Selamlar. Öğrenciler üniversite seçerken birçok kriteri dikkate alıyor. Üniversitenin bulunduğu bölgede bunlardan biri. Örneğin İstanbul Anadolu Yakasında oturan bir öğrenci burada üniversite okumayı tercih ediyor. İstanbul Avrupa Yakasındaki üniversiteler daha çok biliniyor. Bu yüzden ben size Anadolu yakasındaki üniversiteler hakkında bilgi vermek istiyorum.
İstanbul Anadolu Yakasındaki Üniversiteler Hangileri?
Anadolu yakasında toplam 17 tane üniversite mevcut. En popüler olanlarını detaylı olarak anlattıktan sonra diğerlerini de sıralayacağım.
1- Marmara Üniversitesi
İstanbul Marmara Üniversitei
Anadolu Yakası devlet üniversiteleri arasında en popüleri tabi ki Marmara Üniversitesi. Kuruluşu 1883 tarihine dayanan Marmara Üniversitesi şu an 16 Fakülte, 11 Enstitü, 5 Yüksekokul ve 4 Meslek Yüksekokula sahip. Birçok öğrencinin de hayali. Avrupa Yakasında da kampüsleri bulunsa da merkezi Anadolu Yakası Göztepe'de bulunuyor.
2- Sabancı Üniversitesi
vakıf üniversitesi
Tuzla ilçesinde kampüsü bulunan bir üniversite olan Sabancı Üniversitesi, İstanbul Anadolu yakası özel üniversiteler arasında. Hacı Ömer Sabancı Vakfı tarafından kurulan ve desteklenen üniversitenin ücretli ve burslu okumak isteyen birçok öğrenciye imkan sanıyor. Fotoğraflardan inceledim ve kampüsünü çok beğendim. Times Higher Education'a göre Türk üniversiteleri arasında en iyi 10 üniversiteye girerek 2. sırayı almıştır.
3- Yeditepe Üniversitesi
Yeditepe
Yeditepe Üniversitesi sadece Anadolu yakası değil tüm Türkiye'den öğrencilerin tercih ettiği bir üniversite. Yeditepe Üniversitesi Türkçe dışında İngilizce, Almanca ve Fransızca dillerinde eğitim veren bir vakıf üniversitesi. Üniversitede 13 fakülte, 5 enstitü, 1 yüksekokul mevcut. Eğitim kalitesi ve hocalarıyla çok beğenilen okullardan bir tanesi.
4- Maltepe Üniversitesi
Maltepe
Anadolu Yakasının en sevilen ilçelerinden biri olan Maltepe'nin adını alan Maltepe Üniversitesi bir vakıf üniversitesi. Üniversitede 9 fakülte, 1 konservatuvar, 1 lisansüstü eğitim enstitüsü, 3 yüksekokul ve 1 meslek yüksekokul bulunuyor.
5- Okan Üniversitesi
İstanbul Okan Üniversitesi
Okan Üniversitesi 1999 yılında kurulmuş bir vakıf üniversitesi. Merkez kampüsü Tuzla'da bulunan Anadolu yakası özel üniversiteler arasında. 5 fakülte, 2 yüksekokul, 2 enstitüden oluşuyor. Ayrıca Müzik ve tiyatro konservatuarı da mevcut. İstanbul'da özel üniversitede okumak isteyen bir çok öğrencinin ilk tercihleri arasında olan bir okul.
6- Acıbadem Üniversitesi
Acıbadem
Acıbadem Üniversitesi 2007 tarihinde kurulan bir vakıf üniversitesidir. Okulun asıl amacı sağlık biliminde bulunan tüm dalları bir arada toplayan bir okul olmak. Ancak başka bilimlerde de eğitim vermektedir. Okulda 5 fakülte, 2 enstitü, 2 meslek yüksekokulu, 6 araştırma merkezi bulunuyor. Sağlık alanında meslek sahibi olmak isteyen öğrenciler için öncelikli tercihler arasında bulunuyor.
İstanbul Anadolu Yakasındaki Diğer Üniversiteler
Anadolu yakasındaki üniversiteler
Yukarıda sıraladığım üniversiteler dışında da İstanbul Anadolu yakası üniversiteler bulunmakta. Onları da ayrıntılı açıklamadan maddelendirmek istiyorum.
Piri Reis Üniversitesi
Gedik Üniversitesi
Üsküdar Üniversitesi
Özyeğin Üniversitesi
Medeniyet Üniversitesi
Doğuş Üniversitesi
Işık Üniversitesi
Türk Alman Üniversitesi
Süleyman Şah üniversitesi
29 Mayıs ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi
Avrupa yakası Anadolu yakasına göre daha kalabalık bu yüzden birçok kişi Anadolu yakasındaki üniversiteleri tercih ediyor. Ayrıca eğitim açısından da burada çok güzel üniversiteler var. Şuna değinmeden geçmemek lazım. İstanbul Anadolu Yakasında bulunan üniversiteler doğanın içinde bulunan kampüsleri ile meşhurlar.
Devlet ve vakıf yurtlarının yoğun olduğu İstanbul'da her bütçeye göre uygun konaklama yerleri var. Anadolu yakasında okullara ulaşım daha kolay oluyor. Metro ve metrobüs ile kampüslere kolaylıkla ulaşabilirsiniz.
2
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
maltepe yeditepe okan üsküdar İstanbul şehir 29 mayıs üni özyeğin daha yazim mi?
Asya (Anadolu) yakasındaki üniversite sayısı 17'dir. Bunlar; Marmara Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, Piri Reis Üniversitesi, Okan Üniversitesi, Maltepe Üniversitesi, Gedik Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, Üsküdar Üniversitesi, Özyeğin Üniversitesi, Medeniyet Üniversitesi, Doğuş Üniversitesi, Işık Üniversitesi, Acıbadem Üniversitesi, Türk Alman Üniversitesi, Süleyman Şah Üniversitesi, 29 Mayıs Üniversitesi ve Sağlık Bilimleri Üniversitesidir