Niyetlisiniz ve dövme yaptıracaksınız. Bu orucu bozarmı, bozmazmı?
Evet, bozar çünkü..
Hayır, bozmaz çünkü..
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Peygamber dövme yapanı lanetlemiş olayı uydurmadır. Peygamber efendimiz müşrikleri bile lanetlememişken dövme yaptıranları neden lanetlesin? O dönemde müşrikleri müslümanlardan ayırmak için müslümanlara dövme yasaklanmıştır. Fark olsun arada anlaşılsın diye. Orucu da bozmaz. Damara, kan akışına karışmıyor sonuçta.
dışarıdan vücuda bişey zerkedildiği taktirde oruç bozulur. dövmede de iğneyle beraber boya derinin altına işlendiğinden oruç bozulur.
Yalnız orucu bozan maddeler arasında derinin altına boya zerk edilmesi yazmıyor. Net bilgi istiyorum, destekli.
Vücuttan ziyade ona nefsi körükleyen diyelim. Düşünerek orucunu da bozarsın. Vücuduna bişey girmeden. Bunlarda var.
Sorunun cevabı destekli değil, net değil. Burası bir forum sitesi. Senin ve diğer arkadaşların yazdıkları da görüş. Cevap değil. İyi günler
Sevabın ne anlamı kalır ki gunah şeyi yaptirirsan
Sevab, günah kısmı ayrı. İbadet ayrı. Dövmenin haram olması, başka bir ibadete engel olmadığını düşünüyorum. İslamiyet dar bir din değil.
Cevap
2Cevap
O var iken Abdest Abdest sayılmıyosa Oruç ta etkilenir
Dövme haramdır, gusle mani değildir. Bilgilenmelisin.
Eee o zaman içki mani değil
Ben diyorum Ankara sen diyorsun maydonoz.
Bak garındaşım mani olmasa hadislerde yazmazdı bizde angaralayık
Pardon A böyle caktı
Evet, bozar çünkü..
Komikcik seni :)
Nihat Hatipoğlu'na sor o bilir. 😃
Sormak lazım, diyanetten bilgi almak lazım :)
Yalnız dövme çok günah. Hatta dövme yaptıranı peygamber efendimizin lanetlediği söylenir. Yani oruç tutuyorsun sanırım günahla lekeleme sevabını bence
Pekala :)
Evet, bozar
Evet, bozar çünkü..
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar