yahu ben müslüman degilim davulun ve ezanın sesini duymak zorundamıyım?
Cevabın nedir?
Avrupa’da yaşayan biri olarak da günde kaç kez kiliseden gelen çan sesini duyuyorum. Pazar sabahları dışında hiç rahatsız olmuyorum ve umrumda da değil. Fark etmiyorum bile. Burada yaşıyorsam buradaki insanların dinlerine SAYGI duyuyorum. Her ne kadar aynı inançlarımız Ve fikirlerimiz olmasa bile onların dinlerine karşı nefret de duymuyorum. Bunun görgü ile çok alakası var!! İnsan olarak kendini biraz geliştir ve etrafındaki insanlara, dinlerine, dillerine, ırklarına biraz olsun saygı duymaya çalış. Belki o zaman daha güzel bir dünya da yaşayabiliriz.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılDeğilsin kardeşim Türkiye Müslüman ülkesi değil Amerika Almanya Avusturya vs.. Oralarda hristiyanlara ait hiç bir ses yok ezan falan bence de saçma Müslümanım ama gereksiz bende huzursuz mutsuz karamsar oluyorum
64 Yorumla- +1 yıl
imanını bir sorgula sen
Cevap sahibi+1 yılSanane be
- +1 yıl
Ezandan rahatsız olan müslüman olamaz...
+1 yılulan domuz oğlu domuz Bu toprakla 350 sene selçuklu 650 sene osmanlı ile hüküm görmüş şeriatı umimi müslmüan toprakları atan bile söndüremedi islamın nurunu senmi södürecen ebu cehilin torunu? Bu topraklar islam şerefi ile yuğrulmuştur günümüz müslümanları sistem tarafından uyutulsa da elbet bir gün diriliş kısmet olacaktır seni zorla tutan yok defol git avrupa ülkelerine orada senlik çan sesi duyarsın bu ülkede yaşıyorsan bu göze alacaksın bilader
40 Yorumla
+1 yılduymak zorunda değilsin işte bunlar islamın zorbalığı hep namaz vaktini veya sabah kalkcagı saati bilmeyen müslümana ses yaparak duyurman hiç bir anlam ifade etmez.. müslüman oldugum halde karsıyım
83 Yorumla- +1 yıl
okunuyordu lakin böyle hoparlorle davulla sokak sokak gezerek tüm insanları rahatsız ederek değil cıkarsın yine minareden okursun ama hoparlore ne gerek var? hasta olan var zırt pırt uyandırcakmısın?
- +1 yıl
ayrıca müslümanlığınız batsın şekilcisiniz hepiniz kaçınız açları doyurma okuyamayanları okutma evlendiremeyenleri evlendirme için yardım derdindesiniz? allah kazandıgınızdan yardım yapın diyor kaç kuruş nifak ettiniz? ışid kaide gibi teroristler islam dünyasını karalıyor kaç ülke bunlara karşı geldi müslümanlıgın hoşgörüsünü savundu? sizler yapılmasını gerekeni yapmıyorsunuz sonra ezan dinleyerek cennete gideceğinizimi sanıyorsunuz? ülkemizde ezanlar karanlığa okunuyor haberiniz yok!
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
35
Cevap
35Cevap
+1 yılMüslüman ülkesindesin git diyorlarda yurt dışında da camiler var her yere dikmişler. Hele burada adım başı cami. Evlerinde namaz kilamazlar sanki. Gösterişten ibaret sadece. Bu kadar cami olmasa nasıl doyururlar imamhatiptekileri. Kadro lazım yan gelip yatacak imamlar lazım. Üretim yok sadece tüketim var ülkemizde sonrada niye geri kaldık. Bu kafayla birşey olacaginiz yok zaten ancak emperyalistlerin oyuncağı olursunuz. Iki sulugöz çıkar Allah azla yetineni sever derler kendileri kaçak oteller yaparlar. Azla yetinin ki zenginin düzeni bozulmasın iki hikaye okurlar bu safları kandirirlar. Kendileride mali götürürler.
20 YorumlaDiğer konusunda 1,8b cevap paylaştı. Hristiyan bir ülkede yaşıyorum ve bizim burada bile haftada 1 gün ezan okunuyorken şikayet eden hiç bir insan yokken sen nasıl şikayet edebilirsin. Git mağrada veya ormanda yaşa ozaman. Saygısız insanoğlu.. annan seni doğuracana taş doğursaymış.
125 Yorumla- +1 yıl
Hangi ülkedesin?
Haftada bir gün ezan... dedin de.
Şimdi de sabah ezani okunuyor.
Hayye-Alel-Felah...
Essalatu-Hayrun-Min-Nevm...
Ne hoş bir sada...
Rabbim eksik etmesin...
Rabbim, biz kısık sesleriz,
Sen ezansiz bırakma minareleri...
diyen şairin mekanı cennet olsun... - +1 yıl
Şuur
şuur...
Bütün mesele bu.
Avrupa ya gitse o çan sesine dair en küçük bir şikayeti bile olmaz.
Çünkü yaşayista ortaklar...
Neyse...
Ülkeni merak etmiştim...
Git baska bir ulkeye git. bizim ulkemize saygin yoksa def ol git derim. Bende hristiyan bir ulkede yasiyorum. Ve onlarin klisedeki saat calinca bende saygi duyuyorum.
Senin gibilere canim sikiliyor.
Saygi bekler ama saygi vermez.61 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKesinlikle değilsin ben de duymak istemiyorum ama mecburuz. Dinlere gelince hepsine saygım var ama bu ülkedeki yobazların müslüman olmayana saygısı yok. Keşke Hristiyan bir ülke olsaydık en azından "ezanı sevmiyorsan başka yere git" diyen cahil yobazlar olmazdı
711 Yorumla- +1 yıl
Orada da çan sesi var keko
Cevap sahibi+1 yılÇan sesi rahatsız edici geliyor mu sana? Şahsen bana müzik gibi geliyor. Ama ezan Türkçe bile değil eminim ki türkiyede çoğu kişi türkçesini bilmiyordur. Nolur biraz mantık çerçevesinde konuş
- +1 yıl
defolur gidersin arkadaş sizi zorla tutan yok hayranı olduğunuz hristiyan ülkelerde bağrını açmış sizi bekliyor töbe tövbe ya
Cevap sahibi+1 yılÜlkeden kovmak sana mı kaldı
- +1 yıl
rahatsız olursan gideceksin arkadaş 350 yıld selçuklu ile tut 650 yıl osmanlı 1000 yılı aşkın ezan okunuyor anadolu topraklarından bizansın hükümdarlığı söndü yani anlıycan :) şimdide Türkiye var bu kadar müslüman varken bırakda okunsun istemiyorsan çeker gidersin seni zorla tutan yok ardından ağlayanda yok müslümanlar var olduğu sürece bu ülkede bayrakda inmeyecek ezanda susmayacak anlaşıldı?
- +1 yıl
Gülü seven dikenine katlanır ya susucan uslu uslu oturucan ya da rahatsız oluyorsan çok hayrı olduğun avrupa ülkelerine çekip gidicen karar senin burdaagelip de yorumlarda ağlamıycan o zaman
Cevap sahibi+1 yılYoo sanane ben istediğim yorumu yapabilirim. Ağladığım yok ayrıca böyle cahil insanlara ağlamam. Ezanda söylenen şeyleri bana ezbere okuyamiycağına göre böyle bişey de diyemezsin. İstediğim ülkede yaşarım, özgür bir insanım sonuçta. Senin gibi beyni yıkanmış yobazları ilgilendirmez
- +1 yıl
Yobaz kafası örümcekleşmiş bizler değil sizlersiniz kalbiniz iman nurunda nyoksun kalmış pis cahiller :) aynaya bakmadan konus belki ozaman etrafa cahil yobaz demezsin! Biz özgürlüğü secdede bulduk tekneloji kolay haayt kolay artık ezanında nedemek istediği anlaşılıyor türkçesi var kuranımın meali var tefsiri var sen yeterki ise iman olsun gönlünde Allah sana şahdamarından daha yakın ama tabi anlayana senle var yok tartışmasına girmiycem
Dileyen bu dünyada dileyen öteki dünyada pişer islamda zorlama yoktur! Şunu acıda olsa artık kabullenin bu topraklar 1000 yılı aşkın islam toprağı böylede devam edecek dileyen defolur gider zorla tutan yok bizansın devri yıllar önce sona erdi acı da olsa bu gerçek sizin için :)
Deden Bile Söndüremedi İslam'ın Nurunu. Sen mi Söndüreceksin Ebu Cehilin Torunu nfk.
"Onlar ağızlarıyla Allah'ın nûrunu söndürmek istiyorlar. Halbuki kâfirler istemeseler de Allah nurunu tamamlayacaktır."(Saff, 61/8) - +1 yıl
Herşeyi madde de arayanların akılları gözlerinde, göz ise maneviyatta kördür.. (Bediüzzaman said nursi)
Neyse beni de engelle bir soruna felan cevap vermeyim muhattap dahi olmayalım mümkünse. neyse ateit kal sağlıcakla :D
Cevap sahibi+1 yılValla başını okudum da saçma geldiği için bıraktım hadi canım hadi
- +1 yıl
Ezan türkçe okunsa namaza başlayacak sanki.
zihniyeti bozuk güruh
muslumanların yasadıgı bır ulkede ve musluman olan bı ulkede sırf sen ve senın gibiler istedıgı ıcın allahın bıze farz kıldıgı orucu ve orucun adetlerdınden biri olan davul sesını kısıcak degılız begenmıyosanız defolun gıdın dagdan gelip bagdakını kovamazsınız.
20 Yorumla
+1 yılMüslüman bir ülkede yasiyorsan duymak zorundasın. Neyi geriyor ezanın sesi? Sanki biz size diyor muyuz musluman bir ülkede yaşıyoruz ateist gormek istemiyoruz diye? Yobazsiniz abi net.
81 Yorumla- +1 yıl
helall
Müslüman bir ülkedesin. Ezan sesine aşık olan insanların yaşadığı bir ülke. Hangi dine mensupsan o ülkeye gidebilirsin ha yok ben illa türkiye de yasayacagim diyorsan gülü seven dikenine katlanir. Huzur bulacagin yerde istemiyorsun hayret.
10 Yorumla
+1 yılYahu ben hayvansever değilim sizi görmek zorunda mıyım?
80 Yorumla
+1 yılNormal uyuyorken nasil duyuyorsun ben hic duymam gece kalkmasam. Hele davul caliyorlar da sanki davul sesini duyuyorsun. Iyimis. Çoğunluğu Musluman bir ulkede yasiyoruz. Sonuc olarak duyman gerekecek malesef.
00 YorumlaDiğer konusunda 1,3b cevap paylaştı. defol git o zaman buradan. ezanın sesinden rahatsız olan gitsin israilde yaşasın.
35 Yorumla
Soran+1 yılsende arabistan'a git cariye oll
Soran+1 yılah benim cahil kezbanım t. c'ti laiktir
- +1 yıl
laik değildir dedim mi. Asıl kamil olan sensin. Ben dininde müslümanlık yazdıgı sürece senin burada işin yok derken ezan sesinin dinmeyeceğni belirtmek istedim. eger rahatsız oluyosan işin yok burada yani ha diyorsanki Türkiye Cumhuriyeti laiktir. Benide kaldırır evet kaldırır senide kabullenir her milletten her dinden insanı kabullendiği gibi. O yüzden sus ve ezana laf etme. Allah seni ıslah etsin.
Soran+1 yılallahı peygamberrin maho uydurdu
duymak zorundasın biz nasıl kilise çanlarına saygılı davranıyorsak lütfen sende saygılıol böyle tepki vermek zorunda değilsin kaba olmak istemem ama sen BU ÜLKEDE YASIYORSUN burada yaşamıyorsanda kulaklık tak ama arştır istersen ezanın Türkçe anlamını lütfen biraz saygı ol
00 YorumlaDiğer konusunda 949 cevap paylaştı. Değilsin tabi ki kardeşim bak Müslüman olmayan bir sürü ülke var gidebilirsin seni tutan yok.
31 Yorumla- +1 yıl
aynen öyle.
O zaman başka ülkeye gideceksin. Sen duymak zorunda değilsin diye ezan sesi kesilmeyecek burada yaşıyosan kulaklarını tıkamayacaksan evet zorla duyacaksın, dinlemek zorunda da kalıcaksın.
10 YorumlaDiğer konusunda 1,9b cevap paylaştı. Aynen!!! Müslümanların olduğunu ülkede zorunlu değil mecburi ve mecbursun yoksa anadan sağır doğman lazım 😂😉
00 YorumlaHayır duymak zorunda değilsin, bavulunu topla ve bu ülkeden s*ktir git.
20 Yorumla
+1 yıldavul mu kaldı Allah aşkına nerdeyse 10 yıldır tek bir davul sesi duymadım
10 YorumlaTabikide değilsin kardeşim. Taşın başka bir yere ya da kulaklık tak duyma. Burası müslüman bir ülke Hamd olsun
10 YorumlaO ezan sesi bana huzur veripte sana huzur veremiyorsa bence sen huzur arayacağın başka yerlere gitmelisin. Çoğunluk müslüman olduğu için şimdilik biz burdayız.
00 YorumlaEvet musluman bir ulkede yasiyosan tabikide duyucaksin
10 Yorumlao zaman en yakın yunanistan var oraya gidebilirsin :D
01 Yorumla
+1 yılHosuna gitmedi ise me yap biliyon mu. En yakın hava limanina bilet al ve sktr ol ggit bu ezanlar kıyamete kadar susmaz çünkü
01 Yorumla
+1 yılazınlıkların yaşadağı yerlerde yaşa sende mesela gavur izmire git :D tayyip öyle diyorya sizin için ahaahah :D
00 YorumlaNolacakti yani senin icin ezanlar mi susacakti beğenmeyen gider o ezanlar icin ne canlar verildi sen kim oluyon hayirdir..
00 YorumlaBende muslumanim ezan ve davul sesi duymak istiyorum o nolucak?
00 Yorumla
+1 yılBı ülkede yasıyosan saygı duyacaksın:) pazar günü çan'ı çalan kilise civarnda ki müslümn gibi
00 YorumlaDiğer konusunda 360 cevap paylaştı. bizde Müslüman olarak çalan çan seslerini duyuyoruz?
10 Yorumla- Diğer konusunda 4b cevap paylaştı.
+1 yılMemnun degilse bu ulkeyi terk edersin yoksa mecbur dinleyeceksin
00 Yorumla
+1 yılEvet duymak zorundasın. Burası Müslüman bir ülke beğenmiyorsan alalım dışarı
00 Yorumla
+1 yılMusluman ulkedeysen dyacaksin kardesim yoksa seni ulkesinirlari disina alalim
00 Yorumla
+1 yılMüslüman bir ülkede yaşıyosun.
Kapa kulağını o zaman. Bende Müslüman değilim. Saygım var ama.00 YorumlaHristiyan olmayan biri her pazar çan sesi duymak zorunda mı?
00 YorumlaDiğer konusunda 3,8b cevap paylaştı. yurt dısında can sesini deneyebilirsin degisiklik olsun diyosan
10 Yorumla
+1 yılSeni zorla Türkiye de tutmuyoruz. nictir olup gidebilirsin.
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılalmanyaya gıden bırı nasıl çan seslerını duyuyorsa türkiyede olan bırıde davula ezana karışmıcak
batıyorsa defol gıt geldığın yere00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen de degilim. Zorunda degilim. Hosgorulu muslumanlar saldirir simdi
10 Yorumla
+1 yılYabancı ülkedeki müslüman kardeşlerimiz çan sesi duymak zorundalarmı?
Türküyedeysen duyacaksın.!00 Yorumla- Diğer konusunda 4,1b cevap paylaştı.
+1 yılMüslüman bir ülkede evet.
10 Yorumla - Diğer konusunda 6,8b cevap paylaştı.
+1 yılSeni yurtdışında göndereceğiz o zaman... :)
00 Yorumla Aynen yaaa sabahin bilmem kacinda dan dan dan
36 Yorumladefolun burdan
- +1 yıl
Nictir olup gidebilirsin mesela @youaday
- +1 yıl
Fakeye bak sen
+1 yılİstemeyen defolur gider aslanim.
30 YorumlaBurada yasamak zorunda degılsın, gule gule :)
10 YorumlaMüslüman bir ülkede yaşıyosan evet.
00 Yorumla
+1 yılYüzde 95i musluman bir ülkede zorundasın.
30 Yorumla- Diğer konusunda 9,1b cevap paylaştı.
+1 yılo zaman baska ulkeye gıt
00 Yorumla
+1 yıl:)) vay be ülkeden kovulmuşsın
00 Yorumla
+1 yılKim dedi sana cami yanında otur diye?
01 Yorumla- +1 yıl
Haha farklısın sen B-)
+1 yılBaşka ülkeye git o zaman güle güle
10 Yorumla
+1 yılZorundasin musluman ulkesi begenmiyorsan defl
10 YorumlaMadem istemiyosun gidebilirsin tutmuyoruz seni
00 YorumlaAma müslüman bir ülkede yaşıyorsun!
00 Yorumla
+1 yılmüslüman ülkede yasiyorsaniz mecbursunuz
00 Yorumla
+1 yılzorundasın. istemiyorsan defol gizli kusurabakma
10 Yorumla
+1 yılBiz sizin tencere tava sesinizi 1 ay çektik...
12 Yorumla- +1 yıl
@zanikız parti adı yorumumun neresinde?
Bu ülkede yaşıyorsan zorundasın , evet
30 YorumlaDiğer konusunda 5,1b cevap paylaştı. Müslümanolmayan bur yere yol al canmcm
00 Yorumla
+1 yılDegilsin ülkeyi terk edebilirsin mesela ;)
00 YorumlaTurkiyede yasiyorsan evet duymak zorundasin
00 Yorumlaevet. çoğunluğa uymak zorundasın.
00 YorumlaDiğer konusunda 6,9b cevap paylaştı. Değilsin gümrük çok uzak değil
00 Yorumla
+1 yılMüslüman bir ülkede yaşıyorsan duymak zorundasın.
10 Yorumla- Devamını Gör (10)
Devamını Gör(55)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem