Yeni Yıkanan Çamaşır Neden Kötü Kokar?

Neden olabilir sizce?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 

Islak çamaşırlardaki kötü kokuya, nemli ortamda üreyen ve barınan bakterilerin yol açtığı bilinir. Fakat bu doğru değildir. Çünkü çamaşır yıkama işlemi (ister elde ister makinede yapılsın) çamaşırların üzerindeki bakteri varlığını sona erdirir. Yıkanmış çamaşırların oluşturduğu ortam, bakteriler için değil, mantar türleri için uygundur. Islak çamaşırların kötü kokusu küf mantarından kaynaklanır. Ayrıca çamaşırları iyice kurumadan dolaba yerleştirmek de kokuya sebep olur.

Yıkama işleminde çamaşır deterjanı kokusunu destekleyecek yumuşatıcı gibi ürünler kullanılması kötü kokuyu engelleyecektir. Bunun yanında; Giysilerin iyice kurumadan katlanmamaları, hafif nemli olduklarında dolaba kaldırılmamaları, dolap içlerinin çok düşük ısıda olmaması, yıkama suyuna etkili bir dezenfektan olan sirke ilave edilmesi gibi şeyler de yapılabilir.

Camasir makinesi duzenli aralıklarla temizlenmez ve bakımı yapılmazsa zamanla kötü koku oluşumu ve birçok olumsuz sonuç doğuracaktır. Çamaşır makineleri her ne kadar yüksek sıcaklıklarda temizlik yapsa da kıyafetlerde bulunan bakteri ve mikropları tamamen öldürmekte yetersiz kalabiliyor. Makinede biriken bu bakteriler zamanla kötü kokulara yol açıyor. Makinedeki oluşan kokuların bir diğer sebebi de kireçli sular. Ayrıca yüksek verimli bir deterjan kullanmayı da ihmal etmemelisiniz.

a) yüksek oranda makinede biriken kireç
b) Çamaşır makinesinin bakım ve temizliğinin yapılmaması
c) yanlış deterjan seciminden kaynakli sorunlar
d) makineyi yanlis programda çalıştırmak vb. Sayilabilir
Deterjanda sıkıntı yok yıkama bitince makinede uzun süre beklemedi.. Odanın içinde mi kuruttun acaba? Bşka bişey gelmiyr aklıma
Yurt ortami mecbur. Acik kurutma alanimiz yok :(
camasırlarını cok bekletıyorsan olabılır. yanı astın sabahtan topladın aksam ya da az once kokar..
Yok hayatim ben gayet titiz davranirim. Yikanmis temiz camasir kuruyunca kokuyor :(
anladım ben senı... bulundugun yerdekı nemde etkıler camasırlarını. zaten süre olarak dısarda fazla asılı kalan camasır kokar..
Kurumaya bıraktığın yer kapalı bir alansa rutubet kokusu yapar.
Malesef kapali. Acik bir yere serme sansim olmuyor.
oda da kurutuyorsun sanırım nem var onun yüzünden kokuyor
Mecburen balkon tarzi bir yerimiz yok, bende bundan kaynaklandigini dusunmustum
Cevap
5Cevap
Selam,🌺
Kurutulmuş Çamaşırlar Neden Kötü kokar?Çamaşır makinesinde yıkadıktan sonra bazı çamaşırlarda kötü kokular oluşmaktadır. Bunun nedenleri nelerdir bir kaç madde halinde bahsedelim:Islak çamaşırların kötü kokusu küf mantarlarından kaynaklanır.
Makineden çıktığı gibi asmışsın o yüzden ondan kaynaklı olamaz. Peki nerede kurutuyorsun o da önemli
Makine kirli olabilir ya da içinde kalmıştır çamaşırlar oyuzden kokar
makinede ıslak mı bırakıyosun acaba ya da kireçlenmis olabilir mi makine
Nereye asiyorsun balkondaysa kotu kokan bir şey üstlerine sinmistir
4 ayda bir duş alırsan yıkasan bile leş gibi kokar piss hatun
Sacma sapan konusma istersen.
aynisi bana da oluyor nem kokusu :I
Yurtta mi kaliyorsun?
Yumuşaticidan olabilir mi
Yumusatici kullaniyorum. Hep ayni deterjan ve yumusatici. Daha once boyle bir problem olmuyordu.
Yumuşatıcıyı bol koy :D
yumuşatıcını değiştir canım
makinen eskimiş, temizlettir bir paraya kıyıp :)
Benim makinem olsa :)
o zaman evi değiştir :P
yumuşatıcı?
Kullandim :(
makine kireçli olabilir mi?
Tekrar yıka
Tekrar yikayacagim fakat problem neden kaynaklaniyor onu merak ediyorum.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?