Soru net ve açık. Benim hayat felsefem
Dişe diş göze göz...(babiller 😄)
Dişe diş göze göz...(babiller 😄)
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Hani dümdüz bir yol vardır bir adam elleri cebinde yürür ve nere gittiği belli değildir ama onun yerinde ve onun gözünden dünyaya bakmak isteriz ya hani filmlerin sonlarında olur işte o adam benim
Vayy guzel betimleme 👍😄😄
Teşekkürler :D
Güçlüler yaşar, zayıflar ölür. -Esdeath
https://i.hizliresim.com/7kAd85.png
Bela olma, beladan uzak dur, yaşa. . Mecbursan yaşamaya tadını çıkar.. :)
Guzelll
Daha çok prensip türü felsefelerim var ancak ilk bu geldi aklıma, :)
Cevap
21Cevap
Uzun versiyon istersen bir gün yazarım.
Kısacası yok.
Yok tesekkur ederim
Kinaye...
Adalet olması bu dünya'da veya başka bir varlıkta adalet yok ama ben adalet istiyorum.
Mantıklı
Bazılarını sakat fakir kör yaratıp süründürüp eziyet çektirip ömür boyu bazı insanları çok sağlıklı çok mükemmel hayat verip adaletsiz bir sınav yapılıyorsa ben böyle adalet istemem. Adaletimde herkes eşit sağlıklı mutlu olmasını isterim
Buna katılmıyorum. Bu resmen isyana girer. Engellilerin dunyadaki sınavı engelleridir. Bu adaletsiz gibi gelebilir ama sabirli olduklarinda sonunda ebedi ve guzel bir hayat olacak. Bizim sinavimiz daha farkli o kadar. Senin dusuncene bisi diyemicem ama sana katilmiyorum. Mazallah dinimden falan olmayayim
Saygı duyarım sana ona lafım yok benim yanlış anlama lütfen ama bana göre senin 2 bacağın olmayacak 80 yıl yaşayıp 80 yıl boyunca o şekilde yaşatıcak diğer insan koşup oynucak gülecek zengin olacak ailesi ile mutlu huzurlu olacak. Sınav sınav bu diyecek. Peki sen şükrettin ona bu dünya'da süründün eziyet çektin öbür dünya'nı kurtardın peki ya o kişi hem sağlıklı paralı mutlu huzurlu bu dünya'sı mükemmel geçti peki öbür dünya'da oda çok iyilik yapıp sevap işledi hem bu dünya hem öbür dünya'sı mükemmel oldu. Haksızlık ama senin sadece bu dünyan onun hem bu dünya'sı hem öbür dünyası
Simdi sen diyosun ki saglikli mutlu zengin diyorsun. Onlarinda sinavlari yok mu sozce dusundugumuzde. Onlarin sinavlari herseyin ellerinde olmasi. Allah diyor ki al kulum ben sana bol bol verdim bakalim bana sukredecek misin yoksa yolunu mu sapicaksin? Onlarin imtihanı da bu iste yoldan sapıp sapmamak. Nasil olsa her sey elimde deyip Allaha isyan ettiginde sukretmediginde sence ahiretindw mutlu mesut olabilir mi? Allah kimini varlikla kimini yoklukla imtihan ediyor ki o asla adaletsizlik yapmiyor. Sinif ogretmenleri gibi fazladan puan vericekse herkese ayni sorudan puan eklemezler farkli farkli sorulardan puan eklerler. Basinizi agirttim ama icimdekileri soylemesem olmazdi.
Bende diyorum ki arkadaşım bana para sağlık huzur mutluluk verse benim bu dünyam muhteşem olsa ayrıca çokda sevap işlesem namaz'ı mı kılsam iyilik yapsam haram yemesem helal'dan allah vermiş para. Hiç günah'a girmesem o engelli arkadaş gibi. Benim bu dünyam trilyonluk evde milyarlık para ve on numara eş ile hayatım mükemmel geçer ama o engelli bu hayat resmen eziyet tamam öbür dünyayı kurtardı diyelim. Bende diyorum ki arkadaşım hem bu dünyam hem öteki dünyam süper olucak o engelli sadece öteki dünya süper olucak haksızlık bu.
Sen saniyor musun hayatinin o kadar dort dortluk olacagini. Seytanlar vesvese icin pesinden gelecektir. Allah yoluna illaki bir sinav engel koyacaktir. Kimsenin hayati dort dortluk degil. Iki yıldır universiteye girmek icin cok calisiyorum ve bu sene de olmayacak sanirim bir suru kisi en guzel unilere giderken ben yine ders calisiyorum ama bu demwk degilki Yaratan adaletsizlik yapiyor diye. Belji biraz sabrettim diye bana en guzel bolumu arkadaslarimi esimi... Her seyi en guzelinden sadece isyan etmeyip sabrettim diye verecek. Sen saniyor musun boyle adaletsizlik adaletsizlik diyerek gezerken hem bu dunyani hemde diger dunyani kazanacagina. Her ikisini de kaybetmeden bir an once bunu kesmelisin bence. Allah seni seytanin vesveselerinden korusun insallah.
Senin engelli dediğin adamında önüne vesveseler koyacak o adam'ın cennet'e gideceği'de garanti değil. Hadi o vesveseler'den kurtuldu nerden bileceksin 2 taraf'ıda mükemmel bir hayat.
Emin ol o engellinin vesvesesi de ayni senin dusuncen gibi olir. Yaratan adaletsizlikyapip beni eksik engelli yaratti diye. Iste bu dusunceyi yendimi Allah ona yardimci olur. O cok merhamet li ve adaletlidir. Neyse iyi geceler. Malesef ki hayatimin dort dortluk olmadigi gibi dinime olan bilgimde dort dortluk degil. Allahtan korkarim ben kimseyi isyana dusurmesin. Allah yolunda olursun insallah
Saygı duyuyorum sana ama ben'den uzak dursun yeterli
Hayatın felsefesi esas hiçbir felsefen olmamalı.. kendinden ödün vermeyecek şekilde sevgi..
Kisiden kisiye degisir. Bence olmali. Hem sonda yazdigin sey de hayat felsefesi oluyo 😄
Mantikli dusunursem bana felsefe gibi geldi. Tabi herkesin dusuncesi kendine 😄😄 saygi duyarim
Hayat Felsefem klasik olacak ama,
Kendime yapilmasini istemedigim bir seyi bir başkasına yapmamak.
kimsenin, etkisinin altında kalmadan, istediğin gibi özgürce yaşa. bırak özgürlüğün seni istediğin yere götürsün.
Kesinlikle ozgurluk onemli
"Görmenin bir yolu aynı zamanda görmemenin de bir yoludur" :D
Hayat felsefem hayat felsefemin olmaması ki bu da bir hayat felsefem oluyor.
Guzel teşhis😄😄
insanları tanıdıkca seri katilleri seversin
hayırserverşeytan. :D
seversen silinirsin silersen sevilirsin o zaman akşam geç olmadan evde olmak en mantıklısı
3x5=15
5x3yine15 buda benim felsefem
Hmm
olduğu kadar olmadığı kader
Zaten kızlar ben hariç herkesi sever
Ye iç yat
Yaza dogru spor giriyor galiba 😉😉
Of ya :(
😄😄😄 sıkma canını sakasina dedim
Biliyorum 😂😂
Nosce te ipsum yani kendini tanı
Carpe diem