Yaz geldi malum bakıyorum da ustu Mekke altı şişhane gibi geziyor bazıları hatta birçoğu dizine kadar uzun giyinmiş alta dar pantolon birde bileklerini göstermiş madem kapanıyosun edebinle kapan Allah için kapan dimi
Cevabın nedir?
Açıkçası evet yaptıkları yanlış ama her türlü hiç kapanmaya yeltenmeyen insanlardan daha az günaha giriyolardır (kapalı değilim) . En azından bişeyler yapıyolar kayıtsız kalmıyolar. Özellikle açık bayanların ve erkeklerin oldukları yerden , günahkarlar dini yanlış tanıtıyolar cehennemde yanacaklar daha çok tahrik ediyolar gibi cümleler kurmasını doğru bulmuyorum. Eğer tahrik oluyosa açık kızdanda tahrik olur zihniyetle alakalı bişeydir ve günahı boynunadır. Ayrıca Allahın Dini yerde kalmaz , yani onlar böyle yapıyo diye dini yanlış anlayıp soğuyanların imanından şüphe ederim ben. Onlar hiç bişey araştırmadan müslümanlara bakmaya devam ederlerse o cahillikle daha çok saparlar yanlış yola. Allahın bize ihtiyacı yok zaten , bizim onun dediklerini yapmamıza ihtiyacı yok, bizim ona ihtiyacımız var. Evet gerçekten bu yaptıkları yanlış ve onların günaha girmesini ve girdirtmesini istemiyorsak onları uyarmalıyız. Ama böyle aşağılayıcı şekilde konuşmak hiç yakışmaz bir müslümana zira şu dünyada herkes günahkar zaten , hepsini sorgulamaya mecalimiz kalmaz. Sadece tövbe etmeye teşvik edebiliriz. Umarım aklımdakini düzgün bir şekilde anlatabilmişimdir.
32 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılKapalı olmanın bir adabı vardır. Ama çoğu kapalı bayanlarımız amacından sapmış sadece kendileri güzel gözüksün diye abuk subuk şeyler giyiyorlar.. Böyleleri yüzünden tüm kapalılara farklı gözle bakılabiliyor. Dünya'nın çivisi çıktı..
160 Yorumla
Her koyun kendi bacağından asılır.
Sanane
Banane
Bizene
Herkesin dini kendine sen böyle giyiniyosun vs. diyerek insanları yargılayamayız.
Bu ülke bu yüzden kalkınmıyo m. k elin oğlu uzaydan canlı yayın yapıyor proton çarpıştırıyo biz hâla kız türbanlı ama dar pantolon giymiş wowowowo haram muhabbetindeyiz.120 Yorumla
+1 yılDoğru bulmuyorum dediğin tip giyinen kızlar yüzünden türban da fetişizm ürünü olmuş sayılır neredeyse Müslüman bir hanım, nasıl giyinmesi gerektiğini bilir zaten nefsini katarak baş kapatmak tezatlık bana göre. Ferace falan giyerse ama yine de bir nebze kabul edilebilir.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
53
Cevap
69Cevap
+1 yılya sizi anlamıyorum insanlardan sizene siz mi hesap vereceksiniz onun yerine ne bu kuyruk acısı
kusursuz insan yoktur demek o nefsini o kadar yene bilmiş bu onunla Allah arasında olan bir şey.. insanları kapalı açık diye niye ötekileştiriyorsunuz kurandaki emirler sadece onlaramı yollandı sen kendini sorgula ilk şu an senin yaptığın gıybet ki bu da büyük günahlardan kusursuz musun ki insanların kusurlarını eleştiriyorsun
okuduğum bir kitapta çok sevdiğim ve doğru bir hikaye vardı ; bir adam varmış ve dünyanın düzeninden şikayet ediyormuş sonra bir gün bir alime gitmiş insanları nasıl değiştire bilirim demiş alim insanları değiştiremezsin eğer bundan rahatsızsan ilk kendini değiştirmen gerekiyor sen düzgün biri olursan ailene örnek olursun ki onlarda değişsin ailen akrabalarına örnek olsun ve böylelikle insanlar değişir bu bir döngü yani sen eğer bundan rahatsızsan ilk kendini değiştir20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİnsanları yargilamaktan vazgecseniz diyorum keske. Allah Hidayet versin demek yerine giybet etmek onun o gunahini uzerinize almaniza sebep. Bırakın Allah ile kendi arasinda kimin ne durumda kapandigini bilemezsiniz benim bir tanıdığım kapali ve dar paca giyiyor pardesu ferace almak istiyor yanliz alamiyor herseyini kisitlayip parasini biriktiriyor ama evde illa birinin paraya ihtiyaci oluyor para oyle oyle gidiyor bunu ben nasil yadirgayabilirim ki? Ustelik ailesinde yanlız o kapali 10 liraya bir uzun yelek aldi onla idare ediyor napsin yani? Sirf böyle yargılar yuzunden disari çıkmıyor çıkacağında insanlar arkamdan laf eder mi diye soruyor kimse boyle kapan demiyor diyecek kimse yok arkadaslari bile acik. Kapanacaginda birisi herseyini alacagiz dedi ve kizin ailesini dolandirdi.
YAni kisacasi yapmayin arkadaslar karismayin Allah Hidayet versin yoksada riziklandirsin ddiye dua edin daha karli olursunuz30 Yorumla
+1 yılEvet çok var öyle tipler. Geçen kapanmış! bir kız gördüm. Dar paça pantolonun paçasını katlayıp kapri yapmış. Bluzun kolları dirseklere kadar açık. 'o osro donon koz bono yonloş yopto, nomorosono otoboso yozolom' deyip kimin olduğunu bilmediğim numarayı otobüste kağıtlara yazıp camlara yapıştırdı. Üstüne 'ara beni, ben norospuyum (n harfini dikkate almayalım). Kızlar gidince alcaktım kağıtları ama ben onlardan önce inmek zorunda kaldım.. bir de kapanınca herkes imanlı oluyor sanıyor her kapananı.
20 YorumlaDiğer konusunda 3b cevap paylaştı. Yaani kapananların hepsi Allah için değil de güzel görünmek için de kapanabildiğinden yadırgamıyorum, kim ne yaparsa kendi doğrusudur :)) Özellikle yüzünden başka güzel bir yeri olmayanlar daha sık yapıyor kanımca.
Bence siz de her kapalıyı müslüman sanmayın artık şu devirde, büyük yanılırsınız. 🤐00 YorumlaBende tessetürlü bir kızım ve tutupta açık seçik kızlara sen neden böyle giyiniyorsun demedim. dolayısıyla kimseninde tessetürlü bir kıza sen neden pantolon giyiyosun ya da neden dar pantolon giyiyosun demeye hakkı yok. Eğer zaten tessetürlü bir insan tesseture girmeden once neden girdiginin kimin icin girdiginin ya da girdikten sonra nelere dikkat etmesi gerektiginin bilincine varip girmistir her kes cokmu kusursuz her kes cokmu dort dortluk kimse kusursuz degildir acik bir insan nasil hata yapabiliyorsa tesseturlu bir kizinda hatalari vardir obemli olan bunlarin bildikten sonra onlarla mucadele edip o hatayı düzeltmeye çalısmasidir
00 YorumlaEvet haklısın hoş değil. Peki sen bunu eleştirecek kadar 4/4 lük müsün? Bak benim demek istedigim herkes önce aynaya baksın. Başkalarının kusurunu aramaktan kendi kusurlarınızı unutuyorsunuz. Ha bide genelleme yapma. burada öyle giyinmeyenlerin de hakkını yiyorsun. Ahiret de başına iş acma.
12 Yorumla
Soran+1 yılzaten her fırsatta bazıları diyorum birde soruyu doğru okusanız
Başını kapatıp altına mini etek giyen bile var. Bunlar yaşamında erkekler tarafından ilgi görmemiş genellikle yanındaki kız arkadaşına erkeklerin ilgi gösterdiği ezik insanlardır. Başını örtüp tüm vücut hatlarını ortaya koyarlar ki daha çok ilgi çekerler. Örneğin plajda bir bayanın bikini ile gezmesi erkeğin ilgisini çekmez ama normal bir ortamda mini etekli bir bayan çok cazip gelir. Bunun farkına varmış değişik varlılardır. Allah inşallah ıslah eder
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOnları yargılamak bize düşmez , eğer seni çok rahatsız ediyorsa ozaman onları kimsenin önünde rencide etmeden yanına gidip onları uyarmalısın , hiçkimse mükkemmel değil lütfen kardeşiö böyle yapma onları küçümseyerek hiçbirşeye varamayız onlar belki zararda şu an ama sen neden onların arkasından konuşup yargılayıp zarara uruyorsun? Gizlice uyar vazifeni yap Allah islah etsin de kendi işime bak..
11 Yorumla
Soran+1 yılKüçümsediğim yok yanlış diyorum kapalılık böyle bir şey değil malzeme ettiler kendilerine bunu kastettim yoksa banane kim kendini nasıl göstermiş orası beni ilgilendirmiyor
Diğer konusunda 518 cevap paylaştı. ALLAH C. C için kapanmıyor o şahıslar. Tesettürü moda ve kendi nefsine göre zevkine göre kurgulamış. Altında dar pantolon kafasında şekilli bir türban.. Bu kapanmak değildir bu saçma bir giyimdir. Ne tesettürle neden kapanmakla alakasız bir durumdur... ALLAH için kapanmak hiç bir şekilde vücudun'da bir yerinin belli olmamasıdır. Bunun dışundakiler kapanmak ve tesettür değildir. Kendi ürettikleri moda ve saçma bir giyimdir.
00 Yorumla
+1 yılonların çoğu süslüman kıvamında.) başını kapatıp daracık giyiniyorlar.. dar bluzlar dar tunikler giyiniyorlar. göğüsler tamamen bellli.. alta da dar kumaş pantolon giyinip kalçayı da ortaya atıyorlar.. bumu tesettür?
daha fazla dikkat çekip daha fazla tahrik ediyorlar insanı... aslında tesettür , tam tersi bir görev üstlenmeli. yani erkeklerin bakışlarını ve cinsel isteklerini engelleyecek şekilde olmalı..00 YorumlaDiğer konusunda 7,6b cevap paylaştı. Herkesin dini kendine eğer bunu uygun görüyorlarsa kendileri bilir Kuran bu konudaki yorumunu yapmıştır Uymak uymamak onlara kalmıştır
50 Yorumla- Diğer konusunda 478 cevap paylaştı.
+1 yılUzun süre canımı sıkan olay.. artık yorum bile yapmıyorum türban altında 2 kilo boya onun altında tayt giyen türbanlı baciyi gördükten sonra türban ve tesettür olayı da ölmüştür benim için. .. çıplak gezsek bile umrumda degil
10 Yorumla Diğer konusunda 393 cevap paylaştı. Kapalılıktan soğutuyorlar insanı bide bize gelince inşallah sende kapanırsın diyorlar herkes istediğini giyer isterse hiç giymez HERKESİN HAYATINA KİMSE KARIŞAMAZ 😂 ama kimsenin de kapalıların alnına leke sürmeye de hakkı yok
00 Yorumlabence giyebilirler insanların kıyafetlerine zincir vurmayın isteyen istediği yerini açsın isteyen kapatsın
20 Yorumla- Diğer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılBen kapalılara hayranlık duyuyorum ama o dediğin tiplere değil. Aile baskısıyla kapandıklarını düşünüyorum. Edebiyle kapananlara baktığında yüzü ay gibi parlıyor zaten.
31 Yorumla
Soran+1 yılKatılıyorum
+1 yılSanane, bizene?
Herkes ne giyiyorsa giysin, onun derdi sana mı battı?
Bıkmadınız insanları giyimleri yüzünden eleştirmeyi.12 Yorumla
Soran+1 yılistediğimi eleştiririm dinimi yanlış tanıtıyorsa asıl benim bunu eleşitrmem sana mı battı?
- +1 yıl
"İstediğimi eleştiririm" öyle mi canım¿
Madem sen istediğin kişiyi eleştirme hakkına sahipsin, o zaman bende seni eleştirebilirim dimi¿
bir kere sen sanki dininin kurallarını dört dörtlük yerine getiriyorsun! Bana burada "müslümanım" ayakları yapma allasen. Eminim sende bir çok ibadeti yerine getirmiyorsun. Gelmiş burada insanları eleştiriyorsun. Kişi kendinden bilirmiş tabi.
Zaten kimse %100 her şeyi doğru yapıcak diye de bir kural yok. Bunu da unutma ^^
Ve evet senin eleştirmen bana battı. Sırf nefret dökmek için saçma sapan sorular soruyorsunuz.
+1 yıl@mavilihayaller katılıyorum açık giyinen bayanlar kadar erkeklerin dikkatini çekiyorlar. Baş kapalı ama kalça göğüs fora herşey meydanda
10 Yorumladoğru değil tabi.
senden benden süslüler.
bende öylelerini görünce uzun uzun bakıyorum belki anlarlar diye.
çoğu zaman onlardan daha düzgün giyiniyorum.10 Yorumla- Diğer konusunda 622 cevap paylaştı.
+1 yılkapalı kızın tarifi mahrem yerleri o kadar yani tayt giymiş, kapri giymiş, straplez giymiş size ne bize ne :)
20 Yorumla Kızlar kadınlar kapanıyor ama ne için bazıları aile baskısı bazıları tarz olsun diye alışkanlık kapanıyor. ALLAH RIZASI İÇİN kapananlar bellidir. Başıını kapatıp da götünü göstermez
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHerkesin işine geldiği gibi. Sonra ne oluyor biz açığız, biz etek-elbise giyiyoruz diye dinsiz imansız oluyoruz. Baş kapatmakla Müslüman olunmuyor arkadaslar haberiniz olsun. Müslümanlık iyi insan olmaktan geçiyor.
02 Yorumla- +1 yıl
müslümanlık iyi insan olmak ya da kalbin temiz olmasıyla değil müslümanlık inandığın şeyin gerekliliklerini uygulamaktır. Yani inandığın inancın yaratıcı neyi emrediyorsa onu yerine getirmektir kalbim temiz şöyle bölye demek değil kalbinin temizliğini sen bilemezsin Allah bilir bu yüzden Allah'ın emrilerini uygulamaktır tesettürü de düzgünce uygulamaktır çünkü müslümanlık bunu gerektirir.
Cevap sahibi+1 yılKuran'ı Kerim'in içinde bizim doğru ve mutlu yaşamamız için iyi insan olabilmek için yapacağımız şeyler yaziyor. Kuran'ı Kerim insanlık için indirilmiştir. Kuran'ı Kerim iyi ve doğru yaşamayı konu almıştır.
- Diğer konusunda 563 cevap paylaştı.
+1 yılEger senin dinini sorgulayip bunu yapiyorsa kendi ile celismiş olur. Bildigim kadariyla sadece bol etek giyebilirler ayaklarina kadar
00 Yorumla - Diğer konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılPaçanın dar olması sorun değil kalçalarını meydana çıkarmasınlar kafi.
10 Yorumla
+1 yılDogru degil cunku insanlar onlari gorup dini yargiliyorlar daha guzel orneklerden bahsetmezler oyle seylerden degerlendiriyorlar bu da hos bir durum degil acikcasi. Kapanan insanin ornek teskil etmesi gerektigini dusunuyorum ben.
00 Yorumla
+1 yılAslında yazın bol pantolon daha mantıklı değil mi onlar için? O sıcakta dar pantolonun düşüncesi bile işkence gibi..
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıldoğru değil ama ona ağır geliyorsa gerçekten tesettüre girmek açılmasından daha iyidir. Ve herkes eleştirmeye kendinden başlamalıdır. Bilmem anlatabildim mi? Yargılayacak olan biz değil o emri veren Allah'tır
00 YorumlaHerkesin hayatına kimse karışamaz :D sen niye eleştiriyorsun
00 YorumlaTesettür ile testürünü ayırt edebilme temennisi ile...
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılTesettür kadın erkek herkese farzdır. Ve çıplak gezmeyen herkes bir miktar örtünür. Mükemmel değil diye hiç uymasın diyemeyiz
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOnlar süs olsun diye kapanıyor. Asıl amacı için kapananlara da laf geliyor onlar yüzünden
40 Yorumlao durum kimseyi ilgilendirmez kardeşim. laf atacağınıza o kadar giyinin yeeter! herkesin sevabı günahı kendine
10 YorumlaSenin bı baskasını yargılayabılmen ıcın once kendı hareketını gıyımını duzeltmen gerekır. Sanane baskasının gıyımınden? Sanane ıbadetınden?
00 YorumlaOnların ben şeklinin * dinimizi ayaklar altına seriyorlar soyları tükensin artık.
20 Yorumla
+1 yılİsteyen istediğini giyebilir.. Kimseyi ilgilendirmez ki bu..
10 Yorumla- Diğer konusunda 4b cevap paylaştı.
+1 yılBende kapaliyim ama oyle giymiyorum
Ever berbat bir görünüsü var. s
hayat herkese gülmüyor asf00 Yorumla Dinden yoksun insanlar. Çünkü din'de kapanıyosan eğer başka erkekleri tahrik etmicek şekilde kapanacaksın yazıyor.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBence en güzeli insanlı yargılamaktan vazgeçmek dinde özgürlük yok ama bu ülkede özgürlük var ister üstüme uzun altıma kısa giyerim ister altıma uzun üstüme kısa giyerim veya giyerler kime ne ki bundan
00 Yorumla
+1 yılonlar ortulu ciplaklar youtube de takunya libodocusu diye birie denk geldim adam ataist ama dogru diyor sac kili gunah bacak eti sevapmi?
10 Yorumla
+1 yılHayır değil ama günümüzde kapalılar açıklardan daha çok makyaj yapıyor (bazıları)
00 Yorumla- Diğer konusunda 545 cevap paylaştı.
+1 yılGiyebilir , herkes kendine baksın kimseyi ilgilendiren bir durum yok
10 Yorumla
+1 yılbn mini etek giyip başını örten gördüm sen ne diyon
00 Yorumla
+1 yılisteyen istediğini giyebilir herkeşin hayatına kimse karışamaz :)
11 Yorumla- +1 yıl
beni eksileyen çağdaş geçinen yobazlar bende analarınıza ve bacılarınıza kırmızı don giymeyi yasaklıyorum o da hiç etik değil çünkü boğaları azdırıyor ve allah için giyilmiyor :D güya kendileri allah için ya da allahsızlık için giyiniyorlarda bide ona buna b*k atıyorlar sizin yaptığınızda hiç etik değil. bırakın insanlar istediğini giysin. yeterki sen nefsine sahip ol ve bu tür durumlarda bakma. maksat allah için kapanmaksa vajinanı götünü ve memelerini kapatacak birkaç incir yaprağı bile yeter senin kapalıya yakıştıramadığın dar paça pantolon emin ol senin beyninden daha geniş :D
+1 yılUstu Mekke alti sishane nasil bir benzetmedir yahu. kizim oralar kutsal mekanlar
10 YorumlaHergezin hayatına Gimse Garışamaz. O şu şegil giyer bu şu şegil.
10 YorumlaÇok mantıksız insanın saçı değil beyni kapalı olmalı kapanmanın amacı vücut hatların belli olmaması lazım
00 YorumlaHaklısın ama onların kapanma anlayışı modaya göre bence yanlış ama bence işte onlarda farkına varsalar keşke ama onların yaşadıkları stil o doğruyu bilmiyorlar
00 Yorumla
+1 yılG*tü başı dışarda giyiniyorsa doğru değil
üstünü örtücek şekilde tunik giyerse bişey olmaz10 YorumlaEn gzeli etek pntol hoş degıl bayana benim görüşüm
00 Yorumla
+1 yılpaçanın dar olması sıkıntı değil bana abes gelmiyor. yürekler dar olmasın yeterki
00 YorumlaÜstünde uzun bir tunik olduktan sonra nolur paça dar olsa allah askına eleştirimeyin bişeyide
02 Yorumla- +1 yıl
konusss prensesim seninleym :D <3 <3
+1 yılAyak bileğine bakıp azıcak adama askeeri zırh giysen boş.
00 Yorumlahaklısın. kapalılar son zamanlarda açıklardan daha beter olmaya basladı.
00 YorumlaDiğer konusunda 24,1b cevap paylaştı. bır de pantolon gıbı taytlar var ya onlar da bı garıp
00 Yorumla
+1 yılkeyif meselesi..
işin islami boyutundan bakarsak mahremi belli eden hiçbir elbisenin giyilmesi haram10 Yorumla
+1 yılDogrulugunu bilmem ama bircogumuza daha cekici gelir
00 Yorumla
+1 yıldoğru ama dağ paça giyipte aşağı kadar kapalı olan da var
00 Yorumlasanane milletin kıyafetinden, isteyen istediğini giyer
20 Yorumlakapanmanın amacı dikkat çekmemektir ama dediğin şekilde giyinip daha fazla dikkat çekiyorlar.
00 Yorumla- Diğer konusunda 30,8b cevap paylaştı.
+1 yıltabiki doğru değil. onlar anca kendilerini avutsun kapalıyız diye. böyle kapanmak olmaz
00 Yorumla
+1 yılOoo bisey mi oda adamlar bir tayt giyiyo vajina ben burdayim gel tadina bak diyo ;)
00 Yorumla- Devamını Gör (62)
Devamını Gör(107)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem