+1 yılRabbimiz kuranı kerimde
Ya eyyührnnebiyyü ( ey nebi ) gul li ezvacike ve benatike ve nisail müminine ( eşlerine kızlarına ve mümin erkeklerin hanınlarına söyle ) yüdnine aleyhinne min celabihinne ( üzerlerine cilbablarını yani kendilerini erkeklere belli ettirmicek şeyleri atsınlar giysinler ) bu ayete göre bu elbise tesettür elbisesi değildir
Rabbimizde razı değildir..117 Yorumla
Soran+1 yılBelli Etmiyor sadece altimdaki kiyafetlerin bollugundan ve 1. Feracede ipin arkadan sıkılmasindan öyle gorunuyor
- +1 yıl
Öyle dahi olsa omuzların belli oluyor omuz açılması haram olan yerdir örtğnmesi farzdır örtğnmek demek üstüne elbise sermek demek değil hatlarım belli olmaması demektir ayrıca renklerde cazibdir erkeğin göz zevkine hitab eden bir elbise tesettürün bir parçası olanaz bu gerçek istesekde istemesekde böyledir
Soran+1 yılHaklısınız ffakatorada denemek icin gitmiştim yoksa ortum dışarda olur rahat edemem zaten içeride fakat feracenin ssiyahve lacivertinde beden yoktu sansima yoksa teyzemde aynisini soylemisti bulamayınca bu renkleri aldim bütçeme uygun bunlardı inanin tunik ve kotla giyinen biriydim bir ferace icin aylarca para biriktirdim aamadedigim gibi sansima koyu renk kalmamisti :/
- +1 yıl
Bu şekilde bir ilerleme olmasına sevindim rabbim ilerki zamanlarda tesettürünizü dahada kamil tam bir noktaya getirir inşallah :) sizden ricam bir kaç konuya dikkat etmeniz
1-rengi cazib olmicak en iyisi siyahdır
2-hatları belli etmicek ederse tesettür değildir
3-rüzgar vurunca da sizi korick
4-kalça ve bel kısmı dar olmicak ( genelde omuz otursun diye böyke yapılıyor)
Bunlara aşırı dikkat edin ve dışarıda bir hanfendi islam hatunu nasıl davrabırsa öyle davranın yani sesli gülme kahka veya cilveli konuşmalardann uzak durun size bit şiir okutmak isterim bu fakirin yazdığı bir şiir tesettürle alakalı okurmusunuz
Soran+1 yılİnanın oyle biriyim hhickahkaha atmam yuzum yerde yururum kimsenin gozume bakmam ruzgardan korunmak icin heryere igne takarim biraz batiyor ya da ruzgar igneyi yerinden çıkarıyor fakat dikkat ediyorum bu arada 3 kkizkardesiz evde 6 bayaniz ve sadece bben tesetturluyum bazı evet bilmiyorum ama öğrenmek icin cok caba harciyorum
ALLAH razı olsun amin.
Tabikide- +1 yıl
Sizin adınıza hakikaten çok sevindim rabbim sizi sevdiği kullardan etsin kalbinizde iman aşkını çoğaltsın aminn.
Şiirim uuzn olduğundan iki kısım birinci kısım şu.
Mürekebbi dolu kalemle başlar bu şiir
Emin ol bir okadar da dolmuş yazan şair
Besmelesiz olurmu bereketli olan herhangi fiil
Allah ismi bereketiyle başlarım nasihatim kendim gibi gafil
Kullanıldı kirli gönüllerde ipekten olan kumaş
Bulunmazı buldu ahlakdan yoksul kalbi olan taş
Deve kuşu misali örtülen ahlaksızlıkda zirveye ulaş
Haberin olsun başında ki bir poşettir gerisi tamamen yaş
Ne güzeldir aslında cenetten çıkma tesettür
Giyene katar izzet iffet gerek buna tefekkür
Rabbisine el açar bu nimet sebebiyle kişi eder teşekkür
Anlamayan nasıl anltılır ki bundan doğan teessür
Değildir tarifi başı kapat gerisi tanıtım fuarında
Değildir yürümek sokak içinde gören sanar podyumda
Adına ne koyarsan koy tanımı çok kısa
Süslümanlığın hayırlı olsun otur 0 kaldın sınıfda - +1 yıl
Örtmektir tüm bedeni olmaksızın belli olmak bir nebze
istisnası gözler olabilir fıkhen görülmüş olsada müsade
Gel onuda kapt ahir zamandayız göz ardı etme
Galayana gelip - suç işlemeden girdim hapse - deme zira karşılığı cennetde
Dünyda olur sana bir bekçi yaklaşamaz hiçbir it kopuk
Deyemez gözden çıkan mermiler olamaz bedeninde konuk
Sözlere gelince onlardan kurtuluş zevcende olursa sana kolluk
Ferah içerisindesin desene ey hatun sürur akar oluk oluk
Anlatabilirmi bu aciz şair cennetde nimetlerini
Sorsan ne bilir cismini ismini tarihini
Akıl almasada denesin tarife kabullenmez rezilliği
Zira zor bir iş görmeden anlatmak rabbin eserlerini
Sonu yok başı zürrahman zürrahimdir
Tadı çok anlamaya gerek yaşamak ne güzel bir zevktir
Bıkkıntımı oda ne tarifi bilinmeyen bir şeydir
Ebedi kalıcısın ya hayırlı olsun ne güzel tatildir
Anlarsın inşallah kalemi kırığın demek istediğini
Uzatma sebebim acizliğimdir mazur gör beni
İmanım yettikçe şekillendirdim hislermi
Saygıyla selamla
Soran+1 yılAllah razi olsun tesekkur ederim amin ecmain insaAllah :)
Siz mi yazdiniz? Gerçekten çok güzel vveanlamli olmus Allah yazandan razi olsun- +1 yıl
Nacizane evet ben yazdım :) çok teşekkğr ederm inşallah birleyker katmışımdır hislerimi imanlara bir nebze yansıtmışımdır :)
Soran+1 yılEvet çok guzel kkatmissiniz. Kelimelerinizi dikkate alacagim söz veriyorum
- +1 yıl
Teşekkür ederm :) sevindim rabbim sözünüzde durmayı nasip etsin ayrıca bir daha rica ederm bedeninizi erkeklerin görebileceği yerde resimle göstermeyin belki amacsnız elbise sormsk ama bakan kişi hatlarada bakbilir buna dikkat edin
Soran+1 yılPeki Teşekkür eederimbunada dikkat edecegim Özür dilerim :)
- +1 yıl
Rica ederim her mümin doğruyu emir yanlışı nehiy ile memur olduğundan söylğyorum yoksa sizi zora sokmak isteyecek değilim anlayışla karşıladığınız için teşekkür ederim rabbim hepimizi yanlışlardan beri eylesin özrümğz hep rabbimze olsun amin :)
Soran+1 yılAsıl ben tesekkur ederim :) amin insaAllah
Soran+1 yılonu diyor zaten örtünün omuza düşmesi gerek
- +1 yıl
Uçması değil baş örtüsü gibi düşmesi gerek çarşaf giyenlern omuzları mesela belli olmaz
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)+1 yılbir kadına bu kadr mı yakışır ama biraz büyük bir beden daha ufak al.. ilk defa 10 numara bir kız soru sordu hayret..
14 Yorumla
Soran+1 yılEn küçük beden bunlar.
Teşekkür ederim :)
Cevap sahibi+1 yılrica :) tamam buda çok güzel durmuş üstünde emin ol :)
Soran+1 yılSagolun :)
Cevap sahibi+1 yılricallar ederrr :)
+1 yılbolluk açısında ikincisi daha iyi birincisi hatlarınızı belli etmiş çok. ama bunun dışında beğendğim bir yönü yok malesef etek kısmı bir garip :/
18 Yorumla
Soran+1 yıl1. Nin ipini arkadan sıktı kiz ondan ddar durmus buyuk ya aslinda ondan ooyledurmus :/ teşekkür ederim
- +1 yıl
baştan aşağı düz gelen modeller var onlar daha güzel ve asil duruyo hem sade de modelleri hatlarıda belli etmiyo öyle bişey bak bence :)
Soran+1 yılgittiğim yerde hep modellerr tek kalmıştı neredeyse bedenleri yoktu. s bu bordonun siyahı bile 40 bedendi ama ilk ya sonrakilere bahsettiğiniz gibi bakacagım buna dikkat edecegim
- +1 yıl
internetten almayı deneseniz? orda mankenin ölçüleri flnda yazıyo hem bedende sıkıntı yaşamazsınız yaşasanz bile bikaç kere sonra öğrenirsnz zaten tam bedeninizi. ayrıca daha ucuz oluyo nette hem indirimler flnda oluyo ve tam dediğim gibi feracelerde var. tabii siz ordaki manken gibi giymeyin yoksa bir anlamı kalmaz feracenin (çok süslenip takıp takıştıryolarda :D)
Soran+1 yılbiliyorum ama güvenmiyorum bir kaç kez alışveriş yaptım ve çoğu hatalı geldi. s
fakat bu feraceleri kadın modanisanın resminden görüp getirtmiş bana resmini açıp göstermişti orada daha pahalıydı fiyatı- +1 yıl
