Imanim Gitti! Cok korkuyorum?

Arkadaslar bu cok ciddi bir soru.
Cok korkuyorum, kurani kerime inanmamaya basladim..
Neden derseniz anlatiyorum:
- Müslüman biri olmayan cennete giremez mesela. Istedigi kadar iyi biri olsun, istedigini kadar insanlara yardim etsin, müslüman olmayan cennete giremez ( orasini allah bilir demeyin)
- Allah bir anneden daha merhametlidir yaziyor. Öyle ise, bir insan sadece 1500 sene evvel inmis, kendi dilinde bile yazilmamis, din adamlarinin bile anlamadigi kitaba inanmiyor diye okadar hunharca bir iskence vaad ediyorki..
Diri diri yanacaklar, bir yeri yaninca diger yanina cevrilip yeni deri olusup tekrar yanacaksiniz. Cehennem atesi dünyadaki hic bir atesle kiyaslanamaz. Bunlari sadece kurana inanmadik diye bize vaad ediyor. (Iyi insan olsak bile)..
Nasil bir merhamet bu? Biz insan olarak bile bir düsmanimiza bunu yapabilirmiyiz?
- Namaz kilmadik diye verilen o kabir azabi peki?
Kurani elestirmek bile günah. Yani bunlari düsünmek bile günah, yani kuran bize mantikli düsünmeyi yasakliyor.
Mantigimizi kullanirsak bizi cehenemmle korkutuyor.. O cehennem korkusu kemiklerimize islemis..
- Ya kadinlarin kuranda düsürüldügü durum? Hic kimse bunu yalanliyamaz. bir ayette acik acik esleriniz sizi dinlemezse onlari dövün yaziyor. Kadinlar size emanetimizdir.. Yani yine ikinci sinif...
Erkeklere huriler vaad ediliyor mesela.. Ya kadinlara?

Arkadaslar acik acik söyleyin. Size cennet vaad edilmeseydi, cehnemmele korkutulmasaydiniz, sizde bu celiskilere girerdiniz.

Neden Bu dünyadayiz? Anlamiyorum, aklim cok karisti.. Daha birsürü celiskiler var icimde ama yaza yaza bitmez...
Güncellemeler
+1 yıl
Ya ben bukadar siddet bukadar tehdit dolu, bizi her adimda günah isledim yanarmiyim, diye bukadar psikopat iskence vaad eden bir kitaba inanamiyorum acik acik.
Nekadar adaletsiz, ozaman bebekken ölseymisiz onlar hemen cennete gidiyor.. Adaletmi? Hem bu dünyanin kahrini cek hem cehenemme
git?
Peki ya dil konusu?1500 sene evvel arapca da yazilmis bir kitab.. Kimse anlamiyo
Güncellemeler
+1 yıl
Sadece kuran yüzünden piskolojim bozuldu! Panik ataklar korkular gecirmeye basladim,
müslüman olanlarin cogusu yüzde 80i neden cahil?
Neden zeki insanlar cogunlukla ateist?
Allaha tabiiki inaniyorum ama bu sorular nasil cözülücek?
Imanim Gitti! Cok korkuyorum?