İç Anadolu kırsalından , Çankırılıyım. 13 Yıl Trakya'da yaşamış biri olarak. Trakya insanı sevecen , yardımsever ve gururludur. Pek yardım istemezler ama yardıma ihtiyaç duyan biri görürlerse yardımın büyüğü küçüğü olmaz diyip yardım ederler. Kolay dost olursunuz çünkü sizi hemen kendi iç dünyalarına alırlar ve neşelerine ortak ederler. Acılarınızı unutturur diyebilirim hatta. Anlayışlıdırlar , hemen bir yalnış yaptınız diye kalbinizi kırmazlar , belki uyarırlar. Tanıdık olun tanımadık olun gerek esnafıyla gerek kolu komşuluğuyla sıcak davranırlar ve ikramda bulunurlar. Öyle alkolü içipte sapıtmazlar , en baba çok gülerler , çok eğlenirler. Çevreye eğlendiklerini belli ederler. Buda kimseye bir rahatsızlık vermez. Saygılıdırlar , büyüğe küçüğe. Lakin damardan bağlıdırlar vatana millete, Ülkücüdürler , Atatürkçüdürler. Öyle lavuğun biri çıkıpta ''Biji Biji Kürdistan Kürdistan'' derse öyle konuşturmazlar , faşist de deseler bu tavra bana kalırsa doğrusunuda yaparlar. Erkeğiyle kızıyla sevecen , yerinde delikanlıdırlar. Severler insanları , tanımıyorum ben bunu demezler severler buyururlar. Saygı , hoşgörü , iyilik buyururlar. Severim Trakya insanını.