aslında kızım olsaydı saç şekline göz rengine bakışına dudak biçimine ve adına uyumuna göre isim takmayı düşünüyorum ama hem erkek hemde kız isimlerinden olanlar hoşuma gitmiyor da değil.. deniz, hasret, yüksel... vb gibi.. olmadan olmaz yani.. isim işi olay olduktan doğum bittikten sonra halledilmeli.. herşeyin bir zamanı vardır..
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılSevdiğim kadınla evlenip dünya tatlısı bir kız çocuğumun olmasını gerçekten çok istiyorum.
Ancak kızımın adını tek başıma koymak gibi bir bencillik yapamam. Kadınım yani onu dokuz ay karnında taşıyan meleğimle birlikte karar vermek isterim. O isim vermekte benden bir adım öncelikli olacaktır ve hakkıdır da ;-)02 Yorumla- +1 yıl
bende farklı düşüncedeyim
babası kızının adını
anneside oğlunun ismini koysun gibi düşünüyorum ben. - +1 yıl
Hayatına aldığın kadınına bunu teklif edebilirsin eğer kabul ederse sorun olmayacaktır.
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 372 cevap paylaştı.
+1 yılElif Tuana koyardım. :)
Elif gibi sevsin yazılışı gibi dik dursun , tuana gibi cennete düşen tek yağmur damlası gibi tek olsun kızım.
Çünkü eğer bir kızım olursa , ona dünyaları vericeğim. Can parçası ya , isim önemlidir tabikide eşimde rıza olursa bu kadar :)00 Yorumla
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 14b cevap paylaştı.
+1 yılEşimle karar verirdim. Şimdi bişey söylemek saçma llur
110 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
261Cevap
Almina - Güneş tutulmasındaki kızıllığa verilen isimdir.
Elvin - Gökkuşağının her bir rengine verilen isim.
Standart isim yazmak istemedim aklıma gelenler bunlar 2 isimli falan olursa önüne koyulabilir ve cok anlamlı isimler bence hayırlı olsun diyelim bebek icin.18 Yorumla- +1 yıl
teşekkür ederim ama tek isim olacak çünkü internet çağında iki isim sorun oluyor ve belki evlendiğinde babasının soyadınıda kullanırsa 2 soyad 2 isim sorun olur. ama tek isim en iyisi. modern ve yabancıların dahi rahatlıkla söyleyebileceği bir isim arıyorum.
- +1 yıl
önerdiğin 2 isimde çok güzel
- +1 yıl
Yabancılar icin isimleri kafana takmamalısın tek isim olacaksa önerdiğim tarzda anlamlı ve farklı olmalı fakat benim de 2 ismim var bir sorun olmuyor soyadı da isim sayılır 3 ad olacak fazla sorun olmaz diye düsünüyorum , ama dediğim gibi tek isimse düz bir şey veya baskalarının iyi söylemesi icin bir isim koymamalısınız edebiyat her şeydir sonucta :)
- +1 yıl
içinde yumuşak g ve ç ö ü gibi harfler yabancılarda söyleme sorunu yaratıyor en büyük sorun ğ harfinde. neyse mesela evli ve kpss sınavına girecek diyelim atıyorum hepsini şuanda ayşe fatma demir çelik gibi 2 ismi 2 soyadı olsa satıra sığmadığı için internetten kayıt yapamayacak sınav merkezine gidecek mecburi olarak sonra sınavda a. fatma demir yazsa çelik soyadı da sığmazsa forma salak polisler kapıda sorun çıkarıp almıyor ki canlı canlı 3 kişide şimdiye kadar böyle bir sorun gördüm.
- +1 yıl
İsmail Anıl Yılmaz benim adım 3 üde isim bugüne kadar onlarca forma ve onlarca yere de kayıt yaptırdım sınavlar dahil optik forma sığmama uyarılma vb asla yaşamadım , ve Türk birisi icin neden yabancıların telafuzu önemli olsun , o zaman matilda jeniffer gibi yabancı isim koyun bu da bana sacma geldi acıkcası.
- +1 yıl
bu çocuk türkiyede yaşayan bulunduğu semtten bile çıkmayan kezbanlar gibi mi olacak. hiç yurt dışına gitmeyecek mi ya da yabancı biri ile iletişimi yabancı sitelerle işi olmayacak mı hiç. belki ben kızımı amerikada okutacam. yani bunları bilemezsin. ve dar görüşlü düşünüyorsun. senin 3 ismin var kızsın diyelim birde kocanın soyadı gelince 4 leniyor eee şimdi düşün acaba sığabiliecek mi
- +1 yıl
Ne alaka nasıl dörtlenir? Ayşe Fatma ismi diyelim soyismi değişecek yine 3 isim olacak , Ayrıca ben %100 ing okuyorum ve bölümüm yabancı erasmusta dahil bölümümdekilerde dahil herkes yabancı ilk başlarda zorlandılar o kadar bir Türk kadar rahat telafuz ediyorlar ismimi niye yabancılar gibi olmak istiyorsun onlar senin gibi olsun sana uysunlar sen onların ismini söylerken zorlanıyorsun? onlar diyor mu ilerde ben bir Türk'le konusurken rahat edemem adımı söyleyemezler ismim şöyle böyle olsun bu tamamen sacmalık yabancı bir kelime gibi ögrendikten sonra telafuzu kolay isim sonucta makale okumayacaklar bu ne abartıdır arkadas.
- +1 yıl
isminde yumuşak ge harfi var mı ğ harfi yok
ve ya baba soyadından vazgeçmez iki soyadlı olursa cidden dar bakıyorsun biraz geniş bak etrafına ve gelecek odaklı ol
Masal şu an ama eğer kızım olsa çok düşünür daha güzelini bulurum benim adımda öyle annem baya ender bir isim seçmiş bende kızıma herkeste olmayan bir isim seçerim. Masal ismi güzel ama yorumlarda çok yazılmış kızım hakkında hangi masal dedirtmem mesela ismi söylendiğinde direk kızım gelmeli herkesin aklına
10 YorumlaKesinlikle bana yaptıkları gibi Arapça bir isim koymazdım. Aslında bizimkiler de Arapça isim sevmezler ama Atatürkçü oldukları için ve Kemal isminin daha fazla olması sebebiyle Mustafa koymuşlar. Tamam Atatürkçü olabilirsin, ben de koyu Atatürkçüyüm ama Katolik'sin sen. Yapma böyle şeyler.
00 YorumlaErkekse Shingeki no Kyojin'den Eren Jaeger. Yani Eren *w*
orig11.deviantart.net/.../...riara2853-d6ozvpr.jpg
Kız ise Sena , bir anime karakterinin ismiydi unuttum animeyi *w* Sence Senpai @Ravenger09 :302 Yorumla- +1 yıl
Ben iptalim. 2 saat aralıksız İngiliz edebiyatı araştırması, ben de insanım :(
İsim konusunda sen ne dersen o olur canım ^^
+1 yılKizim olursa ismini annesi koyacak ona birakiyorum kizimizin ismini
40 Yorumla
+1 yılElif her zaman en begendigim isim olmustur. Bunun disinda;
Ülkü
Rüyam
Defne
Açina
Olabilir 😇20 YorumlaAllah nasip ederse 2 ay snra bir kizim olucak biz esimle Sedef Mercan koymaya karar verdk tabi senin fikrini bilemem..
20 YorumlaDefne -kendi kızım için pek tercih etmiycek olsamda- iyi bir isim. Hangi isim olursa olsun yurt dışında kolay söylenebilen bir isim olmalı. Daphne zaten yabancı kökenlidir.
Ben Lara ismini seviyorum.00 Yorumla
+1 yılYağmur koyardım. İkinci ismini de babası belirsin :)
30 Yorumla
+1 yılKız çocuğuma benim annem ile onun annesinin ismi erkek çocuğum ada benim babam ile onun babasının ismini 😊
03 Yorumla- +1 yıl
3 ismi mi olacak
- +1 yıl
2 anlamadın sen soruyu iyi oku
- +1 yıl
erkek çocuğum ada benim babam ile onun babasının ismini bu cümlendeki çocuğumada yerine çocuğum ada yazdığın için
ada
erkek babası
kız babası ismi kısaca 3 isim mi olacak gibi algıladım
+1 yılNiye dalga gecsinler ki bu soruyla.
Eftelya koyabilirdim13 Yorumla- +1 yıl
geçmişte buna benzer sorduğumda alay konusu haline getirenler olmuştu da. daha evli değilsin ne yapacaksın isimleri gibiydi
- +1 yıl
Ne sacma. Sadece evliler mi dusunuyormus :/
- +1 yıl
liseli ergenler takıldığı için ağır işsizlikten saçmalıyabiliyorlar malesef. ben gelecekteki kızımında oğlumunda ismini şimdiden belirlemek istiyorum sadece.
+1 yılMihrimah. Neden mi. Bana hep güneşin kızı derler saçlarım güneşe meydan okurdu. bir sevgilim vardı yüzü teni ay gibiydi. Mihrimahın anlamıda güneş ve ay. İşte ordan esinlendim. 😇
01 Yorumla- +1 yıl
anladım. ;) teşekkür ederim.
+1 yıl"Asrın Hira" harfleri ile de çok kuvvetli bir etkiye sahip bir isim
20 Yorumlaben Derin koyardım ama kızlara iki isim yakışıyo bence derin 'in yanına da deniz çok güzel bence yani Derin Deniz
00 YorumlaYeşim , Rüyam , İlkim. Bunlardan birisi olurdu. Özellikle ilk kız cocugum olsaydı adını ilkim katardım :)
00 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 489 cevap paylaştı. Yağmur koyacağım ben kızımın ismini... tabi 2. Ismide olabilir babası isterse ama yağmur garanti :) oğlum da baran olacak Türkçesi yağmur onunda :)
00 YorumlaGüntülü, almıla, aykonçuy zaten Türk kız isimleridir onun dışinda ben Ötüken koyabilirim ama hiç bunu isim olarak kullanan duymadim :)
00 YorumlaNerde ibidik gubudik cins isimler var onu soylemisler 😃
11 Yorumla- +1 yıl
evet malesef öyle oldu
+1 yılBenan (kız) (anlamı: parmakla gösterilecek kadar güzel)
10 Yorumladeniz, duru, defne, hülya, nehir bunlar cok guzel isimler
10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 8,4b cevap paylaştı.
+1 yılİspanyol kökenli bir isim kullanacağım. Ama buraya yazmam, özel...
10 Yorumla
+1 yılÇimen, Duru, Eylül, Rüya, Çağla, İmge, Dara, Zana, Diren, Evin, Peri, Zerde, Zülal. Benden bu kadar.
10 Yorumla
+1 yılGökçe ya da umay koyardım sanırım Allah nasip eder insallah 😊
10 Yorumla
+1 yılZeynep ve Elif koymayı çok istiyorum. İnşaAllah nasip olur koymak :)
11 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 640 cevap paylaştı.
+1 yılHimm esimin annesi olmusse onun ismini koyardim. Eger sağ ise ortak karar verirdim ama aklimdan geçen simay olurdu
00 Yorumla
+1 yılŞURA koyardım. "şura kızım eve gel artıkk":) diye cağırırdım ne güzell
10 YorumlaMihr u mah anlami gunes ve ay ya da Dilruba koyardim gerisi senin bilecegin is.
10 Yorumla
+1 yılOğlum olursa ismi zaten belli de..
kızım olursa bakarız artik06 Yorumla- +1 yıl
merak ettim nedir erkeğin ismi
- +1 yıl
EREN
- +1 yıl
hımm ben olsam daha modern isimleri koyardım.
- +1 yıl
Benim için anlamı önemli o ismi sevmem önemli eren ismini seviyorum.
- +1 yıl
bende olsam oğluma modern isimler koyardım eren çok sıradan ve klasik. eski sevgilinin ismi felanda konmaz ki
Çocuk & Ebeveyn konusunda 622 cevap paylaştı. Ada koyacaktım sevdiceğimle ama ayrıldık yattı o iş 😂 şimdi ciddi ciddi kızıma seyyiditunissa ismini vermeyi düşündüğüm doğrudur
01 Yorumla- +1 yıl
neden ki
+1 yılKız yağmur
Erkek rüzgar :-D
İnş. Allah sağlıklı evlat nasip eder :)00 Yorumla
+1 yılmihrimah ya abuzittin kıllıbacak ya da isimsiz gardaş:)
00 Yorumla
+1 yılAlmila-Gökçen-Gülce üçünden birini koyardım mutlaka
00 YorumlaKızım olursa ismini ben vereceğim için Sinem diye düşünüyorum :)
00 YorumlaAmine Serra ismi çok hoşuma gidiyor bu aralar. şu an kızım olsa bu adı koyardım herhalde. :)
00 Yorumla
+1 yılMelis
Melisa
Selin
Almira
Mira olabilir.104 Yorumla- +1 yıl
baktım herkes eksilemiş sürü piskolojisi olarak bastım eksiyi
- +1 yıl
eksi vermek bir kadına "karı" demekten daha aşağılayıcı değil bence @bahtiratimyok
- +1 yıl
Karı nedir ya -.-. Ayrıca isimler çok banel
- +1 yıl
bence isimler güzel ve değerlendirilebilir
ama nden bu kadar eksi aldı anlamadım.
