuz sayisi insan sayisindn fazlaa yeme bir dahaa kesinlikle onlar vesveseee hic mecbur degilsinn
10 YorumlaDiğer konusunda 4,2b cevap paylaştı. Seninki mecbur kalmak degil ki isteyerek tuketiyorsun
03 Yorumla
+1 yılkuranda hiç domuzdan başka bişey yok sa yiyin diyor. istersen bulursun.
00 Yorumlabundan değil domuz herşeyi yer çöpleri ölmüş çocuğunu yer ve 4 saat içinde sindirir çok zararlı ne kadar temizlensede
00 Yorumla
+1 yılMecburiyet mı işsiz adada mi yaşıyorsun hiç ekmek bile olmazsa tamamda bu ne saçmalık birde burada yazmış garanti kafa buluyorsun
00 Yorumla- Devamını Gör (53)
Devamını Gör(98)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem