Gizli Üye(30-35)+1 yılKürt diye bir ırk olduğuna inanmıyorum dilleri de resmi olarak tanınmıyor zaten bunlar tamamen uydurma
65 Yorumla- +1 yıl
senin dilin uydurma galiba :) niye bukadra zorunuza gidyor :)
Cevap sahibi+1 yılArkadaşım sana Türkiyede yaşadığını belirtmek isterim senin dilin dediğin öz be öz türkçe türk ırkının kullandığı dil senin dilin demenle ben gocunmam da gülüp geçerim ama madem bu kadar alınacaksın bu soruyu sorma
- +1 yıl
benim dilim Kürtçe öz ve öz bende dedğine gülüp geçerim arkadaşım ana dilim kürtçe olup biiti sen dilin sana benim dilim bana oldu biiti zorunuza gidyorsa dil yorum yapmasın olur biter başka sorun kaldımı kaldıysa söylebilirisn kardeş
- +1 yıl
@mikailali ere hewale heja aynen vıloya :) xeberate raste :)
En İyi Cevaplar
- Kültür & Sanat konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılhayır ve aslında pek öğrenmekte istemiyorum çünkü şu an ticari amaçlarla kullanılmıyo ve kulağada hoş geldigi söylenemez
12 Yorumla- +1 yıl
sorun değil kardeşim :)
- +1 yıl
yok yani yanlış anlaşılmasın çok uzun bir süredir dil eğitimleri alıyorum öğrendiklerimi geliştirmeye çalışıyorum ve bunun ne kadar uzun bir süreç oldugunu bildigim için artık dil öğrenirken ilk öğrendigindeki gibi kim ne kadar konuşuyo degil ister istemez hangi dil iş hayatında ne kdar etkili diye düşünüyorsun
+1 yılHayır bilmiyorum, öğrenmekte istemiyorum.
Gerek yok.
Kürtleri anlamasam da olur, çok şey kaybetmem.30 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
10Cevap
1 yılKürtçenin dört lehçesini biliyorum Türk üniversitelerinde akademide ve bilimsel heryerde Kürtçe kullanıyorum bu faşist Kemalist ve cahil zihniyete inat sonraki bütün nesillere bir şeyler öğretmek için onları Kürtçenin dünyanın en önemli dillerinden birisi olduğunu anlatarak ve bunun tarihte örneklerini uluslararası ele alarak değerlendirmeye devam edeceğim.
120 Yorumla
+1 yılBilmiyorum eksikliğini de hissetmedim şimdiye kadar.
37 Yorumla- +1 yıl
sorun değil kardeşim no proble ofcors :)
- +1 yıl
Konuşulmasından rahatsız olmuyorum da bazı Kürtlerin Türkiyede yaşayıp Türkçe bilmemesi itici.
- +1 yıl
bu develtin utancı itci değil beni, m olduğum yerde de türk ler var onalr türkce bilmiyorlar kürtçe bilirler ama türk hiç itici görmüyorum zamanla asimşle olurlar herkes böyle...
- +1 yıl
Herkes istediği dili konuşabilir ben buna karşı değilim. Ama yaşadığı ülkede resmi dil ne ise ona da hakim olmak ZORUNDA.
- +1 yıl
öncelik ana dilin kardeşim bunu kimse engeleyemez resmi dil sadece kruumlarda gecerli başka yok
- +1 yıl
Ana dilini öğren abi buna kimse karşı değil ama Türkiyede yaşıyorsan Türkçe de konuşacaksın. Ben bunu kürtlere özel demiyorum herkes için geçerli!
- +1 yıl
türkiye de yaşıyorım kardeşim öncelik dilimi konuşurum nerde olursam olayım dilimi knuşurum herkes istedği dili konuşsun sorun yok
+1 yılKürtçe die bir dil yok kürt DİE bir ırk yok ermenilerin uydurma şeyleri *
452 Yorumla- +1 yıl
sen kendi dilin uydurma olmasn
- +1 yıl
Yarram soyumuz ninelerinizi az sikmedi savaşlarda burada ötmeyin yavsaklar
- +1 yıl
yvşak senin ba ba n olmasın sende satılmış köpek olmayasn dikkat et niye zorunsa gidyor demeki zamanında çok actmış seni :) yarammm değil yar r ak oalcaktı onu kendine :) ne salak insan var yau :)
- +1 yıl
Senjn ağzını yüzünü * oc soyunuz beli değil daha soyunu öğrendi gel buraya yavşak
- +1 yıl
senin gibi köpekler :) hala konuşuyormu :) senin ailen beli değil mechülsün galiba :) sen olsan olsan köpek soyundan olursun yav şak şak :)
- +1 yıl
aaa bir köpek gördüm :) @Nightwolf39
- +1 yıl
Analarinizi iyi sikiyoruz her gün gotun yerse ülkü ocaklarına gel yavşak amina kodugumunun çocuğu hergun ocakta sizin vibi kaç pici dovuyoruz
- +1 yıl
ananı pazarlamaya çok meyliisn bakıyoruım ülkü ülkü diye ananızı gidip yapı geliyorsunuz orda yazık lavukl tavuk maraşta 1000 ülkü tavuğu :) 1 kürt öğrenciye gitmiş sizin amalığınız karektersizliiğiniz bu ancak küfür edip sövmek köpek bile sizden daha sağlam köpek :) @Nightwolf39 siz köpekler 1000 bir adamlık sanıyorsunuz yalanınızı s i k y i m bitane bile dövebiliyorsanız hela olsun diyecem siz köepklere ama yürek yok sz köpeklerde...
- +1 yıl
Amina kodugumunun çocuğu nete yaz bakalım ülkücüler PKK lilarla kavga DİE kim kimi sıkıyor ulan dağda asker gorsenix altiniza ediyorsunuz anani sikim senin orospunun evladı gotun yerse aynı lafları ocakta de bakalim
- +1 yıl
aaa bir köepk gördüm :) @Nightwolf39
- +1 yıl
@Nightwolf39 aa bir satılık gördüm :) aaa :)
- +1 yıl
Köpek anani siksin senin o* cocugu
- +1 yıl
l*n senin it lerin ancak çöplükte öter it evladı ananı pazarlama artık oacaklara sokaklarda anana yazık sus bari adam ol biraz :) adam değilsen engele beni köepk gibi soyun bile beli değil köpeğin cinsi @Nightwolf39
- +1 yıl
adam gibi soru sordum küfretttin len senina dam sayanın ülkcü diye gecinen köepsksin halada ülkücü ocakalrına gel diyorsun gel köpek gel kadıköyde bekliyorum seni ve ecdadnı veya taksime gel girişine seni ve köpoeklerini bekliyorum @Nightwolf39 köpek kardeşim
- +1 yıl
Senjn anani * gorursun o zaman ocakta az sikmedik analarinizi * çocuğu sen engellelan yavşak
- +1 yıl
Anani * senin grl ülkü ocağına o lafları de bakalım noluyor oc
- +1 yıl
senin gibi köpekler engelelsn köpekler ayrcak zamanım yok ananı satma artık yazık kadıncaza kaç lkardeşin var beli değil sayısı bile az köpek ülkücü @Nightwolf39
- +1 yıl
aaa bir köpek daha gördüm @Nightwolf39
- +1 yıl
Ülkücüler ananı çok sıkıyor senin orospunun evladı anani her gün ocakta *
- +1 yıl
ananı pazatrlama artık yeter civisi çıkmış ya ülkü ocakları bu kadar köpeği nerde buluyor diye düşünüyordum bende :) @Nightwolf39 demeki üretiyorlar anandan hepsinbini @Nightwolf39
- +1 yıl
Senjn anani az sikmedik picin evladı ülkücüler anani siksin senin
- +1 yıl
evet evet sen ananı heps skitdin bunu kanıotladın ocaklarında @Nightwolf39 kaç kardeşin var senin ananı satma yeter artık :) @Nightwolf39
- +1 yıl
Senin anan askerlere veriyor Piç g*t korkusuna
- +1 yıl
askere de git senin gibi bir gö t vardı oda ocak ocak diye tuturdu benden bir ton dayak yedi izmirliydi sonr abi diye karşıma geldi siz niye köpekleşiyorunuz niye annanı satıyorsunuz sebeb @Nightwolf39
- +1 yıl
Sen gel ocağa kim abi çekiyor gorursun kc
- +1 yıl
itin evladı gedli, m bir sikim yapamdınız ha laaa ocak diyorsun itin evladı galiba sana iyi gaz vermişler :) senin gibi köpekler anacak ancak analarını pazarlar te famkır beja a :) köepk soyundansın anladık @Nightwolf39 gelmedniz mi bekliyorum bak bak sizn gibi köpekler yüzünden az önce mesaj geldi hesabınız kanacak diye siz bu köpeklersiniz şikayet edersiniz ve ocakalrda bacınızı satarsınız ancak :)
- +1 yıl
Kes l*n o* cocugu sokaklarda polise taş atarsjniz ülkücüler gelince kacarsiniz
- +1 yıl
senin gibi köpekler taş atarım o polsin içind ebenimde arkadaşım var senin gibi itlere atarım polise değil yani şimdi ananı o akdar ocakta sattın utanmadın mı şimdi :) @Nightwolf39
- +1 yıl
Senin anan ocakta reislee veriyor git kurtar anani
- +1 yıl
sana resi öğretmişler ananda reismiydi yoksa sata sata reis miodu :) @Nightwolf39
- +1 yıl
Anani sikim senin gelmisii geçmişini sikim
- +1 yıl
@Nightwolf39 aaa köepk
- +1 yıl
l*n olum ananı sike sike size birşery olmuş baksana ağzını acıyorsun ocak kapatıyorsun ülkü :) özgecana tcavuz eden köepkte lkücü köpeğidi hatrladın mı siz bu köeokslersinzi ilte :) @Nightwolf39
- +1 yıl
o* cocugu dağlarda analarinizi az sikmedik pic anani dagdan al oncr
- +1 yıl
dağa mı atladın şimdi dağdakiker mı siktremeye verdin ananı şimdi doğru söyle :) @Nightwolf39 ocaklar az galiba ananı dağdaki onurlu insanlara mı satmaya karar verdin @Nightwolf39 :)
- +1 yıl
aaa bir anasını pazarlıyor :) @Nightwolf39 bu arakdaş hemde ocakalrda adres üllüsü ocakalrı :)
- +1 yıl
Oc anani sikiyoruz her gün picin evladı altimizda inliyor annen annenj gel kurtar kardeş gelecek sana
- +1 yıl
Senin anani sikecem ben o* covugu annenj sikiyoruz her gün baban belli değil senin * gel annenj kurtar ilk o* cocugu
- +1 yıl
pi çin evladı ananı pazarlayan sensin ben değil satann sensin ananı ama anan da gözüm yok namzunda gözüm yok zaten herkerse satmışsşıun sen :) anan şimdi perişan olmuş seni doprduğu için @Nightwolf39
- +1 yıl
o* cocugu annenj dağlara gönderiyorsun anneni kerhaneye gönderiyorsun ulan baban kim o belli değil * satma anneni pic
- +1 yıl
senin anan türkyenin ocakalrında demeki :) yazık ya kadına @Nightwolf39 senin gibi bir köpek olu olduğuna çok pişman şimdi :) senin gibi ülkücü koek oğlu var ocak yetmedi şimdi dağdaki nurlu insanlara ananı satacan yazık ya @Nightwolf39
- +1 yıl
Sen anneni dağlardan al artık * her gün verip duruyor aciyorum sana daha baban belli değil yavşak anneni al ilk askerlerin altindan
- +1 yıl
anann şak şak şak yapıp duruyor ılen ne biiçim indansın :) ananı satın herkese ülkücü dedin soru ddin konuyu anana kadar getrdinn :) @Nightwolf39 ne biçim köepksin olum sen :) babanda bir oğlum var diyor :) ama anasını atan oğlu varmış :) köpek cinsinden maşalalh @Nightwolf39 :)
- +1 yıl
o* cocugu annen altimizda inliyot şu an ahh dje ilk anneni satmayı bjrak artık orospunun evladı baban kim onu öğren soysuz Piç annen çığlıklar içinde şu an ağlıyor gel annenj kurtar ilk
- +1 yıl
ananı ilk sen saatın yav şak şak :) ocaktan ocağa annen gdip geliyor aaa bir köpek gördüm :)
- +1 yıl
ananı ilk sen saatın yav şak şak ocaktan ocağa annen gdip geliyor aaa bir köpek gördüm :) ananı ilk sen saatın yav şak şak ocaktan ocağa annen gdip geliyor aaa bir köpek gördüm @Nightwolf39
- +1 yıl
o* cocugu anneni siktiriyorsun herkexe yeter l*n onun da bj canı var annen ağlıyor * inliyor ahh DİE sıktır git yavşak Piç anneni al ilk
- +1 yıl
anan köprü altında kuyruk sırasın :) ocakları çağır sırayla zaten ananı satan bir köpek ilkez gördüm oda sen ananı niye satıyorsun köpek arkadaş ocaklarına :) @Nightwolf39 yoksa anan değiğlmi seni baban mechul mu :) evet ülkü başkanıda baban olabilir :)
- +1 yıl
aaa bir köpek gördüm karşıda anasını satıyor oacaklara anan köprü altında kuyruk sırasın :) ocakları çağır sırayla zaten ananı satan bir köpek ilkez gördüm oda sen ananı niye satıyorsun köpek arkadaş ocaklarına :) @Nightwolf39 yoksa anan değiğlmi seni baban mechul mu :) evet ülkü başkanıda baban olabilir :)
- +1 yıl
Oc anneni sanıyorsun burada başkalarına suç atma anneni dağa gönderip duruyosun kerhaneye göndermişsin anneni anneni git kurtar Piç anneni satıp durma
- +1 yıl
anan genelevde ne yapıyor hemde ocak ülküsü olacaksın ulan ananı kurta adamlık yap senin gibi bir köpeği doğurmuş saygın olsun olum sende adamlık yk ananı satıyorsun ocaklarına :) @Nightwolf39 ne biiç adamsın babanda bir oğlum var diyor :) :)
- +1 yıl
Oc anneni kerhanelerde satiyorsun utanlan baban kim belli değil daha yavşak annen inleyip duruyor kurtar anneni artık picin çocuğu annesiz anani satiyorsun millete suç atiyorsun o* cocugu
Kültür & Sanat konusunda 379 cevap paylaştı. Bilmiyorum ogrenmekte isime yaramaz. Kulaga hos gelmeyor
20 Yorumla
+1 yılHewal Mina Stêrke Ezmana Jî Ber Çawêmin Wendabû.. 3 Ayrı Dil Biliyorum İngilizce Rusça ve Kürtçe
30 Yorumlabelê ez kurdi dizaním
10 Yorumla
+1 yılResmiyette kurtce diye bir dil yok
424 Yorumla- +1 yıl
var senin haberin yok ırakta var süriyede var iran da var türkiye de de seve seve var okullara git baalım var mı yok mu kendinizi kandırmayın bıra :) bence senin dilin resmiyette yok bana göre nasıl dersin buna :)
- +1 yıl
Dünya kurtce diye bir dili resmen tanimiyor ayrica siz dedigin kim?
- +1 yıl
- +1 yıl
aksine tanıyor faşizt insan olunca ancak dunya tanımıyor der aksine dünya tanıyor gayet acık yazdım yorumu ona göre cevaplayabilirisn kardeşim bundan önceki yorumu
- +1 yıl
Hem benim ulkemde yasa hem siz diye bu ulkenin sahibini soyutla sonra bize neden dusmansiniz alayiniz bir gun surulecek bu ulkeden coluk cocuk bebek yakindir
- +1 yıl
aksine kendi toprağımdayım kimseye düşman değilim niye zorunuza gidyor kürt olmam :)
- +1 yıl
Kürt olman kimsenin zoruna gitmiyo nankör olman gidiyo
- +1 yıl
nerem nankör oyumu hdp ye verdğim için mi yoksa ana dilimde konuştuğum için mi yoksa yukadar ki köpek olan bir ülkücü köpeğiim diyen köpeğemi nankörlük etmişim küfredi söven köpeğemi nankörlük etmişim soru sordum oldu bitti ister adam akıl yaparsın yorum ister yapmasın engelersin odlu biti değilmi köpek olmaya gerek var mı bu köepk gibi @Nightwolf39
- +1 yıl
Senin nankorlugun benim ulkemde benim ekmegimi yiyip sonra burasi benim deyip burayi bolmek istemen
- +1 yıl
soruyu sorun ülke mi bölünüyor bu böylemi yani :) Allah için doğru konuş böylemi yani soru soruyosam kürtçe ters cevap verince ülkemi bölünür tuafsın kardeşcan :) yukardaki arkadaş şimdi anasını pazarlıyor ocaklarda küfürede ede yer verdim bvakalım köepklerini alıp gelecek mi bakalım soru sormakla ülke bölünmez kardeş özerklik vererek ülke bölünmez kardeş bende askerlik yaptım nice devletler var özerk olan yerler var kimsenin bölündğünü görmedim ben halk bölünmek isterse de seve seve olur bu refarandumla kimsenin çıtı bile çıkmaz halk ne isterse odur ben, im senin dedğimi olmaz halkın dedği olur ne buna meclisin sesi çıkar neaskerin ne polsin ne de başkasının ülke bölünmek isterselerdi çoktan refarandum isteği olurdu kardeşim yani konu bölünmek değil burada değilmi köepk arakdaşım @Nightwolf39
- +1 yıl
Ulan oc çanakkale savaşında kurtuluş savaşında hangimiz yanimizdaydiniz picler hepiniz sattiniz hittiniz ülkeyi bugün grlmissiniz savasda bizde yaninizdaydik diyorsunuz siktirin * cocuklaei
- +1 yıl
Herseyi iyice ogren oyle tartisalim objektif degilsin cevap vermek istemiyorum
- +1 yıl
köepk herif orda değilmiydik onun bunun evladı sen hala bunun hesabınımı yapıyorsun * q sana yanlış tarihini öğretmişler git öğren elimde kalcan bak birde senin bekliyorum taksim veya kadıköye cağır köepkelrini ve ecdadını @Nightwolf39 ülke bizim sayemizde ayakta yoksa sizn gibi, itlere kalsa hergün ananızı satarsınızı böyle köpkler gibi @Nightwolf39
- +1 yıl
l*n senin objektif anlayışın yanlış cahil insan okadar türk tarhciisi cannakelede kürt kardeşimiz var diyor da sen mni yok diyorsun herkes yanlış sen mi haklsın köpek arkadaş cevap ver ver adam gibi cevap ver ananı satma bacını o ülkü ocaklarında satma satırma köepk insan @Nightwolf39
- +1 yıl
Ulan oc siz kimsiniz de bize kafa tutuyosunuz l*n Piç soyunu öğrendi gel
- +1 yıl
soyuım beli senn g, ibi köepklere hep kafa tutıyorduk evladın oc si sen ülkü ocakalrına ananı ancak paarlarsın birde 1000 kişiyle 1 kişye gidersiniz köepk insan soyun beli oldu senin @Nightwolf39
- +1 yıl
* çocuğu miting alanında gotunuzz bokunuza karıştı yavşak yiyosa gir ocaklara laf et bakalım anında kurşunu yersin * pici
- +1 yıl
@Nightwolf39 sizn gibi köpekler gi, bir köşelerde kahpeik yapmadık siz ocakalrda ananızı sikiyorunzu l*n pazalıyronuz gdinb adam olun adam kşar salatası @Nightwolf39
- +1 yıl
aaa bir gördm @Nightwolf39 :)
- +1 yıl
o* çocuğu kim kimi sıkıyor l*n mitin g alanında gotunuzz sıkıldı yarram aynı olaylar gelecek durun siz
- +1 yıl
her olaya acçığız senin ananada açığız :) bilgine sunarım kürtler senin gibi köpeklerden mi korkacakalr itin evladı anacak ananı pazarlasın ocakalrda :) @Nightwolf39
- +1 yıl
o* cocugu miting bombalandı diye gotunuzz tutust7 bekleyin daha sikecex sizi
- +1 yıl
insanlar varken mi patlatırlı itin evaldı ama siz ancak köpek olduğunuz için yaparsınız sonrada ananızı alıp ayin yapasrınız ha :) evet evet oocakalrada ananınız güzel eğlendiriyorsunuz :) @Nightwolf39
- +1 yıl
aaa bir köepk gördüm @Nightwolf39
+1 yılDizani biliyormusun mu demek?
01 Yorumla- +1 yıl
evet :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılhayır lazca biliyorum
10 YorumlaHayır öğrenmekte istemem.
20 Yorumla- Kültür & Sanat konusunda 5,6b cevap paylaştı.
+1 yılHayır bilmiyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen Türküm bilmem.
21 Yorumla- +1 yıl
bana da sen türkce biliyormusun dediklerinde ilk bende Kürdüm dedim bilmiyorum ama öğrenirim dedim sorun değil kimin olman önemli değil ister gavur ol ister hirstiyan ister arap sorun yok no problem :) sende türksen benim içindes sorunyok neysen o sun bıra ben de Kürdüm :) ırkını sormadım sana :) ırkın mırkın beni pek bağlamaz :)
Kültür & Sanat konusunda 19,7b cevap paylaştı. Bilmiyorum
13 Yorumla- +1 yıl
öğrenebilirisn kardeşim :)
- +1 yıl
tm kardeşim sorun yok kardeşcan :)
- Kültür & Sanat konusunda 14b cevap paylaştı.
+1 yılHayır bilmiyorum.
00 Yorumla hayır
01 Yorumla- +1 yıl
hmm tm
+1 yılBilmiyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılEh biraz biliyorum
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri