Sizce Muğla'daki en güzel tatil yeri neresi? :) Bildiğiniz güzel yerler? Tatile gitmeyi düşünüyorum, Muğla'yı da çok seviyorum. Muğla'da nerelere gidebilirim? Muğla'nın en güzel tatil yerleri nereler? Eğlenceli olsun :)Muğla tatil yerleri
Muğla'nın en güzel tatil yeri hangisi, nereler mutlaka gezilmeli?
Bir Muğla sevdalısı olarak, Türkiye’de tatil yapmak için en sevdiğim şehirdir. Üniversite yıllarım bu şehirde geçti. Ve her yıl mutlaka giderim.
Öğrencilik zamanlarımda çok bilinmeyen Akyaka’yı benim küçük cennetim diye anardım. Doğası beni inanılmaz etkilemişti. Şimdilerde çok popüler bir yer olmasına karşın, bende yine de yeri ayrıdır. Akyaka‘da ilk kampımı yapmıştım. Kamp deneyimi kazanmak için burayı tercih edebilirsiniz. Ayrıca Azmak Nehri'nde tekne turu yapıp o buz gibi suda yüzmelisiniz. :) Azmak Nehri’ne karşı birbirinden güzel mekanlarında oturup doğanın sesini dinleyip, ördeklerin eğlencesine şahit olabilirsiniz.
Yarım saatlik bir yolculuktan sonra Marmaris’e geçip kale sokaklarında gezebilir; akşam ise müzikli mekanlarda eğlencenin tadınıçıkarabilirsiniz.Tatil yapmak için de çok güzel koylara ve köylere sahip olan Marmaris’i detaylı gezmenizi öneririm.
Tatile doyamayıp daha yola devam edeyim derseniz, buradan Datça’ya doğru yol alın derim. Sakin ve huzurlu bir tatil için Datça yarımadası tercih edilebilir. Can Yücel Sokağı'nda gezerken şahane renkleriyle taş evleri kaplayan begonviller içinizi açacaktır.
Datça'nın birbirinden güzel koylarının bazıları şunlardır:
Hayıtbükü,
Ovabükü,
Kurubük,
Akçabük,
Palamutbükü,
Lindos,
Hurmalıbük,
Günlücekbükü,
Kurucabük,
Kovanlık,
Çiftlik koyu,
Karabük,
Sarıliman,
Karaincir,
Güllük koyu,
Datça Limanı,
Kargı,
Armutlusu,
Gökliman,
İncirliğin,
İnceburun koyu,
Domuzçukuru,
Kızılbük,
Kargılıbük,
Bükceğiz,
Bağlarözü,
Bağaltı,
Domuz İni
ve bunlar gibi daha nice gizli koyları keşfedilmeyi bekliyor.
Tabi ki Datça’ya kadar gitmişken gördüğüm en güzel konuma ve manzaraya sahip Karya Dönemi‘nden kalma Knidos Antik Kenti’ni de görmelisiniz.
dostum beni dinleyecek olursan... fethiye / çalış 'a git... çiğdem pansiyondan yarım pansiyon kal ( sabah kah. akşam yemeği açık büfe ) pansiyonda tur bilgilendirmeleri var zaten sen yeterki şuna gitmek ist, iyorum de, kahvaltıdan sonra servis geliyor hopp gidiyorsun... bütün fethiyeyi gezersin artı tekne turu mutlaka yap keyifli... babadağı yamaç atlayışı da yap...
Datça güzeldir. Nişanlımla geçen yaz gitmiştik eğlenmiştik. Havası mis gibi, denizi mis gibi, daha ne olsun. :) arkadaşlarınla da gidebilirsin ona da uygun, ailenle de.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ben Marmaris'i seviyorum, her yaz gitmeye çalışırım. Aile yerleri de var daha canlı, arkadaşlarınla gidebileceğin yerler de var. Rahat olabileceğin bir yer yani, denizi de mis gibi. :)(
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
marmaris akyaka ölü deniz kral mezarlıkları kanyon var gezip görebileceğin. muğlaya en yakın tatil yeri akyaka
bi muğlalı ve muğlada yaşayan olarak diyorum marmaris'e git. bodrum felan derlerse marmaris bodruma bin basar hem doğasıyla hem güzelliğiyle havasıyla kokusuyla sıcakkanlı insanlarıyla hatta fethiyeye bile ola bilir bende fethiyedeyim burda çok güzel plajlar var hem pahalı da değil çalış, patara, gemiler karaot vb. çok beğenirsin inan bana :)
Romantizm'den başka bir b*ku yok. Çoluk çocukla zehir etmeye gerek yok tatili. Dağların arasında falan :D Başbaşa takılcak yer. Üniversitelilerin tercih ettiği biyer zaten
Bir Muğla sevdalısı olarak, Türkiye’de tatil yapmak için en sevdiğim şehirdir. Üniversite yıllarım bu şehirde geçti. Ve her yıl mutlaka giderim.
Öğrencilik zamanlarımda çok bilinmeyen Akyaka’yı benim küçük cennetim diye anardım. Doğası beni inanılmaz etkilemişti. Şimdilerde çok popüler bir yer olmasına karşın, bende yine de yeri ayrıdır. Akyaka‘da ilk kampımı yapmıştım. Kamp deneyimi kazanmak için burayı tercih edebilirsiniz. Ayrıca Azmak Nehri'nde tekne turu yapıp o buz gibi suda yüzmelisiniz. :) Azmak Nehri’ne karşı birbirinden güzel mekanlarında oturup doğanın sesini dinleyip, ördeklerin eğlencesine şahit olabilirsiniz.
Yarım saatlik bir yolculuktan sonra Marmaris’e geçip kale sokaklarında gezebilir; akşam ise müzikli mekanlarda eğlencenin tadını çıkarabilirsiniz. Tatil yapmak için de çok güzel koylara ve köylere sahip olan Marmaris’i detaylı gezmenizi öneririm.
Mesela; İçmeler, Kızkumu, Orhaniye, Selimiye, Turunç, Bozburun gezilecek nice diğer yerlerden.
Tatile doyamayıp daha yola devam edeyim derseniz, buradan Datça’ya doğru yol alın derim. Sakin ve huzurlu bir tatil için Datça yarımadası tercih edilebilir. Can Yücel Sokağı'nda gezerken şahane renkleriyle taş evleri kaplayan begonviller içinizi açacaktır.
Datça'nın birbirinden güzel koylarının bazıları şunlardır:
ve bunlar gibi daha nice gizli koyları keşfedilmeyi bekliyor.
Tabi ki Datça’ya kadar gitmişken gördüğüm en güzel konuma ve manzaraya sahip Karya Dönemi‘nden kalma Knidos Antik Kenti’ni de görmelisiniz.
Gelecek güzel günler yakındır.
Şimdiden herkese iyi tatiller..