Ben atam oguzdan yanayim tarih severler yoruma..
Cengizhan
Oğuz Kağan
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Metehan ilk düzenli orduyu kuran Türkleri bir bayrak etrafında toplayan en az cengizhan kadar toprak alan iyi bir lider ve komutandır. Türk yasalarını çıkarmıştır. Cengizhan metehanın ordu düzenini ve Türk yasalarının aynısını uygulayıp başarılı oldu ikisi arasındaki fark Mete dengeli Tengiz ise ayarsızdı. Metehan daha büyük liderdir Cengizhan ın isim yapması ms. 1200 lerde olması Metehan mö.200 lerde Metehan dan 1400 sene sonra yani
Cengiz han çapulcudur Mete Han daha iyidir çünkü Mete çini yendiği halde yok etmedi cengiz yenebilseydi bütün çini yok ederdi
Aynen doğru moğollar gerçekten çok vahşi. Kafataslarından kuleler yapmalar, mızrağa insan geçirmeler, tecavüzler, yakıp yıkmalar vs...
@Öylesinebirinapcan Kardeş fakat onları hunlardan önce biz de yapıyorduk. Yağmalamalar, düşman kafasını atın eyerinin yanına takmalar falan.)
ikisinin arasında seçim yapmak zordur. Tüm Türk ataları birbirinden mükemmel harpler yaptı sonuçta
Cengiz Han Türk değildir kan olarak Türk değil zaten bence ama kan olarak türk olsa bile duygu olarak Türk değil onun yaptığı acımasızlıkları hiçbir Türk yapmaz.
@KoldofCruel Cengizhan kesinlikle Türk değildir...
Mete çok büyük bir komutan ve han büyük başarıları var.
Çin fatihi sonuçta
Cevap
11Cevap
Benim Adım Metehan KARAASLAN dedemle alakalı adını ve kanını tasıdıgıma inandıgım icin bir cok detayı aslımı ve evvelimi öğrenmek adına arastırdım bu gün Türk milletinin ürettiği bir kaç asgari teknolojiyi bir iki müttefik ülke nin envanterinde görünce mutlu oluyorsanız tüm dünyanın ordularına düzen ve sekil veren onluk sistemi bulan Mete Han bir milliyetçi olarak en büyük gurur kaynağınız olmalıdır.
Cengizhan büyük bir komutandır buna şüphe yok ancak Oguz Kaganda büyük bir komutandı
hani ikisinin arasında bir secim oldukça güç
Cengiz Han dünyaca ünlü birinci komutan olduğunu okudum.
Fakat Oğuz Kağan Kuran da geçen Zülkarneyn ise dünyaya hükmetmiş, Cengiz Han'ın dünya hakimiyeti yok bildiğim kadarı ile.
Olabilir Zülkarneyn yani Oğuz Kağan Allah tarafından görevlendirilmiş bir atamız.
Zaten Türk Büyüklerinin sözlerine bakılırsa " gök çökmedikçe, yer yarılmadıkça senin ilini ve töreni kim bozabilir " derken bunlar Yüce Yaratan'nın vaadinderdir şüphesiz..
Cengiz Han gelmiş geçmiş en büyük komutandır bunu tüm dünya kabullenmiştir
Hacı yiğidi öldür hakkını yeme Cengiz Han atamızdan daha büyük komutandı.
Oğuz Kağan İle Mete Han Aynı insan değildir kulaktan youtube ordan burdan duyulan sözlerle hareket etmeyin 2 Mete Han İle Cengiz hanı karşılaştırmak saçma sapan işler
Mete han ile cengiz han kıyaslanmaz onun Büyük Komutanlığı Türk tarihinde büyük bir yer kaplar
Cengizhan her zaman metahanı örnek almıştır taktiklerini falan
Cengızhan in a türk olduğuna dair birçok kanıt var
Cengizhan
Cengizhan
Mete Han
Oğuz Kağan
Cengizhan bence
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?