gizli kamera ile çekim yapmak yasal mı? yasal değilse bu gazetecilerin çektikleri görüntüler nasıl kullanılıyor ?
bilgisi olan
bilgisi olan
Gizli kameranın adı gizli kamera bir kamerayı gizlersen gizli kamera olur. burada esas kameranın gizlenmesi ve niyettir. Eğer sen mesela hırsızlık yapanın kim olduğunu anlamak için kamera koyuyorsan bu iyi niyetlidir kötülüğü ortaya çıkarıp bertaraf edeceksin. Bunda sakınca yok. Mesela ben bebeğime nasıl bakılıyor anlamak için bakıcıyı denetlemek amacıyla gizli kamera koydum evime c modul diye bir kamera var onu aldım sürekli kayıt yapıyor izliyorum burada amaç belli ve iyi. Yani niyet önemli burada
Basin ozgurlugu onlari yaptiklari.
Seninkisi fitne fucur.
kupa kızı nikin çok güzel oğlanın biri seni gizli kameraya çekerse fitne fucur olur ben soruyorum sadece... dikkat etmek lazım bu devirde...
Magazincileri diyorsan o şarkıcı bozmaları onları çağırıyor ben buradayım gel çek diye,yoksa yasal edil hatta çok ağır para cezaları var
sadece magazinciler değil uyuşturucu satıcıları, bebek bakıcıları gibi birçok haberde görüyoruz...
Onlar suçu tespit etmek için yapılan çekimler ama yinede onları açık açık vermek yasal değil ,biz tvde gördüğümüz kayıtlar polisin onlarla işi bittikten sonra hakkı serbest bırakılır ,ama eve gelen bakıcıyı hiç bir suçu yokken çekip internette versinsen o zaman suç izlemiş olursun
Satmak yasal ama o kameraları kullanıp ta artık bir suç duyurusunda bulunmak yasal değil.Kişisel hak ve hürriyetleri kısıtladığı için.
Cevap
4Cevap
Yasal değil,Gazetecilerin durumu farklı,sözde haber yapıyorlar,yok basın özgürlüğü falan filan.Mesela ,Gizli kamera ile çekilen görüntüler mahkemede delil olarak kullanılmaz,lakin hakimin kanaatini etkiler
tükkanım varsa tükkanıma koyarım.gerekli :D
Yasal değil. Kanunen suç ve cezası var.
peki bu gazeteciler nasıl oluyorda sürekli gizli kamera görüntüleri yayınlıyorlar ?
duruma göre degişir sanirim.
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar