ne düşündügünüzü merak ediyorum Azerbaycan and azeriler hakkında
Cevabın nedir?
+1 yılsıcakkanlı insanlar olarak duruyosunuz dışarıdan. ülke siyaseti nasıl, iktidar partisinden memnunmusunuz, azınlıkalra karşı hükümetin tavrı nedir? avrupa birliğine nasıl bakıyorsunuz, Türkiye hakkında ne düşünüyorsunuz ( ekonomik/siyasi ve sosyal) sizin memlekette de bizde son on yılda yaşandığı gibi bir muhafazakarlaşma, dindarlaşma yaşanıyormu? buna bağlı olarak ayıdınlanıyormusunuz yoksa bizim gibi karanlığa mı gömülüyorsunuz gitgide? kaç gazeticiniz hapiste (bizim 45, dünya lideriyiz) daha çok şey yazarım da bitmez sonu gelmez benim merakımın. son bişey daha ilk bunu cevaplarsan sevinirim. Ülkenizin medeniyet çizgisine gelmesini sağlamış en büyük, en değer verdiğiniz lideriniz kimdir?
04 Yorumla
Soran+1 yılzor soru oldu tabi var bozukluklar tam anlatamam ama herkes bilmiyor zaten ben Haydar Aliyevi çok severim bu gün onun vefatı
- +1 yıl
Haydar Aliyev, sizin önemli lideriniz, Allah rahmet eylesin
Soran+1 yılAmin
En İyi Cevaplar
- Diğer konusunda 24b cevap paylaştı.
+1 yılŞimdi şu geldi aklıma sence Türkiye mi daha güzel Azerbaycan mı ?
22 Yorumla
Soran+1 yılÖhm şimdi renkdaş yani:)
- +1 yıl
Geçiştirmişsin ama bak olmadıki :D
+1 yılBenim patronumu tanıyolar mı sorar mısın? 40 sene İstanbullu olan insan nasıl hala azericede inat eder? Takıntı mı?
11 Yorumla
Soran+1 yıltanıyorlar çox gözel danışır ))
+1 yılAzerbaycan ismi nerden geliyor
başkenti neresi
nüfusu ne kadan01 Yorumla
Soran+1 yılAteş demek iranlıların vaktinde verilmiş isim Bakü başkenti 9 milyoncuk )) ama Güney Azerbaycan 30 milyon
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
31Cevap
Arkadaslar Azerbaycanda turkler seviliyor .Ama ben nedense turkiyede azerilerin sevilmediyini dusunuyorum ,belkide yaniliyorum olabilir .Bakin arkadaslar siz ne dersenin deyin azeriler hep turklere nazaran geride kalmis insanlar olarak gorulur .Hatta bazilari 30 yil gerideler bile soyluyorlar.Yani arkadaslar insanlar bir-birini sevmek zorunda degil ama saygi kuraldir.
011 Yorumla
Soran+1 yılAma Türkiye kaç yıllık devlet Azerbaycanla kıyaslarsak dimi sen herşeyi bilmiyosun. Ama düşüncelerin o kadar da önemli değil
- +1 yıl
ben hiç öyle düşünmüyorum arkadaşım tv'lerini zaman zaman takip ediyorum bizden aşağı bi taraflarını görmedim 20 yıllık bir devlet olmalarına rağmen sistemlerini gayet iyi oturtmuşlar... 90 yıldır ruslar tarafından baskı ermeniler tarafından zulüm görmelerine rağmen kimliklerinden hiçbirşey kaybetmemişler...milli davalarına devlet kurucularına sadakatleri ve inançları takdire şayan...osmanlıyı senden benden hepimizden daha çok savunuyorlar..
- +1 yıl
topraklarının yarısını iran rusya ve ermenistan işgal etmişken bizi dost kardeş olarak görmelerinden daha doğal bişey olamaz...ortak kültürümüzün dilimizin soyumuzun dinimizin ve tarihimizin olması hasebiyle aynı şeyleri seviyoruz aynı şeylere üzülüyoruz aynı şeylere ağlıyoruz aynı şeyleri izliyoruz...orada dizilerimizin çok sevilmesini buna bağlıyorum..ayrıca devlet geleneğimizin fazla olması bizi ayrıcalıklı yapmıyor...neticede TAYYİP ERDOĞAN gibi birisi tarafından yönetiliyoruz...
