Ve avret yerlerini muhafaza etsinler.
O mümin kadınlara da söyle gözlerini haramdan sakınsınlar ve avret yerlerini örtsünler.
(Nur suresi 30-31. ayet )
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
tesettür islam dinin bir gereğidir demek bazı insanlar bunu bir moda tercihi olarak kullanamazlar demek değildir. nasıl ki erkekler dini inançlar dışındaki sebeplerle de sakal bırakabiliyorsa kadınlar da farklı sebeplerden tesettür benzeri kıyafetler giyebilir.
Farklı sebebler?
bilmem. senin de bilmene gerek yok. her başını örtene sen niye böyle örtünüyorsun bunu kuralı var deme hakkına sahip değilsin. nasıl ki sakal bırakanlara sen niye böyle sakal bıraktın niye top sakal bıraktın müslümanlıkta sakal böyle olmaz denmiyorsa başını örtene de sen niye böyle başını örtüyorsun diyemezsin. keyfidir istediği gibi örter.
Ben kimseye sen nasil ortunyosun demedim sadece fikrimi belirttim benim haddim degil fakat bu konusa insanlarin ne dusundugu onemli degil emir buyuk yerden cunku
emri veren doğrudan insanlara emir vermiş. bazı insanlara diğerlerine bu emirlerle hükmetme hakkı tanımamış. herkes kendisinden mesuldür. herkes istediği gibi anlar istediği gibi yaşar. seninki yanlış deme hakkın yoktur. doğrusu budur diyebilirsin ama başkalarının yaptıklarını gösterip bu senin yaptığın yanlış diyemezsin.
En azindan ben yanlisi dogru gibi gostermiyorum insanlara herkes kendinden mesuldur tabiki ama muslumanin musluman uzerinde haklari vardir
kimsenin kimse üzerinde hakları yoktur dini açıdan. ayrıca herkesin yaptığı kendine göre doğrudur. o insanlara sorarsan onlar da tıpkı senin gibi benim yaptığım doğrudur ben yanlış doğru gibi göstermiyorum derler. en doğrusu herkesin kendi bildiği gibi yaşaması. başkalarının doğrularına yanlış demenin bir geçerliliği yok.
Hayir insanlar kafalarina gore yasayamazlar kurallara uymak zorundalar
Bu kurallari ben koymuyorum Kur an da okuduklarimdan bahsediyorum
ben de kuranda okuduklarımdan bahsediyorum ve senin anladığından farklı anlıyorum. kuranda başörtülerinizi göğüslerinize çekin diyor. vücut hatlarından falan bahsetmiyor. kalınlık incelikten de bahsetmiyor. renkten hiç bahsetmiyor. sen başınızı örtün yazıyor diye kadın olduğum belli olmayacak gibi bir şey anlıyorsun. ben sadece başın örtülmesi gerektiğini anlıyorum. bu tartışma gereksiz. herkes kuranı farklı yorumlayabilir. çünkü kullanma kılavuzu gibi madde madde kural kural yazılmış bir kitap değildir. mistik bir kitaptır. tek bir ortak yorum mümkün değildir. benim anladığım doğru diğerlerinin ki yanlış diyemezsin. sadece örtünme değil pek çok konuda böyledir.
Sen sadece basini okumussun o ayetin bilmedigin seyler konusunda da tartisma yaratma
O ayette AVRET yerlerinin ortulmesinden bahsediliyo sanirim yeterince okuyamamissin ayrica kimse kafasina gire yorunlayamaz zaten insanin akli yetmez o yuzden fazla sorgulamamak gerek
Bende diyorumki yazmiyorum sen oku sonra gel karsima
Ayrica senin niye bu kadar zoruna gitti
Ne gibi bir anlam anlayamdim hayal gucunuz baya genis :)
Sen neden okumuyorsun? Nasil bir muslumanlik tir bu? Diye soruyormuyum ben sana az onca sen demiyor muydun insanlara karisamazsin diye sanami kaldi benim muslumanligimi sorgulamak haddinizi bilin
ben sana diyorum ki ben o ayeti okudum orada senin dediğin gibi bir şeyler yazmıyor. yazıyor diyorsan yaz okuyalım. ayrıca sana karışmıyorum soruyorum bu nasıl müslümanlık inandığın şeyi açıkça yazmıyorsun gizliyorsun. neden gizliyorsun anlamıyorum. basitçe bir ayeti yazacaksın.
Soruyu guncelledim sen daha iyi anla diye
Bak simdi sen bir arastir avret yeri neymis bakalim hadi
avret nedir biliyoruz zaten diyorum ya. bikini yeterli örtmek için. ha yok sen avretin başka bir anlamı var diyorsan onu da yaz. kuranda avret yerlerini örtün yazıyorsa nerelerin avret yeri olduğunu da yazıyor olabilir. eğer kuranda yazmıyorsa kelimenin o günün arapçasındaki anlamına bakılır o da zaten belli.
Mesela Kur an i Kerim de namazin nasil kilindigida yamiyor ama bizler hadis ve sunnetlerden anlayabiliyoruz sen kafasina gore namaz kilan insan gordun mu hi ya da kafasina gore hac ibadetini yapan biraz kafa yor boyle seylere
kafasına göre namaz kılan insan çok gördüm de mesele o değil. sen halen nerelerin örtülmesi gerektiğine dair bir delil göstermedin. avret yerlerini ört yazıyor avret yeri neresi söylemiyorsun. kulak arkası falan mı neresi avret yeri. yazdığın ayette bunlardan bahsedilmiyor. kıyafetin dar olmaması falan zaten hiç yok.
ama onun emri oldupuna daşr kanıt var mı ahdş enir diye yaptım ya deli derse
kuralalrı Allah mı yoksa insan mı koydu bana özelden takip atsana ayzsana abla sormak sitedim sorular var
fazla sorgulamamk mı pyaaki Allah aklını kullanamz mısınız dedi Hz ibrahim peygamber bile sorguladı sorgulamazsan o halde senin atatalrınanın dinine ıyan putoerestlerden ne farkın kalır hayatımda duyduğum en saçma şey
abi sende abartma bikini yetmiyor sende abartın şümdi bikini deniz kenarında giyinir ya kıl ayında soğuktatad kukusu giyinicez o zmaan kıyafet nşye avr bikiniye ne gerek var diyek yaprak ile örtlelims end eşimdi saçmaladın ama
ama sğnnet ve hadislerdede insan eli var onlar da kanıt değil ki yani doprulsrı avr ama tesetğrün dopru oldupuna daşr kanıt avr mı ahrbiden emirs eyaparı ama emin olmalıyım ya Aşalh bu kul dlei mi ne yapıyor ders enolucak ya da ahirete deli misin niye yaptın derse
Eskiden insanlar tesettür maduruydu, istediği her yerde giyemiyordu. Şimdi serbest lakin bu seferde tesettür insanların maduru. Süs eşyası gibi takan bile var. Acınası haldeler bu tip kızlarımız malesef.
tesettür dikkat cekmemektir.
giyinişin, yürüyüşün, bakışın, ses rengin vs dahildir.
ama uygulayana aşk olsun.
imreniyorum bunları hakkıyla yapanlara, kim bilir belki bir gün..
Cevap
8Cevap
onlar yanlış anlamışlar kapalı olmayı..
Tesettürün şeklini
Vakko-Aker-Armine reyonunda değil de
Ahzab suresinde arayanlar kazanacak !
Dindar var
Dinci var
Son 12 yildir reklamlar var dinciler
A
tesetürün Allah'ın emri olduğuna dair kanıt var mı? güncellemeye ayeti yazmılsın ama o meal insan eli var bunun Allah'a aşt oldupu nasıl bilinir?
Adam akıllı başörtü ve vücut hatlarını belli etmeyen pardesü
alttaki tesettür çok itici hıyar gibi hanımlar
haklısında bu devirde reklam için kapanıyorlar
Alttakiler cin mali tesettur
tesettür tarz değil farzdır
Tesettür bir tek erkeğim beni görür anlamındadr
Korunmaktır.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?