🙈🙈🙊
Neye dua ediyorsunuz? Yanı dua ettiğiniz şeyler neler?
🙈🙈🙊
Ey üzerimize bitmez tükenmez nimetler yağdıran ulu Allah zatı uluhuyitine hamdü senalar ediyor, habibi edebine salatü selamlar gönderiyoruz kabul eyle. Yapmış olduğumuz duaları aziz peygamberine, gelmiş geçmiş bütün nebilerine ashabı kiram ile tabain ve tebeine gönderiyoruz kabul eyle.
Allah'ım Gavs'ızı başımızdan eksik etme, Gavs'ımıza uzuuun uzun ömürler ver, rahmet hazinelerini Gavs'ımız için aç, milyonlara, milyarlara tövbe verecek bir güç, bir ün, bir nam ver. Sofilerin kalplerini, ev arkadaşlarımızın kalplerini, benden dua isteyenlerin kalplerini, benim için dua edenlerin kalplerini, benden dua edenlerin kalplerini hak din üzere sabit kıl. Aklımızı, kalbimizi doğruluktan saptırma. Bizlere ilimlerinden ilim, güzelliklerinden güzellik, bereketinden bereket, lütuflarından lütuf ver.
Analarımızı, babalaramızı, kardeşlerimizi, akrabalarımızı, sevdiklerimizi, dostlarımızı, arkadaşlarımızı ve çevremizdeki insanların da kalplerini çevir, İslam ile şereflendir.
Bizleri Nakşibendi tarikatına münkir ve nankör yapma. ( 3 kere tekrar ederim )
Ardından varsa sıkıntım, derdim ve isteğim onları dilerim :)
Amin.
Eline koluna sağlık :)
Hemen her namazdan sonra yaptığım duadır.
"Hayırlı iş hayırlı eş nasip et. Hakkımda en hayırlısı neyse karşıma onları çıkar. Benim için hayırlı olmayan herşeyi benden uzak tut" derim :)
Wow teşekkürler :)
Ne demek yine en düzgün cümleyle sen toparladin :)
Hahahaha. Valla her vakit camide ne dicem diye düşünmektense bu cümleyi söylerim olur biter :D
Anneme babama bana üç kız kardeşime zürriyetinden geldiklerimize ve zürriyetimizden geleceklere hidayet ve iman ve ölmeden önce Allahım bize öyle ameller nasip et ki senim rızanı kazanmış kulların olarak karşına çıkalım senin yolundan ayrılmayacağım üniversiteyi işi nasip et Allahım diye falan filan uzuyo bazen
Aslında herkes için ediyorum ben tüm kardeşlerimiz inşallah istediği okullara giderler istediği mesleklere sahip olurlar siye bir de herkesin gönlüne aklına göre bir eş bulması için dua ediyorum. Herkesin rızkının bol olması için ediyorum böyle benim duam ya seninki nedir
Cevap
14Cevap
artık dualara inanmıyorum ateist değilim müslümanda olamıyorum çok garip bir konumdayım.
Zamanında Allaha tek bir konuda dua etmiştim oda ağlayarak gerçekten inanarak mesela şu zaman dua edin kesin kabul olur şu namazı kıldıktan sonra dua edin kabul olur hepsini denedim çok içten isteyerek inanarak ettim olmadı artık inanmıyorum dualara, ibadetlere
Ama belki hayırlısıdır diyorum hala içimde bir umut var.
bunu yazdığım için kimse hakkımda kötü düşünmesin bu benim düşüncen benim kararım herkese saygı duyarım.
sana iki şey söylebilirim.
1. Eşeği sağlam kazığa bağlamadan tevekkül edilmez.
2. Her dua kabul olmaz. Çünkü insanoğlu bencildir bazen Allahın onun için sunduğu nimetleri görüp teşekkür etmek yerine hep daha iyisini ister bazen bu da olabilir ya onun için iyi olmayan şeyleri de istemiş olabilir.
o yüzden bir dua olmadı diye böyle sorgulanmaz..
Evet dusuncene saygı duyuyorum fakat sana bisey sorucam, (konuyla ilgisi yok) kendini boşlukta ya da herşeyden bıkmıs bunalmış hissediyormusun?
Bu arada kedilideli yorumlar eig seçilmiş olsaydı seninkini secerdim 👍😊
Yaa işte oyle hissetmen kesinlikle maneviyat eksikliğinden oluyor. Yaşadığın her dakika her an verdiğin her nefes için şükretmelisin ki Allah sana hakkettigin heyecanı da senin için hayırlı olani da karşına çıkarır. Dene öyle gel. :)
Çocukken her akşam yatmadan önce ve aklıma geldiği her an Tanrı'ya bana bir bisiklet vermesi için dua ederdim. Bir gün Tanrı'nın çalışma tarzının bu olmadığını anladım. Ertesi gün gittim kendime yeni bir bisiklet çaldım ve her akşam yatmadan önce Tanrı'ya günahlarımı affetmesi için dua ettim.
bu ülkede islam sizin gibiler yüzünden sağlıklı olamıyo
Tanrı degil o Allah
sizin gibilerle tartışmak isitiyorum can atıyorum hemde canı gönülden istiyorum ama o kadar cahilsiniz ki cehaletinizi anlatmak için kelime bulamıyorum sizlere acıyorum sadece o kadar. Zavallısınız bu sizin suçunuz değil hiç bir zaman olmadı çünkü sen orada bende burada oturduğumuz için gerçekleşmekte olan şeyin kontrolümüz altında olduğunu düşünüyorsun ama hayır yanılıyorsun, çünkü kontrol bende çünkü senin bilmediğin şeyleri biliyorum ve bu sırrı asla öğrenemeyeceksiniz o yüzden acıyorum sizlere.
Öbür Dünya'da görürsün tanrıyı sen merak etme :D
Umarım yanilmiyosundur dicem ama boş olcak, bu yüzden diğer tarafta bol şans 😂
Ya ahahah ayrıca bu yazdığını ölümsüzler filminden calmissin şimdi aklima geldi, sanırım yunan mitolojisine fazla ilgin var zeus a falan. Hatta film repliği aynen şöyleydi ordaki adamda inanmıyordu tanrilara, o da at istemişti tanridan at vermeyince at çalmıştı aynen böyle replik :) seni yunan seni 😂
:) İlber hocanın br sözü var cahil insana saygı duyarım bilmeyebilir bilene de saygı duyarım ama en tehlikelisi yarı cahillerdir der. Bu söz Al Capone ye aittir. Yine çaktın.
https://i.hizliresim.com/DMQpRZ.jpg
İslamın beka ve yükselişine
İmanlarımızın tazelenip ziyadeleşmesine
Ümmetin ferah huzur saadetine
Düşmanın kahrı perişanlığjnı görmeye
hayırlı bir eş. iyi bir üniversite. güzzel bir iş. günahlarımın affı için dua ederim. bu sıralar doğu türkistana ediyorum
Sanırım kendi çıkarlarım için. İşim düştükçe dua ediyorum.
Vaay açık sözlü girl
😂✌👍
Dürüst olmak lazım
Kesinlikle :)
Hayırlı uzun bir ömür. cennetten yer. iş güç imkan. hayırlı bir eş
Aileme bana uzun sağlıklı dindar ömürler vermesini bide uniyi kazanmayi hayirlisiyla 😃
Allaha şükür ediyorum , başkalarınada doyurması için ederim , masum çocukların kötü şeyler çekmemesi için dua ederim ve babamın istediğim telefonu alması için skdjskdfj
Hayırlı ameller hayırlı ölümler hayırlı aş eş arkadaşlar 😊
En son ne zaman dua ettiğimi hatırlamıyorum..
Benim duam duyulmuyor..
Etmesini biliyormusun ki duyulmuyor diyorsun?
Çok şey isterim ama bit şeyi çok daha fazla saliha ve guzel bir eş hayırlısı ile keza günümüzde edep yakutu bulmakdan zor
sağlığıma mutluluğuma huzuruma
Saglik bir de sukur etme
Aileme turkiyeye muslumanliga ve kendime
sevdiğim çocuk kapımda kölem olsun
sakin ol şampiyon
Biz derdimizi yanlızca Allah`a açarız
Pekiii 🙊
bir gün gelir ask biter
Herşeyin hayırlısı diye
duam bende kalsın
Sevdiğim insanı :)
Söylemem