Olaylara nasil da tek tarafli nasil da isinize geldigi gibi bakabiliyorsunuz.. Kim ister bir suru kanli hastanin yattigi yerde yemek yemek, oraya kusan da oluyor, oluk oluk kanayanda.. Bu insanlarin calisma sartlarindan haberiniz var mi? Adamlarin karin doyuracak kadar bile vakti yokki.. Yogun bakimda yemek yiyen turleri var diyosun ama 24 saat suren yogun bakim nobetinde doktor yemekhaneye ciksa bu seferde hastalari birakip gidiyor diyeceksiniz.. Yapilan onca seyi, kurtarilan onca hayati verilen onca emegi gormezden gelip bunu gozunuze sokuyorlar sizden oturdugunuz yerden bol keseden elestiriyorsunuz... O insanlarin hepsinin hakkini yiyorsunuz, yazik..
Abicim insanların ne kadar yoğun çalıştıklarını bilemezsiniz. O anda öyle denk gelmiştir. Onlar da mis gibi sofrada oturup yemek varken kanlar içindeki hastaların yattığı yerde yemek istemezlerdi elbette! Böyle fantezi olmaz çünkü! Orada hasta yatarken üzerinde yemediler ya...
Hijyeni bırak ambulansın içinde yemek yemek mide ister. Bu insanlar zamanla insanı duygularını kaybediyorlar zaten onlar için gayet normal ben ambulans gördüm mü başıma üzüntüden ağrı giriyor bırak içinde yemek yemeyi. En kötü ihtimal dışarda kaldırımda cim de oturur yersin böyle yeri gelince ölünün girdiği yerde yemek yemek şov gibi biraz.
Bunların yoğun bakımda kebap partisi yapan türleri de var. Ramazan olunca, iftar olunca ne de olsa bunların önemi yok. Hijyenik olması gereken alanlarda sofra kurabilir, abdestin bozulacak diye hasta bakmayabilirsin. Ne önemi var ki?
Yazık.
0
7 Yorumla
Soran
+1 yıl
bende bir ambulans görevlisi olmak istiyorum ama bu yaptıklarını hiç doğru bulmadım yarası açık hastaların mikrop kapması durumunda ne yapacaklar? hijyen şart
Dışarda yesek şuna bak boş boş parti veriyorlar içerde yesek hijyen.. Merak etmeyin hijyeni sağlamak bir dezenfektan sıkıp silmeye bakar. peki 112 ne yapsın? Tam yemeğe oturuyorsun bir kaşık almadan vaka çıkıyor. Siz evinizde rahat rahat yemeğinizi yer, sigaranızı içerken bu adamlar hayat peşinde 180 km hızla koşuyor. şimdi gelmiş karınlarını doyuruyorlar diye yazık diyorsunuz. Asıl size yazık. Ama yok doğru ya onlar insan değil.
En basit şekilde anlatmaya çalışacağım. Yemek yemek, mola vermek herkesin hakkı ve ihtiyacı. Kimseye 7 24 çalışsın ya da aç kalsın dediğimi hatırlamıyorum. Durum şu: Orası, sizin evdeki yemek masası değil. Orası, hastaların yatırıldığı ve maksimum özenli olması gereken yer. Dolayısıyla siz, mesleği gereği bu konuda en hassas olması gereken insanlar olduğunuz halde, içine et sonra dezenfektanla geç düsturu ile hasta insanlara ait bir alanı 'şark sofrası' gibi umursamazca kullanamazsınız. Ben olsam bunu söylemeye utanırım yahu, bir de bununla savunma yapıyor. Şu an bunun açıklamasını yaptığıma bile inanamıyorum! Acil servis konusuna gelince, bu mesleği zorla ben size seçtirmedim. Sanıyorum ki kendi hür iradenizle, yapmanız gereken şeylerin hepsini kabul ederek seçtiniz. Hayati bir işte çalışıyor olmak, kimseye suistimal hakkı vermez. Bir şeylerin doğru yapılmadığı da kabak gibi ortada ise, insanlar haklı olarak tepki verdiğinde 'ama işimiz çok zor' gibi hazır mazeret geçerliliğini yitirir
Kendi irademizle seçtiğimiz mesleğimizde kendi öz haklarımızı kullansak yani saat 12 de Yemeğe gidip bir saat boyunca elimizi işe vurmasak, ve bu süre zarfında hastaya birşey olsa sizin gibiler adamın Özgür iradesiyle seçtiği meslekte kendi öz haklarını kullanıyor diyecekler mi? Yoksa burada olduğu gibi SEN İNSANIN MALISIN mı diyecekler? Bir buna karar verelim mi?
Ambulans sedyesine şark sofrası sermeden elde yiyince, yoğun bakımda kebap ziyafeti çekmeyince öz haklarınızı kullanmamış mı sayılıyorsunuz? Şu an konu bambaşka yerlere çekiliyor sanki. Madem kısa süre molada başıma buyruk keyif yapamıyorum, o zaman bir saat dokunmayayım görsünler filan... Pasif agresif eylemlere lüzum varsa, siz bilirsiniz, öyle yapın. @Bistüri
o ambulansların içine yatan hastalar kusuyorlar, kanamaları oluyor. bulaşıcı hastalığı olanlar o kusmuklarla ve kanlarla diğer gelecek olan hastalara mikrop bulaştırma riskinin daha fazla olduğunu biliomusunuz? ambulans görevlisi olmak istediğini söylemişsin. açık yaralanması olan vakaya gidiosun hasta yerde yatıo ne kadar mikroplardan koruyabilirsin açık yarasını? biraz mantıklı düşünürmüsünüz? bu işin içinde olmadıgınızdan atıp tutmak kolay oluo sizin için.
Bence; neden ambulansta yemek yeniyor diye sormaktan ziyade bu fotoğraf neden bu şekilde servis edildi bunu sorgulamak lazım. Sanki 112 personeli ambulans içinde ya da ayak üstü yemek yemekten zevk alıyormuş gibi, sanki lahmacun kokulu leş gibi ambulanslarda hizmet veriyorlarmış gibi bir algı oluşturulmaya çalışılıyor olabilir. Art niyetli insanlara karşı dikkatli olmak gerekir.
Arkadaşım yaralar çabuk mikrop kalmıyor o kadar ameliyatta çok fazla açıldığı için şansa bırakılmaz o kadar ne yapsın bunlar uyumadan 36 saat çalışanı var o sedyeye zaten hastalar için olan 5 kuruş etmez bir örtü var o serilmiştir zorunda olmasalar onlarda orda yemeye bayilmiyor
kusura bakmayın ama ben anormal bir durum göremiyorum ambulans zaten çok sık dezenfekte ediliyor ve insanlar zaten ambulansa bindiklerinde o lahmacundan daha hijyenik oldugu söylenemez tamam normal karşılamıyorum ama bu kadar abartılacak bir şey degil bence
Bunları hiç biriniz görmezsiniz ibadetini yapan insanları görücne ağızlarınızdan salyalar aka aka eleştirirsiniz birşeyin aslını bilmeden suçlamayın yazık ya
adamları köpek gibi çalıştırıyorlar oruç tuttuklarını biliyorlar ve yemek için izin vermiyorlar onlarda anbulansta yemek yiyor ve oruçlarını açıyor. insanların yattığı sedyenin özel tek kullanımlık örtüleri olur ki onlardan serilmiş. ve anlık birşey olsa anında örtüyü atıp hastaya giderler.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ben turkiye tatile geldigimde hastalandim bayginlik gecirdim ambulansi aradilar ve ambulansta sadece ben ve görevli vardi adam soföre kenara cekte iki lahmacun alallim dedi ben orda yarı baygın bir şekildeyken şu an duşununce bile tutamiyorum kendimi HAHAHA 😂 😂
abartilacak bisey yok onlarda insan vakit bulamadilar belki yemekhaneye gitmeye yksa onlarda cok merakli degildir heralde her hastanin yattigi sedyede yemek yemeye , ne kadar bencil ve tek taraflisin
Ya arkadaslar sacma sacma konusmayin Onlar yemek yiyemezmi Onlar orda oruclrini aciyor iyice ogrenin oyle yuklenin Onlar ne sartlar altinda calisiyor siz ks de turlarken Birde digee taraftan bakin ya
Nerde yiceklerdi o kadar yogun bir calisms icerisinde artik suuriyelileri sadece tasiyolar gun boyu sizin isiniz gucunuz bilmediginiz her bir oka yorum yapmakb
Haklısınız, şuna lafım yok görevini hakkıyla yapmayan, sorumsuz çok sağlıkçı var, ama böyle diye genelin suçlayamazsınki yani görevini iyi yapanlarda var yani. @Evde_Kalmış_Kız @Bistüri şu fotoğrafa bak, ya belki şartlar bunu gerektiriyordu, napsınlar. Şahit olduğum bir olayı söyleyim size, Kanadalı bir doktor sünnet öğrenmek için Türkiyeye geliyor, eğitim alıyor, eğitim süreci sonunda sünnet olacak bir çocuk var, doktorlardan rica ediyor uygulamalı olarak yapayım diye kabul ediyorlar, tabi legal değil. Çocuğu hadım ediyor ahmak, aileye ne diyor hastane peki? Kanadalıdan hiç bahsetmiyolar bile. Tümör vardı kesmek zorunda kaldık diyorlar. Yani bunun gibi bir sürü ihmal ve karartılan hayat varken bunlara takmıyolarda 3 tane lahmacuna takıyolar.
Hakkınızı tabiki arayın. Hatası olana hatasını söyleyin lakin şurda karınlarını doyuran arkadaşlara da laf atmayın. Millet zaten düşman sağlıkçılara iyi körüklemeyin.
Yoğun bakıma hiç gittiniz mi? Hiç çalıştınız mı orada? Onlarca hastanın kalp seslerini aynı anda dinleyip bir fark aradınız mı? Peki hiç gece nöbeti tuttunuz mu orada 2 kişiyle? Ve ya oranın kokusunu biliyormusunuz? Şahsen pek yemek yemeyi isteyeceğiniz yer değildir orası. Ama ne yapacaksınız belki bir hasta arrest olurda acil müdahale gerekir diye katlanıyorsunuz o koku içinde karnınızı doyurmaya.
Yüzlerce dezenfektan var, havalandırma var, Uv ışınlar var. Yemeği alıp hastanın üstüne dökmüyorlar ya. Masalarına oturup yiyorlar. Ayrıca Sence o yemek yeterince hijyenik olmasa yenir mi?
Yoğun bakımda yemek yenmesi yasak olduğunu size kim soyledi pardon da? Orda hastalara biz kendi ellerimizle yemek yediriyoruz. O zaman onlara da yasak steril değil diyelim olur mu?
@Bistüri bizim millete ister yaran ister yaranma hocam :) neticede sen o mesleği tercih ediyorsun bizler değil.. yukarda demişsin yemek yerken vaka oluyor hemen gidiyorlar falan bunlar milleti ilgilendirmez , sizler bunları görerek okudunuz.. isterseniz hani şikayetçiyseniz yapmayabilirsin hocam bu mesleği :)
ki istersen daha bir çok hata da yazabilirim.. hastanelerle ilgili?
peki ben bırakıp gideyim yemeğe. 1 saat olan kanuni hakkımı kullanayım. Hastaya birşey olursa yemek aramdayım. Müdahale etmem. Acaba o hastaya birşey olduğunda biz orada olmasak, yemekhanede olsak gelip onun hakkı birşey diyemeyiz diyecekmisiniz?
Siz acıkınca 10 dakika sabredemezken bu adamlar bir kaşık almadıkları yemeklerini bırakıp sizlere yardıma gidiyorlar. Zaten belliki görevlendirmedeler. yani gidecekleri yemek yiyebilecekleri bir hastane yok. Fedakarlık mı istiyorsun bak bu fotoğrafa. Sırf sana birşey olursa yardım edelim diye yüzlerce kişinin kustuğu, kanının aktığı yerde yemek yiyorlar. Sen yemek yerken kusma lafı geçse yemeği bırakır kalkarsın.
Tamam hayatlarımızı kurtarmak için saniyelerle yarışıyor olabilirler, hayatımızı hep ön planda tutuyor olabilirler şu an kendimi aşağılanmış hissettim :D
Bizim icin nefes almaya firsati kalmayan evinde ailesiyle sicak yemek yemeyi ben sen iyi olalim diye unutan kahramanlarin yattigim yerde yemelerinde bir sakinca yok bence
yemelerine bişey dediğimiz yok sence yarası açık hastaların üzerinde yattığı yerde yemeleri çok mu normal? orda sende yatabilirdin ya mikrop kapsaydın?
En İyi Cevaplar