Bir kız gözünüzün içine bakıp size gülümsüyorsa sizden hoşlanıyodur derler ama ya gülümsemiyorsa?

Bir kız gözünüzün içine bakıp size gülümsüyorsa sizden hoşlanıyodur derler ama ya gülümsemiyorsa ? Başıma bu aralar bu tarz olaylar geliyor ama en çok etkilendiğim 2 olay var.Birinde otobüste ayakta yan yana durduğum bir kız bir sağa bir sola bakarken huylandırdı beni,sanki benimle göz göze gelmek istiyomuş gibi.Topladım cesaretimi gözlerinin içine baktım 4-5 sn bakıştık öyle,sonra toplayamadım cesaretimi bakamadım bidaha ama o sanki bir daha bunu yapmak istermiş gibi arada bir bakmaya devam etti.2.sinde tramvayda oturduğum yerin önündeki yerde yer boşaldı kız oturdu.Camdan dışarı bakarken kıza doğru çevirdim kafamı, kız bana bakıyordu.Gözlerinin içine baktım bakmaya devam etti.Oda 5 sn kadar sonra çevirdi kafasını,dahada bakmadım.

İki olayın ortak yanı; bakıştık ama tebessüm yoktu.Sizce bu gibi durumlarda ne yapmalıyım ? Kız hoşlanmış olabilir mi ? Sizce bi adım atmalımıydım ? Atmalıysam tavsiyeleriniz neler ?
Bir kız gözünüzün içine bakıp size gülümsüyorsa sizden hoşlanıyodur derler ama ya gülümsemiyorsa?