Kalp kör olduktan sonra gözlerin görmesinde hicbir fayda yoktur - Hz. Ali
Bu ne anlama geliyor? Yani ne yönden? Anlam veremedim
Bu ne anlama geliyor? Yani ne yönden? Anlam veremedim
Bir dilenci görüyorsun victor hugo abimizin dediği gibi elini açmış dileniyor işte o an kalbin kör değilse düşünmeye başlıyorsun bu insanı dilendiren süreç nedir? nasıl yardım edebilirim diye...
Bakmak ile görmek farklı şeylerdir.
Görmek dendiğinde sadece göz ile bakılıp fark edilen şeyleri algılama olayların aslını, vicdani boyutunu ve ilerisini görmek olarak algıla.
Kalp manevi bir mekanizmadır. Göz ise maddi bir yapıdır. Kalp ile hissedilmeyen bir duygu göz ile görülürse bile tesir etmez. O nedenle iman kalp ile olur. Kalp bütün maneviyatı bünyesinde taşır. O nedenle kafirlerin kalpleri kör olduğu için bu kadar nimetleri gördükleri halde hakikati göremiyorlar...
Hırsızlık yaparsın ve kalbin acır için daglanır ama hırsızlık yapmaya devam ettikçe zamanla alışırsın bu duruma kalbın korlesmesı böyledir işte. Zamanla korlesır sonradan da agır ağır ölür
Kalptede goz varya ondan bahsedıyor:) Kabımızlede gormemız lazım gozumuz yanılabılır..
Cevap
13Cevap
Maneviyattan, hakikatten, iyilikten, doğruluktan, dürüstlükten, imandan vs yoksunsa yani kalbi körse gözlerinin görmesinde hiç bir anlam, yarar vs yoktur
Eğer asiksan gorsen de fayda etmez lüzum yok. Göz kor olduktan sonra görsem ne yazar
Kalp kor olduktan sonra yani
Eşeğe altın semer taksan eşşek gene eşektir gibi bişey yani. Senin kalbin yani duyguların körelmişse katılaşmışsa gözlerinin anlamı yoktur
insani açıdan bakmıyorsan hayvandan farkın yok diyor
Allah'ın gözlerine perde indirdiği insan gözünün önündekini göremez
misalen;
karşında adamı haşat ederler, sen görürsün ama arkanı dönüp gidersin..
Misal akp o kadar şey yaptı ülke gelişti iki gün iktidardan çekildi 86 milyar zarara uğradık ama kalbi kör olanlar hala çamur atıp onlar hırsız diyolar
Anlayarak ve hissederek okumamisssan bu yaziya bakmissin bir faydasi yok demis. Anadin mi?
sen şimdi buna ciddi ciddi anlam veremedin mi?
Gözün gördüğü geçici, kalbin gördüğü kalıcıdır
Kalp gözüyle görmek önemli demiş
kalp tas olsa gözler ne fayda goz gorsede ne olur
Aşktır bu
kalp gözü
Kalp gözü
ne güzel söylemiş
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar