Sosyal hayatı olmayan hobileri olmayan bir insan ne tür hobi edinmelidir? Bana gerekiyor. Yapılacak en iyi hobiler.

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Sosyal hayatı olmayan hobileri olmayan bir insan ne tür hobi edinmelidir? Bana gerekiyor. Yapılacak en iyi hobiler.

Herkese selamlaar, hello! 🤓
Bugün sosyal hayatı pek aktif olmayanlar için hobi önerileriyle geldim. Kendini yalnız hissediyor, etrafında insanlarla etkileşim kurmak için fazla fırsat bulamıyorsan, endişelenme! Bir hobi edinmek, boş zamanlarını değerlendirmek ve kendine keyifli bir zaman ayırmak için mükemmel bir yoldur. Hadi önerilerime geçelim. 💤
Kitap okumak, dünyanın dört bir yanına seyahat etmek, yeni karakterlerle tanışmak ve hayal gücünü genişletmek için harika bir yol sunar. Kendine bir kitap seç ve rahat bir köşeye geç. :)
Romantik, polisiye, bilim kurgu veya tarih gibi çeşitli türler arasında seçim yapabilirsin. Kitaplar, seni farklı dünyalara götüren büyülü kapılardır.
Müzik, ruhun dilidir ve bizi bir araya getirebilir. Bir enstrüman çalmayı öğrenmek veya müzik yapmak, yaratıcılığını serbest bırakmanın mükemmel bir yoludur. Gitar, piyano, bateri veya herhangi bir enstrüman seçebilirsin. Ayrıca şarkı söylemek veya DJ'lik yapmak gibi müziğin başka yönlerine de merak salabilirsin.
Kulaklıklarını tak, sevdiğin şarkıları dinleyerek müziğin sihirli dünyasına dal! Eğlenceli hobiler arasında en sevdiğimdir. :) Evde deli gibi şarkı söylerim. :D
Mutlu edecek hobiler arıyorsan tam bu seçenek diyebilirim. Duyguları ifade etmenin harika bir yoludur. Kağıt ve kalem alarak veya fırça ve boya kullanarak içindeki yaratıcılığı serbest bırakabilirsin. Hiç çizim yapmadıysan bile endişelenme, başlamak için birçok çevrimiçi ders ve kaynak mevcut. Hemen araştırabilirsin. Doğa manzaraları, portreler veya soyut resimler çizmek gibi farklı stilleri deneyebilirsin.
Çizeceğin her şeyin özel olduğunu unutma. :))
Doğa ile iç içe olmak, toprakla oynamak ve bitkilerle uğraşmak huzur verici bir hobi olabilir. Evinin balkonunda veya bahçesinde bitkiler yetiştirebilirsin. Çiçekler, sebzeler, otlar veya bonsai ağaçları yetiştirmek için bir başlangıç yapabilirsin. Bitkilerin büyümesini izlerken, kendi yeşil dünyanı da yaratacaksın. Aynı zamanda, bahçe işleriyle uğraşırken dışarıda zaman geçirme fırsatı bulacak ve güneşin tadını çıkarabileceksin. Psikolojiye iyi gelecek hobiler arasında diyebiliriz. Ben çok seviyorum.
Hikaye yazmak, şiirler kaleme almak veya günlük tutmak gibi farklı yollarla yazma becerilerini geliştirebilirsin. Duygularını ifade etmenin ve düşüncelerini kağıda dökmenin sana iyi geleceğini göreceksin. Ayrıca, çevrimiçi yazma topluluklarına katılarak diğer yazarlarla etkileşimde bulunabilir ve geri bildirim alabilirsin.
Bu 5 önerimde kendini geliştirmek için en iyi hobilerdir. Mutlaka dene derim. Ben yalnızlığımı böyle atlattım. Kendine zaman ayırmanın ve bu hobileri denemenin sana iyi geleceğine eminim.
Seçenek çok sen istedikten sonra.
Bir sürü kurs etrafta açılıp açılıp duruyor.. Maddi yönden zorlanıyorsan belediyelerin bile açtığı kurslar var, onlara devam edebilirsin. Okulun falan yoksa bir meslek kursu belki sana daha yararlı olur.
Kendini çevreden neden böyle soyutluyorsun? Oysa yapılacak o kadar değişik, güzel şeyler var ki. İlla ki ilgi duyduğun, yapmaktan veya onun içinde bulunmaktan zevk aldığın bir şeyler vardır. Neden bu ilgi duyduğun şeylerin üzerinde yoğunlaşmayı denemiyorsun?
Tek başına da olsan, yakın bir arkadaşın olmasa da bu hayattan zevk almayı başarabilmelisin. Her zaman, her daim yanımızda birilerinin olmasına da gerek yok. İlk önce kendine değer ver. Kendinin önemli olduğunu hissetmelisin. Çünkü sen kendine bakmazsan, kendine önem vermezsen ayrı bir dünyada yaşıyormuş gibi hissedersin.
Bol bol etkinlik yapılan ve sizi insanlarla konuşmak zorunda bırakacak hobileri tavsiye ederim.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar.
Cevap
18Cevap
ben tabii ki sosyal yönünü geliştirebilecek hobiler öneririm. örneğin herhangi bir enstrüman çok iyi olur. beni bunalımdan kurtaran klasik gitarım olmuştu. ama evde neler yapabilirsin diye düşününce de çok güzel şeyler aklıma geliyor. hatta ileriye götürebilirsen kendini geliştirebilirsen hobilerinden para bile kazanabilirsin.
öncelikle ilk önerim bir blog açman; bu blog seni hobilerinde derinleşmeye ve beğendiğin paylaşmak istediğin şeyleri yazmaya itecektir. benim evdeki uğraşlarımdan örnek verecek olursam; çok güzel bir polimer kil vitrinim var. kolayca bir set alıp hemen başlayabilirsin öyle çok çeşit var ki
rengarenk bir set inan çalışırken insanında içini kıpır kıpır yapıyor.
bir diğer yapabileceğin şey ise maketler, bir ara yapabildiklerime ben bile şaşırıyordum. bunlarıda paylaşabilirsin tabii ki, ya da ahşap boyayabilirsin, satabilirsin. annem bu işte uzman oldu, belediyenin hanımlar için açtığı kursa giderek. yapacak öyle çok şey var ki... yeter ki kendini geliştirmek için motivasyonun olsun.
- Resim kursu
- Dans kursu
- İngilizce kursu
- Yüzme kursu
- Spor
- Müzik
Siz isteyin yeter ki seçenek çok fazla.. Önemli olan slzin ne istediğinizdir.. Size hangisi uygun bunun kararını verecek olan sizsiniz..
Sosyal hayatın yok ise arkadaş çevreninde olmadığını düşünüyorum. İmkanın var ise sanatsal ve yabancı dil kurslarına git imkan yok ise ücretsiz kurslar var hem hobi edinirsin hem arkadaş çevren olur, arkadaş çevren oluncada onların hobilerinden yeni hobiler elde edebilirsin
bungy jumping:) eğer yapamıyorsan orta okul cocuklarının kışın burnunu takip et... mukuslarla yapabiliyorlar:))
şaka bi yana bilardo bisiklet veya zeka ve vücut geliştiren oyun veya aktivite öneririm. mesela sinema da olabilir...
Hayat icin de nelerden zevk alırsın resim yapmak müzik dinlemek spor oyunlar gezmek önce sen ne seversin ne hosuna gider ya da ne ilgini ceker onu kesfet
sosyal hayatın yok ise kitap okumuyor isen kitap oku internetten veya sinema salonlarına giderek film izle. keman gitar gibi enstrümanlar çalabilirsin. İnternette araştırma yaparsan güzel uğraşlarla karşılaşacaksın
Fotoğraf Amatörleri Derneği'ne üye olabilirsin.
Kitap okuyup ufkunu genişletebilirsin.
Takı Tasarımı Kursu olabilir.
Bir Spor salonuna yazılabilirsin.
Koşu ya da yürüyüş yapabilirsin.
Arkadaş edinirsin hem.
sölediklerin çook güzel ama son sölediğin yanlış arkadaşlarım çokçaa varrr ama neden seee dışarı çıkıp sosyal etknlkler yapmayı hobi ednmeyi içmden gelmio hobi ednmem gerek buna karr verdm
O zaman hemen arkadaşlarınla birşeyler organize et kafanı bi dağıt sonra hemen kendine uğraş edin:))))
arkdşlar dışında ne gibi hobi edineblrim diyorum acaba kitap falan okumayamı başlasam napsam
en yaratıcısı, eski eşyaları (aklına ne gelirse giyim kuşam, makyaj, evinin şekli şemalii ) değerlendirmen, değiştirmen. büyük keyf alırsın eminimm.
Kuş gözlemciliğine sardım bu aralar, doğada tek başına dürbünle kuş ve yaban hayatı gözlemi miss
kesinlikle ata bin...bu muhteşem duyguyu tat.bir canlıyla beraber hreket edebilmeyi öğren hem bi arkadaşa da ihtiyacın yok bunda
öncelikle sosyal hayatım yok derken? çalışıyormusun yoksa evdesin ama sosyal hayatın mı yok?
bütün gün evde olup hiç sosyal hayatı olmayan insnlardn herşeyden kopuk biri...
yüzme kursu
drama kursu
diksiyon kursu
enstrüman kursu
...
sosyal hayatın neden yok?
okuyormusun?
çalışıyormusun?
halk oyunlarına yazıl çok zevkli onun dışında yüzme, gitar olabilir
takı ebru seramik enstrüman çalmak fotoğraf gibi şeyler
bowlıng sınema kıtap okumak muzık dınlemek pzzle yapmak yuzmek ben cok sevrım dalmak uyumak vs vs:=)
İlgi alanın olan bir dalın kursuna yazılarak başlayabilirsin.
Spor öneririm
Tek başına takıl işte.
Akvaryum lepistes balıklar çok guzel
Bir müzik aleti çalmayı öğrenmelisin.
Oyun müzik arkadaş edinme
Denize yakın bir sehirdemisin
bi ara bende öyleydim öyle çiflik oyunu oynardım
Akvaryum kur. İyi gelir.
sevgili öpüşmek falan öpüş öyle kafay göre takıl
şiir yaz
evde maket yap
puzzle yap
çantanı al dag'a cık yukseldıkce azmın artar :)
Spor dil seyahat
Dil ogrenn
spor yapabilirsin yada keman gitar kursu olabilir
arkasıradakiler...
kitap oku yüzme kulüplerine üye ol vs vs
çömlekçilik
şiir yaz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?