bir keresinde denk gelmiştim ben ama siteyi hatırlamıyorum :( 20 küsür liraydı sanırım yalan olmasın tam hatırlamıyorum ama aklımda ucuz diye kalmıştı yani araştır bir siteleri bulursun elbet :)
Soran+1 yılpeki arastıracagım teşekkür ederim :)
- +1 yıl
rica ederiim :))
+1 yılRenkleri çok açık siyah veya lacivert daha iyi olurdu
01 Yorumla
Soran+1 yılSiyah ve lacivert te beden yoktu malesef ona cok üzüldüm :( yoksa teyzemde demişti aynisini ama malesef :/
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
14Cevap
+1 yılBence biraz daha genc isi alirsin sanki biraz daha yasliya kacmis bu modeller ^^
23 Yorumla
Soran+1 yılDigerleri daha yaşlı işiydi bunlar tam yaşına gore dedilet :/
- +1 yıl
Kendimce cevapladim ^^
Soran+1 yılPeki teşekkür ederim
aga feraceli kız güzelliği ben başka bir hatunda görmedim ferace kesin giy tebrikler
14 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim giyecegim inşaallah :)
Soran+1 yılInsaAllah oncelikle kalbi güzel olsun :)
Birincisi dar gelmiş sanki. İkincisi de iyi ama bir beden büyüğünü alın.
05 Yorumla
Soran+1 yılKız ipini arkadan sıktı yoksa çok bol
Soran+1 yılAyy ben bulamadim ya :( bende lacivert ya da siyah istemiştim sadece pembede beden vardı siteden mi aldin seninkini?
Soran+1 yılanladım. s neyse artık kısmet değilmiş sağolsun
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılmodelleri güzelde kalıpları bedenine hiç uymamış hele ilki 2 benden büyüğünü belini falan sıkıp sana satmaya çalışmışlar
05 Yorumla
Soran+1 yılÇok zayifim kuzum ya :( 38 beden yoksa yaptirildi ama o olmamis haliydi ve iipi arkadan çok sıktı normalde onden baglaninca daga uygun duruyor
Cevap sahibi+1 yılterziye diktir üzerine göre olur daha hoş durur
Soran+1 yılDikimi oldu dün tesekkur ederim :)
Cevap sahibi+1 yılrica ederim güle güle kullan :)
Soran+1 yılTeşekkür ederim canim benim :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılçift renkli ferace mi bu hani arkasıda önü de giyilenlerden
01 Yorumla
Soran+1 yılBilmiyorum tam incelemedim aslında carsamba alacagim ayirttim insaAllah öyledir
Gizli Üye(30-35)+1 yılFerace çok severim ama kusura bakmada bunlar çok kötü ya :/
04 Yorumla
Soran+1 yılAma herkes cok begendi :/
Cevap sahibi+1 yılBen renkli şeyleri pek sevmem siyah sevdiğim için heralde sevemedim.
Soran+1 yılHmm bende renkleri cok severim acikken hep renkli giyerdim :/ ama feracelerin siyah ya da lacivertini istemiştim onlarda beden kalmamıştı vAllahi :/
Cevap sahibi+1 yılHmm anladim. Neyse kullanacak olan sensin güle güle giy.
Gizli Üye(36-45)+1 yılAga köyde kadınlarımızın giydiği feraceyi de allayıp pulladınız ya ne diyeyim. Süslümanlar.
10 Yorumla
+1 yılKoyu renk ve daha bol tercih edin kardeşim.
03 Yorumla
Soran+1 yılBol zaten söyle soylim ben 36 beden bile değilim ferace 38 beden yanlız altimda etek vve bol salas bir gomlek vardı ondan oyle durmus 1. Feracenin ipi arkadan sıkıldı ondan dar görünüyor siyah ve lacivert tte beden yoktu maalesef :(
- +1 yıl
Ben de öyleyim kardeşim 36 bedensek giydigimiz kıyafet 38 40 beden olmalı ki hatları belli etmesin. Yani ne bileyim siyah ve model. olarak güzel olan feraceler var. bu arada fotodaki siz misiniz? öyleyse keşke resim koymasaydiniz kardeşim 😐
Soran+1 yılEvet haklısınız :/ demek istediğim aslında dar olmadığı evet benim :/
+1 yılbir kıza yakışan en güzel kıyafet bence
01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim :)
+1 yılçok sıradan biraz ssüsşlü ol kız :D
12 Yorumla
Soran+1 yılPembe yeterince saslında onuda özel gunlerde gideceğim cokta göze batsin istemiyorum :)
- +1 yıl
senin kararın :)
+1 yılÇok güzeeel.
11 Yorumla
1 yılHarika ve süper
00 YorumlaÇok güzel keşke bütün kızlar böyle giyinse
01 Yorumla
2. resimdeki cok guzel..
01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim Allah izin verirse ccarsamba alacağım :)
Rengi güzel sadece beğenmedim :/
03 Yorumla
Soran+1 yılHadi ya :/ ben 1. Yi cok severek almistim arkasinda kanguru cep detayi var :/
Soran+1 yılTamir yapildi o yapilmamis haliydi resmini teyzeme gostermek icin cekmistim :)
Hoş değil ben beğenmedim
01 Yorumla
Soran+1 yılPeki
1. güzel
13 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim ilk gözümde kalan oydu aldım dun :)
Soran+1 yılTeşekkür ederim canim benim :)
çok güzel bende giyiyorum
017 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim :) benim ilk oldu
Soran+1 yılaslında daha giyip çıkamadım dışarı kısmet olmadı yarın giyecegim ama güzel :) aslında kurtarıcı birşey üstnde askılı altında tayt varsa çek feraceyi üzerine çık teyzem böyle der :) memnun kalacağım inşaAllah
Soran+1 yılbenim ailemde kimse kapalı değil teyzemde ilkkez tanıştım feraceyle inşaAllah daha çok ilerleyecegim bu konuda pardesü gibi ama ferace daha bir efil efil sanki terletmez gibi
Soran+1 yılay ne güzel :) keşke benim annem ya da bacılarımdan biri kapalı olsaydı ya da teyzem :)
Soran+1 yılinşaAllah :)
Soran+1 yılanneme diyorum ama ben ne zaman istersem o zaman diyor ablamda pek istemiyor birde o güvenlik kapanamazda kardesimde istiyor istemiyor gibi nefsine yeniliyor :/
Soran+1 yılablan açık o zaman :)
Soran+1 yılkapalı mıydı önceden
Soran+1 yıltamam canım hayırlı geceler :)
+1 yılGuzel
12 Yorumla
- +1 yıl
Rica ederim
+1 yılyaz gününde giyilirmi :/
02 Yorumla
Soran+1 yılTabikide alttan uzun kollu giymek zorunda degilim mesela cok kurtarici birsey
- +1 yıl
tm sen nasıl istersen
Gizli Üye(36-45)+1 yılGüzelde Biraz olgun kadın işi sanki
114 Yorumla
Soran+1 yılYaşına göre dediler :/
Cevap sahibi+1 yılBende 27+
Soran+1 yılYok ya :/
Cevap sahibi+1 yılGerçekten pardesü al daha iyi yani.
Soran+1 yılAldım bile :/ pardesu daha pahali ya :( aylarca parami biriktirdim ferace alabileyim diye :/
Cevap sahibi+1 yılHayırlı olsun o zaman moralini bozmıyım
Cevap sahibi+1 yılİkisinidemi aldın
Soran+1 yıl1. sini dun aldim 2. Sinide terziye verdiler kapora verdim carsamba alacağım
Cevap sahibi+1 yıl1. si daha güzel kapora vermeseydin iptal ederdin 😌
Soran+1 yılTeşekkür ederim yapıldı artik hak gecmesin :) onuda özel gunlrrde giderim artık
Cevap sahibi+1 yılAynen hayırlı olsun bence 1. sini özel günlerde giyin 2. sini gündelik kullan. yanlış anlama 2. sinde sanki göğüslerine karton koymuş gbi duruyo
Soran+1 yılOrtum icerde ondan olabilir. Neyse Sağolun beyefendi dikkatimi cekmedi farketseydim atmazdim..
Cevap sahibi+1 yılBelkide rica ederim güle güle giyin 👍🏻
Seni gidi küçük geyşa seniii :P :D :D :D
17 Yorumla
Soran+1 yılGeysa ne demek?
Soran+1 yılBilsem neden sorayım?
Soran+1 yılYahu neden gicikligina yapayım bilmiyorum yani neden yalan söyleyeyim
Soran+1 yılbana baksana ! nete yazdım şimdi değişik yorumar çıktı birde günümüzde o... u olarak kullanıldığı yazdı ne anlamda dedin simdi sen !!
Kötü
00 Yorumla
+1 yılGüzelmiş teyze
11 Yorumla
+1 yılbegenmedim
10 Yorumla
+1 yılmükemmel ikiside
01 Yorumla
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim :)
1. güzel
01 Yorumla