Cünüp olan kişi oruç tutabilir mi? Otuç tutuysa kabul olur mu?
Bilen varsa yardım ederse çok sevinirim.
Bilen varsa yardım ederse çok sevinirim.
Cünüp olarak normal de tutulmaz kesinlikle fakat rüyanda istemeyerek bir takım şeyler görüp öyle cünüp olduysan gusül abdestini al orucuna devam et o zaman bir şey olmuyor.
Bunu dışında her hangi bir eylem de bulunduysan cünüpsün.
Evet tutulabilir. Orucun farzları arasında taharet yoktur. Namazın farzları arasında vardır. Dolayısıyla namaz kılamazsın. Namaz kılmayınca da oruçla elde edeceğin büyük sevaplara kavuşamazsın. Oruç borcundan kurtulmuş olursun.
Tutulmaz, tutulsa da kabul olmaz. tabi kararını biz veremeyiz ama olmaz bence
Cevap
10Cevap
Abdest almak bu kadar mi zor ya el insaf be kardeşim
el insaf etmiyor kardeş her gün abdest mi alıcam
Gece ruyanlandiysan gusel abdesti alman yeterli ama cenabet cenabet oruç tutmayı düşünüosun sendeki kafayi yaşamak istiyorum :)
tutamazsın cünüpken her bastığın adım toprak lanet eder
Ne alaka kardeşim her insan cünüp olabilir Sahabenin de cünüp olduğu zamanlar olmuştur her insan hersaniye sıcak su bulamıyor ama her gün yapması gereken ihtiyacı bu. Sanki dinden çıkıyorum cünüp olunca toprak neden lanet etsin. tövbe tövbe adam öldürmüyorum ya.
Mast yapıp cunüp olduysan abdestin bozulur. Rüya halinde cünüp olduysan oruç bozulmaz ama kalkıp gusul alman lazım yolsa oruç yine bozulur. Selamlar ile iyi geceler.
Yok ben direk otuca abdestsiz başlasam diyorum orucluyken mast yapıncayı sormuyorum
Maalesef kardesim abdest alman daha dogru olacaktır. Üşenme ve abdestini al.
Ya sen de ezan okununca 4 posta at sonra duş al abdest ile beraber 2 günde bir veya her gün yeter?
Hasssssssssktr Ulan :D Bugün dayanamayıp cunup olmuştum banyo yapcaktım gusül alcaktım unutmuştum hahaha sağol kardeşim :D Ben banyo yapmaya :D Adamsın adam :D
Abdest alması gerek diye biliyorum.
Cünüp olmak oruca engel değildir. Caizdir.
Ve beyin koşarak uzaklaşır...
tabi ya. namaz bile kılınır. te allam git paklan
hahahahahahahaha :D
hayır tabiki
Hayır
Hayır
Tutabilir
Zorunlu durumlarda sadece diye biliyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar