fx 35 3500 Motor 24V ve 280 beygir gücünde bunu alırsan benzinci sevgili bulmalısın. Şhir içi 20 lt ye kadar yakıyor ve yaklaşık 450km yapar. 450 e depo fulleniyor. 10 günde biter. aylık benzin masrafın 1300tl. Yıllık vergisini ekle. Çıkaracağı masraflar da olabilir.
Pardon okumada sıkıntınız var galiba. Şehir içi 450 km yakan bir arabanın günlük mesafesi 45 km dir. Bu da yaklaşık 10 gün demektir. 3 le çarparsanız ay da 1350 tl yapar. Ya sadece işe giderken kullanacak ve hiç gezmeyeceksiniz ki o zaman neden aldınız ya da benzine acımayacaksınız. Hesap işlerinden anlamadığınız belli :)) Bence siz bunu boşverin benzinde tasarruflu bir araba bakının. Ayrıca jip olmaması daha uygun çünkü 3000 motor aracın vergisi maaşınızdan fazladır :))
Offff ya çok açık ve net yazıyorum neyi anlamıyorsunuz? Bir depo benzin (90lt) ile şehir içi 100 km de 20 lt ye yakın tüketimi var ve toplamda 450 km civarı yol yapıyorsunuz. 1 depo ile 450 km de yaklaşık 10 gün demektir yani günde 45 km ortalama. Hafta sonu gezme vs filan ekledim. Hadi 15 gün olsun işyeriniz yakın ise. Bu da yine ayda 2 depo benzin demektir ve 900 tl yapar şimdi anladınız mı? 2263 tl yi beğenmediniz galiba. Ayda 200 tl kenara atarımla olmaz bu iş. Hep böyle söyleriz ama atmayız :))
İnfiniti gx35di galiba çok yakar kisa sürede artan parani yer bence daha çok kullanilan bir araç seç düşük km renault clio iyi mesela kirmizisi tatli oluyor 1-2 yil bin 4-5 milyar zararina satarsin en fazla
Hayır reno 12 ts al güveniyorsan kendine? Birde şahini aşşağlamışsın iyi güzelde gün gelir hacı murata muhtaç olursun bu kadar yüksekten uçma, rüzgar bazen tersten eser..
Seninle düşüncelerimiz çok zıt. Sorun bir araca o kadar paraya yazık.. bir hayır işle bir öğrenci okut bir eşini kaybetmiş kadına yardım et borcunu öde ne biliyim yapılacak çok şey var.. Sen bu araca binince cennetten yer ayırmayacakalar sana yani anladın?
10 trilyonum olsaydı 9 trilyonu verirdim fakirlere ama bunu senin gibi alalh ve cennet için değil insanlar için yapardım benim param bana zor yetiyor zengin olsaydım iş deişirdi
Cennetten yer ayırırlar sana böyle böyle yaparsan demedim? O araca binmesen mesela daha aşşağısına bin bir yerin eksilmez, ihtiyacı olanlara yardım et. Kendini o araca binmekten daha huzurlu mutlu hissedersin demek istedim? Gösteriş iyi değildir bu kadar gösteriş meraklısı olma demek istedim? Şahine binenlerde senin gibi bir damla sudan meydana geldi, sende bir et parçasısın onlarda ne fark var? Ama sen olayı çok çok farklı işine geldiği yerden anlamışsın o yüden bu kadar uzun yazma gereği duydum. Daha açığı www.umutder.org/...0_Iyilik-Ve-Yardimseverlik.html bu adrese gir biraz daha iyi anlarsın demek istediğimi..
En İyi Cevaplar