evrim teorisi gerçek mi? o zaman bir tanrı yok rahatmıyız başı boşmuyuz neden ateistler ateist burdaki çakma ateislerden bahsetmiyorum harbi ateislerden bahsediyorum?
Cevabın nedir?
+1 yılevrim teorisine gerçek nedenemez adı üstünde teoridir yani aksi ispatlana bilir ama ozmana kadar kesin kanıtlar ortaya çıkana kadar olmadığına dair bilimsel araştırmalarda deneylerde evrim teorisi kullanılıcak ve kullanılıyorda bakteriler virüsler vs vs gibi evrim teorisi bellirli bir bulguya dayanağa sahip bir fikirdir ama tanrı tam anlamıyla hipotezdir hiç bir bulgusu hiç bir delili yoktur aslaa kanıtlanamaz ve kantlanamayacaktır yalnızca düşüncelerde vardırr bilimsel bulgularla asla ortaya çıkmaz. Gelelim asıl soruna bana göre tanrı yok ama ben başıboş değilim fikirlerim düşüncelerim doğru yanlışlarım var bana emirler verip ne yapacağımı söyliyip yapmadığım halde bana ebediyen işgence yapıcak biir tanrım yok benim insanlara zarar vermemi insanlara psikolojik ve ya fiziksel sorunlar yaşatacak şeyleri yapmamı engelleyen bir görüşüm var bir kızla birlikte olurum ama asla bakire bir kızla birlikte olmam çünkü bu olay ona zarar verebilir malum türkiyede yaşıyoruz namus kavramı bacak arasına alınmış sıçtığı yeri kutsallaştırılmış ailevi olarak onu zor durumda bırakabilirim ya da psikolojik bir soruna yol açabilirm bu yuzden öyle bir şey yapmam alkolümüde içerimm ama kendime bir sınırım vardır başım hafif döndüğü sırada alkolü keserim çevreme dostuma arkadaşıma kimseye zarar vermek istemem benim farkında bile olmağım olaylar yüzünde bir çok kişi muzdarip kalıcak o yüzdenn alkolü abartmıyorumm ortamlarda arkadaşlarla muhabbet arasında 2 3 şişe bira 2 duble rakı vs vs gördüğün gibi bunlar sadece bir kaç örnek ve bunları görmen için anlaman için sana bir tanrının bunları yapma bunlar kötü diyip seni cezalandımasına gerek yok düşündüğünde zararlarını görüyorsun ve evet bu zararları göze alıyorsan senin yüzündenn senin zevkin yüzünden binlerce insanın üzülmesini zarar görmesini istiyorsan durma yap yapabilirsen :) umarım troll bir soru değildir ve umarım yardımcı olmuşmdur bu arada www.evrimagaci.com buraya girersen evrimi daha ayrıntılı delillerle kanıtlarla bulgularla bulalana bakabilirsin
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Diğer konusunda 7,5b cevap paylaştı.
+1 yılŞu da bir gerçekdir ki : evrim teorisini savunan bir insan dünyada ilk insan diye bir şahsın olmadıgını kabul etmelidir. Hatta ve hatta evrimi savunan birisi insanın hiç bir zaman var olmayacağını da savunur çünkü evrim aynı zamanda bir canlının sürekli olarak değişmesidir. peki biz insansak benden 2 nesil sonra evrimleşen canlı nedir? Bilimsel metot şudur ki. Görülüp tututlup ve gözlemlenen her bilgi kathi bilgi ve delildir. Bu bağlamda türlerin değişimi yani evrimine bir örnek verebilirmisin. Bilimsel metot ile çünkü bilimin gücü sizin yanınızda en değerli olan diye düşünüyorum Ateist, hiç bir şey bilmediği halde herşeyi biliyormuş gibi "Allah yok" diyen adama denir. Cehaletle ateizm ikiz kardeştir. Bir insan ne kadar cahilse herşeyi o kadar basit görür. ama evrim teorisini de asla küçümsemem.
417 Yorumla
Soran+1 yılgüzel açıkladın süpersin valla :D
- +1 yıl
Ateizlere cahil diyemezsin onlara görede sen cahilsin şu fikirleri ezmeyi geçin artık ne güzel bilinçli bir yazı yazmışsın sonunda sçmışsın. (Müslümanım)
Soran+1 yıl@SavaşaHazırHükümdar edepli ol18 yaşında ergen muhattaba alma
- +1 yıl
@SavaşaHazırHükümdar beni ne kadar tanıyorsun çocuk lisede mi öğreniyorsunuz bunları annene, babana kızdın da mı ateist oldun.
- +1 yıl
Ateist değilim ergende değilim ama belli bir kesime saldırman iyi mi sence ayrıca ateist felan değilim saçma bulduğum bir fikir ama yinede saygı duymak lazım ya bu farklı fikirler , düşünceler olmasa biz nasıl ileri gidicez ama sen cahil diyerek bir kesimi eziyorsun bu ne kadar doğru sence ben mi ergenim, cahilim? Bak diğeride yaşımı küçümsedi benim beyin fırtınası yap bakalım
- +1 yıl
@SavaşaHazırHükümdar ben 10 yıl ateist kalmış biriyim neyin ne olduğunu iyi bilirim ayrıca burada ateist yok, özenti gençlik var benim onlarca arkadaşım var çıkıp da ben ateistim demiyor form sitelerine yazmıyor gereksiz insanın inancı kendine, istersen ateist ol bana bir yararın ya da karın var mı? yok elbette beni ilgilendirmez nasıl ateistler allaha inanlara yobaz diyor benimde onlara cahil demem bir şeyi değiştirmez.
- +1 yıl
allalhın varlığı tammmanmenn hipotezdirr hiç bir şekildeee allah varrr allah şunu istiyo vs vs vs diyemezsinn allahın tanrının varlığıı aslaa kanıtlanamazz sizde bunu anlayın artık hiç bir bilimsel veri hiçbir bilimsel bir bulgu bir allahın bir tanrının vs vs olduğunu kanıtlayamazz o yüzdenn tanrıya varr ya da yok diyemeyiz çünkü ortada ne bir bulgu ne bir kanıt var ve olmıcakta küfür ediceksiniz lütfen bir zahmet ayna karşısına geçip orada ne yapıyorsanız yapın burada benim söylediklerim sadece gerçekler
- +1 yıl
İşte ben bunu sevmiyorum, bir kesmin diğerine yobaz diğerininde bir kesime cahil demeye hakkı yok öyle bir kişinin görüşlerinden ne kadar etkilenebilirsin ki bir düşün doğru bir şey mi yaptığın bazı şeylerin bilincindesin çünkü. Kimseye kızmadım ateist değilim birdaha kimseyede öyle hitafta bulunma damarına basma.
Sevgili soran 18 yaşındayım ama senin o yaşta ulaşamıyacağın olgunlukta ve bilinçteyim kafanı yorma sen - +1 yıl
@CharlesMonod bizde küfür edecek bir potansiyel mi gördün çocuk? sizin yazılarınızı okuyunca cem yılmazın şu sözü geldi aklıma isyanın kime kekee diye bir repliği var dı ona benzetiyorum sizi boş ver sen var ya da yok orası bizi ilgilendirir.
- +1 yıl
@SavaşaHazırHükümdar ben kafamı boş şeylere yormam rahat ol sen :)
- +1 yıl
ayrıca benim cevabımın altından çekilin bir aşağı yorum yapın ben cevabımı verdim soran kişiye size değil.
- +1 yıl
adamsın boş ver çoluk çocukla polemiğe girme.
- +1 yıl
Klasik Müslüman.
- Ortaya br idda atar, sonra bu öyle mis gibi devam ilerler.
Allah yok kardesim, suanda bir Tanrinin varligina bir delil yok, bilim Tanriya yer vermiyor. Biz bu nedenle Tanri yok diyoruz.
Cehaletin sinir tanimiyor, bide gelmis Ateistlere cahil diyor... Bende 40 erkegin cinsell gücü var diyen kisinin ümmetinden gelenler iste... - +1 yıl
@Triyon komik çocuk
- +1 yıl
@__Aras__
Yukarda acikladim degil mi? Acikladigim halde neden tekrar soruyorsun, okumadin mi yoksa yazdiklarimi basbaya anlamadim mi? Neyse kizmiyorum sana Cehaletin Imandan geliyor, neyse tekrarlayim.
"- Ortaya br idda atar, sonra bu öyle mis gibi devam ilerler."
@Dostoviski kardesimiz ortaya bircok idda atti, ve bunlar dogrumus gibi bunun üzerinde devam fikir üretti.
Butür seyleri Müslümanlar baya yapar, gödlerinden birsey uydururlar dogrumus gibi Devam yaparlar.
klasik Müslüman iste.
Kaybinizi görmek istiyormusun? Müslüman ülkelerini al önüne, bulunduklari perisanliga ve Cehaletlerine bak.
Dünyanin en egitimsiz ve perisan ülkeleri Müslümanken, dünyanin en gelismis ülkelerin Ateist olmasi tesadüf degil gülüm.
Simdi yikil. - +1 yıl
@Triyon annenle konuş bunları cahil dediğin adamı sen tanıyormusun beyinsiz tartışıcak kapasite yok sende muhattaba alıp birde sana laf mı yetiştiricem
+1 yılEvrim, hiçbir şekilde maymundan, attan, eşekten vs geldiniz demez. Evrim sadece diğer canlılarla ortak bir atadan geldiğimizi söyler. Hayatın başlangıcını şu an kabul edilen heterotrof hipoteziyle açıkladılar, uzun uzadıya yazmak istemiyorum, ama var olan ilk canlının heterotrof olduğunu suda yaşadığını ve sonrasında evrimleşerek diğer canlıların oluştuğunu söyler. Ki bu evrimden sadece tek bir türün oluşmasını bekleyemezsin, o heterotrof canlıdan bitkiler, hayvanlar ve insan evrimleşti, canlının ihtiyacına, bulduğu besine göre sistemler, uzuvlar, davranışlar gelişti. Evrim dediğimiz süreç 2-3 yıl ya da 200-300 yılda olan bir şey değildir. Evrenin yaşının yaklaşık 13-14 milyar yıl olduğunu düşünürsek evrim sürecinin ne kadar uzun bir süreç olduğunu düşünmek çok zor olmasa gerek. Bunun yanında evrim doğal seçilimi de açıklar (Güçsüzün yok olması, güçlünün hayatta kalması). Lütfene evrimi maymundan geldik diyerek küçültmeyin. Darwin ve daha nice bilim insanı evrimi açıklamak için yıllarca emek vermiştir.
01 Yorumla
Soran+1 yılyahu birinizde anlayın nolur maymun sadece bir genelleme klasik sözzz allahım deliricem
Maymundan gelmedik. Dünyanın en saçma argümanıdır bu. Evrim süreci de bitmedi. Hala evrim geçirmeye devam ediyoruz. Örneğin bilim adamları bundan 1000 yıl sonra insanların küçük ayak parmağının olmayacağını söylüyorlar.
https://www.evrimagaci.org/makale/388
Objektif yaklaşmak istersen evrime ve insanın evrim sürecine bu yazı sana bilgi verebilir.12 Yorumla
Soran+1 yıl:d :d :d
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
10
Cevap
37Cevap
+1 yıl21. yüzyılda ewrim teorisine katılmama gibi bir durumu olamaz insanın kanıtlar var. :) hani Charles Darwin 1859 yılında türlerin kökeni diye bir kitap yazmıştır. o yıllar gelip denilse inanıyor musun diye tamam kabul edilmeye bilir.. ama günümüzde kitapta yazan her şey kanıtlanmış bir gerçek oluyor.. yani 2+2= 4 ve bunun ispatı yapılıyor karşında gene de inanmıyorum deniliyor ise karşı tarafın aklı sorgulanmalı bence :)
bu arada ewrim teorisine inanmak seni ateis yapmaz.. veya allaha inanıp inanmamak ile alakası yoktur.. gayet tüm dinlere mensup dindar kişiler de ewrim teorisine inanır :)02 Yorumla
Soran+1 yılevrimi kabul ederim sonuçta bilime dayalı ama evrim var tanrı yok inancı saçma gelmiştir bana
- +1 yıl
tabi kide saçma.. ama kendimizi yani insanlığı özel görme düşüncesi de saçma tüm canlılar gibi tek kökenden gelip ewrimleştik.. allahın etkisi köken kısmında war dır.. sonrasında değil.. hem şunu da hiç anlamamışımdır insanlar maymunu neden kötüler.. biyolojik açıdan %1 farklı olan bir canlı bizden :) bir gün bir uzaylı gelse insandan %1 farklı muhtemel bizi maymun gibi görecek :) dünyadaki tüm canlılar karbon temelli proteinlerin farklı dizilimlerinden oluşur.. ve şu an insanlık dediğimiz canlı bunu proteinleri dizme yetisini edinip sentetik hüçre yapıpmış ve hayata geçirmiştir :) yanı olaya devam etseler ki etik olmadığı için etmediler.. :) 100 sene sonra farklı bir türden tut seni beni bile baştan yaparlar :))
kaynak : blog.milliyet.com.tr/.../?BlogNo=278892
yağmuru yağdıran tanrıdır dersiniz.. peki havada bulut yokken yamur yağar mı? hayır.. önce buharlaşma olur sonra hava yükselip yoğunlaşır sonra damla damla aşağı iner. yani birşeyin oluşması için bir süreç bir zaman geçmesi gerekir bir neden gerekir.. peki o halde canlıların yaratılışı (eğer tanrıya inanıyorum diyorsanız) evrimle, yavaş yavaş ve bir olaylar sonucunda olmuş olamaz mı? tanrı canlıları evrimle yaratmış olamaz mı? canlılar nasıl oluşmuştur? bir hokus pokus aha birden tüm hücreleri ve vücut yapısıyla tam bir canlı mıd ünyaya inmiştir bir anda? evrim tanrıya karşı değildir.. ha ama sen diyorsan ki çamurdan yapmış bizi, o zaman evrm senin dininle çelişir, o zaman da evrime laf söyleyeceğinize gidip ispat getireceksiniz yoksa da bilimsel bir teoriye laf söylemeyeceksiniz, adama gülerler canısı..
10 YorumlaBir tane bilimsel makale de dahi böyle saçma bir evrimsel süreçten bahsedilmemesine rağmen hala daha maymundan mı geldik maymuna mı gidiyoruz diye evrimi açıklama gayretini anlayamıyorum. Paleontolojiden, antropolojiden gram haberi olmayan insanların evrim tartışmalarına girmesi ve sonuç olarak tanrı olmaması fikrinin doğuşu ne kadar birbiri ile ilişkili tartışmalıdır. Kaldı ki insanoğlu evrende sadece minnacık bir samanyolu galaksisinde hiç de önemi olmayan spiral dış kollardan birinde yer almış milyarlarca yıldızından sadece biri olan güneş sisteminin gezegenlerinden dünya diye bir yerde yaşayan canlı türüdür. Sanki tanrı bir tek senin evriminle ilişkili olarak var ya da yok. Bu kadar önemli değildir insanın evrimi ve tanrının varlığı için belirleyici değildir.
22 Yorumla- +1 yıl
Sonunda mantıklı konuşan bir insan çıktı :)
+1 yılmaymuna gitmesinlerde aman diyeyim. hasta millet ne yapsak illaki kendine boş bir inanç bulmakta ısrarcı. şimdiki maymunlar geri zekalı evrilemiyorlar bir kerecik evrimleşmişler oo ne yaptık la biz valla hiç olmadı bu tip ne ya yok biz maymun olarak kalalım aman. inek nerden evrildiki acaba koyun keçi falan zor iş ya her canlı birşeyden evrildiyse ya maymun nerden evrldi de maymun oldu yok o zaten vardı has... r diyesim geliyor diyemem ki :)
10 YorumlaEvrim Teorisine göre insanlar Maymundan gelmez, evrim bunu söylemez kardesim. Bu cahil arasi yaygin olan bir yanlis bilgi.
Maymunlar ile insanlarin bir ortak atasi var, sadece bukadar. Örnek olarak nasil kediler ile Aslanlarin bir ortak atasi oldugu gibi.
Bir Maymundan insan olmaz, bir insandada maymun olmaz.
Evrim üzeri temel bilgiye bilem sahip olmayan kisilerin burada fikir üretmesi cehaletten öte degil.
En önde en iyi Cevap cehaletten patliyor.00 YorumlaEvrim teorisi insanlar hariç gerçek tabikide. misal ketren keleler çok daha timsaha benzer yaratıklardan evrimleşmişlerdir. Ancak söz konusu insan olunca 4000 sene önceki yazıtlarda ve keim kalıntılarında insanın aynı olduğunu görüyoruz. Buda teorinin insan tarafını çürütüyor. Aslınd aradığın tüm soruların cevabı kuranda mevcut.
00 YorumlaMilyonlarca yildir filler, timsahlar evrimlesemedi de maymunlar evrimleşti öyle mi?
Senin gibi cahile ancak boyle cevap yakışır.. Git bir zahmet ayaklarinla asıl bir dala gel, beynine kan gitsin20 Yorumla- Diğer konusunda 7,5b cevap paylaştı.
+1 yılRahatsan başı boşsan neden ölüyorsun o zaman. Neden yok oluyorsun. Bu ağaçlar güzün kuruyor yazın nasıl yeşeriyor. hadi yağmura bir bahane bulacaksınız onu biliyorum en vurucu sorum bir damla sudan nasıl ete dönüşüyorsunuz?
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvrim hakkında hiçbir fikri olmayan araştırmayan okumayan öğrenmeyen insanların direk eleştirip reddetmesine illet oluyorum. Müslümanım çok şükür ama evrimin doğru yanları var! Bilimin en güzel tarafı insanlar kabul etsin etmesin gerçek olması.
02 Yorumla
Soran+1 yılyani
Cevap sahibi+1 yılYani mi? Natural selection kim inkar edebilir? En güzel örneği moth kelebekleri.
+1 yılNerden geldik bosverde mk sizin türünüzün havasiyla kaprisiyle teibiyle ugrasicagina maymun zzikmeyi tercik ederim bu saatten sonrabherkez yoluna rmz: gururlu genç
00 Yorumla
+1 yılEvrimin var olması Allah ı yok saymaz. Aykırı bir durum yok. Farzetki evrim var. Bu evrimin startını veren bir programcıda lazım Yani Tanrı. Allah ta olabilir. Tabi ben bir müslümanım genel acıkladım.
02 Yorumla
Soran+1 yılTabiki aynen
- +1 yıl
benim asıl merak ettiğim başka evrenlerde başka hayatlar canlılar var mı yaratıldımı. Hayatımın sorusu bu :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvrim teorisine katılmıyorum ateistlere gelince ateizm tanrı tanımazlık değildir bence onlar tanrıyı sevmiyor varlığını kabul ediyor ama ondan nefret ediyor
10 Yorumla
+1 yılOkumaktan korkmayın bu kadar. Eğer bir evrim makalesi ya da kitabı okursanız, en basitinden bir belgesel izleseniz bile ateist olmazsınız korkmayın.
En azından bu kadar saçma sorular sormayı bırakırsınız.00 Yorumla
+1 yılbilimsel olarak kuyruksuz mamunların soyundan geldik. ve primatlardan biriyiz
00 Yorumlakimimiz öküzden kimimiz eşekten kimimiz ayıdan gelmiş
maymundan gelenlerin sayısı çok az bence :D00 Yorumla
+1 yıl:D güldürme beni :D. Sen kendini maymun gibimi hissediyon :D
03 Yorumla
Soran+1 yılHayır asla
- +1 yıl
O zaman evrim teorisi gerçek değil. :)
Soran+1 yılbakın maymun bir genelleme klasik söz maymun halbuki alakası yok binlerce ara geçiş frmu var.
+1 yılMaymundan gelmedik ama insanlık olarak maymunlardan beter bir hal alıyoruz zaman geçtikçe.
00 YorumlaKızlara göre öküzden gelmişiz :))) Evet maymundan geldik ama bir kısmı otobüsü kaçırmış hala maymun :p
00 YorumlaMaymundan mı geldik tam bilemiyorum ama maymuna doğru gittiğimiz doğru insan gibi indan kalmamış ki sapık hasta pdikopat rahatsız bir toplumda yaşıyoruz
00 Yorumla- Diğer konusunda 675 cevap paylaştı.
+1 yılEvet gerçek ama maymundan filan gelmedik, primatlar atalarimiz ve evrim islama zit filan degil. :)
00 Yorumla
+1 yılsen maymundan gelmıs olabilirsin benım atalarım insan :D
00 YorumlaEvey maymunlar alemine Hosgeldiniz:) Maymun olmaya ne meraklisiniz yaa:) hahaha
01 Yorumla
Soran+1 yılben değilim :D
akıl var mantık var :D bioloji bakın biraz :D insan kromozomu 46 iken :D maymunun daha fazlaaa :D fare filan deseler anlıcam
08 Yorumla
Soran+1 yılsolucan ve tavukta var
- +1 yıl
koromozom canlının genlerinini bulunduğu bir yapıdır bununla benzer veya ayrı diyemezsin ;)
- +1 yıl
bravo.. işte adam da öyle düşünmüş eğer evrim doğruysa bu niye böyle demiş sonra bir bakmışlar bunu bulmuşlar ;
https://www.bilimfelsefedin.org/?p=439
Gizli Üye(36-45)+1 yılValla maymundan geldiğimizi düşünmüyorum ama insanlık olarak maymunlaştğımızı söyleyebilirim.
00 YorumlaDiğer konusunda 2,1b cevap paylaştı. maymundan mı geldik bilmem de maymuna gidiyoruz o kesin :D
00 Yorumla
+1 yılSenin anan şempaze baban oragutan diyeceğin o zaman kızıyorlar 😀😀😀
00 Yorumla
+1 yılBu anlayişi insanliği yonetmek için uydurdu
Artik insanlar akilli kendi fikirleri var
Dunya tek bir yerden yonetilmiyor00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılniye bu kadar herşeyi düşünüyorsunuz anlamıyorum saçma sapan düşüncelerinizle hiç bir şeyi değiştiremyeceksiniz beyninizi yormayın ve kaliteli bir hayat yılı yaşamaya bakın.
00 Yorumla
+1 yılMaymundan gelmediğimiz kasin de bazıları gelmişiz gibi davranıyor
10 Yorumla
+1 yılYahu evrim maymundan geldiğini SÖYLEMEZ.
Şunu bir anlayamadınız gitti28 Yorumla
Soran+1 yılbiliyoruz genel olarak söyledim bunu binlerce ara geçiş formu var başka bir primat diyelim.
- +1 yıl
Evrim devam eden bir şeydir, devam da edecektir. İlk yaşam formu suda yaşayan bakterilerdir, yaklaşık 3 milyar yıl önce olduğu tahmin ediliyor. Ondan evrile evrile bugüne taşınmış canlılarız. İnsan formuna en yakın ilk canlı primatlardır
Soran+1 yılbununm cevabını da eig seçtiğim kişi vermiş sana sanırım :d
- +1 yıl
Bir tıp öğrencisiyim, eig falan görmedim :D
Soran+1 yılaa bende biyoloji mezunuyum, gerzek değiliz merak etme ne demek istediğimi anla sonra yorum yap.
- +1 yıl
Detaydan ne demek istediğini anlatamamışsın, anlamam nasıl mümkün olabilir
Soran+1 yılevrimi inkar etmiyorum maymunda klasik bir söz bilirsin biz maymundan mı geldik yeaa diyeler var ya onlara hitaben diyelim, ama evrim var diye tanrı yok kavramını saçma bulurum neden diye soracak olursanız insanın nasıl yaratıldığını hiç bir kutsal kitap tam anlamıyla yazmaz yani bu evrimleşerek te olmuş ola bilir.
- +1 yıl
Bunu sana dayatmadım ki neden savunma gereği hissettin bilemedim
+1 yılHala şüphen mi var = )
00 YorumlaBelki sen maymundan geldin ama ben değil! :)
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOnlar maymundan geldi ben maymundan gelmedim
11 Yorumla
Soran+1 yılgüzel
Diğer konusunda 1,8b cevap paylaştı. Sacma sapan seylere inanma arkadaşım
10 YorumlaBen Allah'in bir kuluyum ama sizi bilemem
00 Yorumla
+1 yılMaymunların amısına koyim biz oran gutandan geldik
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAteistlerin beynine *******
01 Yorumla
Soran+1 yıleig güzel söyledi sonunu
+1 yılhayır
00 Yorumla
+1 yılHayır.
00 Yorumla
+1 yılSanmıyorum ama :)
00 YorumlaBen essekten geldim
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılgelmedik
00 YorumlaDiğer konusunda 25,7b cevap paylaştı. Hayır toprak
00 Yorumla
+1 yılKatilmiyorum
00 Yorumla
+1 yılHayır
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSeni maymun seni
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEVet Kesinlikle :)
00 Yorumla
Devamını Gör(32)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem