Babam darülacezeye (huzur evi) yatmak istediğini vasiyet edecek :( ?

Arkadaşlar 3 yıldır hem anne tarafımdan hem de baba tarafımdan dedem babaannem bakıma muhtaç hale gelmişti.. Dedelerimin biri alzheimer hastasıydı yani afedersiniz ortalığa tuvalaetini yapıyorlardı vs. Akrabalar arasında kavgalar oldu, evlatları anne babasına özellikle de erkekler karılarını dinleyip bakmadı vs. bir sürü gerginlik oldu.. Babam dedeme babaanneme bakmak için 25 yıldır çalıştığı işinden çıktı annem de kendi babasını bakıyordu haftada 2-3 gün gidip.. Her neyse babam dün geldi yanımızıa biz iki kızkardeşiz.. Dedi ki "kızım belki ilerde biz de öyle olucaz ben vasiyet edicem annenle ikimizi bakıma muhtaç olduğumuz zaman darülacezeye yatırın arada bir yanımıza uğrasanız bize yeter. Bizim yaşadığımız aile arası sorunları kavgaları siz eşinizle akrabalarınızla yaşamayın vasiyet edicem darlacezeye yatırılmak içn" dedi.. Ben böyle bir şeyi nasıl içime sindiririm ya :(( Nasıl annemi babamı huzur evne yollarım Allah kimseyi elden ayaktan düşürmesin :(( Şimdi sorum şu : Babam böyle bir şeyi vasiyetnamesine eklerse hukuki olarak, ben izin vermesem bile huzur evine mi yatırılır yani benim bunda söz hakkım kalmaz mı?
Babam darülacezeye (huzur evi) yatmak istediğini vasiyet edecek :( ?