Hayat müşterektir anlayışıyla... erkekler eşine yemek yaparken, sofra kurarken, temizlik ütü, çocuk bakımı gibi işler de yardım eder misniz? yoksa o onun görevi diye aldırmaz mısnız?
Cevabın nedir?
ben zaten annem babamdan ayrı yaşıyorum ev temizliği yemek vsyle hepsiyle kendim ilgileniyorum ev işiyle uğraşmayıda severim hem zaman geçiyor hem yeni yeni yemek tarifleri öğrenip kendimi geliştiriyorum hemde en önemlisi bayanları daha iyi anlıyorum dedem kardeşim duruyor benle onların yemeklerini koymadan asla kendiminkini koyup oturmam önceliğim benimle yaşayanlar olur eşime dahada özel davranırım beraber yemek yapabiliriz o köfte tavuk falan ben pilav veya yeni yeni tarifler öğreniriz birlikte yada bana börek çörek açmayı öğretir zevkli hale getirebiliriz hem oda kendini hizmetçi gibi hizmetmemiş olur ev işlerini bile keyifli paylaşarak geçilerek sonucta o benim hizmetçim olmuyor evlenince karım oluyor canı sıkılır moreli bozuk olur istesede ben sokmam mutfağa kendim yaparım bir günde evin işini bir zararım olmaz sonucta
53 Yorumla
Soran+1 yılAllah gönlüne göre birini versinn inşallahh...
Soran+1 yılaminn
En İyi Cevaplar
+1 yılHemde seve seve yaparım..
ben onu kendime köle almadım hayatıma renk katsın benim geleceğim olacak çocuklarıma annelik yapacak işten gelecek yorgun olacak o yemek hazırlarken bende utanmadan tv mi izleyim
hemen yanına giderim hayatım benden yapmamı istediğin birşey varmı sana yardım etmek istiyorum derim..
arkasından sarılırım güzel kokulu boynundan öperim :)125 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim
Soran+1 yılben teşekkür ederim. bu incelik takdire şayann :))
ben yardım etmesini isterim tabi şuda var eğer yemek yapmasını becerebiliyorsa isterim sonra mutfak dağılsın istemem :D adamın elinden gelmiyorsa kalk zorundasın yardım ediceksin diye saçma sapan tripler etmem ben hazırlarım onada başka görevler veririz işte sofrayı kendi tarzına göre hazırlayabilir şeklini süslerini falan hem ozaman onunda ilgisini çekmiş olurum kendide mutlu olur bundan olmassada onuda yapmasın zorla yaptırcak halim yok :D
32 Yorumla
Soran+1 yılen kötü ihtimalle bi salata olsun yapabilir :)
+1 yılbelki bebekle ilgili sorunlarda yardm isterim ama ev isinde yardim etmesini istmem..kadın isi ayrı erkeğin ayri
110 Yorumla
Soran+1 yılbu da sizin tercihiniz tabi ki
- +1 yıl
ben erkeğin eline bez falan yakıstırmıyorum
Soran+1 yılyardımm heralde bütün işi onlar yapsın demiyoruz. çok yorgunsun misafirin gelicek belki
- +1 yıl
yaptrmam :) yinede büyük konusmuyaym:)
Soran+1 yılsana da varyaa kesin böyle kılıbık biri düşerr, istemiyosun yaa :)) ağzının içine bakar böyle ne söylüyecek diye :D
- +1 yıl
:D ayy ağzını hayra ac hic sevmem kılıbkları:))
Soran+1 yıl:D Allah senin de gönlüne göre versinn :)
- +1 yıl
:) amin seninde canım
Soran+1 yılaminnn :))
- +1 yıl
:))
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
14
Cevap
50Cevap
Bütünüyle değil. Ben kadınımı çalıştırmak istemem, ha sürekli de evde işlerine yardım edecek değilim. Fakat zorlanmasını istemem, elimden geldiğince yarım etmeye de çalışırım. Ama yok temizlik senin çamaşır benim gibi bir şey söz konusu olamaz. Kadının görevi kocasına hizmet etmesidir. Bunu gidip basitçe cahil denyo görüşüyle yazmıyorum. Asla da eşimi köleleştirmem. İslam kurallarına göre bu böyle, bence adamın kadını, adama hizmet edip onu mutlu etmeli. Adam da kadını için çalışıp didinip onu mutlu etmeye çalışmalı. Bu çerçevede yapılan yardımlar illaki olacaktır benim evliliğimde.
12 Yorumla
Soran+1 yılelbette eşin bunları yapacaktır. ama bazenn de yardıma ihtiyacı olacaktır.
- Ev & Yaşam konusunda 445 cevap paylaştı.
+1 yılEv hanımıysa onun görevi oluyor adı üstünde, ülkemizde zaten işiniz/mesleğiniz ne diye sorunca ev hanımıyım denebiliyorken normal bir algı olur evde ki işleri görev edinmesi kadının :)
Yemek yapmakta bir sıkıntı yaşamıyorum ama sıkıntı bulaşıklarda, sofrayı hazırlamaktada üşenmem ama toplamaya nedense üşenebiliyorum, ütü yapmayı seviyorum geçen sene bu zamanlarda aldığım güzel bir ütü sayesinde zevk oldu artık :D23 Yorumla
Soran+1 yıliş bölümü değil ya huu yardııııımmmmm!
- +1 yıl
ihtiyaca göre mümkün ve de uzmanlık alanına göre :)
Soran+1 yılhehhh şimdi oldu:) diyorum ya zaten o da her konuda yardım istemez zatennn
temizlik ve ütü bana yabancı :D ama yemek yaparken sofra kurarken çocukta hatta bulaşıktada yardımcı olurum tabiki. Eğer birde çalışan bir eşim olursa o zaman çok daha fazla sorumluluk düşecek üstüme demektir ev işleri konusunda :)
51 Yorumla
Soran+1 yılharikaaaa :)
+1 yılcalısan bır eş se tabiki çalışmıyan ev işiyle ugrasan bir esse hastaysa yorulmussa muhakkak yok saglıgı yerındeyse ısde yorulmadıysam yorgun bıtkın eve gelmedıysem ama genelde yardımcı olurum.. elimden geldıgınce
41 Yorumla
Soran+1 yılne diyim süpersiznizz :)
- Ev & Yaşam konusunda 953 cevap paylaştı.
+1 yılEvlilik keyif içindir, hayatta yapacağı herşeyden keyif almayı bilecek insan, köle almıyoruz hayat birleştiriyoruz. Zaten alışkınım bekarlık ve meraktan dolayı istesin yeterki hamur açar börek bile yaparım :) birgün evlenirsem.
24 Yorumla
Soran+1 yılaslanımmm yaaa :))
- +1 yıl
Aslan olduğumuzdan kıymetimizi bilmiyorlar demekki :D
Soran+1 yıl:)
- +1 yıl
Bilirler bilirler..
yapmam mı ya ! hali hazırda anneme yardım ediyorum hala yaş olmuş kaç
42 Yorumla
Soran+1 yılhelaaall :)
Hayat müşterektir. Zaten öğrencilik yıllarımda her işimi yapmayı öğrendim benim için yük olmaz. Bilakis eğlenceli bile. Tabi arada bir halı sahada tezahürat yapmasını da isterim :D
22 Yorumla
Soran+1 yılyapmaz mı yaa :)
Yalancı bunların hepsi kanmayın :D
Bir iki yapar çekilirler köşelerine kutup ayularu <323 Yorumla
O istesin herşeyi yaparım bir dediğini iki etmem o benim hayattaki en değerli varlığım olacak çünkü :)
22 Yorumla
Soran+1 yılhelallll
- Ev & Yaşam konusunda 803 cevap paylaştı.
+1 yılİlla ki yardım ederim bundan da gocunmam sadece dışarı balkona çıkıp halıydı cam silmeydi falan o işlere girişmem
22 Yorumla
Soran+1 yılo kadarını da istemez heralde :)
- +1 yıl
zaten onun için temizlikçi tutarız diyor hanımefendi şimdiden :)
Çalışmıyorsa çocuk bakımı hariç yardım etmem. (Hastalık durumları istisnadır)
Çalışıyorsa yardım ederim.31 Yorumla
Soran+1 yılyine de insaflı bi tarafı var.
Kadın gibi kadınsa, neden edilmesin ki. Yardım için can atarım <3
37 Yorumla- +1 yıl
kadın mı gibi kadın:(
Soran+1 yılkadın gibi kadın?
- +1 yıl
oyy yirim yirim alksdjnalkdn:D :D
+1 yılher zaman yardım edilmeli. ikimizde çalışıyosak, mutlaka yardım edilmeli. onun görevi diye bi ayrım olmaz. ama tabi yemeği benim yapmam da söz konusu olamaz:) yemeği o yapar mesela, sofrayı ben kurarım gibi..
20 YorumlaEv & Yaşam konusunda 556 cevap paylaştı. ev düzeni temizlik vs konularda hassas olduğum için teklif edlimeden kendim yaparım zaten.
32 Yorumla
Soran+1 yılbravooo
bir erkek olmama ragmen elimden yemek dahil her iş gelir.yeri geldigi zaman cocuga da bakarak yardımcı da olurum.evliliğin tadı böyle cıkmaz mı zaten..
32 Yorumla
Soran+1 yılkesinliklee yardım edilmeli ki eş ile geçirilebilecek zaman artsın.
Tembel bi adam olsada yardim kOnusuna acigim tabi oda akilli olucak yaptirmasini bilecek ;)
21 Yorumla
Soran+1 yılhmmm
Günde 12 saat çalışdığımdan dolayı, eve gelince pek yardım edecek hal kalmıyor.
11 Yorumla
Soran+1 yılo da sana kıyamaz zaten
+1 yıltabikide yıl olmuş 2013 artık herkes ediyor etmeyen var mı ki ?
47 Yorumla
Soran+1 yılvar tabi ya olmaz mıı? ben onu niye aldım diye cevep verirler bi de.
- +1 yıl
çarpacaksın ağzına babam 60 yaşında anneme hala yardım eder evet benim babam <3
Soran+1 yılsüperrrr :)
- +1 yıl
evet tabiki süper sende sana yardım etmeyecek biriyle asla muhattap bile olma.
Soran+1 yılumarım anlayışlı ve yardımsever olurrr :)
- +1 yıl
aklını kullan ben kaçar :)
yardım ederim fakat iş olarak ev hanımıysa çok karışmam arada yardım ederim ama dışarıda çalışıyorsa o zman hayat müşterek paylaştıkca güzelleşir
22 Yorumla
Soran+1 yılzaten o da her şeyi yaptırmaz. sadece yardım isteyeceği durumlar olur. o zman yardım edilir
tabikide yardım edilir,kadınlar köle değiller ama gel görki hep bir fazlasını istiyorsunuz sizlerin mutlu edilme şansı olmuyor..
22 Yorumla
Soran+1 yılçikolatayla bile mutlu olan bi varlığı mutlu edemiyosanız gerçekten sorun sizdee
Ev & Yaşam konusunda 410 cevap paylaştı. perde astirmasinda gerisine varim annem astirip duruo yikiyip duruyo sonrada as sunlari as perdeleri birgun toplayip yakicam tulleri
21 Yorumla
Soran+1 yıl:))))))
Gizli Üye(30-35)+1 yılLütfen ilerideki kocam etsin sakarımdır bir şeyleri herdakka kırmama katlarnır
31 Yorumla
Soran+1 yıladı üstünde yardımmm. ne olacak kii
+1 yılYemek yapmayı çok severim.Aynı şekilde teminlik yapmayıda.Bulaşık ve ütüden nefret ederim.Onun dışındaki her işe yardım ederim , mecbur oldugumdan değil.Severek yapardım bunu.
20 Yorumla
+1 yılEşler arasında sadece hayvanlar görev dağılımı yapar.
11 Yorumla
Soran+1 yılvaauuww
sen yardım etmek deyince zaten otomatik olarak kadının görevi oluyor. müşterek olmuyor.
20 Yorumlabulaşıkve sofra kaldırmaya yardım etmem onun haricinde ederimmm. :)
24 Yorumla
Soran+1 yılbu da ilginç. en kolayı onlar :))
Soran+1 yıldaha ne olsun :)
şahsen yemek yapmasına yardımcı olurum kavanoz kapağı falanda açarım
40 Yorumla
+1 yılişime karışılmasını sevmem , iş bölümü yapmak daha akıllıca.bunun da adı yardım olmuyor. herkes sorumluluğu dahilinde iş yapmış oluyor.
20 Yorumla
+1 yılben evlenmeden de yayardım ediyorum sevgililerime her konuda...
20 YorumlaDün Kahve yaptım :D. Kıyamayınca ben yapıyorum, habersiz.
20 YorumlaYokkende yaptım. Varkende yaparım. Alışkanlık gibi...
20 Yorumlayardım etmek zorunda herkes birbirine...kadında çalışıp eve yardım ediyor çogu evde..
20 Yorumla
+1 yılişime karışmasınlar sinirli olurum öyle durumlarda ama iş bölümüyle hallolabilir :D
20 Yorumla
+1 yılberaber bile doğurabiliriz, neden olmasın..
11 Yorumla
Soran+1 yıl:)))
+1 yıltemizlik ütü işlerine hiç bulaşamam onu da bulaştırmam. diğer konularda ağır iş olursa indir kaldır ok. diğerlerinde benden birşey çalışmaz. yalan söylemenin alemi yok. what you see is what you get
10 YorumlaÜtü hariç her şeye varım.
43 Yorumla
Soran+1 yılütü de kusur kalsınn :))
Valla yardım etmek isterim lakin etmem genlerde yok. Zorla da olmuyor. Allah beni alacak kadına sabırlar ihsan eylesin. Bir dakika şuan yobaz gibi konuştum değil mi eheueheu...
00 Yorumla
+1 yıletmesinde ayaklarını kırıyım
24 Yorumla- +1 yıl
:)
Soran+1 yılkafasını da kır :))
- +1 yıl
kırarım
- Ev & Yaşam konusunda 458 cevap paylaştı.
+1 yılzevkle yaparım yemek yapmayı severim
24 Yorumla
Soran+1 yılen güzeli de zaten zevkle isteyerek yardım etmek :)
- +1 yıl
kadın erkeğe allahın emanetidir.hayat paylaştıkça güzeldir
Soran+1 yılmaaşallahh
- +1 yıl
eyvallah
bana ters arkadaş herkez kendi işini yapacak akşama kadar canım çıkıyor bide eve gelip çamaşır bulaşıklamı ugraşacam ne diye evlendim ki :D
11 Yorumla
Soran+1 yılbakk işte yaaaa!
+1 yılelimi bile sürmem. o ev zaten benim getirdiğim parayla dönecek. e çamaşır makinası bulaşık makinasıda var. temizliğede kadın geliyor. bunca şeyden sonra hiç işim olmaz
11 Yorumla
Soran+1 yılyardımcı kadın gelecekse belkii
+1 yılyaparım tabii hayat müşterektir.
21 Yorumla
Soran+1 yılkesinlikle
çalışan bi kadınsa ederim ama bütün gün evde duran bi kadına neden yardım edilirki
00 YorumlaEv & Yaşam konusunda 5b cevap paylaştı. ütü dışında ne iş olsa yaparım
20 Yorumla
+1 yılarada çamaşır makinesinin fişini takarım, herhalde
14 Yorumla
Soran+1 yılağır gelmez mi sana
- +1 yıl
biraz zorlanırım ama o kadar da olsun, sonuçta hayat arkadaşım yorulmasın
Soran+1 yılgerçekten çok incesin
- +1 yıl
eyvallah, dostum
+1 yıltabiki müşterek tabiki yapılır..
30 Yorumlademekki sevmiyor vermeyince verecek birini aramaya gitmiştir )
,00 Yorumla
+1 yılEşşek gibi.
44 Yorumla- +1 yıl
aynen bole dusunen bırıne yardım etmeyı bırak bır hayat surmeyı dusunmem...
Soran+1 yılbu biraz ağır olmuş
Ederim tabiki
41 Yorumla
Soran+1 yıledin tabi ki :)
erkeğin biraz düzenli ve dağınık olmaması kadına yeter bence arasırada yardım ederse olur bundan fazlası erkekte bi problem vardır derim bi müddet sonra karısının elbiselerini falan giymeye başlar :D
03 Yorumla
Soran+1 yıldar düşünceler bunlarrr
- +1 yıl
çok komikmiş yorumun
kadın çalışıyorsa erkek ev işine yardım etmeli
30 YorumlaEtsin bi zahmet!
44 Yorumla
Soran+1 yılzahmet olacak ama :D
Gizli Üye(36-45)+1 yılBen milleti gibi politik olamıyacağım kimse kusuruma bakmasın hayatta işim olmaz
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılyaparsak gay yapmazsak maganda dimi.
11 Yorumla
Soran+1 yılne alakası var. işte sanıyorum erkekler böyle algılanacakları düşüncesiyle maço oluyolar.
ne münasebet.
25 Yorumla
Soran+1 yılneden?
hepiniz yalakasınız lan gerçeği söyleyin kız düşer diye yavşadıkça yavşıyosunuz lan hıyarlar
05 Yorumla
Soran+1 yılkişi herkesi kendi gibi bilirmiş
Soran+1 yılsöyle abidinn
Soran+1 yılkomik bile değilsin
Eşim bana yardım edecek mi peki?
12 Yorumla
Soran+1 yılneden etmesin ki
zorunda...
20 Yorumla
+1 yılgeisha ruhluyum bazen :(
00 Yorumla
+1 yılEtmem.