Arkadaşlarıma kalmaya gidicektim hadi dedim bıyıklarımı alayım. Sir ağda ısıtıyorsun falan sürdüm onu bıyık bölgeme çektim. Dudağıma da geldi heralde. Hemen kıpkırmızı oldu. Geçmiyor da. Lütfen yardım edin. Bir çözüm bulalım. Kırmızı pancar gibi oldum. Dudağım uçuklamış gibi üstü de kıpkırmızı oldu yardıma bekliyorum 😢😢Ağdadan sonra bıyık bölgesindeki kızarıklık
Ağdadan sonra bıyık bölgesindeki kızarıklık nasıl geçer? (Resimli)
Yüz cildi hassas, bıyık bölgesi cildi çok daha hassastır. Bu bölgeye uygulanan tüm epilasyon yöntemleri oldukça riskli, ekstra özen ve hassasiyet istiyor. Ağda sonrası bıyık bölgesinde kızarıklık tahriş yara sivilce ve hatta uçuklar bile oluşabilir. Bu yüzden cilt de hassas ise bu bölgedeki tüyleri alma konusunda ekstra özen göstermeniz gerekir.
Bıyık aldıktan sonra kızarıklık nasıl geçer?
Bıyık bölgesini ağdayla aldıktan sonra kızarması doğal. Önemli olan gerekli önlemleri alarak kızarıklığı baştan olabildiğince aza indirgemek. Ağda yapmadan önce bölgeye buz uygularsanız, ağda sonrası da en azından birkaç dakika buz kompres uygularsanız kızarıklık çok daha hafif olacaktır. Ağdayı uygulama şekli de önemli. Çok aşırı kızarıklık genelde gelişigüzel uygulanan ağdadan sonra olur. Ağda tüylerin uzama yönüne doğru sürülür (veya yapıştırılır), daha sonra da bir elle cilt gerdirilirken diğer elle ağda tüylerin uzama yönünün tersine çekilir. ağda çekilirken çok yavaş hareketler de olmaz, aşırı sert çekmek de. İdeal olan yumuşak bir şekilde hızla çekmektir.
Tahriş oluştuktan sonra bıyık ağda kızarıklığı nasıl geçer?
Diyelim ki her aşamaya dikkat ettiniz ancak yine de kızarıklık ve tahriş oluştu. Dudak üstü tahriş nasıl geçer diye merak ediyorsanız öncelikle buzu denemenizi tavsiye ediyorum. Bebek pudrası da kullanılır ancak bu pudrayı solumak sağlık açısından oldukça zararlı, bu yüzden önermem. Pişik kremi veya Bepanthene krem bıyık ağda yarasına ne iyi gelir sorusuna yanıt olabilecek şeylerdir. Eğer yara oluştuysa bir süre su değdirmemek daha doğru olur. Sık uçuk sorunu yaşayan biriyseniz çıkmaması için uçuk hapı da kullanabilirsiniz. Bu yöntemler iyi gelse de zamanla dudakta kalıcı silinme, leke gibi problemler oluşabilir. Bu yüzden en iyisi önlemi baştan, ağda yaparken almak. Ağdayı beceremiyorsanız bir güzellik merkezine gidebilir veya farklı epilasyon yöntemlerini araştırabilirsiniz.
2
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Canım çok kötü olmuş ağda sonrası normal bir kızarıklık değil tahriş etmişsin orayı ne yazık ki. Sana en büyük tavsiyem eczaneye git. sudocrem al bebek pişik kremi kesinlikle işe yarayacaktır. Sivilcelere hafif dereceli güneş yanıklarına, ağda veya tıraş sonrası tahrişlere çok iyi geliyor. küçük boyunu al oldukça bereketli bir ürün 13 lira
Çok uzun zaman geçmiş ama benim cildim aşırı hassas iplede alsam ağdaylada alsam hep böyle oluyor silvamed krem sürüyorum her ağdadan sonra en geç 4 güne geçiyor lekede kalmıyor kesinlikle tavsiye ederim başına gelenlere eczanede bulabilirsiniz
1yıl geçmiş üzerinden ama umarım görürsün bendede aynı durum var 2 gün önce oldu ve hala geçmiyor muhtemelen de 1 hafta falan böyle olucak çıldırdım resmen lütfen cevap verebilirmisin geçtimi veya iz kaldımı p*içim bir daha evde yaparsam LÜTFEN GÖR BENİİİİİİİİİ༎ಥ‿ಥ
Kuzu oraya ya su deydirdin ya da alerji , mikrop kaptın. Geçmesi için kızarıklık ve yanık kremi sür. Sebamed ve beponthen olabilir mesela. Geçmiş olsun.
bana da bir kere olmuştu ama seninki gibi değil kızarmıştı ve şişmişti. yanlış hatırlamıyosam 5 günde geçti. her gün krem sürüyodum
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bende hazır ağda bandıyla alıyodum en son yapışımda böyle tahriş olmuştu. Cilt tahriş ve kızarıkları için bepanten hametan gibi kremleri sürersen iyi gelir. :(
Bendede birkaçkez oldu ama ben sir ağda yerine veetin kayıtlı adalarında kullanıyorum. Bu olduğu an buz uygulamayın daha hızlı geçirdi, fondöten de yakıyor ben baya ağlamıştım😅
En İyi Cevaplar