Önceden çok inançlı bir insandım. Başıma bir musibet gelse 'hayırlısı buymuş' der kabullenirdim. Ama artık bazı şeyleri kaldıramıyorum. Mesela Allah neden benide diğer insanlar gibi güzel yaratmadı? Ben ona bir saygısızlık yapmadım ama o böyle bir çirkinlik verip hayatı bana zehir etti. İnsanların çirkin oluşumla dalga geçmesi, acıması hatta sevdiğim kişileri bile çirkinliğim yüzünden kaybetmek içime öyle garip bir his aşılıyor ki, anlatamam. Bazen intihar bile edesim geliyor. Neden adil değil Allah? Niçin bana bu eziyeti reva görüyor?
Cevabın nedir?
+1 yılTövbe estağfirullah. Kardeşim mü’min insan, hayata insan olarak sadece kendi gözü ile baktığında komplekse de girer şeytanın tuzağına da takılır. Gerçek Mü’minin gözü ise Allah’ın göstermeyi murat ettiğini görmelidir. Evet böyle bir bakış ve görüş sahibi olmak zordur ama cennet de kolay değildir. Nihayetinde imtihan olmak için varız bu alemde. İmtihanımız, akıbetimizin göstergesidir. Filistin’deki mü’min kardeşimiz de imtihandadır, Mekke’de tavaf eden manevi huzuru yerindeki mü’min kardeşimiz de. Hep imtihan durumundayız. Yer gök imtihandır. Sıhhatlisi hastası, güzeli çirkini imtihandadırKimse yaratılış tarzını seçme hakkı ile yaratılmadı. Allah diledi ve dilediği gibi yarattı. İman etmek, Allah’ın varlığını kabul etmek olduğu kadar, O’nun her yaratma tarzını da kabul etmektir. Güzellik neye göre belirlenecek, kimin gözünün gördüğüne güzel diyeceğiz? Güzellik insandan insana, bakıştan bakışa değişkendir. Afrika’da ‘güzel’ ile Asya’da ‘güzel’ aynı anlamları ifade etmez. Simsiyaha da güzel denebilir, bembeyaza da güzel denebilir. Siz emsallerinize göre kendinizi çirkin kabul ettiğiniz için sıkılıyorsunuz. ‘Çirkin’ bile denemeyecek kadar özürlü/engelli yaratılmış emsallerinize göre siz kıyas edildiğinizde, onlar kendilerini nasıl yorumlamalıdırlar acaba? Rableri onları burunsuz, kulağı uzun, çenesi eğri, eli tutmaz, idrar yapamaz ve benzeri binlerce engelle yarattı. Razı olanın kalbindeki engin huzuru başka bir yerde bulamayacağınızı bilin. Allah’a razı olmak sadece çaresiz ölüm yatağına yatarken değildir. İşte siz, iyi bir razı olmak/olmamak imtihanındasınız. Hayatı bugün için mi yaşıyoruz biz? Ahireti ne olacak bu işin? Güzel olduğu perçinlenen nice kızlar veya erkekler, mutluluğa en çok muhtaç oldukları zamanlarında ölüme rahmet okuyacak sıkıntılar çekmediler mi? Güzelliklerine bakıp onlarla bir araya gelenler daha sonra, onların güzellikleri bir nedenle kaybolunca eriyen karın ardından çamurlu yollarda yürüyenler gibi sempatisini kaybetmiş olmanın zilletini yaşadılar.
01 Yorumla- +1 yıl
Eldeki dondurmanın eridiği gibi eriyen bir güzellikle, hayat ilerledikçe artan bir olgunluk ve insanlık karşılaştırılabilir mi acaba? Evet, güzel olmak ya da insanların güzel dediği biri olmak iyidir hoştur ama kaybederken güzellerin kaybı, güzel olmayanların kaybından daha fazladır unutmayın bunu.‘Dünyalık değerleri ele alırken kendinden daha aşağıda olanlara bak. Ahiret değerlerine bakarken de senden yukarıda olanlara bak!’
Bu kadar.
Sakın üzülme..
En İyi Cevaplar
+1 yılYüce Rabbim kuluna 3 şekilde cevap verirmis.; ya evet der istediğini verir..
Ya hayır der daha iyisini verir..
ya da bekle der daha iyisini verir..
şu an senin bu duyguları yaşaman tamamen vesvesedir ve yenik dusmemeye çaba. Sen kime göre güzel ve ya cirkinsin ki? Eksik bir gözün kulağın kolun mu var ki çirkin diyorsun? Sen insan önüne çıkmaktan utaniyosun ve ya cekiniyorsun da öteki dünya da allahın huzuruna çıkabilecek misin? Çıkmaya yüzün var mı? Gereken kulluklari yaptın mi diye bak canım. Elbet Rabbim sana da en güzel kaderi evliliği yazmıştır. Benim çevremde yüzüne bakilmayacak kadar kusurlu olup evlenen mutlu olan onlarca insan var. O güzelliğin bozulmasına tek bir sivilce yeter. hem senin hayatında sırf güzelliğin için seni bırakan insanlar varsa senin buna üzülüp isyan etmen değil sevinmen gerekir hepsi sahte arkadaslikmis gerçek sevgi ne paraya ne mala ne güzelliğe bakar. Gerçek sevgi insanın kalbinin içindeki görebilmektir12 Yorumla
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim :) tekrar umutlandım şu yazıyı okuyunca, bekliycem. Töbe edip bekliycem
- +1 yıl
Asıl ben sana teşekkür ederim mi herkesi sabırla okuduğun için. Bu dünya imtihan dünyası Rabbim bu güzelliğini arattıracak bişey vermesin bunun değerini bilmek lazım. Ayrıca çok sevindim tövbe edip beklemene ve ne zmn istersen özelden ve ye burdan istediğin vakit yazabilirsin bir güzel dertlesiriz☺
bunun eziyet olduğunu nereden çıkarttın? keramet güzellikte değil bir çok güzel insan var huzuru mutluluğu sevgisi parası yok sağlığı yok insanlar hep ellerinde olmayanlarla dövünürler asıl mesele elinde olanla en iyisini sunabilmek ortaya koyabilmek herşeyde bir hayır bir keramet vardır buda senin imtihanın
02 Yorumla
Soran+1 yılÇirkin olmak önceleri beni üzmüyordu. Kendimle en çok ben dalga geçerdim. Ama her şey, insanlar beni çok incitti. Ve her şeyi içime attım. O kadar mutsuzum ki huzura kavuşmak çok uzaklarda benim için...
- +1 yıl
bu insanların suçu bende 17-18 yaşına kadar harika saçlarım vardı sonrasında kellik başladı benlede kelsin diye dalga geçiyorlar ben aldırmyıorum saçlarım varken kendime bakardım dikkat ederdim istediğimi elde ederdim neredeyse ve ayrıca asla istediğimi rahatlıkla lüks olanalr için tabi alabilecek maddi durumum olmadı ama nasip bu sınavım bu hep düşünürüm çok param olsaydı nasıl olurdum diye kötülerini aklıma getirir sevinirim hep düşünürüm eskisi gibi saçlı bakımlı olsaydım nasıl olurdum diye kötülerini düşür aklıma getiririm sevinirim bu duruma şükür ederim mevlama bence sende öyle yapmalısın taktir bu dalga geçenlerden uzak dur gerekirse ilelde görüşmen gerekiyorsa açık açık söyle geçmeyin diye olmadı sert şekilde uyar kız anlarlar o zaman
Allah adil olmasaydı (haşâ) eğer,
Sen burada onun adaletsiz olduğunu iddia eden bir yazıyı yazamazdın kardeşim.
Adaletsiz olsaydı (haşâ), kendine muhalif sein çıkmasını engellerdi, yani çoktan ölmüş olurdun.
Sen tövbe et en iyisi, kiminle uğraştığının farkında değilsin...00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
15Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılNasıl insanların bedeninde ve organlarında hastalıklar bulunuyorsa beyinlerinde ve hayata bakışlarında da hastalıklar bulunur. Organlardaki hastalıklar için doktora gidildiği gibi düşünce hastalıkları için de doktora gidilir. Yalnız bu doktor, Kitabımız Kur’an’dır. Kur’an’ımız, bize ahiretle ilgili saadet ilkelerimizi gösterdiği kadar, şu dünya hayatımızda huzur içinde olmamız için gerekenleri de gösterir. Adeta bizi çift kanatlı olmaya hazırlar. Tek kanatla uçamayacağımızı öğretir. Onun tedavisinde ve korumasında olmayanlar, su içinde kuraklıktan kavrulmaya mahkûm bir hayat yaşarlar. Sizin temel sıkıntınız, şu fani dünya hayatına Kur’an’daki bakışla bakamayışınızdan kaynaklanıyor. Sizin gibi fani, sizin gibi özürlü, sizin gibi ölümlü, sizin gibi arızalı, sizin gibi etten kemikten bir bedenle ayakta duran kullar üzerinden ölçüm yapıyorsunuz. Karpuzu karpuza ölçmek türünden bir hata yapıyorsunuz. Eğer karpuzun tadını karpuza ölçerseniz milyarlarca karpuzla ölçseniz ‘en güzelini’ hiçbir zaman bulamazsınız. ‘En güzel’ tespiti için tatta neyi ölçü alacaksınız ki? Karpuzu, kendisinden başka bir bitki ile mesela kabak ile ölçerseniz karpuzun tadından söz edebilirsiniz. Gerisi oyalanma olur. Şeytan, insanları alkol ve benzeri haramlarla nasıl oyalayıp onları asıl kulluk çizgisinin dışına çekmeye çalışıyorsa size yaptığı gibi çok basit ve konu edinmeye bile değmeyecek ayrıntılarla da meşgul eder.
08 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBöylece bulunması gereken yerin dışında tutar onları. Güzellik ve benzeri endişeler de bu türden sıkıntılardır. Şimdi sizinle beraber, sizin sorununuz olan güzelliği ele almaya çalışalım. Ben sorayım, siz bana cevap veriyor gibi kendinize cevap verin. Kalbinizin huzur bulması için cevaplarınızı hakkaniyetle verin. Başınızı kuma gömerek cevap vermenizin bir anlamı olmayacağını bilmelisiniz:
a) Güzel nedir, çirkin nedir? Hangi kız daha güzeldir? Derisi daha beyaz olan mı yoksa kaşları ince, burnu kısa, gözleri çekik, dişleri seyrek, göğüsleri şişman, boyu kısa, ayakları basık olan mı? Hangi kızdır güzel olan? İyice düşündüğünde güzelliğin hiçbir standardı olmadığını kendinde göreceksin.
Cevap sahibi+1 yılGüzellik bir bütünün adı olmalıdır. Bu bütüne yüz şekli kadar dişlerin yapısı, parmaklar, boyun uzunluğu kısalığı gibi belki yirmi otuz değer katılmalıdır. Toplam hakkında güzellikten söz edilmelidir. Şu dünyada her şeyi ‘en güzel’ olan insanın bulunması, elle güneşi tutmak kadar zor bir şeydir. Bu değerlerden birinde şu kadar iyi, diğerinde de bu kadar iyi şeklindeki değerlendirmelerin toplamından ortaya güzellik diye söz edilebilecek bir sonuç çıkabilir. Sadece bir yüz güzelliği ile güzellik değerlendirmesi yapılacaksa o zaman dişlerin güzelliği de bir güzellik ölçüsü olarak önümüzde duracak demektir. Bu da bizi, harika dişleri olan köpek balığına güzel deme sonucuna götürmez mi? Güzelliği, bir bütün olarak görmemizin şart olduğunu anlamış oluyoruz.
b) Elhamdülillah, Müslümanız. Allah’a ve ahiret gününe iman ediyoruz. Kitabımız Kur’an’dır diyoruz. Meleklerin bizimle beraber olduğuna inanıyoruz
Cevap sahibi+1 yılHasenat ve seyyiatımızın yazıldığını biliyoruz. Biz, böyle iman eden birileri olarak biz, evet biz, ahlâkı güzellik değerleri arasında saymayacak mıyız? Bir kızın güzelliği/çirkinliği üzerinden konuşulurken bizler, mü’minler olarak ahlâka kaç puan vereceğiz? Siz örtülü bir bayan olarak kendinize ahlâk üzerinden kaç puan veriyorsunuz? Bakın ‘dindarlık/takva’ demiyorum. Çünkü ahlâk derken ben takvayı da anlıyorum. Takvası olmayanın ahlâkını kâğıt üzerinde ahlâk görüyorum çünkü. Biz mü’min insanlar olarak, bir kızın ahlâkına kaç puan vereceğiz, kaşlarının ince veya kalın olmasına kaç puan vereceğiz? Sevgili peygamberimiz aleyhisselam, güzelliği yok saymıyor ama ‘dindar olanı tercih edin!’ buyuruyor. Siz bir Müslüman hanım kız olarak, siz bir kere Peygamber aleyhisselamın bu öğüdünü nereye oturtuyorsunuz? En başta dedim ya, hastalık iki türlüdür.
Cevap sahibi+1 yılBir de hayata bakışta hastalıklı olmak vardır. Peygamber aleyhisselama iman edip de hayatı, basına ve fesat çukuruna dönüşmüş çevreye göre değerlendirmek, güzeli/çirkini apartman komşularının ifsat programlarına göre belirlemek budur işte.
Size tavsiyem şudur:
Önce kendinize gelin.
Sizi yaratanın kim olduğunu bir kere daha bin kere daha düşünün. En güzel şekilde yaratan Allah’ın, sizin için takdir buyurduğu şekli neden O’nun başka yaratıklarına göre ölçüyorsunuz? Eğer başkaları ile ölçecek olursanız bence tavşanlar daha estetik duruyor desem ne dersiniz? Önce ayağa kalkın, silkinin, üzerinizdeki pulları atın. Sizi yaratanın yaratmasındaki hikmetlere bakın. ardından da dindarlığınıza mesela tesettürünüze bir puan verin. Lütfen bu puan pudranın ve kremlerin aldığı puandan aşağı olmasın ki imanımız tehlikeye girmesin. Güzel söze, nezakete, tefekküre, sabra, tahammüle, anne babaya saygıya, anne adaylığına, mükemmel bir eş adaylığına da puan verin. Sonucu da değerlendirin. Yüz güzelliğine, diş seyrekliğine yüz üzerinden yüz puan vermiş olsan bile diğerlerinin yukarıda saydığım değerlerinin toplamındaki ortalamayı bulduğunda farkı göreceksin. Sen kendini, anne babana hizmette yüksek puanlı yap, yüz güzelliğinden eksik kalan puanını oradan tamamla. O yüzü güzel olanın şımarık endamından ne eksik puanlar çıkacak ve belki de sen, mü’minler arasında en güzel kız unvanı ile tescil edileceksin, unutmayasın bunu.
Cevap sahibi+1 yılBir de puanlamaları yaparken küçük bir not ileteyim sana: Kitap okuma, tefekkür etme, güzel yazı yazma, Kur’an’dan ezber bilme, hadis ezberi olma, Sünnet’e göre yaşama, ilmihal bilgisine sahip olmaya da lütfen puan verir misin? Yoksa bunlar, senin gözünde puan eder şeyler değil midir? Öyle ise eğer, sen önce gözlükçüye git kızım, hayata bakan gözlerini değiştir. Seni yaratanın baktığı gibi bak dünyaya, çevrene, etrafındaki ‘güzel kızlara.’ Bak ne kadar güzel bir kızmışın sen meğer. Ne güzel kızmışın da pudra ve kremler, pullar seni kenara itmiş meğer.
Hemen kalk lütfen ve silkin.
Üzerindeki pulları düşür.
Kasap mantığı ile bakma derine, etine.
Eş olarak bak, anne olarak bak.
Yoksa evde kalacaksın bilesin!
Selamünaleyküm.
Soran+1 yılBunca yıl bir kez bile duamı eksik etmedim. Her gece Allah'a onu çok sevdiğimi söyledim. Her şerde ona sığındım. Tövbe ettim. Ama Allah'ı saymayan yemediği halt kalmayan kız çok güzel bense çok çirkin olarak geldim dünyaya. Söylesene ben bunu mu hakediyorum?
Cevap sahibi+1 yılYAZDIKLARIMI okumamissin bile
Soran+1 yılSonradan gördüm diğerlerini. Şimdi okudum.
+1 yılAllah tum kullarini esit tutarmis canim, sevdigine ahirette verirmis mutlulugu :) zaten gercek muslumanin dunya cehennemi ahiret cennetiymis, uzulucek hic bir sey yok, evet vardir cok guzelleride vardir ama Allah sana verecegi nimeti belkide cok daha hayirli olmasi icin yeri ve zamani belli olmicagi zaman verir :) mesela sen cok guzel olsan belkide inanclarindan taviz verip gunahlar islicektin, Allah da sevdigi kulunun bunu yapmasini istememistir belki :) sana o guzelligi evlenecgin adamla tanistigin zman verse cok daha iyi degilmi, esin seni dunyalar guzeli gorse geri kalan tum erkekler nasi gorurse gorsun umrunda olurmu? :) bence her sey icin sukret sakin isyan etme belkide bu da bir sinavdir sen inanirsan guvenirsen Allah katinda degerin artacaktir sinavi gececeksindir belki iste Allah o zman sana şer getirmeyen hayirli bir guzellik veririse :) cok daha iyi degilmi? :) dusuncelerini degistirmelisin bebegim ins dualarin kabul olur her seyin hayirlisini iste :) :)
00 Yorumla
+1 yılBakımla ya da saç rengini modelini değiştirerek güzel olabilecek bir yapın vardır belki. Yaşın küçükse de büyüyene dek yüz şeklin vs değişir. Yani önce sorununa çözüm ara. Çirkinken güzel olan milyonlarca kadın var. Ümidini yitirme. Ve isyan etmek sadece fazladan bir günah daha verir. İmtihanın bu ve sen çözüm arayıp Allah'tan da yardım istedikçe başarırsın elbet
10 YorumlaHiç bir zamam öyle düşünme allah herkesi güzel yaratmıştır kimisine zenginlik kimisine fakir yaratmıştır bunu aklından hiç bir zaman çıkarma dünya bir sınavdır allah sana herşeyi vermiş allaha şükür bütün herşeyin vardır bazıları malı olupta şükür etmeyen var. Öyle bir gün gelirki o dediğin sözlerden pişman olursun
00 Yorumla
+1 yılHerkesin imtihan şekli farklıdır. Sen çirkinliğinle sınanırsın, bir başkası çok güzeldir ama sağlığıyla sınanır, başka şeylerle sınanır. İmanından ödün verme.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıladil değil zaten, benim de babam p**evenk cahil şerefsiz bir adam niye adam gibi baba vermemiş bana. ben bu dünyaya onun sperminden gelmek istemiyordum ki. bana mı sordu allah beni dünyaya gönderirken. sonra da cehenneme at. oh la ne güzel valla
10 YorumlaSen kim oluyorsun da Allah'ın adaletini Yargılıyorsun?
Umarım şu an beğenmediğin güzelliğinin üstüne bide Kezzap yersin.06 Yorumla
Soran+1 yılNe yaşadığımı asla anlayamayacaksın. Aldığın her nefesin, insanların sana baktığı her küçümseyici bakışın ne kadar ağır geldiğini asla bilemeyeceksin. Yolda giderken insanlar senin çirkinliğini görmesin diye kafanı eğmek zorunda değilsin, ve en çokta 'ölsem keşke böyle yaşamak yerine' demeyeceksin.. Bu yüzden sana sadece susuyorum.
- +1 yıl
mediadb.kicker.de/.../39686_14_201371918335991.jpg
Bu resimde ki kişi kadar değilsindir Eminim. Bu adam Dünyanın En iyi Futbolculardından. Milyonların önünde top koşturuyor. Ancak senın gibi Allah'ı sorgulamıyor. - +1 yıl
Dostum, aslında böyle saldırmak yerine daha yapıcı bir cevap verebilirdin. Göstermeme izin ver lütfen.
Hanımefendi, seni yalancı çıkaracağım belki ama bana kızma. Allah herkese eşit davranıyor, gözümle görebiliyorum bunu. Senin kendini çirkin görmen, başkasının kendisini güzel görmesi fakat aynı zamanda diğer yönlerinin eksik olması... Bu eksik, mesela hitap yeteneği yoktur ve asla kendini ifade edemez, yanlış anlaşılır, insanlar tarafından dışlanır. Sonuç olarak güzelliğinin bir değeri kalmaz. Bir başkası dünya güzelidir diğer yandan kolu ve bacağı yoktur, güzelliği kendisi için bir şey ifade etmeyebilir. Kendi yaşantımdan bir örnek vereyim sana. - +1 yıl
Yazlık site komşumuzun oğlu spastik idi. Parkta salıncak üstünde başkasının yardımı olmadan sallanamazdı. Yalnızca salıncağa oturmayı becerirdi. Kaç sene geçerse geçsin, yaşını sorduğunda cevabı hep aynıydı. Onun yanındayken bazen sinirleniyordu ve zapdetmesi oldukça güçtü. Saçma sapan sesler çıkarıp asla ne dediği tam olarak anlaşılamıyordu. Adam asla ihtiyacı olduğunda birini arayıp derdini anlatamayacak. Hep birisine muhtaç olucak yaşamak için. Öte yandan bu adamın babası müftü. Ülkemizdeki vurun kahpeye tarzı bir müftü de değil, aksine çok sevimli dürüst bir ihtiyardır. Karısı da en az müftü kadar saygın biriydi. Ben hiç görmedim spastik oğulları için isyan ettiklerini.
- +1 yıl
Kendi içindeki güzelliği de zamanla bulamazsın, zamanla gelir düşüncesini benimseme lütfen. Şimdiden başla keşfetmeye geç bile kaldın. Bunları yazarak, senin kendini çirkin görmene değil, şikayet edip üzülmene acıyorum.
- Diğer konusunda 5,6b cevap paylaştı.
+1 yılYa bunlar ne garip sorular; siz Allahı çıkar için mi seviyorsunuz?
02 Yorumla
Soran+1 yılHayır, ben onu çok sevdim. Ona çok inandım. Ama o bana böyle bir çirkinlik vererek sevdiklerimi hayatımdan aldı
- +1 yıl
Bu çıkar için sevmek demek.
Diğer konusunda 6,7b cevap paylaştı. İsyan etmek sana birşey kazandırmaz dahada kaybettirir.
Allah herkese adildir ve Allah herkesi sever.00 Yorumla
+1 yılSana şimdi burdan bir uçarım sığınacak yer ararsın !!! Terbiyesiz !!!
00 YorumlaAllah diye birsey yok kardesim. Yaptigin her Duada sadece kendi kendine konusuyorsun.
00 Yorumla
+1 yılEn azından bunları içinden gelip söyleyebiliyorsun birçoğumuz içimize atıyoruz
00 YorumlaBakım ıle guzellesebılırsın, nerende sorun var ki? elin ayagın saglıgın yerındeyse daha ne olsun
10 Yorumla- Diğer konusunda 343 cevap paylaştı.
+1 yılBende yakısıklı değilim ama önemli olan gülebilmek 😊
01 Yorumla
Soran+1 yılYetmiyor
hayırlısı buymuş demekki senin için belki güzelsindir hem allahın yarattığını sen nasıl beğenmiyon
00 YorumlaO seni Boyle severken baskalarinin dusundukleri pek umrunda olmamali
00 Yorumla- Diğer konusunda 24,9b cevap paylaştı.
+1 yılGüzel olsaydın bu kez de bu niye böyle olmadi derdin.
10 Yorumla Üzülme dostum illa seni de bir beğenen vardır zamanını bekle
00 YorumlaDiğer konusunda 3,1b cevap paylaştı. Mesaj atar mısın her kimsen.
00 YorumlaSınav. Derdi veren Allah dermanıda verir elbet
00 Yorumla
+1 yıldemekki inançların zayıfmışsın bunun ahiretide var
10 YorumlaDiğer konusunda 9,6b cevap paylaştı. Tobe et
00 Yorumla
Devamını Gör(7)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!