Soran+1 yılTşk asya ama anlamayan birine bunlar boş gelir
Soran+1 yılEğer azerisense ne bos boş danışırsan?
Soran+1 yılSene diyen var tesdiq etmeye çalışan insansan ne mövzusu ?
Soran+1 yılOk
Diğer konusunda 2,8b cevap paylaştı. Bakü nasıl bir yer,
Siz de bizi çok seviyor musunuz ?12 Yorumla
Soran+1 yılSeviyoruz<3
+1 yılŞu çikolata ve gofretlerinizin içinde ne var acaba? Tadları çok güzel oluyor ayrıca çok da ucuzlar:) Bu tarafa (İstanbul'a) gelirseniz hayrınıza bir iki paket getirirseniz çok makbule geçer:) Bende karşılığında sizi bir müzeye götürürüm:)
02 Yorumla
Soran+1 yılHangi marka?
- +1 yıl
Valla markasını veya ismini hatırlamıyorum. Apartmanda bir azeri komşum vardı. Sağ olsun o getirmişti bir kaç defa ama gerçekten çok güzellerdi.
Gizli Üye(30-35)+1 yılAzeri erkekleri sünnet olmazlar namaz kılmazlar diyorlar doğru mu?
11 Yorumla
Soran+1 yılSünnet mutlaka olur namaz inanç meselesi her türk de namaz kılmıyor
+1 yılMerhaba, bunu Cok uzun bir zaman atmissiniz ama bana Şu an denk geldi. Size bi sorum olucakti, Ben türkiyeli türküm. Sevgilim ise Azerbaycanli. 2 Gün önce askerligini bitirmek icin Tam bir yilligina Gitti. Sadece sormak istedigim birsey var, uni okuyanlar 1 sene dimi? Okuyamanlar ise 2 sene? Lütfen Bunun hakkin da bir bilginiz varsa, Benimle paylasin. Cok sevinirim 💘
00 YorumlaDiğer konusunda 489 cevap paylaştı. Hazır azeri bir kız bulmuşken soru sormak istiyorum. Tanıdığım çoğu azeri kızın gözleri çok güzel. Bu bütün kızlarda geçerli midir? Yada azerilerin en beğenilen yeri neresidir?
02 Yorumla
Soran+1 yıloouch genelleme degil tabi tüm kızlrda geçerli degil beğenilen yer ne bileyim kişiye göre
Azerbaycanda yaşayanlara neden Azeri deniyor?
Azerbaycan nirededir?
Azer Bülbül ile Azerbaycan arasındaki ilişki nedir ve ne boyuttadır?03 Yorumla
Soran+1 yılasiya ve avropa merkezinde arazisi 86.6 km üstü Azer bülbülü bilmiyorum Azer ateş dmek
Soran+1 yılsorun yoksa mecbur degilsin canım
bende Azerbaycanliyim bazi sorular cok komik... AZERBAYCANDADA cami var nazmaz kiliyolar... muslumaniz sonucta.. biri yazmis kiz isteme yok erkek isteme var oyle sey olurmu.. bizdede kiz isteme var... bilip bilmeden konusmayin
12 Yorumla- +1 yıl
benim sapikligimi gordunmu?
+1 yılkızları biraz daha uzun boylu olsaydı iyi olurdu :) ...bide flörtten çekiniyolar neden acaba ?
02 Yorumla
Soran+1 yılahlak ola bilir evet kızlar çok uzun degil
- +1 yıl
batumda çok var ordan biliyorum :)
merak ediyorum , Azeri kardeşlerimiz müslümanlar , peki mezhepleri çoğunlukta EHLİ SÜNNET Mİ , Şİİ MEZHEBİ Mİ ?
