Evet arkadaşlar benim cevremde çok alevi arkadaşlarım çar en yakın olarak Eniştem de alevi bende söz açılmışken dedim sonradan alevi olur muyum diye o da kimse seni geri çevirmez tabi olabilirsiniz dedi. Ama bazı arkadaşlarimda sonradan alevi olunmaz o doğuştan dediler ama ben cocuklarimi alevi kültürüyle yasatmak istiyorum bunu kalpten istiyorum. Siz ne diyorsunuz?
Cevabın nedir?
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBende Alevi kökenliyim ve Aleviliği de gayet iyi biliyorum. Öncelikle yapılan yorumlarda,1 tane bile doğru bir yanıta rastlamamış olmak, son derece üzücüdür. Kimi demiş ki "ehlibeyt soyundan gelmek gerekir" bu külliyen yalandır, düpe düz yalandır. O zaman Alevi dedelerine gen testi yaptırılsın, gram Arab geni çıkarmı acaba. Öncelikle Alevilik, hiç bir dinin ve hiç bir ırkın tekelinde değildir. Alevilik binlerce yıldır, en az 12-14 bin yıldır var olan, tüm dinlerden daha eski bir kültür, felsefe ve yaşam biçimidir. İslamiyetle, ehlibeytle ve ya bir başka dinle alakası, ilgisi yoktur, kadimden bu yana vardır. Kaldı ki, cem, semah, bağlama/saz çalma ritüelleri hiç bir din de yoktur. Ancak, Alevilerin bulunduğu her coğrafyada semavi dinlerin ve özellikle de, islamiyetin baskısı altında kalması,15. yy dan itibaren Şii eğilimli Safevilerin (Şeyh Cüneyt, Şeyh Haydar ve Şah İsmail) ehlibeyt propagandasıyla, Aleviliğe Ehlibeyt masalları bulaşmış ve maalesef günümüzde, Aleviler ne olduğunu unutmuştur. Ehlibeyt dediklerinizin hangisi cem yapmış, hangisi semah dönüp, saz çalmış ta, Alevi olmuşlar? Bunlar Alevi ise, o 9 karısı ve cariyeleriyle Ali,32 karısı ve cariyeleriyle Hasan,5 karısı ve cariyeleriyle Hüseyin, cem evinin kapısından nasıl içeri girmişler? Bir kere Alevilik te kadın-erkek sonsuz derecede eşittir. Değil kadını seks ve ev hizmetleri hizmetçisi bir cariye yapmak, ikinci bir evlilik ve ya evli birinin bir başka kadınla birlikte olması bile, Alevilik te direkt olarak düşkünlük gerekçesidir. Oysa ki islamiyet 4 kadın ve daha fazlasına (cariyeliğe, cariye demek seks ve hizmetleri yapan kadın köle demek) izin verir.
İsteyen herkes sonradan Alevi olabilir, Aleviliğin genetik bir özelliği yoktur. Tarih te, Şeyh Bedrettin, Börklüce Mustafa (Dede Sultan), Torlak Kemal, Kaygusuz Abdal gibi bir çok Alevi yol önderi sonradan Alevi olan insanlardı.156 Yorumla- +1 yıl
Kral sen ne anlatıyon?
- +1 yıl
@S2MLE100LEŞŞ00 değerlere saygı duymayı öğren gel
- +1 yıl
- +1 yıl
@İsakptn31 evet
En İyi Cevaplar
+1 yıl
Ben Sunni ve Alevilerin evlenmesini tavsiye etmem. Cunku ne kadar ikiside muslumandir densede arada buyuk farklar vardir.
Peygamberimiz derki "Kisi arkadasinin dini uzeredir” Sizde hayat arkadasinizin dininden etkileneceksiniz.
En buyuk sorun cocuklarin egitiminde ve din seciminde olacaktir.
1-Aleviler camiye gitmezler namaz kilmazlar cem evi denen yerde kadin erkek karisip ibadet ederler.
2-Aleviler Hazreti alinin oldurulmesinden Sunnileri suclarlar ve cocuklarini oyle yetistirirler.
3-Aleviler Hz Ayse, Abu Bekir, Omer, ve Osmandan oyle nefret ederlerki onlarin adi gectiginde Lanetullahialeyh (Allahin laneti uzerlerine olsun) derler.
4-Aleviler cinsel iliskiden ve cunuplukden dolayi gusul almazlar
5-Aleviler ramazanda oruc tutmaz muharrem ayinda 12 gun oruc tutarlar
6-Aleviler hacca inanamaz ve hacca gitmezler
7-Alevilerin kiblesi mekke degildir.
8-Alevilerde ortunme yoktur sadece geleneksel ortunme vardir
9-Aleviler seriat kanunlarina (Allah kanunlari) inanmazlar laiklik kanunlarini benimserler
10- Aleviler Allahdan korkmazlar sadece severler.
Not: Ben Alevilere karsi degilim burada siraladigim bilgileride Alevi arkadaslardan aldim.04 Yorumla- +1 yıl
O kadar yanlış bilgiler ki. Bir kaç sene önce bu yaptığın yorumu okuyup inanmıştim. Daha sonra Alevilerden öğrendim ki hiç senin anlattığın gibi değil. Yanlış biliyorsun ve zaten alevi değilsin ne hakla böyle madde madde yazabilirdin anlamış degilim. Adamlara cunup geziyor demişsin. Bu ne kötü bir iftiradır. Bir kişiye değil binlerce insana iftira ve bok atmissin. Allah'tan korksan yaptığının ne kadar günah olduğunu bilirdin. İnsan yazarken acaba yanlis mi biliyorum diye bir durur düşünür. Ama cahil insanlar boyledir işte. Asla sorgulamalar kendilerini. Benin yorumun diğer arkadaşlara. Yazdıklarınin yüzde 90i yanlis. Okumak gibi bir hata yaptiysaniz gözlerinizi kapatın geçin.
- +1 yıl
O alevi arkadaşlarına sor kaçtane dede yanına gitmiş usul erkan öğranmiş boş safsata bunla
- +1 yıl
@Cnsles sen varya can güzel sözlü kardeşim
+1 yılOlabilirsin bence.. Sen dünyaya kimliksiz, dinsiz, ırksız bir bebek olarak geldin. Ailen nasıl yaşadıysa öyle yaşadın ve sana hak vermeden busun dediler. Hayır sen o değilsin o senin seçimin değil. Parti tutarken bile genelimiz ailemizden dolayı o partiyi destekliyoruz. Bugün nasıl müslümanken ateist veya hristiyan olabiliyorsan bu seçim senin elindeyse. Sünni veya başka bir mezhepi kabul etmeyip Alevi olmakta senin elinde.. Herşey yürek işi.. Yüreğin neredeyse sen oradasın.. Ehli Beytte gönül veren, bu yola girip bu yolu süren bizdendir. Bu benim görüşüm. Ne olmak istediğine ancak sen karar verirsin. Kimse doğarken alevi sünni diye doğmaz sana hangisi yakın geliyorsa neye inanıyorsan o olursun. Aksi ana baba dede yolu sürenler yanlış. Herkesin kendi fikirleri kendi görüşleri olmalı.
24 Yorumla- +1 yıl
Alevi sonradan olunabiliyor. sonradan Alevi olunmaz diyenler sünnilerdir.
Alevilerin ibadethanesi Cami değildir Cem evidir. Aleviler Cem Evinde İbadet eder. Türkiye'de 5000 Civarında Cem Evi Mevcuttur. Aleviler Sünni mezheplere mensup değildir. Yani Peygamber efendimizin vefatından sonra ömeri osmanı, bekiri halife olarak kabul etmez. Peygamber efendimizin vefatından sonra Hz Aliyi Halife olarak kabul eder. Açıkcası Camiye giden kişiye Alevi denmez. Eğer Alevi Birisi Camiye gidiyorsa o da Sünni olmaz. O Alevi Alevilikten çıkmış Şiileşmiş olur. Namaz kılan Hilafet mevzusunda Hz Aliyi halife olarak kabul ediyor diğer üç halifeyi kabul etmiyorsa ona Şii diyoruz. O artık Alevilikten çıkmıştır. Namaz kılıyor 4 halife de hak diyorsa ona da Sünni diyoruz. Yani namaz kılanlar Alevilikten çıkmış oluyor. Bizle bir alakası yok. Alevilikte kendine kuralları olan sabit ibadet şekli olan bir inançtır. Aslını İnkar Eden Haramzadedir.
- +1 yıl
- +1 yıl
Tebrik ederim kardeşim güzel sözler
- +1 yıl
@S2MLE100LEŞŞ00 Hz Hüseyinde peygamberin torunuydu başını kesenler utansın derim sana
+1 yılCibali Ocağı Dedesi ve taliplerine göre Alevilik; Allah’a kul, Hz. Muhammed Mustafa’ya ümmet, İmam Ali’ye talip olan, Ehl-i Beyt’i seven ve İmam Hüseyin’in yolundan giden topluluğun kabul edip benimsediği inanç biçimidir. Yani İslamlık eşittir Aleviliktir. Bu tanıma bağlı olan ve yaşamında bunu uygulayan kişi Alevidir. (Arrlanoğlu,99/12:1 16)
alevilikyolu. com sitesinden alıntı yaptım. yani bu cümleden anladığım alevilik mezhep değil akımdır, düşünce ve yaşayış şeklidir. buna göre alevi olabilirsin zaten müslümanların alayı alevidir.
yazının tamamı için bakabilirsiniz. www.alevilikyolu.com/alevilik-nedir-alevi-kimdir-alevi-kime-denir_5112 Yorumla- +1 yıl
Alevilerin ibadethanesi Cami değildir Cem evidir. Aleviler Cem Evinde İbadet eder. Türkiye'de 5000 Civarında Cem Evi Mevcuttur. Aleviler Sünni mezheplere mensup değildir. Yani Peygamber efendimizin vefatından sonra ömeri osmanı, bekiri halife olarak kabul etmez. Peygamber efendimizin vefatından sonra Hz Aliyi Halife olarak kabul eder. Açıkcası Camiye giden kişiye Alevi denmez. Eğer Alevi Birisi Camiye gidiyorsa o da Sünni olmaz. O Alevi Alevilikten çıkmış Şiileşmiş olur. Namaz kılan Hilafet mevzusunda Hz Aliyi halife olarak kabul ediyor diğer üç halifeyi kabul etmiyorsa ona Şii diyoruz. O artık Alevilikten çıkmıştır. Namaz kılıyor 4 halife de hak diyorsa ona da Sünni diyoruz. Yani namaz kılanlar Alevilikten çıkmış oluyor. Bizle bir alakası yok. Alevilikte kendine kuralları olan sabit ibadet şekli olan bir inançtır. Aslını İnkar Eden Haramzadedir.
- +1 yıl
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
25Cevap
Sonradan gayette Alevi olunur. Bende Sünni anne babadan doğan ve sonradan Aleviliği benimsemiş biriyim. Dedelerim 18. Yüzyılın sonlarında Muş’un Varto ilçesinden, Kars’a göçmüş Alevilermiş ve zamanla Sünni Kürtler ile Türklerle kaynaşarak Sünniliği benimsemişiz. Akrabalarımız Varto, Erzincan ile Bingöl’de yaşıyorlar ve hepsi Aleviler. Bir gün çok merak ederek Alevi olan bir arkadaşımla konuştum ve bana her şeyi izah etti. Cemler her hafta perşembe günleri olur, bunun dışında kışın yılda bir kez pazar günleri birlik cemi olur, birbirlerine bağlı ya da yakın cemevleri toplanıp cem ayini yaparlar. Ayrıca 4 farklı cem daha vardır. Bizde arkadaşımla perşembe günü anlaştık ve gitmeye karar verdim. Alevi olmayı çok istiyordum ama açıkçası biraz endişeliydim. Gittiğim cem evi genelde yıllardır aynı kişilerin gittiği Türkiye’nin ilk cem evidir. Burada bütün insanlar birbirlerini tanır ve ilk defa başka birisini görmek gözleri üzerime çeker diye düşünürdüm. Lakin içeri girdiğimde kimse bana kim olduğumu ve ne olduğumu bile sormadı. Cem yapılırken, arkadaşım neler yapılacağını tek tek gösteriyor ve söylüyordu. Cem yaklaşık 2 buçuk saat sürdü ve çıktığımızda; "Şimdi ben Alevi miyim?” Diye sorduğumda, arkadaşım ise; "Kendini öyle tanımlıyorsan, evet.” Demişti. Daha sonra hiç kopamadım zaten. İş yerimdeki izin günlerimi bile perşembe günü kullanıyorum sırf cem evine gidebilmek için. Yani kısacası Alevilik bir yoldur, İslam dininin bir itikadıdır. İsteyen herkes gönül rahatlığı ile gidip Alevi olabilir. Tavsiyem çevrenizde bulunan bilgili ve doğru kişiler ile iletişim kurarak her şeyi öğrenin ve mümkünse cem evine gidin. Ortamı bizzat kendi gözlerinizle görmeniz sizin için daha iyi olur. Ama ne yazık ki şöyle bir gerçekte var; günümüzdeki her Alevi dedesi riayet edilecek kişiler değildir, tıpkı Sünni hocalar gibi. Her yerin iyisi ve kötüsü vardır. Yani size tavsiyem doğru, bilgili ve inancına bağlı kişiler ile iletişim kurup, onlardan bilgi almak ve onların öncülüğünde bu inancı tanımak daha doğru olur.
00 Yorumla
+1 yılbenim de çok sevdiğim alevi arkadaşlarım var. ama alevi dedelerinin bazılarının halini gördükçe, cidden üzülüyorum. televizyonda yayın yapılıyor alevilerle ilgili, su orucu tutuluyor muharrem ayında. yayın bitiyor, herkes su çay içiyordu. komik geliyor nedense. -ki hepsi böyle değildir tabi. ama ortada aleviyim diye dolaşanların çoğu da ne yazık ki böyle.
31 Yorumla- +1 yıl
Sonradan Alevi Olunur. Ne Mutlu Aleviyim Diyene.
+1 yılBektaşi olabilirsin, Alevi olman için annenin Alevi olması gerekir diye biliyorum, Bektaşilerde Alevidir bir fark yok, Ama çok ağır bir yüktür, Alevi olmak kolay değil, öyle şehadet getireyim namaz kılayım her türlü pisliği yapayım değil, Eline beline diline sahip olmak ne demek biliyo musun, ömrün boyunca ağzından tek kötü bir laf çıkmamalı.. Dedikodu, gıybeti hayatından çıkarmalısın, daha bir sürü kural var.
80 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılBu işi ayakkabı değiştirir gibi sanıyorsunuz. Hiç öyle şey olur mu? Kal kaldığın yerde. Enişte iyi adam olabilir. Onun aleviliğine mi, kişiliğine mi özentin? Sünni, hanefiliği araştır ona göre yaşayabiliyor musun onu incele. Yarın bir gün sana ters düşen hal ve hareketlerini görünce tüh deme. Bu yaşına kadar böyle yetişmişsin. Ayrıca artık herkes tek tip yaşıyor. Aleviyle sünni arasında pek de fark yok.
02 Yorumla- +1 yıl
çok fark var. Alevilerin ibadethanesi Cami değildir Cem evidir. Aleviler Cem Evinde İbadet eder. Türkiye'de 5000 Civarında Cem Evi Mevcuttur. Aleviler Sünni mezheplere mensup değildir. Yani Peygamber efendimizin vefatından sonra ömeri osmanı, bekiri halife olarak kabul etmez. Peygamber efendimizin vefatından sonra Hz Aliyi Halife olarak kabul eder. Açıkcası Camiye giden kişiye Alevi denmez. Eğer Alevi Birisi Camiye gidiyorsa o da Sünni olmaz. O Alevi Alevilikten çıkmış Şiileşmiş olur. Namaz kılan Hilafet mevzusunda Hz Aliyi halife olarak kabul ediyor diğer üç halifeyi kabul etmiyorsa ona Şii diyoruz. O artık Alevilikten çıkmıştır. Namaz kılıyor 4 halife de hak diyorsa ona da Sünni diyoruz. Yani namaz kılanlar Alevilikten çıkmış oluyor. Bizle bir alakası yok. Alevilikte kendine kuralları olan sabit ibadet şekli olan bir inançtır. Aslını İnkar Eden Haramzadedir.
alevi olmak özel bir durum gerektirmiyo bence.. islamı gerçekten yaşadıktan sonra istedigin kadar alevi ol. hz ALİ efendimize hürmettentir. bn alevi degilim ama alevilik hz ALİ efendimizi sevmektense ben Hz. ALİ efendimizi alevilerden çok seviyorum..
114 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
@Sonaslan İşin kötü yanıda bu ya. seninle aleviligi tartışıcak degilim ama hak din islam. zamanında birileri kendi menfaati için diger halifeleri kabul etmedi diye allahın dinini yerine getirme vecibesi olan camiiyi inkar benim gözümde islam dinine inanmayan.. zamanında o birilerinin uydurdugu adına da alevilik dedigi müessese islamla hiçbir ilgisi alakası yoktur. islam ayrışmayı degil birligi beraberligi savunur. bunuda kurana sıkı sıkı sarılın diye ögüt verir ama anlayana.. kendine yeni bir ibadet edinme şekli kazandıran hiçbir ayetle kuranla örtüşmeyen inanış şekli islam dininden başka herhangi bir inanışla hiçbir ilgisi bulunmayan kendince bir ibadet yapan kişi inanmayan kafirdir. bunu ben demiyorum kuran söylüyor. hz. ali mezarından çıkıp gelse emin ol ki o alevilerin kellesini alırdı.. islamdan başka nasıl bir ibadet şekli edinirsiniz diye.. allahın kuranı nasıl kabul etmezsiniz buna da beni nasıl öne sürer alet edersiniz diye.. gelde bunu anlayana anlat. yerin altı çok uzak
- +1 yıl
Biz Hz Muahmmedin vefatından sonra hiç bir zaman sizle bir olmadık. Biz Hz Muhammedin yaşarken Cem ibadeti yaptığına inanıyoruz. örneğin Sunniler Hz Alinin Camiye Gittiğini İddia Eder Alevilerse Cem Evinde Gittiğini. Aleviler Kuranı Kerimde Mescit diye geçen bütün kelimeleri Türkçeye Cem Evi Diye Çeviriyorlar. Sünnilerse Mescit Kelimesini Cami Diye Türkçeye Çeviriyorlar. Sünniler Kuranda ki Sala Kelimesini Türkçeye Namaz diye çeviriyorlar Aleviler Dua/Niyaz diye çeviriyorlar. Alevilikle, Sünnilik ve Şiilik arsaındaki ilişki en iyi şu şeklide açıklanabilir. Sünniler Hristiyanlıktaki Katolikler gibi. Şiiler otodokslar gibi. Alevilerse süryaniler gibi ele alınabilir.
- +1 yıl
Hz Aliyi Sevmek Alevilikse bende Aleviyim diye tuhaf bir cümle ortalıkta sürekli çevriliyor. Sanki Aleviler Hz Aliyi bir putu seviyormuş gibi gösteriliyor. Aleviler Hz Aliyi Hz Muhammedin Amcasının Oğlu Olduğu İçin Ve Onun Vefatından sonra Onun Halifesi olarak Hz Aliyi kabul ettikleri için Hz Aliye Hürmet ederler. Aleviler Ömeri, Osmanı. Ebu Bekir Halife Kabul etmezler. Suniler Hz Aliyi Dört hak halifeden dördüncüsü olarak kabul eder ve saygı gösterirler. Sunniler Hz Alinin Camiye Gittiğini İddia Eder Alevilerse Cem Evinde Gittiğini. Aleviler Kuranı Kerimde Mescit diye geçen bütün kelimeleri Türkçeye Cem Evi Diye Çeviriyorlar. Sünnilerse Mescit Kelimesini Cami Diye Türkçeye Çeviriyorlar. Sünniler Kuranda ki Sala Kelimesini Türkçeye Namaz diye çeviriyorlar Aleviler Dua/Niyaz diye çeviriyorlar. Alevilikle, Sünnilik ve Şiilik arsaındaki ilişki en iyi şu şeklide açıklanabilir. Sünniler Hristiyanlıktaki Katolikler gibi. Şiiler otodokslar gibi. Alevilerse süryaniler gibi ele alınabilir.
- +1 yıl
@Sonaslan yahu bir peygambere iftira atmak sizde büyük cesaret. Hz ali. Peygamberimize mi tabiidi yoksa peygamberimiz hz aliye mi? Kuranda cem evi de birşey yok. Öyle olsaydi kabe olmaz cemevi olurdu. Azicik dusunen insan için cok sey ifâde eder bu cumlem. Biz hz Muhammed oldukten sonra hic beraber olmadik demekl3 kendinizi islamdan zaten ayristirmis oluyonuz. İkincisi bana bir tane efendimizin hadisini goster cemeviyle ilgili.. ama yok. Uydurulmus adina da Alevilik denilerek islamdan uzaklamis batildan başka birşey değil. Ha benim için cok mu önemli. Degilll. Dogrusunu anlattim. İnanip inanmak kisiye münhasır.
- +1 yıl
Biz Hz Muahmmedin vefatından sonra hiç bir zaman sizle bir olmadık. Biz Hz Muhammedin yaşarken Cem ibadeti yaptığına inanıyoruz. örneğin Sunniler Hz Alinin Camiye Gittiğini İddia Eder Alevilerse Cem Evinde Gittiğini. Aleviler Kuranı Kerimde Mescit diye geçen bütün kelimeleri Türkçeye Cem Evi Diye Çeviriyorlar. Sünnilerse Mescit Kelimesini Cami Diye Türkçeye Çeviriyorlar. Sünniler Kuranda ki Sala Kelimesini Türkçeye Namaz diye çeviriyorlar Aleviler Dua/Niyaz diye çeviriyorlar. Alevilikle, Sünnilik ve Şiilik arsaındaki ilişki en iyi şu şeklide açıklanabilir. Sünniler Hristiyanlıktaki Katolikler gibi. Şiiler otodokslar gibi. Alevilerse süryaniler gibi ele alınabilir. Zaten senin kafa yapında biriyle aynı ortamda bile bulunmak isteyiz. bunu da bil yani
- +1 yıl
@taner2362 taner sen gulme ay ii
- +1 yıl
Alevilik öyle bir şey değil
+1 yılArkadas birkere soyluyorum birdaha soylemem. Alevi falan olamassiniz olursaniz ancak şii olursunuz. Alevilik soydan gelen biseydir ve has aleviler ARAP'tir. Alevi falan olamassiniz yani gecin o isi. Turkiyedeki alevilerde şii dir. Alevi degil
011 Yorumla
Soran+1 yılhepimiz doğarken ırksız ve dinsiz doğarız. sonra da büyüdüğümüz çevre bize anadilimizi, geleneklerimizi öğretirken bizim ırkımızı belirler aslında. Bana göre insan bir şeye inanma arzusuyla falan doğmaz, çünkü insanın bir doğası yoktur. insan bir takım değerleri doğduktan sonra çevreden öğrenilir. sünnilik, alevilik, caferilik veyahut hristiyanlık böyle öğrenilir. yani insan hiçbir şey doğmaz. Yanı sen neye gore bunları diyebiliyosun?
- +1 yıl
Alevilik özeldir canım soydan gelen bişeydir yani git bu işi bilenlere sor onlar sana anlatsın benim arap alevi arkadasım coktur biliyoruz bişeyler yani şii olursun ancak alevi olamazsın
Soran+1 yılBenim belimden düşen değil yolumu takip eden alevidir denmiştir
- +1 yıl
ya arkadaşım he öyle tamam git alevi ol hadi
Soran+1 yılZaten
- +1 yıl
Cahilsin Unlimited_sky
- +1 yıl
- +1 yıl
Arap aleviler ehlibeytiten dir sade alevideğildir
+1 yılCanım bende alevi olarak doğuştan olunur diye biliyorum böyle düşünmene çok sevindim istersen cem evine gidip bir dedeyle konuşabilirsin o hepimizden bilgilidir
31 Yorumla- +1 yıl
Bence mezhepsiz ol. Mezhepler o kadar çok ki futbol takımı ibiler. Hiç kimsede mezhebinin neden çıktığını özelliklerini bilmez. Boşverin bu saçmalıkları. Ya Müslümansındır ya değil. Önüne mezhep takmaya gerek yok.
00 YorumlaAlevilik insan sevgisi demek ehlibeyt sevgisi demektir. Alevi olabilirsin aslında aleviliği bir kenarı koyalım İnsan olabilirsin. İnsan sevgisi insana saygı ne ararsan Aleviliğin içinde bulacaksındır. Öncelikle bölgende bir cem evine giderek dedemiz ile görüşmen gerekir ve sana ne yapman hakkında en doğru bilgiyi sana verecektir. Burada onun bunun sözüne dayanarak hiç bir şeye kalkışma kötülemek için elinden geleni yapanlar oldukça fazla. Hak Muhammed Ali yardımcın olsun can.
10 Yorumla
+1 yılAleviyim Zira Sonradan Alevi Sünni Olunmaz. Kurban Olayım Yeter Hiç mi? Kafanız Çalışmıyor Bu Kadar G*rizekalı İnsanlar İle Bu Ülke Nasıl Kalkınacak..
42 Yorumla- +1 yıl
+1 yılSonradan alevi olunmaz kendini alevi hisset yeterli
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 19,2b cevap paylaştı. benim bildiğim de olunmuyor alinin soyundan olmak lazım ama bektaşi kültürüyle büyüyebilir tabi ki.. alevi-bektaşi olabilir. Güzel bir karar vermişsin tebrik ederim
11 Yorumla- +1 yıl
Alevi sonradan olnabiliyor. sonradan Alevi olunmaz diyenler sünnilerdir.
+1 yılSonradan Alevi olunur. İkrar verilerek Alevi olunur. 4 kapı 40 makamı da araştırınız.
01 Yorumla- +1 yıl
Ben aleviyim ve alevi bir köyde büyüdüm böyle oluyor galiba ama detay bilmiyorum ama şöyle bir şey biliyorum hiç evlenmemiş bekar kadınlar kabuldür sadece onu biliyorum ikrarda
+1 yılBizim Kabe'miz insandır Alevi doğulur ama sonradan olunmaz diye biliyorum
00 Yorumla
+1 yılBen annemden babamda Alevi fakat sonradan Alevi olanır
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSonradan mezhep secilmez, kokeninden gelmesi lazim. Ama alevi olmadan alevileri ve aleviligi bu kadar sevmen cok hos.
11 Yorumla- +1 yıl
+1 yılTabiki olabilirsin kendini nereye ait görüyosan orda ol bizde ayrımcılık olmaz
10 Yorumla
+1 yılAleviyim sonradan la alakali bise değil kanla alakali dogumla ama ibadetini oyle yasayabilirsin
01 Yorumla
+1 yılBu konuyu çokça araştıran ve Alevi biri olarak söyleyebilirim ki bir insan sonradan Alevi olabilir. Olamaz diyenler muhtemelen Alevi olmayan, saygı duymayan kişilerdir. Sonradan Alevi olabilirsiniz.
40 YorumlaAlevilik bir ırk değildir bir dinde değildir islamın içinde bir meşreptir öncesi sonrası yok
10 Yorumla
+1 yılDoğuştan Aleviyim. alevilik aslında bir felsefe ve dünya görüşü. ve bunu yaşam tarzı edinme
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAleviliğin ne olduğunu çözemedim çok anormal bişe bide neden tüm aleviler komünist olur ya da dhkpci devletlede bir sorunları var gibi osmanlıyıda sevmezler :S
01 Yorumla- +1 yıl
1 ayİkrarını veren herkes Alevi olabilir , Alevilik ırk değildir. Son 1 yılda 275 tane Japon Alevi oldu 😊😊
10 Yorumla
+1 yılAlevi derken şu an ki aleviler gibi mı. HZ. ALİ yi seven herkes alevidir zaten ✌🏻 La feta illa ali la seyfe illa zülfikar ✌🏻💎
00 Yorumla
+1 yılBende aleviyim ve mutluyum iyiki aleviyim ✌✌
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 10,7b cevap paylaştı. Alevi olunmaz Alevi doğulur.
33 Yorumla
Soran+1 yılÖyle diyorlar
- +1 yıl
+1 yılÖyle sevgili var mı ya?
00 Yorumla
+1 yılMal olma gerçi kız milleti sorun yok
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılsonradan Alevi olunur. Kaynak:
10 YorumlaBen aleviyim olunur
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 4,1b cevap paylaştı. Tahtacımı olcan
01 Yorumla- +1 yıl
+1 yılOlursun
00 YorumlaSebep
00 Yorumla
Devamını Gör(18)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri