Dinine gerçekten düşkün olan insanları çok severim, aram hepsiylede çok iyidir.Çevremdeki arkadaşlarımın çoğuda dinine sahip çıkan insanlardır. Ben gibi, fakat nekadar ateist, deist insan varsa hepsinden nefret ediyorum. Kavgaya veya tartışma olduğunda kırmadan ikisini barıştırmaya çalıştığım zamanlar çok dalga geçilen insan oldum. Sizce dini önemseyip Ateist insanlara saygı duymayıp onlardan nefret etmek güzel birşey mi?
Cevabın nedir?
+1 yılBenim için senin ayajta durabilmen nefes aalbilmen allahın varlığının bie göstergesidir ve allahın varlığı bizim bakış açımızı göre şekillenir fakat
zaten eğer deist bile olmasam sadece dinlere karşı olan nefretinden dolayı senden uzak dururudum çünkü insanlar ırk cinsiyet statü yaş gibi gruplara ayrıldığı için dğnya bu halde insanların en büyük aptallığı bu
Hala anlayamadınız değil mi?
Önemli olan haklı ya da haksız olmak değil. Kavganın kazananı yoktur ya kaybedersiniz ya da daha çok kaybedersiniz. Önemli olan kalp kırmamak. Önemli olan yargılamadan, karşılıksız sevebilmek ve iyilik yapabilmek. Haklı olunsa bile özür dileyecek kadar asil olmak, bilge olmaktır. Egonuzu kontrol edemediğiniz sürece, o sizi kontrol etmeye devam edecek. Böyle olduğu sürece tüm dünya sizin bile olsa asla mutlu olamazsınız
-Albert Einstein00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Diğer konusunda 3,8b cevap paylaştı.
+1 yılBen hep soyle dusunmusumdur. Ateist, insanla musluman arkadaşına nazaran daha çok zmaan geçiririm. Dha hassas davranırım ona. Hep baktığı açıdan başka bir açıya bakması için teşvik ederim. Ederim ki belki de hayatta hiç dusunmediği bir goruş açısıyla sotirgulayabilain. Dışlamak ile ezmek ile kendisini herkezdennsoyutlarsın. Zaten bunu da hak etmiyorlar. Ama yakınındanolursan belki kendisine birşeyler katabilirsin. Hiç yaa bennne kayıtıcam okusun oğrensin ben bişey katamam deme. Hayat öyle birşey ki islamı sonradan seçen insanların hikayelerine bak hep böyle hadii be bunu dusunmemiş mi valla tartışsak aoylemem bile diyebileceğin basit olaylar etkilemiştir. Ayrıca insan olmak ile musluman olmayı ayırmalısın. Herturlu nefret sadece nefret doğurur.
02 Yorumla- +1 yıl
Kardeşim onu ateistliğine bağlama. Siyasi partileri duşun arkadaşlarınla siyaset yaptığında chp liye akp kafasını, akpliye chp kafasını aşılayabiliyormusun? ben 20 senelik arkadaşlarıma bile aşılayamıyorum :) Buda öyle bişey içten inanır. Mesela yere çop atılır sorarsın kim attı şan nu çoğu dersin atan yoo ben atmadım der, eğer çoğu attığı anda orada kimse yoksa kesinlikle kabul etmez. Ama içinden kendi kendine vicdan yapar. Bu durum öyle. Ne kadar ters konusursa konuşsun tartısman bişey kazandırmaz ona aksine uzaklaştırır, Mantıklı bulduğun bir gorusum varsa soyle ama tartışma ılımlı yaklaş. Zaten bir insanı dininden dondurmek zordur. Ateist te olsa hristiyan da olsa musluman yapma işini çoğu kişi beceremez. Tam tersine eksik bilgilerle kendi inandığına daha çok bağlar. Sen yine de insana insan gibi davran. İnan her turlu nefret sadece nefret doğuruyor. Duygularını anlıyorum ama sen soylediklerimi belki seneler sonra anlayacaksın umarım dkendi içinde muhakeme yapıp doğru dusunceyi, bulursun.
+1 yılNasıl ki Müslüman olanlardan katiller de çıkıyor hayırseverlerdee ateist ve deist insanlardanda kötü veya iyi insanlar çıkabiliyor. Çevrendeki ateistlerin senle dalga geçmesi bütün ateistlerin bu şekilde olduğunu ve onlardan nefret etmen gerktiğini göstermez.
416 Yorumla- +1 yıl
Benimde çevremde varlar (hatta bende biraz onlar gibi düşünüyorum) ama bana zararları dokunmadı. Zaten tarihtede böyledir hep dindar insanlar dinsizlere zarar vermiştir ama hiç bir dinsiz grup dindarlara saldırmamıştır.
- +1 yıl
Tarih konusunda harika bir tespit. En büyük katliamlar din adına yapılmış (bütün dinler için geçerli).
En yakın örnek hadi burnumuzun dibinde Işid olsun. Adam şehadet getirmesine rağmen sırf kendilerinden değil diye şehadet getiren müslümanın boğazını kesiyor. Bununla da övünüyor.
Her din zehirlidir. - +1 yıl
Kesinlikle madem bütün dinler bu kadar iyi bu kadar barışçıl neden bu kadar katliam oldu tam tersine daha öncede şimdide insanları birbirine düşürüyor ve çoğu kişi de farkında değil. Kime sorsan benim dinim barış, sevgi ve hoşgörü dini diyor. Önce bir kitaplarını okusunlar, sorgulasınlar öyle inansınlar inanacaklarsa
- +1 yıl
Kendine Müslüman tabirini bilirsin. İster dini olsun siyasi farketmiyor. O hoşgörü sevgi hikayesi kendi gibi düşünenlere sadece.
Ayrıca hoşgörü ne? Bu ne kibir. Sen kimsin ki üst tepeden bakıp kibirle hoş görüyorum diyorsun diye sorarlar? B-) - +1 yıl
ahaha aynen hoşgörü kelimesi hiç hoş değil. Ayrıca bir şeye inanmadan önce gidersin neye inandığını bir okursun demi hatta sorgularsında ama bu ülkenin çoğu daha Kuranı bile okumaış gelmiş ' ben Müslümanım en doğru din de bu' diyor. Ne biliyosun en doğru din olduğunu diğer dinleri araştırdınız mı onu geçtim çok mükemmel dediğiniz kitabı okudunuz mu ki bunu söyleyebiliyosunuz. Cidden bence bu aptallık.
- +1 yıl
Cem yılmaz diyor ya "beyni yok fikri var" diye. Ahan da bunlar buna örnektir.
İki gram beyinle iki dakika oturup düşünmemiş neye niye inanıyorum diye. - +1 yıl
aynen ya sonrada neden bu ülke bu kadar gerii. böyle bilmeden araştırmadan her duyduğuna inanan insanlar olduğu sürece bu ülke gelişmez. Aziz Nesin in de dediği gibi %50 si aptal kısımda yer alır :)
- +1 yıl
Aziz nesin hiç sevmem faşisttir kendisi B-)
Ateyiz değilim ama bunları gördükçe ateizme doğru kucak açıyorum.
Sabah sabah Ateyiz oldum bunun yüzünden. Acaba düşünür mü ki "nefret kustum da adam ateizme doğru bir adım daha ilerledi. Bunun vebalini nasıl öderim" diye.
Bence demez. Çünkü daha kendi dinini bilmiyor. - +1 yıl
ahaha bencede demez :)
- +1 yıl
Demez :-)
Neyse kuzum daha işe gidicem. Bir iki saat uyuyayım bari.
Gece gece iyi gitti Ateyiz mevzusu. Adrenalin yaptı :-D
Hadi iyi sabahlar. B-) - +1 yıl
sanadaa, iyi uykular :)
- +1 yıl
Yazışmalarınızdan anladığım kadarıyla kuran ı bilse musluman olmazdı insan? Butun dinlerde savaş var? Bedirden uhud dan haberiniz var mı arkadaşlar? Ya da firavundan ordu denilebilecek insanları savaşmadan kaçırmaya çalışan Hz. Musa dan? Kendizi marangoz olan Hz. İsa nın hangi savaşını duydunuz? Sadece kendilerini savunmak işin 600 kişinin olduğu ve muslumanların da kan doktuğu tek savaş vardır. Onu da muşrikler başlatmıştır. Ateist deist insanı severim korkmadan dusunurler. Ufku açık insanlardır. Benim dusunmek istemeyeceğim şeyleri dusunurler ve dusunceden kimse zarar görmez. Ama aşağıda yazdıklarınızın pek çoğuna katılmıyorum arkadaşlar. Pkk ne kadar muslumansa işid de o kadar musluman. Her kesimin iyisi kotusu var ama biz onları kendimizden saymıyoruz...
- +1 yıl
Muhammed Suresi 4. Ayet:''İnkâr edenlerle karşılaştığınız zaman boyunlarını vurun. nihayet onları çökertip etkisiz hale getirdiğinizde bağı sıkı bağlayın (sağ kalanlarını esir alın). artık bundan sonra (esirleri) ya karşılıksız ya da fidye karşılığı salıverin. savaş sona erinceye kadar hüküm budur. eğer allah dileseydi onlardan öc alırdı. fakat sizi birbirinizle denemek için böyle yapıyor. allah yolunda öldürülenlere gelince, allah onların amellerini asla boşa çıkarmayacaktır.''
Ayette de görüldüğü gibi kafirlerle savaş yapmak var Kuranda. Boyunlarından kesin demesiyse nedense bana IŞİD i hatırlattı. İnsanların iyiliğini isteyen bir din savaş yapmamayı ve barış içinde yaşamayı öğütler. Kendi görüşünde olmayan insanların kafalarını kesmeyi değil. Bu ayete rağmen hala daha Kuran diğer dinlerdeki ve dinsiz olan insanlara hoşgörülü diyebilen varsa pes. Barış dini olsaydıda savaş yapmak yerine savaşmamak konusunda bir ayet indirirdi. - +1 yıl
Sayın @sexymarjinalprincess ; Bu suredeki emir, O surenin iniş tarihindeki meseleleri anlatır, Açıklayacağım;
Kuran;
Felak ve Nas ta düğümlere üfleyenlerin, şer besleyenlerin, görmediklerimin şerrinden koru diye Dua ettirirken, sana öğrettiği her zaman Allah koruyucudur;
Yusuf suresinde Hz. Yusufun Hayatını anlatır, sana öğrettiği onun her sıkıntıda ve durumda allaha bağlı kalması ve sabretmesi sonunda mükafatıdır
Bakara suresinde kıssasa kıssas ile hayatı anlatırken, günümüz hayatından örnekler bulabileceğin ve şu an kurulu düzenin adaletin ve kanunlarında aslında oradan geçerli olan islama uygun laikliği ele aldığını anlarsın
Cin suresinde, onların yaradılışını anlatır, ve onları da yaradanın aynı olduğunu o sebeple ilmi öğrenmek ve şerden korunmanın senin elinde olduğunu anlarsın
Saffat suresinde , tüm yaratılmışların Allah huzurunda safa dizilişini, geçmiş peygamberlerin yaşadıkları meseleleri anlatır..
Şimdi örneklediğin ayete dönelim; Devam ediyorum - +1 yıl
@sexymarjinalprincess; o Allahın cezası İŞİD çi beyinler; bu surelere bakarak Allah emrediyor değil , Kuranın başka yerinde " Onlar Allah adıyla kandırırlar " olarak anlatılır. Bu ayetin iniş sebebi ise; Efendimiz s. a. v. min hicret döneminde onun islamiyeti yaymasına engel ve karşı olan müşriklerin, tıpkı şu an kafa boyun kesen işidçiler gibi kafa-boyun keserek cihad etmeleri, sırttan vurmaları gibi sebeplerden ötürü yoluna çıkanlara karşı sana izin denmiştir. Şöyle düşün, şimdi nasıl bizim elimize o işid çilerden birini verseler 1 dk bile düşünmeden canını alırız; işte oradaki Emir o. İslamiyet; senin canına kast eden Düşmanın boğazına bıçağı dayadığında bile, imana geleni Bağışlayınız der. Ayet ayet seçerek Kuranı yorumlamak, atesit düşüncelerdir. Siz halbuki bütün dinleri araştıran birisiniz, bu tip atesit düşüncelerin oyunlarına gelmeyin, geniş düşünün. Kuranı, ayet ayet seçip şu ne bu ne değil de, bütünüyle önyargısız ele alırsanız neyin ne sebeple indiğinin Farkına varırsınız.
Diğer konusunda 897 cevap paylaştı. degil, sizin peygamberiniz her türlü inanca saygi duyar, onlarla bir masada yemek yer, onlara kiz alir kiz verirdi. senin yaptığın showdan otesi değil. insanlari bölüp durmayin ya. sen kimsin diger bir insani sevmiyorsun.
15 Yorumla- +1 yıl
www.sorularlaislamiyet.com/.../...avraniyordu.html yani daha saglam bir seyler de bulabilirim buraya adamin biri ciziktirmis sadece. o zamanlar ateizm deizm filan yoktu, hristiyanlik bile oldukca buyuk bir sapkinlik sayiliyordu. ayni tanriya inansalar da kuran artık en gelismisi ya, ona inanmazsan allaha karsi geliyorsun filan. bunlari aciklamama gerek yok bilirsin zaten.
- +1 yıl
Yok kız verirdi demişsin ya kız verme yok alma var ben de ona takılmıştım zaten müslüman bir bayanın gayri müslim bir erkekle evlenmesi uygun değil islama göre. Sebebi erkeğin aile reisi olarak gücü ile kadına eziyet ederek dininden döndürebilir ve çocukları gayrimüslim yapabilir düşüncesiyle kadınların gayri müslim biriyle evlenmesi yasaklanmıştır. Dediklerinde haklıydın ama o dediğinin yani kız vermenin doğru olmadığını biliyordum kırmadan sormaya çalıştım dikkate aldığın için sağol.
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
10
Cevap
22Cevap
+1 yıldünya üzerinde, yaşayan 7 milyar insanın, inançları farklıdır. hepsi müslüman değil sonuçta :D yani sizin gibi at gözlüğü takan. sadece önünü gören. etraftaki insanlara hep zarar veren, sonra arkadaş bulamıyorum. diye ortalarda dolanan insanlar olduğu sürece, ne aşık olabilirsiniz, ne sevebilirsiniz, nede arkadaş çevresi edinebilirsiniz. benim bir sürü ateist, satanist, deist, hristiyan arkadaşım vardı. bana bir zararları yoktu onların. kendi hallerinde takılan insanlardı. ben şimdi kalkıpta onlara, ben sizi sevmiyorum. ben müslüman arkadaş istiyorum. sizi insan yerine koymuyorum pis kafirler mi diyeyim? hani akla mantığa sığıyor mu? biz insanızda onlar patlıcan mı? bu kafayla işiniz zor. senin gibi düşünen insanlara diyorum.
60 YorumlaDiğer konusunda 863 cevap paylaştı. hayir bak soyle dusun eger sen ateiste boyle davranirsan islama dah daha dusman olmus olacak sen sicak kanli yaklasmaya calis ki seni sevsin senin musluman oldugunu bilsin muslumanlar uzerindeki kotu dusuncelerinden arinmaya firsat olsun Insallah ta imana gelirler
42 YorumlaNefret güzel birşey değil ki onu uygulamak olsun. Sen ateitlere bildiğin kadarını anlat eğer kabul etmezlerse küfür etme üsteleme çünkü sen onun inançlarına küfredersen onlarda senin inancına küfreseder. Müslüman ayet de de geçtiği gibi senin dinin sana benim dinim bana diyebilmelidir gerektiğinde eğer çabaların işe yaramadıysa dininin gerektirdiği gibi senin dinin sana benim dinim bana de ve boşver.
00 YorumlaBerbat birşey. Hayatta tiksindiğim sırada baştasınız. Deist olarak yazıyorum ki iğrençsiniz. İnsanları cinsel tercihleri dinleri inançları için yargılamaya devam ettikçe o yarattığınız cehennemde sizler yanacaksınız.
50 YorumlaOlaya ayrımcılık yaparak değilde , insan diye baksan. Her insanla çok iyi anlaşıcaksın diye bir kaide yok. Sırf tartışma çıkarmak için ateist, deist, müslüman diye ayırmanada gerek yok diye düşünüyorum.
22 YorumlaBen deistim. benden nefret edenden bende ederim dostum. benim her dini inançtan her düşünce yapısından arkadaşım var. istediğini diyebilirsiniz ama yapıcaklarımdan ben sorumlu değilim
30 YorumlaDoğru birşey değil. Eğer dinin islamsa yanlış birşey. İslam dini her inanca saygı duymayı emreder. İnançsızlığa bile.
22 Yorumla
+1 yılÇok üzüldüm bizi sevmediğine. Gecem gündüzüm kalmadı, yapma böyle :(
42 Yorumla- +1 yıl
Milyonlarca Hristiyan, Yahudi, Hindu, bla bla da var diyor ve hepsi de senin gibi fikirlerinden eminler.
+1 yılSenin kafa uçmuş ablam 2000 karakteri de doldursam zor toparlarsın.
46 Yorumla- +1 yıl
Gerek de yok, terbiyeden saygıdan nasibini alamaz her insan evladı.
- +1 yıl
Durumun vahim, iyi sabahlar.
- +1 yıl
Terbiye haşa ALLAH a inanmamak ile mi oluyor?
Herkesin inancina saygi duymalisin, en azindan senin dinine saygi duyan ateistlere
22 Yorumla- +1 yıl
Ateist insanlar dini aptalca buluyo genelde ve kendinleri inanmadiklari icin inanlari aptal yerine koyuyo. Her ne olursa olsun inanc aptalca bir sey degil ve ateistlerde dusundukleri kadar zeki degiller. Inancina saygi gostermeyen bir kisiye sende saygi gostermek zorunda degilsin. Genede insanlara inanclarina gore onyargili davranma.
- Diğer konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılOnlardan neden nefret edesin ki onun inancı ona senin inancın kendine ortada düşmanlık için sebep yok.
20 Yorumla - Diğer konusunda 24,9b cevap paylaştı.
+1 yılYahu bir naneden anladıklarından mı sanki? Çoğu özenti topluluğu daha reşit olmamış ya da yeni olmuş, suratında tüyü bile yeni bitmiş tipler. 2 dk tartışalım desen 2 kelam edemezler. Dikkate almaya değmez.
12 Yorumla- +1 yıl
Boyle bir genellemeyi sahsima kabul etmiyorum. Zira ben su gune kadar "tum muslumanlar" gibi bir ifade asla kullanmadim. Bir insani inancina gore yargilamak ne kadar da normal geliyor sizlere. Yahu kardesim, sizin inandiginiz ve anlattiginiz peygamberiniz bile bu gune kadar her inanca saygi duymus. Bu yobazlik niye? Bu dar zihniyetlilik niye? Ben belki de cogu muslumandan daha cok bilgi sahibiyim dininiz hakkinda. Keza hristiyanlik hakkinda da. Diger inanclar hakkinda da. Inancsizliklar hakkinda da. Herkesi bir kaliba sokarsaniz ve bu sekilde yargilarsaniz her daim yobaz damgasi yersiniz. Bir oneri olarak kabul et; her insani kendi karakterine gore yargila.
+1 yılAteist birisi olarak dinine düşkün arkadaşlarım da var benim gibi olanlar da insanın beyninde bitiyor iş
24 Yorumla- +1 yıl
Senin dahabyason başın kaç kız ateistim diyorsun? Yeni nesil harbi mal
- +1 yıl
Akıl yaşta değil baştadır.
- +1 yıl
Sizdekinin akıl olduğuna pek inanmıyorum ama neyse
- +1 yıl
Yav he he, her yer beyaz. bir beyninizi yorun arkadaş. Akıl diyor bir de.
islam hoşgörü dinidir. neye inandığını öğren bir önce
21 YorumlaBizden nefret edenlerden bizde ederiz muhtar kasma bu kadar
20 Yorumlainsan aklı ile başedemediği durumlar karşısında duygularını öne çıkarır. ateistlerden ya da deistlerden nefret ediyorsan eksiklik hissediyorsun demektir.
30 Yorumla
+1 yılOnlar da senden nefret eder emin ol.
Sanki dinin gerçek olduğuna dair elinde ispat var da konuşuyorsun.
Saygı duy, saygı istiyorsan.28 Yorumla- +1 yıl
Kime göre, neye göre en iyi kitap?
Dünyada 1.5 milyar Müslüman, 2.5 milyar Hristiyan var. Hristiyana sorsan o da en iyi kitap İncil der.
Acaba diyorum senin peygamberin namaz kılarken üstüne işkembe pislik vs dökenlere kalkıp kibirli kibirli adam olun demiş midir?
Sen de iyi biliyorsun ki demedi.
Şimdi sen neyin kibriyle bana adam ol diyorsun. Peygamberden üstün mü sayıyorsun kendini dürzü?
Daha neye niye inandığını bilmiyorsun.
Önderimiz Muhammed der durursunuz da zırnık örnek almazsınız.
Sen ve senin gibiler Müslüman ise ben değilim öyle bir dini de kabul etmiyorum.
Zaten Nerde bir pislik varsa müslümanım diyenden çıkıyor.
Adamı dinden iyice nefret ettiriyorsunuz. - +1 yıl
İşine gelmedi di mi. Senin kafadaki adam olur da cennete falan giderse sokayım öyle cennete.
- +1 yıl
Terbiye şimdi mi aklına geldi?
- +1 yıl
Ama kardeşim işte şimdi senin de bir farkın kalmadı ki kızdığın kişiden. Bak sende onun inancında çok saygın bir yeri olan hepimizin gitmeye çalıştığı cennete terbiyesizlik yapmışsın olmaz ki. Nefret nefreti doğurur diye boşuna demiyorum. Sevin birbirinizi :)
- +1 yıl
Durup dururken cennete laf etmiyorum. Bu şartlar altında olursa diyorum. Arada fark var ;-)
+1 yılyaptığın şey çok saçma insanları dini yüzünden yargılayamazsın.. kim neye inanıyor bunlar seni ilgilendirmemeli. seni ilgilendiren tek şeyin o kişiinin sana karşı davranışları olmalı
10 Yorumla- Diğer konusunda 829 cevap paylaştı.
+1 yılBende dindar insanlardan nefret ediyorum ne varsa onlarda var
40 Yorumla - Diğer konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılBen saygı duyuyorum aslında ama MAntıksız şeyleri benim yanımda savundukları zaman duvara sokasim geliyor onları
05 Yorumla- +1 yıl
Terbiyesiz deme nedenimi bu mu sandınız gerçekten? Arkadaşın takındığı tavır ve saçtığı nefret ortada ayrıca kendisinden büyük bir insana karşı üslubu da meydanda. İnsanlık dinle ölçülmüyor maalesef bir kez daha gördük.
Yoksa her inanca saygım sempatim sonsuz beni bağlamaz. - +1 yıl
Bana mi dedin onu anlamdim
- +1 yıl
Gelip yorumumun altına yazdın ya, ha ona cevap verdim bende.
- +1 yıl
O kadar yok saymisim ki seni pardon
+1 yılİnsanları dinine göre genelleyemezsin. Müslümanım deyip her türlü pisliği yapan var en azından ben ateistim diyor ona sevin
20 Yorumlabende Müslümanlardan ediyorum sorun yok :D ateist ya da deist değilim bu arada
12 Yorumla- +1 yıl
Blondeist :))
- +1 yıl
@psychoparadıse :D:D aynen
+1 yılAteistim. Sevmene ihtiyaclari yokki sadece saygi duy yeter.
20 Yorumla
+1 yılYav desene demin ki aski sevgiyi sevmiyoruz diye soru soran turbanli kiz cok guzel ona yuruyorum
00 Yorumla
+1 yılOnlarda senin sevgine muhtaç dı. Zaten, kullandığın bir çok şeyi. Dinsiz bilim ve sanat insanları yaptı bunu düşünerek ona göre davran
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılgüzel seğil sadece bu şey gibi biber yedin acı çıktı bir daha yemedin biber falan ama unutma ki her biber acı değil sana acılar denk gelmiş
10 Yorumlaadam olsun yeter kimsenin görüşü önemli değil benim için
10 Yorumla
+1 yılBiz de seni sevmiyoruz. O ne olacak?
47 Yorumla- +1 yıl
Iste ben de onu diyorum. Bir insani ateist diye yargilayan dar zihniyetli insanlari umursamak gerekmez. Dindar olursun sonsuz saygim olur. Ama bokunu cikarip insanlari yargilamayin. Biz sizi yargilamiyoruz. Sizin peygamberiniz bile anlattiginiz gibiyse herkesin kararina saygi duymus bir kisi. Yani boyle tabir edilen bir inanciniz varkeb boylesine yobaz olmak da sizin aptalliginiz kusura bakmayin.
- +1 yıl
@serserim1907 belli bir seviye cercevesinde adam gibi tartismak olmadigi icin amacin sana cevap verme ya da alinma zahmetinde bulunmayacagim. Biriyle tartismak istiyorsan once seviyeni yukselt. Aklinda bulunsun. Ayrica bana gore de sen siyaha beyaz diyorsun. Ben seni yadirgamiyorsam sen de beni yadirgamayacaksin. Terbiyeni takin.
- +1 yıl
Kime göre beyaz kime göre siyah? Sana göre mi?
- +1 yıl
Adam daha bunun ayırdında değil. Beyin kıvrımlarını hiç çalıştırıp sorgulamamış ki. Beyaz demişler, o da sorgusuz sualsiz beyaz kabul etmiş ve herkesin de böyle bilmesi gerektiğine inanmış. Beyaz değil diyince de şaşırır ilkin, sonra da öfke kusar. Nato kafa Nato mermer.
- +1 yıl
@sevisgenkukla kesinlikle. Dusuncelerime tercuman oldugun icin tesekkur ediyorum. Fakat ugrasmaniz tavsiye etmem bu kisilikte insanlarla. Zira hicbir sekilde ne empati yapacaklardir ne de dusuneceklerdir. Kendi bildikleri her zaman en dogrudur onlar icin. Bosuna yorma kendini derim ben.