09 Yorumla
Soran+1 yılşiii daha çok
Soran+1 yılhayır ya abartma inançlıyız İranda tam 30 milyon azeri var
- +1 yıl
inanç olarak ben şunları diyorum , şu an İRANDA resmi mezhepte
1) muta nikahı , sünnette kesin olarak haram olmasına rağmen , helal sayılıyor
2)hz. aişe anamıza , kötü kadın haşa ! diyorlar
3) sahabeden çoğunu sevmezler , ebubekir ömer osman r.a küfür ederler , onların isimlerini ineklere öküzlere takarlar
4) HZ. ali , hüseyin, hasan için ağıt yakarlar, insanlık derecesinden çıkarcasına , işkence ederler
bunun gibi bir çok sunni dışı sapık görüşleri var , inanlar varmı orda
Soran+1 yıl4cü önceleri vardı şimdi çok az şükür diger 3ü hayır bzim insanımız küfür falan olmaz
+1 yılbu ahıskalılarda azerimi.burda var onlardan azerbaycan bayrağı asıyorlar derneklerine.adamları da kadınları da deve gibi:)yani güçlü kalıplı yanlış anlaşılmasın:)
03 Yorumla
Soran+1 yılahıskalılar Azerbaycana göç etmişler 1800 yıllarda ama degiller
- +1 yıl
Ahıskalılar aslen Osmanlı toprağı olan 1915 de rusyaya verilen Gürcüstandaki Ahıska bölgesindendirler.Azerbaycana 1950 lerden sonra gelmeye başladılar.Dünyanın bir çok yerine Ruslar tarafından göçe zorlanmışlar.
- +1 yıl
anladım sağolun.bu ruslarında sürmediği millet kalmamış.allah belalarını versin.
azeri diyince aklıma ataş kelimesi geliyor :))) bir de okulda çok güzel bi azeri kız vardı aklıma o geldi şimdi :))
00 Yorumlayahşisenn sennnnn...olarrrr...aradınız nöbreye ulaşılamıyır yığıştırıp yığıştırın
01 Yorumla
Soran+1 yılha ha
azeriler kız isteme yok erkek isteme varmış diyorlar dorumu samet :D ?
03 Yorumla
Soran+1 yılhayır
+1 yılAzerbaycanda kızlat teklif ediyor diyorlar, doğru mu? :)
13 Yorumla- +1 yıl
Hahaha
Soran+1 yılhayır
- +1 yıl
hadi ya :(
+1 yılazeriler iyi ama azeri askerleri bizim askerlerimiz yanında kendini çok beğenmiş ve ukala.
02 Yorumla
Soran+1 yılbüyük vazifeli olanları ola bilir askerler çocuklar ya
türk insanı hakkında ne düşünüyrlar.. sen azeriysen sen ne düşünüosun?
02 Yorumla
Soran+1 yılsoru sorun demek istedim
Azerice danışıqlarını çox sevirem.
Ancak bu kadar...Zor anlıyorum gerçi onlarda bizi :)05 Yorumla
Soran+1 yılhayır bizde 3 yaşında çocuk bile anlar türkçe dizilerin etkisi
Soran+1 yılAzerbaycanda yaşıyoru tanıdıgım herkes anlıyor onlar ya Türkiyede büyüdüler ya da .. olamaz
Soran+1 yılhelelik
Gizli Üye(36-45)+1 yılSen çok yanlış anlamışsın. Burada sen soracaksın biz cevaplayacağız.
"Erkeklerine güven olmaz. Malını emanet edersin, arkanı dönersin malın kaybolur." Test ettim, onayladım.02 Yorumla
Soran+1 yılgenelleme yapma
Cevap sahibi+1 yılHepsi değil ama...
"Erkeklerine güven olmaz. Malını emanet edersin, arkanı dönersin malın kaybolur." Test ettim, onayladım.
azerbaycanda inecek var yerıne bınecek var dıyorlarmıs dogru mu ?
02 Yorumla
Soran+1 yılhayır düşen var diyolar
Gizli Üye(30-35)+1 yılazeriler nasıl insanlardır erkekleri aşk konusunda :d
02 Yorumla
Soran+1 yıltam türk erkekleri gibi maço genelde ama biraz çekingenler evlenmeden ilişkiye girmek nadiren
azeri arkadaşlarım var.kız olarak ve erkek olarak. onları türklerden ayırmıyorum, iyiler :)
00 Yorumla
+1 yılTürkiye'den tatil için gelsem ne kadar harcama yaparım? Uygun konaklama fiyatları ne kadar? Yeme içme filan. 2-3 gün kalacağım.
00 Yorumla
+1 yılbı kadın tanıyom ordan yalancıı kadın. benı kullanıp kullanıp siliyo skypedan :D
08 Yorumla
Soran+1 yılgenelde kadınları öyle flörtçü degil
- +1 yıl
flört olsa iyi :D neler neler oooouuvvv
Soran+1 yılola bilir insanlar farklı
- +1 yıl
o kadını bana bulsana ya :(
Soran+1 yılsorry
- +1 yıl
soyadı aliyeva
Soran+1 yılsorrrrrrryyyy
- +1 yıl
ama bebegm :(
Gizli Üye(36-45)+1 yılNahçevanlılar benden uzak dursun hayatım boyunca :)
03 Yorumla
Soran+1 yılniyeee?
Cevap sahibi+1 yılHepsi hırsız :D
Soran+1 yılooooops
Gizli Üye(36-45)+1 yıl"Seni yieeerim yierm. Ayyah canım menim. Sen nieerdaasın?! "
Kendime gülmek için bahane...01 Yorumla
Soran+1 yılhahahahahahahahahahahahaha
Diğer konusunda 971 cevap paylaştı. Cok merak ettigim bir ulke.
08 Yorumla
Soran+1 yılnesini merak ediyosun
Soran+1 yılinsanlarımız sizin gibi görenek falan aynı ama Türkiyeye bakıyorum da burda herkes aşk meşk cinsellik bizde çekiniyorlar öyle şeylerden evlenmeden ilişki yok mesala neredeyse herkes türk kanalları izliyor türk şarkıları egitim biraz haksızlıklar var ekonomi orta egitim büyük sınıflarda pek iyi degil dershaneye falan gitmek gerekir üniversiteye girmek çok zor korkuyorum
Soran+1 yılçok zor üniversite şıklar yok sınavda öyle soru cevap yaz ücretsiz okumak için de sınavı iyi geçmem lazım
Soran+1 yılçok bakımlıyız ben istisna
iki devlet tek millet.cansınız hepiniz.
01 Yorumla
Soran+1 yılsagol
necesen...iyi olarsannnnnn
01 Yorumla
Soran+1 yılyaxşıyam e s n?
Diğer konusunda 489 cevap paylaştı. Hepsini çok seviyorum
01 Yorumla
Soran+1 yılbizde seni
+1 yılKumar ve seks turizminin yeni destinasyonlarından
03 Yorumla- +1 yıl
?
Soran+1 yılkonuşma sen
nedir bakunu bu kadar guzel yapan?
14 Yorumla
Soran+1 yılinsanları o kadar para harcıyorlar olmasın mı? model kardeş maşAllah yerimize cevap veriyosun
Soran+1 yılneresindesin ?
Gizli Üye(36-45)+1 yılben azeriyim.sen ordamı yaşıyosun?
01 Yorumla
Soran+1 yılmen oralıyam
kötü bişey düşünmüyoruz :D türküz
00 YorumlaAnd ?
00 Yorumla
+1 yılAzeri misiniz?
12 Yorumla
Soran+1 yılyesss
- +1 yıl
öyleyse burdan azerbeycana azerbeycan halkına selam olsun diyorum. kardeşlerimi allaha emanet ediyorum.
Orda kız var mı .?
04 Yorumla
Soran+1 yılvar
Soran+1 yılbenim suçum degil
sen sor ben soyleyim
05 Yorumla
Soran+1 yılbakünün neresini gezdin begendin mi?
Soran+1 yıloooo 7d sinemaya gitmişsindir mutlaka
Soran+1 yıltavsiye ederim
Devamını Gör(23)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026