Şampuanın üzerinde prod: 17/01/2015 yazıyor. Bu üretim tarihi m yoksa son kullanma tarihi mi? Şampuanın üzerinde yazan prod date ne demek?prod ne demek
Selam :) Ürünlerin üzerinde yazan çoğu ibareyi anlamadığımız için alışveriş sırasında zorluk yaşayabiliyoruz. Ürünlerin içeriklerini, üretim ve son kullanma tarihlerini okumak ve anlamak bilinçli her tüketicinin görevi olmalı. Bu ibareleri anlayabilmek için önce bazı terimleri bilmemiz gerekiyor. Örneğin prod ne demek? çok sorulan bir soru. Bu tabirlerin Türkçe anlamları çoğu ürünün üzerinde yazmıyor.
Prod date ne demek?
prod date ne demek
Ürünlerin üzerinde bu ibare farklı şekillerde karışımıza çıkabiliyor. Prod, prod date veya prd şeklinde yazılabiliyor. Bu yüzden bu ibareleri farklı terimler sananlar olabilir. Aslında hepsi de aynı anlama geliyor. Peki prod nedir? Prod date açılımı production date'dir. İngilizce bir tabirdir ve Türkçesi "üretim tarihi" anlamına gelir. Yani bir ürünün üretim tarihini anlamımı sağlar. Yine anlaşılmayan ibarelerden biri de Exp'dir ve açılımı expire date'dir. "Son kullanma tarihi" anlamına gelir. Ürünü kullanabileceğiniz son günü ifade eder.
Hangi ürünlerin üzerinde bu ibareleri görürüz?
prd ne demek
Tüm ambalajlı ürünlerin üzerinde Prod date ve EXP ibarelerini görmek mümkün. İthal edilen ürünlerin üzerinde Türkçe değil de yabancı tabirler olabiliyor. Genelde kozmetik ürünler üzerinde dikkat çeken bu tabirler, deterjanlar üzerinde de bu ibarelere rastlamak mümkün. Ev hanımları genelde deterjanda prod ne demek sorusunu sıkça soruyorlar. Bu sorunun cevabı da üretim tarihidir. Aslında müşterileri bilinçlendirmek için bu tabirlerin Türkçe anlamları ambalajların üzerine etiket olarak yapıştırılmalı.
Son kullanma tarihi geçen ürünler kullanılmalı mı?
prod ne demek
Genelde yiyeceklerin son kullanma tarihleri geçtiği zaman hemen çöpe atarız ancak kozmetik veya deterjanları kullanmaya devam ederiz. Bu çok yanlış. Yiyecek olsun ya da olmasın ambalajlı her ürün son kullanma tarihi geçtikten sonra çöpe atılmalı ve asla kullanılmamalı. Özellikle yüzümüze sürdüğümüz kozmetik ürünleri ve evimizde kullandığımız deterjanların son kullanma tarihlerini kontrol etmeden kullanmayın.
product date uretim tarihidir bu tarz kozmetik urunlerde stt yazmaz acik bir kapak resminin icinde 12 M yazar sampuan icindir bu yazdigim sure ve 12 ayi ifade eder kapak acildiktan sonra 12 ay icinde tuketin demektir.
En İyi Cevaplar