-Hayatta aramam, asla yazmam! dediğimiz noktada düşeriz aslında o tongaya.. Ararız da, merak da ederiz.. Siz asla yapmam dediklerinizle baş edebildiniz mi?
'Aslalarla asıl anlatılmak istenilen , aslında geçmiş zamanlarda yaşadıklarımız değil, geçmiş zamandan ders çıkaramayıp ileride yaşayacağımız ya da düşeceğimiz olayların bizim daha az hasar almamız, kendimizi bir nebze kandırmak için kullandığımız o mutat sözcük. Dilimizde laçkalaşan başkasına "asla asla deme" leri başımız göğe ererek gururdan patlayacakmış gibi söylemek ne kolay zira
Asla dedim mi? demişimdir belki ergenlikte "Dünya'yı ben yarattım" havalarında dolaştığım sıralarda
Sonuç ne mi?
Ve ben yine asla dedim "asla bunu yapmam ! Ları gayet göğsümü gere gere söyleyedururken aslında o asla dediğim şeyin tam da merkezinde durduğumu hissettim
Ve ben yine Asla larla büyük bir aşka yelken açtığımı sanırken , fantezide dibe vurayım yanılsamasını yaşarken , "yine mi?" ler zuhur etti hayatımın en mutena sahnesinin 2. Perdesinde 😔
asla bir erkek icin goz yasi dokmem, artik onu asla affetmem, asla bir daha sevmem, asla bir daha onu aramam arasada acmam, asla ona yazmam, asla onda kalmam... daha davam etmeme gerek yok sanirim asla bir erkegin esiri olmam dedim ama oldum iste ask gurur murur ve aslalari tanimiyor tatlim :)
Asla içki içmem deyip 75 lik bir Martini'yi götürmüştüm. Çok acılar çektikten sonra Asla kimseyi sevmem diye karar alıp boşluğa düşüp birini sevmiştim. Sevdiğim kadının 2. Kocası beni her yerde arıyordu. Ama bundan sonra kesin kararlıyım, asla sevmem kimseyi. Çünkü Nerede bir bela varsa mıknatıs gibi çekiyor beni.
Ne bileyim büyük konuşmamak lazım... Şu şekil kızlardan nefret ederim diyorsun sonra da aşık oluyorsun. Şu yemeği sevmem deyip yemek zorunda kalıyorsun... Bunlar tabiri caiz ise Allahın gücüne gider ve maruz biraktirabilir sizi. Kibir Allaha mahsus, büyük konuşmamak lazım.
Yanıtı 2. kez okudum ve yine bir asla 'ya denk geldim :) insan imtihanı içinde türlü olayların içinde bilir kendini ve kendini bilme noktasına yakınlaşır. Ben böyle bilirim. :) Kader iyilerle karşılaştırsın sizi
Aşktan yana zerre şansım yok benim. Clint Eastwood un bela arayan adam filmi gibiyim. Nerede bir belalı varsa onu sevdim ben. Bundan sonra kesin karar aldım sevmeyecegim.
Eğer çocukluğumu saymazsam hiç asla demedim; çünkü bir şey biliyorum ki insanın yapamayacağı şey yok. Doğru zaman ve şartlar oluştuğunda her şeyi yapabiliyor. Bir insan içinden geçirdiklerini hayata uygulasa dünya dışı bir varlık olarak itam edilir ve bu konuda özellikle Binbir gece masallarındaki bir cümleyi çok severim. ''Sakın aşka düşersen diğerlerinin yaptıklarını yapmam deme, yaparsın...'' Bir de Harut ile Marut'un hikayesini severim.
Allah der ki; Kimi benden çok seversen onu senden alırım. Ve ekler; Onsuz yaşayamam deme, seni onsuz da yaşatırım. Ve mevsim geçer, gölge veren ağaçların dalları kurur, Sabır taşar, Canından saydığın yar bile bir gün el olur. Aklın şaşar, dostun düşmana dönüşür. Düşman kalkar dostun olur. Öyle garip bir dünya, Olmaz dediğin ne varsa olur. Düşmem dersin düşersin. Şaşmam dersin şaşarsın. En garibi de budur ya; Öldüm der durur yine de yaşarsın...
Babama saygısızlık etmezdim ancak bir gün sabrım taştı ve evden kovdum. Ama bunu yapmasaydım düzelmeyecekti o yüzden o güne şükrediyorum. Sanırım tek asla yapmayacağım ama yaptığım şey bu oldu. O yüzden asla yapmam lafına çoğu zaman feragat etmemek lazım. İnsan bazen sınırlarını aşabiliyor.
Ben baş edemedim. Direndim ama bu kadarmış. Teslim oluyorum. "Asla bir daha aşık olmayacağım. Onun olarak kalacağım. Onun yanına gideceğim." dedim ama bir yandan da "İsteklerini gerçekleştirmeden karşısına çıkmayacağım asla." dedim. Aslında ikisi bile birbirine o kadar zıttı ki... Şimdi de başka birine teslim oluyorum. Galiba ben aşık oluyorum. Yavaş yavaş. @Aldım_say oppa, sen?
sigara içmem asla korkardım sigara içmekten rüyalarıma girerdi içtiğim falan derdim allah korusun ama şimdi ağzımdan düşmez... birde ondan sonra asla birinin sevemem aşık olamam diyordum ama şimdi ondan daha çok sevdiğim aşık olduğum herşeyimi verbileceğim bir insan var hayatımda
İçki içmem dedim, içtim. Sigara içmem dedim, 3-4 defa içtim, midem bulandı, sigara bir daha asla içmem. İsmini vermek istemediğim yeşil bir arkadaşı da içmem dedim, sonucu biliyorsunuz.
Böyle yani, kafa güzelleştiren şeyler hariç çok çılgın bir hayatım yok. Hani çılgınlık yapacak imkan yok ki mk.
Asla pes etmem demiştim ettim. Asla çalışmamazlık etmem dedim ettim. Asla kötü düşüncelerin beynimi ele geçirmesine izin vermeyeceğimi düşünüyordum izin verdim. Asla aşık olmam derdim oldum. Asla kimseye ısrar etmem demiştim ettim. Asla hayallerimden vazgeçmem dedim geçtim. Asla yaşayamam dedim yaşadım. Asla affetmem dedim çok zaman ettim. Asla dediğim her şey başıma geldi hayata güvenmemeyi öğrendim.
Ben. Asla baskasinin helaline karisina namusuna bakmam dedim oyle bir girdiki hayatima iki sene boyunca ayaklarim basmadi yere yeri geldi agladik yeri geldi birlikte ac kaldik yeri geldi bir sigarayi ikiye bolduk simdi ayriyiz ama hakkim helal ona ayni sehirdeyiz veyolda ona benzeyen birinji gorsem dizlerim kiriliyor nefesim daraliyor bugun ole bir ask bulsam kapisinda kole olurum ben ya
beni bıraksalar 1000 yıl aynı yaşarım eşyalarımın yeri bile değişmez... Gençlik döneminde aile baskısının getirileri var mesela aile solcuysa veya çevre inadına sağ görüşe eğim gösterebilir ama mayasında ne varsa en sonunda tekrar ona döner tabiiki bu sadece örneklendirme
Asla içmem dedim , içtim. Asla sigara kullanmam dedim , kullandım. Asla asosyal olmam dedim, oldum. Asla cinsel ilişkiye girmem dedim, girdim. Asla şişko olmam dedim, oldum. Daha liste uzun. Belli ki başarısızlığın örneği olmuşum bu konuda. Allah affetsin
Asla kot pantolon giymem dedim giydim asla sigara içki hap içenle arkadaşlık kurmam dedim kurdum asla kızlarla konuşmam dedim konuştum asla facede kız eklemiyecegim dedim ekledim asla aşık olmam dedim oldum asla internetle işim olmaz dedim oldum hep sanatçı mahsun kırmızıgülün hyranı kalacagım dedim artık sevmiyorum asla ateislere hoşgörülü yaklaşmam diyordum yaklaştım asla bel altı küfür etmem dedim ettim çok varda bazıları bunlar
Okulda sevdiğim bir kız vardı onun sınıfına hiç girmemiştim arkadaşlarla konusuyoduk bende dedim ki '' o kızın olduğu sınıfa asla girmem'' dedim. İşte bunu diyeli bir hafta falan oldu. Ben okulda nöbetçi idim. M. yardımcısı beni çağırdı. Şu sınıfa git şunu bana çağır dedi. Bende mecbur olarak gittim.
Valla büyük konustum. O olaydan sonra daha büyük konusmadım :D
tükürdüğümü yalamam bitmişse bitmiştir giden o gün silinmiştir... ne kadarda acı çeksemde bir kez bile aramıyacak kadar gururluyum ha burada 4 xper oldum ya la ben :D
Asla kardeşim dediğim çocuğa aşık olmam dedim. Çocukluğumdan beri tanıdığım kardeşime aşık oldum. 5 yıldır onu deli gibi seviyorum ama o ilk yıl anladı ve 4 yıldır yüzünü 1 kere bile görmedim face dışında. Ama olsun onu sevmek güzel. Yani öyleymiş 😊
Hiçbirşey yaparım dediklerimi yaptım yapmam dediklerimi yapmadım ahahaha zaten herşeyi yaparım demem herşeye asla yapmam diye kesin birsey de demem çünkü insanlar yeri gelir herşeyi yapabilirler :)
Aynen... İnsan neyi redderse onun içine doğru sürüklenir haldedir aslında. Bu yüzden hayatımda sadece bugünüm var. Kriter koyup kısıtlamam. Kendimi bildim bileli asla yapmam diye düşündüğüm bir şey olmadı.
Hoşlandığım çocuğa aylar önce hislerimi söylemiştim oysa ki asla bir erkeğe hislerimi söylemem demiştim. Ama yinede fena olmadı yani daha gencim ve öğrendim ki hiçbirşeye asla dememek gerekiyormuş
Lise sonu Ankara'da okuduktan sonra "Allah bu şehrin belasını versin. Ben öldürsen buraya okumaya gelmem." demiştim ki üniversitenin ilk senesini Ankara'da okudum.
Resim çok anlamlı, doğru. İnsan asla yapmam dediklerini yapıyor malesef. o yüzden asla demeyi bırakalı çok oldu. Neye asla desem başıma geldi o yüzden sıkıntı bir kelime..
Hiç bir kızın peşinden koşmam dedim onun peşinden yıllarca koştum yeri geldi geleceğimden bile vazgeçtim Sonuç olarak terk edildim ve değmediğini anladığımda çok geç oldu o eski sevgilileriyle bense kırık dökük bir hayatı yaşar oldum.
Ona bir daha asla yazmicam dedim yazdım, hemde birçok kez yaptim bunu. Gururumu hiçe saydim. O yüzden artık hiç büyük konuşmam en azından asla kelimesini kullanmam.
İstanbulu çooook severim hayranım ama ona rağmen asla orda okumam o trafiği kalabalığı çekilmez dedim. Ama gel gör ki bugün kü sonuç; İstanbul'da okuyacağım.
Bir erkeğe aynı filmlerdeki gibi orjinal ama delice süpriz yaptım 😂 bunun dışında bir çok şey var yapmam dedim ama yapmadım büyük lokma ye biyük konuşma demişler umarım başıma gelmez.
Asla kin tutmam dedim ama tuttum hala tutarım bir kişiye mahsus sonra asla sigara içmem dedim zor zar bırakmaya çabalıyorum ben asla içmem dedim içmeye başladım asla aşık olmayacağım dedim hala kırıkları toplamaya çalışıyorum
asla kendimden dört beş yaş küçük kıza bakmam dedim imkansız dedim bu durumda olanlarla dalga bile geçiyodum gittim kendimden 8 yaş küçük kıza aşık oldum kız 19 yaşında :( sonuç olumsuz tabii ki kız istemedi ben de artık büyük konuşmamayı öğrendim
En İyi Cevaplar