• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (32) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • Üniversite TercihÜniversite Tercih
  • GündemGündem
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(32)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • Üniversite Tercih Üniversite Tercih
  • Gündem Gündem
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer Gamer +26
Tatil & Seyahat

Work & Travel tecrübeleri neler? Giden ya da gitmeyi düşünen?

foreverone
foreverone Takip Et
Xper 5 Yaş: 32
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
00
Yapay Zekaya Sor
work& travel a gittiyseniz nasıl memnun kaldınız mı?nereye gittiniz ve karşılaştığınız ne gibi sorunlar oldu yardımcı olursanız çok sevinirim.
Work & Travel tecrübeleri neler? Giden ya da gitmeyi düşünen?
Sevgi Soruları Memnuniyet Soruları Tecrübe Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?

En İyi Cevaplar

• bunasilsey
    bunasilsey Takip Et
    Xper 5 Yaş: 36
    +1 yıl

Sirketlerle gorustun hersey tamam.. is bulundu, ev hazir vs vs...

Simdi gelirkenki masraflarina bakalim

Bilet- 1300 dolar (gidis gelis)

Vize- 300-400 dolar

Alisveris- 300 dolar da oyle gitti

Amerikaya adim atmadan 2000 dolar cebinden cikmis oldu. Hayirli olsun.

New York a indin. Teksas gececegini dusunsek 300-400 dolar ucak bileti vereceksin. Taksi parasi vs vs derken 500 dolar da oyle gider. 900 dolar daha gitti ve ev sahibi ile gorusmeye gittin.

Pazarliga girdiniz. Bir ay kira bedeli depozito vermeden mumkun degil eve adim atamazsin ayrica yaninda 1 aylik da pesin vereceksin. En ucuz odada kalmaya kalksan 400 dolar vereceksin 2x400= 800 dolar daha gitti.

Evden cikip amerikada evini ayarlayincaya kadar harcamis oldugun toplam ucret 3700 dolar.

Herkes zanneder ki amerika cok gelismis bir ulke. her taraf disko, bar, toplu tasima harika, sosyal hayat tavan yapmis vs vs vs... Size sunu soyleyim ki Amerikanin %90 inda ( new york city, boston, arizona, chicago ve washinton gibi sehirlerin haricinde ) toplu tasimayi birakin, taksi dahi bulamazsiniz. Evlerle marketler arasi o kadar uzun ki ( yaklasik 4 km tutabiliyor genelde) arabasiz gitmeniz mumkun degil.

Diyelim ki en ucuzundan bir araba alacaksiniz. Sorun cikarmasin istiyorsaniz 2000 dolari gozden cikaracaksiniz. Aaaaa.. ne kadar ucuzmus degil mi ? tabi tabi... oyle sanin siz. Sigorta yaptirmadan arabayi trafige kaydettiremiyorsunuz. Kaydettirmeden de plaka alamiyorsunuz. 300 dolar pesinat ve aylik 150-200 dolar lik policeyi imzalama durumundasiniz. Daha bitmedi. 300 dolar da vergi ve kayit parasi vereceksiniz trafik kayit merkezinde.

2600 daha verdik. Simdi totalde verdigimiz para 3700+2600 = 6300 dolar.

Ve artik arabanizi da aldiginiza gore ise gidip gelebilirsiniz. work and travel kisminin work kismi basliyor.

Diyelim ki sansiniz yaver gitti, Burger King de bir is tutturdunuz. saatine 8 lira verecekler ( normalde o kadar vermezlerde hadi verdiler diyelim sizin icin) vergi kesintisiyle 7.25 saatine verirler. Gunde 10 saat calissaniz haftanin 6 gunu calissaniz haftada 60 saat eder. haftalik kazanciniz 435 dolar. 3 aylik kazancini ise 5220 dolar.

Depozitonuzu son ayin kirasi olarak saysak 400 dolar daha kira vereceksiniz. toplam masrafiniz 6700 dolar 6700-5220 = 780 dolar zarardasiniz.

Haftada 60 saat calismanin sonucunda work and travel in travel kismini yapabilirmisiniz bilmiyorum. Diyelim ki yaptiniz. 3 ayda gezmeye tozmaya 1500-2000 dolar para vereceksiniz.

2780 dolar yine icerdesiniz. Bunun yaninda yeme-icme-benzin masraflarini saymiyorum.

Amerikada haftada 60 saat calismak icin 2780 dolar yani 5000 tl vermek sizin icin mantikliysa durmayin gelin.

0
    9 Yorumla
    • bunasilsey
      bunasilsey
      +1 yıl

Tum bunlari yazarken, sirketin isini tamamiylle yapmis oldugunu varsayiyorum. New york da yasarken onlarca insanla karsilatim sirketin onlarla ilgilenmedigini ve ortada kaldiklarini soyleyen..

Yorumla
    • foreverone
      foreverone
      +1 yıl

Burdaki şirketlerle görüştük herşeyi ayarlıyolar bize bi güven verdiler hatta şu iş iyi bu kötü diye önerilerdede bulundular giderken herşey dahil 3 bin dolar gibi bi masraf çıkıyor.ordaki işlerinde saati 6 ile 10 dolar arasında değişiyor sizce gitsem bu durumda ben mi mağdur olurum

Yorumla
    • bunasilsey
      bunasilsey
      +1 yıl

hersey dahil den kastinizi acarmisinz?

Yorumla
    • foreverone
      foreverone
      +1 yıl

uçak biletleri vize giderleri oradaki 1 aylık cep harçlığın falan

Yorumla
    • karanlik381
      karanlik381
      +1 yıl

3 ayda hiç bir şey kazanmaz cok sıkıntı çeker ona buunu söyledim ama beni dinlemedi sanırım :) .

Yorumla
    • bunasilsey
      bunasilsey
      +1 yıl

sigaram yok, alkolum yok, gece yasantim yok..sevgilim yok... disarda cok seyrek yeirm. evden okula, okuldan ise, isten eve... hayat duzenim bu...boston da yasiyorum. kira haric,internet, elektrik,su haric aylik harcamam 450 dolar... var gel gerisini sen dusun... 3000 dolara hangi eyalette yasaniyormus 1 yilligina soylesinler, yarin okulu birakir oraya tasinirim.

Yorumla
    • bunasilsey
      bunasilsey
      +1 yıl

pardon. yanlis okumusum.. 1 aylik cep harcligini 1 yillik gormusum :D bence 4 bin dolar ver, bir dil kursuna gir... daha rahat edersin.. calismana gerek kalmaz.. hemde gonlunce gezersin amerikayi..

Yorumla
    • foreverone
      foreverone
      +1 yıl

bu durumlara göre gitmek hiç iyi bi fikir gibi görünmüyor.

Yorumla
    • bunasilsey
      bunasilsey
      +1 yıl

Hayir gitmek guzel bir fikir. Ama bu yol work and travel olmamali. New York da 2.5 ayligi 1000 dolar olan dil okullari var. Ogrenci vizesi icin alman gereken i-20 belgesini saglayan okullar bunlar. aylik 600-700 dolar oda kirasi vererek yabanci birinin yaninda kalirsin. 2 ayda 4000 dolar harcayarak hem new york u gezme hem yerinde dil ogrenme imkanin olur. Onun haricinde diger butun programlar, amerikada halkin yukunu hafifletmek icin, insanlara lutfediyormus gibi gosterdigi duzenbazliktir.

Yorumla

En İyi Cevaplar

• karanlik381
    karanlik381 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 36 , eic 37%
    +1 yıl

benim arkadaşım üniverste mezunuydu orada internetten şirketleri takip etti ve uygun bir şirkettte iş buldu ve hem çalışıyor hemde yüksek lisans yapıyor ki şu anda 5500 dolar gibi bir maaş alıyormuş .. ben 1 yıllığına work travel programına katıldım work travel falan biraz sıkıntılı iş kardeşim 1 yıl gidiyorsun tam düzenin yerine oturuyor sonrada geri dönmek zorunda kalıyorsun .. benim önerim üniverstede okuyrsan mezun ol ve amerikaya git ... merak etme :) ingilizcen orta düzeydeyse her türlü iş bulursun vizeyide rahatlıklada alırsın ... arkadaşım 5 yıldır orda ve artık oturum iznini aldı temelli yerleşti orada hayat hem ucuz hem pahalı :) şöyle kolay para kazanırsın kolay para kaybedersin :) ... ama inan bana orada aldığın heyacanı hiç bir yerde bulamazssın ..

0
    5 Yorumla
    • foreverone
      foreverone
      +1 yıl

sadece 3 buçuk aylığına gidiliyor bu kadar sorun olur mu sizce siz gitmişsiniz memnun klmadınız mı ?

Yorumla
    • karanlik381
      karanlik381
      +1 yıl

3 buçuk ayın boşuna gitmiş olursun , ben 1 yıllığına gittim hiç bir şey anlamadım tamam hadi iş bulman cok kolay iyi paralar kazanırsında 3 ayda yani ne biliyim bence saçma 3 ayda pek bir şey kazanmazssın eğer amacın para kazanmak değil ise yok ben oraları görmek istiyorum falan diyorsan 3 ay yeter saana :)

Yorumla
    • foreverone
      foreverone
      +1 yıl

bunu sıralarsak öncelikle para kazanmak sonra pratik yapmış olurum ingilizce olarak en son olarakda yeni yerler görmüş olurum

Yorumla
    • karanlik381
      karanlik381
      +1 yıl

:) eğer amerikaya gidiceksen 3 ayda kazandığın parayı gezdiğin yerde harçamak zorunda kalırsın yani geri dönerken elinde yine 0 kalır :) ... 3 ayda sana tek getirisi yeni yerler gezmiş olursun ve ingilizceyi daha akıcı konuşursun . sana yardımcı olucak bi danışman şirket var orada senin her türlü bilgiyi verirler bi ara konuş ... üniverste öğrencileri için çok iyi bi danışmanlık sunuyorlar öneririm .. googleden ara : TURKUAZ EĞİTİM DANIŞMANLIK ..

Yorumla
    • foreverone
      foreverone
      +1 yıl

peki çok teşekkür ediyorum verdiğiniz bilgiler için :)

Yorumla
  • fall88
    fall88 Takip Et
    Master Yaş: 38
    +1 yıl

ben gitmedim gidenler kimi iyi diyor kimi değil. erasmus daha iyi diyenler var.

0
    0 Yorumla
  • Porcelain
    Porcelain Takip Et
    Xper 5 Yaş: 35 , eic 44%
    +1 yıl

Bende bu yaz gitmeyi düşünüyorum, soruyu bende takip ediyim bari :)

0
    1 Yorumla
    • foreverone
      foreverone
      +1 yıl

hangi üniversite kaçıncı sınıf.birbirimize yardımcı olabiliriz belki

Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

1

Cevap

13

Cevap

• clashofkings
    clashofkings Takip Et
    Xper 5 Yaş: 34 , eic 30%
    +1 yıl

İşini ve gideceğin yeri iyi seçtikten sonra hayatında eğlenmediğin kadar eğlenebilirsin. Bir de para getirme derdi olmadan orada kazandığını orada harcayabileceğin bir şekilde gitmeni tavsiye ederim. Yoksa aç da kalırsın, herkes bir yerlere giderken evde oturmak zorunda kaldığında olur maalesef. Tabi işin Türkiye ayağı da önemli. Güvenilir bir şirket seçimi işleri senin için her zaman kolaylaştıracaktır. Yani şirket seçimi yaparken de 100 $ ucuz olsun diye isimi duyulmamış bir şirket yerine 250 $ daha pahalı isim yapmış bir şirket seçmen senin faydana olur.

0
    11 Yorumla
    • foreverone
      foreverone
      +1 yıl

şu cevaplara bak ya hiçkimse tavsiye etmiyor okadar kötümü gerçekten.şirkette okuldaki bi hocanın görüştük o biraz güven yarattı herşeyi açıklıyor zaten ama dedikleri gibi burdan gittiğimde herşey bu kadar kötümü olur burda bize anlattıkları sadece olayın dış yüzümü ki böyle ? kafam karıştı şimdi ben okadar iyi düşünüyodum ki bunları görünce kaldım şimdi :(

Yorumla
    • clashofkings
      clashofkings
      +1 yıl

Bu programla mağdur olan öğrenci sayısı gerçekten çok fazla. Ama dediğim gibi iyi araştırıp gidersen bir de şansın yaver gidip iyi bir işverene denk gelirsen sıkıntı çıkmaz emin ol. Mutlaka ve mutlaka ufak tefek sorunlar çıkacaktır. Ama sonuçta yurt dışında tek başına yaşıyorsun ve bu sorunların üstesinden de kendin gelmen gerekecektir ki zaten programın amaçlarından biri de budur. İşle ilgili büyük bir sorun çıkmadığı sürece ABD'ye ayak bastığın anda kendi başınasın.

Yorumla
    • clashofkings
      clashofkings
      +1 yıl

Gözünün korkması gayet normal ama inanılmaz bir tecrübe olacak senin için. Ve dediğim gibi gittiğin yer güzel bir yerse hayatının yazını yaşarsın. Gitmeden önce herkeste oluşan yanlış bir algı var. ABD'nin her yerinde her gece parti veriliyor zannediyor millet. : ) Ama öyle değil tabi ki. Benim tavsiyem sahil kenarına gitmen yönünde. Direk yer öner diyecek olursan da Ocean City/Maryland derim. İşle ilgili bir sıkıntı çıkmadığı sürece memnun kalacağını garanti ederim.

Yorumla
    • foreverone
      foreverone
      +1 yıl

bende gitmeyi çok istiyorum iyide olsa kötüde olsa bi deneyim olsun.gerçekten teşekkürler.peki eyalet olarak neresini önerirsiniz amerikada ?

Yorumla
    • clashofkings
      clashofkings
      +1 yıl

Dediğim gibi Ocean City/Maryland çok güzel bir sahil şehri. Yazın şehre 300.000 turist geliyor ve 24 saat yaşayan bir şehir. Ayrıca Delaware eyaletine de bir otobüs uzaklıkta. Delaware eyalet vergisi kesmeyen bir eyalettir. Böylece kıyafet ve elektronik alışverişi yapacağın zaman Rehobooth Beach'teki alışveriş merkezlerine gidersin (gerçekten çok büyüktür, 1 günde gezerek bitiremezsin o derece) ve vergisiz ucuza alışverişini de yaparsın.

Yorumla
    • clashofkings
      clashofkings
      +1 yıl

Bunlar haricinde New Jersey'in belli kesimleri ve Winsconsin'de iyi bir seçim diyorlar ama ben hiç gitmedim o yüzden yorum yapmak istemiyorum. Dediğim Ocean City/Maryland çok güzel bir şehir, tavsiye ederim. Yalnız ufak bir uyarı Ocean City şehri hem New Jersey hem de Maryland'da var. Karışıklık olmasın. ;) Ben havaalanında Ocean City/Maryland'a gideceğini zannedipte oraya varınca gerçek gideceği yerin Ocean City/New Jersey olduğunu öğrenenleri gördüm o yüzden söyleyeyim dedim. : )

Yorumla
    • foreverone
      foreverone
      +1 yıl

çok teşekkürler.siz hangi işi yapmıştınız tavsiye edebileceğiniz başka şeyler var mı?

Yorumla
    • clashofkings
      clashofkings
      +1 yıl

Rica ederim. Ben mutfak işinde çalışmıştım ama mutfak işini tavsiye etmem. Eğlence parkı işi ya da kasiyerlik işi varsa daha uygun olacaktır. Hem daha az yorulursunuz hem de insanlarla daha çok iletişim kurma fırsatınız olur. En önemli tavsiyem de şu olacaktır ki; kesinlikle pasif olmayın sürekli konuşun, sürekli gezin, sürekli bir şeyler yapın çok yorgunum evde dinleneyim demeyin. : ) Ben keşke biraz daha aktif olsaydım diye üzülüyorum ama tekrar gitme şansım var en azından. : )

Yorumla
    • foreverone
      foreverone
      +1 yıl

evet üniversite hayatı boyunca istediğin kadar gidilebiliniyormuş sanırsam buda güzel bişe.peki maddi boyutu nasıl oldu verdiğiniz parayı geri alabildiniz mi gelirken ?

Yorumla
    • clashofkings
      clashofkings
      +1 yıl

2000 $ masrafım olmuştu giderken ama ben self gittiğim için böyle olmuştu. Eğer işini şirket ayarlayacaksa sen onu 3000 $ yap. Dediğim gibi harcadığın parayı önemsemeyecek şekilde gitmeye bak. Yoksa para biriktireceğim diye çok zorluk çekersin. Ben 1300 - 1400 $ lık alışveriş yaptım, Türkiye'ye de 1000 $ getirdim ama o parayı biriktirebilmek için çok kastım açıkçası. Diğer eyalet turlarına katılamadım mesela. Her gece her gece dışarı çıkamadım. Aç yattığım bile oldu yani. : )

Yorumla
    • foreverone
      foreverone
      +1 yıl

pekala çok teşekkür ediyorm :)

Yorumla
  • tırıvılıdünya
    tırıvılıdünya Takip Et
    Bilge Yaş: 54 , eic 39%
    +1 yıl

Sakın gitmeyin. Hele bayanın gitmesi daha zor. Bizim başımızdan geçti. Karşılamadılar, iş yeri izbe hiç anlatılan gibi çıkmadı, 3 hafta işsiz kaldılar (sağ olsun bir Amerikalı boş evini vermiş çocuklara) ama ben zorla burada parayı geri aldım. Bayan olarak havaalanından derhal geri döneni biliyorum.

0
    0 Yorumla
  • ozgurdunya
    ozgurdunya Takip Et
    Xper 5 Yaş: 41 , eic 31%
    +1 yıl

merhaba , ben gitmedim ama erkek kardeşim ve yeğenim balık temizleme işi için o şirket aracılığıyla Alaska ya gittiler , iş baya yorucu olsa da geliri iyiydi ancak balık çıkma durumuna göre değişir , yeğenim bu yazın yine gitti. Aynı yeri düşünürsen tavsiye edebilirim filipinliler ve türkler çalışıyo orda.

0
    0 Yorumla
  • cooby
    cooby Takip Et
    Xper 6 Yaş: 38
    +1 yıl

yok ya amele alıyolar resmen :) sana iş buluyolar sonra ilgilenmiyorlar bile kazandığın para konaklama ücretini karşılamıyor. yok benim param var gezmeye görmeye gidiyorum diyorsan o başka ama para kazanmaya gidiyorsan ve cebinde fazla paran yoksa ortada kalabilirsin orda

0
    0 Yorumla
  • asparuh
    asparuh Takip Et
    Xper 2 Yaş: 40
    +1 yıl

Work&Travel dediğiniz modern kölelik. Bir akradaşım ameikaya gitişti. Siste alaskaya göndermiş kar kış kıyamet yaptığı iş ise bir ıstakoz balıkçısında gelen ıstakozları büyük ıstakoz küçük ıstakoz olarak ayıklamakmış. Bikaç sene sonra kardeşi de gitti Onda amerika içinde bir eyalete gittiydi hatırlamyorum. sıcağın altında havuz temizliği yapışlar.

Anlıycan birisi donmuş ötekisi pişmiş. Senin şansınada nasıl bir kölelik çıkarsa.

0
    2 Yorumla
    • DarkPassenger01
      DarkPassenger01
      +1 yıl

Kıskançlıktan ölecen lan gidemedin diye ne bu haset

Yorumla
    • asparuh
      asparuh
      +1 yıl

Ne kıskanim arkadaş AB vatandaşıyım viyanada 6 ay yaşadım beyenmedim geri geldim. Türkiye gibi memleketmi var. Gerçekler acıdır. Kendi memleketin değilse herkerde 3. sınıf değil 5. sınıf vatandaşsın. Merağı olan aha kapı orda gidebilir. Güle güle.

Yorumla
  • Breakthrough
    Breakthrough Takip Et
    Xper 7 Yaş: 41 , eic 43%
    +1 yıl
    Tatil & Seyahat konusunda 445 cevap paylaştı.

Bence gitme, insanlardaki bu work and travel merakını anlamıyorum bazıları üniversiteden profesörlerden referans mekupları falan alıyor, eğer üniversite okuyorsan erasmusa git daha iyi.

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Kardesim aklin varsa gitme ben yazin gittim uni icin ilk bulasik isi geldi ve tam anlamiyla oldum sonra orda varlikli bi ailenin cocuguna gitar dersi verdim bi dovmedikleri kalmisti . 2 hafta kalip ailemle gorusup ingiltereye gectim. Hani dil ogrenmek istiyosan londrada time english var. Londranin en unlu kursu git 3 ay kal ingilizcen super olacak zaten orda istemesende ing konuscaksin mecbursun yani.

0
    0 Yorumla
  • wimesodas
    wimesodas Takip Et
    Xper 7 Yaş: 37
    +1 yıl
    Tatil & Seyahat konusunda 805 cevap paylaştı.

ben W&T sistemiyle değil kendi birikimimle gezdim W&T sistemindeki işleri kime sorduysam asla gitme dedi resmen kölelikufak çaplı bavul ticareti yaparak gezsen W&T den bin kat iyi

0
    0 Yorumla
  • Teddd
    Teddd Takip Et
    Xper 6 Yaş: 38
    +1 yıl
    Tatil & Seyahat konusunda 556 cevap paylaştı.

öğrenciysen erasmusa hak kazanmaya bak.paran garanti okulun garanti en azından.

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Work&Travel'la amelelik yapcagına AIESEC ile yurt dısında güzel bir firmada staj yap bin kat daha iyi.CV ne yazıcak adam gibi şeylerin olur.

0
    0 Yorumla
  • nowayy
    nowayy Takip Et
    Xper 6 Yaş: 41
    +1 yıl

iki arkadaşım gitti tamamlamadan yarıda geri döndüler

0
    0 Yorumla
  • Mecnun_Çınar
    Mecnun_Çınar Takip Et
    Yoda Yaş: 33
    +1 yıl

Arkadaşm gitti ABD ye..Burda anlaştığı parayla orda verilen aynı değil..iş aynı değil..mağdur oldu

0
    0 Yorumla
  • HeLLaNGeL
    HeLLaNGeL Takip Et
    Bilge Yaş: 46
    +1 yıl
    Tatil & Seyahat konusunda 1,4b cevap paylaştı.

10 sene once gıtmıstım. memnun kaldım elbette

0
    0 Yorumla
  • susam
    susam Takip Et
    Xper 3 Yaş: 38
    +1 yıl

erasmusa katıl

0
    0 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Tatil & Seyahat > Sorular > Work & Travel tecrübeleri neler? Giden ya da gitmeyi düşünen?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Work and travel yapmış olan var mı? 7 cevap verildi
Work and travel hakkında? 1 cevap verildi
Work and Travel? 7 cevap verildi
Work and travel? 4 cevap verildi
Work and travel yapmak? 6 cevap verildi
Work and travel hakkında bilgisi olan var mı? 2 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • En son kiminle göz göze geldin?
  • Bir ilişkide en büyük tehlike üçüncü şahıslar mı yoksa çiftin kendi hataları mı?
  • Gönül eğlendirme peşinde misiniz yoksa ciddi ilişki mi arıyorsunuz?
  • Bunların hangisini beslemek isterdin?
  • Hiç imkansız birine aşık oldun mu?
  • İliskilerde iki baskin taraf/ iki pasif taraf iliskisi iyi olur mu?
  • Kışın çizme giymeyi seviyor musunuz?
  • Size bir emanet bırakacak olsaydım, bunun ne olacağını soyleyim mi?
  • Bakışlarınız sizi ele verir mi konuşmadan da kendinizi böyle anlatabilir misiniz?
  • Yazılım mı guncellersiniz daha çok, hayatınızı mı?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