+1 yılAnnesinin ismini koymak isterdim herhalde tabi anneninde fikri onemli
00 YorumlaEylül koyucam ilk kızımın ismini eğer 2 falan olursa esila alina kayla sare isimlerinden biri olucak
00 YorumlaAsya veya derin koyardım bu iki ismin çok zarif olduğunu düşünüyorum
00 Yorumla
+1 yılİleride kızım olursa Lilya ya da Masal koymayı planlıyorum yanına eğer Masal koyarsam ikinci isim olarakta Arya olabilir
00 YorumlaNet bir şey yok aklımda. İlerde eşimle beraber karar veririm.
00 Yorumla
+1 yılkız ya da erkek aklımda dört isim var
deniz
devrim
özgür
ışık00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 5,9b cevap paylaştı.
+1 yılasya isimlerinden biri olacak diğeri bana saklı kalsın :)
00 Yorumla
+1 yılBen almina Olmasını isterdim ama eşime de sorardım bide olsaydı iyiydi ama 😔
30 Yorumlaben ilk özgür çok istedim hayla istiyorum ama iki isimli olsun istiyorum yüzden özgüre ikinci isim bulamıyorum :D
04 Yorumla- +1 yıl
bence tek isim en iyisi
- +1 yıl
özgür olmaz çünkü o ünisex bir isim
kızım var ismini nehir koydum :) şimdi bir kızım daha olsa ismini rüya koyardım
00 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 1b cevap paylaştı. Fatma Naz çok hoşuma gidiyor. Azra vb. de olabilir.
00 Yorumla
+1 yılSevdiğim adam koysun ismini. Adını söyledikçe daha çok seveyim..
00 YorumlaKızım olursa ismini Gülden koyarım. Sibel ve Selin de çok güzel isimlerdir.
10 Yorumla
+1 yılTanıdığım bütün Selin ler çok şanslı ve tatlı tiplerdi, Selin koyardim ben de kız çocuğum olsa
01 Yorumla- +1 yıl
benimde şimdiye kadar 3 selin tanıdığım oldu biri hariç diğer ikisi şanssızdı
+1 yılalmira ya da almila ben bu ismi 10 yaşımda duymuştum 22 oldum kızım olursa almira koyacam ama sen almila da koabılrsnhoş durur..
00 Yorumla
+1 yılBuğlem... Cenneti müjdeleyen melek demek ve çok sevdiğim birinin adı
04 Yorumla- +1 yıl
O anlam dogru degil internetteki herseye guvenilmiyo
- +1 yıl
buğlemi iyi araştırın buğlem israil ismidir
- +1 yıl
benim hoşuma gitmesi zaten bu isim
+1 yılMercan
Defne
deniz
zeynep
elif
bu isimleri seviyorum. .00 YorumlaSidelya rana. sidelya cennette açan Çicek rana da hoş parlak demek
00 YorumlaAmine miray :) erkek olursa da Umeyr hamza ya da Mehmet emin istiyorum :))
00 Yorumla
+1 yılEylül-Ceren-Melis-Elif-Günce-Hazal-Hayal-Ekin-Masal-Öykü... Şimdilik aklıma gelenler bunlar.
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 12,8b cevap paylaştı.
+1 yılZeynep
Zehra
Sena
Elif...
Seç nan birini işte :@ :D10 Yorumla
+1 yılECE koyardım da simdi dogmamıs eceyi de bu dünyaya getirmek akıl kârı iş değil
00 Yorumla
+1 yılBen:Neşe veya Yonca Nehir gibi şeyler koyardım kız arkadasım dilşad istiyo msadfjsad
00 Yorumla
+1 yılEyşan. Çok gösterişli bir kadını anımsatıyor bana
10 Yorumlal*n butun kızlar eskort ismi söylemiş ya la hiç dinle alakalı bir isim yok varsa da çok az
02 Yorumla- +1 yıl
sen öner o zaman güzel isim
- Devamını Gör (681)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler