Komunizm yeteneğin ne olursa olsun, ihtiyacını karşılar.
Komünizm ve sosyalizm arasındaki fark nedir?
Komunizm yeteneğin ne olursa olsun, ihtiyacını karşılar.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 1) Yönetim: Sosyalizmde halkın seçtiği meclis ya da konsey tarzı bir topluluk tarafından yönetilir. Komünizmde tek parti yönetir. Komünizmin bir başka versiyonunda ise lidersizlik durumu vardır. Bazıları buna komünizmin esas amacı der.
2) Sosyalizmde özel mülkiyet var. Komünizmde her şey ortak.
3) Din: Sosyalizmde herkes dinini özgürce seçer. Komünizm dinleri ortadan kaldırır.
4) Sosyalizmde herkes çalıştığı kadar alır. İşçi daha düşük alsın değil yani, çalışıyorsa alacak. Komünizmde gücü yettiği kadar çalışır, ihtiyacı kadar alır. Çünkü eşitlik adalet değildir, herkes birbirinin aynısı değildir.
5) Devlet sınırları: Sosyalizmde sınırlar vardır. Komünizmin asıl hedefi sınırları ortadan kaldırmaktır.
Marx'a göre sosyalizm komünizme giden bir basamaktır.
Bunu yaşamayan anlamaz biz yaşadık zamaninda ve hala yaşayanlar var.
Rica ederim.
Bak bu benim görüşüm kitabi bilgi değil.
Komunizm : Herkes çalışır. herşeyini devlet karşılar. herşey devlete aitdir. bireysellik yoktur. kendi başarın devletin başarısıdır. başarısızlığın ise sana aitdir.
teorik olarak iyi bir sistemdir. herşey dengede olmaktadır. yoksulluk falan yoktur. ama pratik olarak uygulanması imkansız bir sistemdir.
Sosyalizm: Devlet seni teşvik eder. ama karşılığını alır. "uyuyan memur" zihniyetinden nefret eder. bireysellik vardır. ama devletin için bireysel başarılar elde etmen gerekir. eğitime aşırı önem verir. özgürlükten ziyade temel kuralları asla çiğnetmez. ve birçok çeşidi vardır. mesela İslam da bir dini sosyalizm dir.
Şöyle anlatım sana
https://i.hizliresim.com/d563aX.jpg
Cevap
13Cevap
Bildigim kadariyla bunlar iki evre oluyor. Birinci evre sosyalizm. Sosyalizmde devlet hala var. Devlet herşeyi toplumdan alıp halka lazım olduğu kadar eşit bir şekilde dağıtıyor. Ve bu evrede disiplinli bir çalışma ortamı olusacagindan dolayı sınıfsız ortama ortam olusturuyor.
Ikinci evre olan komünizm ise sınırsız, sınıfsız toplum biçimi oluyor. Devlet yok. Sosyalizm evresinde disiplinli çalışma ortamı olduğundan dolayı bolluk oluyor. Insanlar artık ciddi calismalara ihtiyac duymayacak. Cunku sosyalizm evresinde ki calisma ortamindan doğan bolluk burada devam ettiği için insanlar ihtiyaçları kadarını alacak.
Benim bildiğim bu yanlışım varsa affola :)
Bu arada pratik olarak komünizm hiç gercekleşmemiş. Hep sosyalizm evresinde kalınmış
sosyalizm kurulmadan asla komünizme geçiş sağlayamazsın. sosyalizmi bir basamak bir geçiş olarak düşünebilirsin. asıl amac ise komünizmdir.
sosyalizm, ondan önceki düzenin kurallarını sitemini işleyişini eksikleriyle hatalarıyla yanlıslarıyla degistirir. ondan sonra komünist düzene doğru hem toplumu hem sistemi hazırlar.
komünizm de ülke sınırları, para ve devlet yoktur. sosyalizmden belirgin olarak ve kısaca farkı budur. sosyalizmde ise bu saydıkların mutlaka olması gerekmektedir.
Sosyalizm "Herkeze emeğine" yani "eşit işe eşit ücrett" i savunur
Komünizm ise "Herkeze ihtiyacına göre" der vb farklar vardır.
Komünizmde herkes eşittir; hangi ırktan, dinden, cinsten olursa olsun. Herkes eşit şekilde maaş alır. Sınıf farklılığı, burjuvazi yoktur. Devlet anlayışı yoktur. Sosyalizmde de herkes eşittir; ırk, din, cins açısından. Ama herkes hak ettiğini alır. Bana göre ikisi de gayet iyi.
Sosyalizm de devlet hala işlevini gerçekleştirirken komünizmde devlet kavramı kaybolur yerini sadece toplum alır yani bildiğimi bu devletli toplum devletsiz toplum gibi bir durum kazandığın kadarını yersin durumu falan galiba
Komunızm sosyalızmın dunyaya yayılmıs ve devlet kavramının ortadan kalkmıs halıdır. artık paraya hıc ıhtıyac yoktur komunızımde cunku ınsanlar ıhtıyacları kadar calısırlar ve luks denılen kavram yoktur
İkisine de hayır, öheheöhöhe. Yaşasın Hitler-sama!
https://i.imgur.com/y1l8YRN.gif
Sosyalizm komünizme giden bir basamaktır.. Sosyalizmde sosyal sınıflar mevcuttur, özel mülkiyet vardır.. Komünizm de sınırlar ve sınıflar ortadan kalkmış özel mülk yok olmuştur. .
kisaca şöyle söyliyim; komunizmde para devletindir herkesin kazandigi devletindir devlete dayanir, ama sosyalizm de ekonomi halka dayalidir. Halk calisir hakettigini kazanir. O yuzden yasasin sosyalizm diyebiliriz :)
hep kadınları kültürel eksiklikle itham edip damgalar, aşağılarlar.. doğru 2 yanıtı da hanımlar vermiş.
Yahudilik ve musevilik arasındaki fark kadardır. Sosyalizm, devlet sınırların ortadan kalkmasıyla komünizme geçiş evresidir. Karışık mı oldu
sosyalizm de devlet vardır. Komünizde komünal yaşam oluşmuştur. Devlet yoktur artık. Sosyalizm komünizme geçiş aşamasıdır.
komunizm insanın kendine yakışanı giymesidir.
Aynı b*kun laciverti birisi
2side aynı b*k zaten.
' sinide Sevmem..
#Just.
Kabaca komünizm daha radikal daha sol
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar