Çok yakın bir tanıdığımızın daha 1,5 yaşındaki bebeğini kucağıma aldım. Azıcık gezdikten sonra hemen uyudu omzumda. Ama o kadar mı güzel kokar, hiç bir parfüm o kokuyu veremez, eminim. Sizce bebekler neden güzel kokar? :)bebek kokusu
Bu durum bilim adamlarına göre bebeklerin kıl diplerinde bulunan salgı bezlerinden kaynaklanıyor. Bu salgı bezleri bebeklerin başlarında ve yüzlerinde daha aktif bulunmaktadır. Salgı bezlerinde yağlı bir salgı üretilmekte ve bu salgıdan gelen koku da, bebeğin o güzel kokusunu vermektedir. Ayrıca anne sütü alan bebeklerin devam sütü ile beslenenlere göre farklı kokmaları da yediklerinin kokularını etkilediğini gösteriyor.
Tüm bunların yanında, bebeklerin ter bezleri gelişmediği için terlememeleri de kokularında etkili bir faktördür. İnsan vücudunda bulunan bakteriler terleme sonucunda ortaya kötü bir koku çıkmasına yol açar. Terleme olmayınca kötü koku da oluşmayacaktır. Anneler miniklerin sağlıklı olması, gözeneklerinin rahatlayarak büyümesine katkıda bulunması için sık yıkadıkları ve banyodan sonra cildini yumuşatmak, bakımını sağlamak için çeşitli yağlar kremler kullanmaları sonucunda, bebeklerin kokusu her daim misler gibi olur.
Bebekler güzel kokar çünkü terlemezler.Ter bezleri gelişmediğinden, yetişkinler gibi terleyemediklerini bilmelisiniz.Terleyemedikleri için bakterilerin oluşturdukları kötü kokuyu bebeğinizde hissetmeniz mümkün değil.Ayrıca gelişiminin sağlıklı olabilmesi için annelerin sık sık banyo ettiklerini düşünürseniz, güzel kokmamaları için hiçbir neden yok.Banyodan sonra cildini yumuşatmak için kullanılan yağlar, kremler bebeklerin güzel kokmasına neden olur.
Bebekler neden güzel kokar sorusunun bilimsel açıklaması: Kıl diplerinde bulunan salgı bezlerinden kaynaklanıyor. Bu salgı bezleri bebeklerin başlarında ve yüzlerinde daha aktif salgı bezlerinde yağlı bir salgı üretilmekte ve bu salgıdan gelen koku da, bebeğin o güzel kokusunu veriyor, bu bilimseli ama bebeklerin kokusu bebeklerin saflığından masumiyetinden günahsız olmalarından gelir bence.
Bebeklerin kıl diplerinde bulunan salgı bezleri yetişkinlere göre daha aktif çalışır. Bundan dolayı daha güzel kokar. Ve yediğiyle de ilgisi var bunun bebeğin. Sadece anne sütü alan bebek ile mama ile beslenen bebeklerin kokuları farklıdır.
daha yeni doğduğu için olabilir mi kaç defa tuvaletin havası üzerine sinmiş olabilir ki hangimiz s*çtığımızda ıslak mendille siliyoruz. bazıları temizlemeden giyiyor hayır leş gibi kokuyor.
Bende çok severim bebek kokularını. Evliliğin meyvesi olduğu için kendilerine has bir kokusu var. Ama anne sütünün de bunda etkili olduğunu düşünüyorum.
He ya bende anlamıyorum bebkeler bide çocuklar güzel kokuyor 3-4 yaşında olanlar benim kuzenim var 3.5 yaşında varya o kokuyu hiçbir şeye değişmem ama çok öpüp koklayınca kazçıyor benden gıcık oluyorum
Çünkü vucutta iki tür ter bezi var ekrin ve apokrin diye.. Kötü koku yayanlar daha cok ergenliğe doğru çalışmaya baslarlar ;) bu bilimsel tarafi bana sorarsanda onlar melek ondan :D
Özellikle erkek çocuklarını ve erkek bebekleri çok seviyorum 😊 Yahu bir düşünsenize küçücük bir adam var ve o sizden çıkmış. Harika bir şey, Minnacık bir şey, güzel kokuyor, dişsiz dişsiz gülümsüyor... 😌
En İyi Cevaplar