- +1 yıl
Katılıyorum kuzum. Boşa kürek çekiyoruz. En iyisi susmak. Herkesin bildiği kendine. B-)
Gizli Üye(25-29)+1 yıletme sadece saygılı ve mesafeli ol islam ahlakına uymaz bu dediklerin
10 YorumlaNefret seni köreltir.
11 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAteistmi nerede? Hemen ezeyim böcek gibi.
07 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBide yok herkes özgür diyen yalaka müslümanlar varya onlara ayrı bir kıl oluyorum Türkiye lann burası müslüman bir ülke elin inançsız itinin neyini savunuyosun mk mazoşisti
Cevap sahibi+1 yılŞimdi gelir biri buraya zıplar, anasına bacısına sövmemi istemiyosa öyle bir hata yapmaz
- +1 yıl
Bir müslüman olarak bana yalaka müslüman demişsin alındım ben ateizmi savunmuyorum hatta onlara sağlıklı cevaplar verebilmek için devamlı araştırıyorum ama adam ne desem inanmıyorsa ne yapacağız öldürelim mi adamları? Özgür bir ülke demicem ama islamın ahlakına sığmaz onları hor görmek kendi dininden soğutursun müslüman olacağı varsa onu da olmaz. İslam senin dinin sana benim dinim bana düsturunu müslümanlara emreder bir yere kadar kabul ettiremiyorsan onların inancına küfretmeyeceksin yoksa onlarda senin inancına küfreder Allah bunu kesin bir dille yasaklamıştır dikkat edelim kardeşim. Küfür etmen zerre umrumda değil senin günaha sen girersin sana bişe kazandırmaz. Kuranın düsturu dışında da konuşmadım küfrü bana değil hakikate ettiğini düşünürüm.
Cevap sahibi+1 yılAnlamıyolar arkadaş adamlara ne fetvalar anlattım bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya calıstım hakaret etmedim aşağılamadım sorduklarına mantıklı cvplar verdim ama yok abi adamlar okadar mal ki inanmamaya şartlamışlar kendilerini adama bilimsel kanıtla geliyosun ona bile 40 soru soruyo mk embesilleri gözlerinin önünde ayı ortadan ikiye bölsen ona bile 40 soru sorarlar sorularda anasınıfı terk sorular. O yüzden ateistlerden nefret ediyorum en iyi arkadaşımın ateist olduğunj biliyim direk bitiririm arkadaşlığımı, anam babam ateist olsa onlara ana baba demem artık düşün yani o derece nefret ettirdiler kendilerinden mk malları
- +1 yıl
Kardeş onların kalpleri mühürlü kuran böyle belirtmiş. Tabi bizim anladığımız şekilde mühür değil kendileri okadar günaha giriyolar ki artık mucize göstersen inanmazlar aynı hz musanın buzağı olayı gibi. Yani adamın kalbi kararmıs kalp bozulursa bütün vücud bozulur demiş ya hz peygamber aynen öyle. böyle insanlara küfretmek aşağılamak bir müslümana yakışmaz bizim yapacağımız ancak onlara örnek olmak olur sen tebliğini yapmıssın kabul etmiyorsa artık kendi bilir. Sen yaşamınla doğruluğunla örnek ol artık öyle bir yaşa ki islamı etkilensin tüm inançsızlar senin dinini sorgulasınlar kalpleri ısınsın yani. şu an ateistlerin çoğu toplum tarafından itelenip kakalandığı için geri dönüşleri zor oluyor birinin islama küfretmesi seni nasıl islama daha çok sahip çıkmana yol açıyorsa onun içinde aynı şey geçerli. Allah bunu bildiği için senin dinin sana benim dinim bana düsturunu insanlığa emretmiştir. Bizim küfürlerimiz bir insanın müslümanlıktan soğumasına sebep olursa vebalin altından kalkamayız
Gizli Üye(25-29)+1 yılHelal olsun. Olması gereken de budur.
01 Yorumla- +1 yıl
Al işte bir tane daha.
Devamını Gör(17)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği