annemle babam sürekli kavga ediyor. bu olay hep pazar günleri gerçekleşiyor. nefret ediyorum artık pazarlardan. 1 tane abim var hiç karışmıyor bu işe kendi hayatına bakıyor ne kadar bende öyle yapsamda insan etkileniyor. ayrılmalarını çok istiyorum fakat ayrılmıyolar.genelde evin direği babadır fakat bizde ANNE! herşeye kızan bi kadın olurmu üvey anne gibi ben anlamıyorum.annem sürekli ters bişey çıkartıyo.kadın cahilin teki geliyo neler söylüyo bide küfür ediyo allahım allah kahretsin böyle anneyi. ben kolejde okudum arkadaşlarımın aileleri çok sevecen çok yakın onlarda etkilendim dedim belki benim annemde etkilenir biraz daha şevkat gösterir.ama yok kadında yok!bu olaylarıda içime atamıyorum sürekli kağıtlara yazıyorum anlatıcak insan yok sürekli yazıyorum yazıyorum sonra günü geliyo okuyorum çöpe atıyorum! yaaa lütfen yardım edin sizce ne yapmalıyım? artık benim sabrım doldu yoksa kendime zarar vericem ne yapayım arkadaşlar nolursunuz yardım edin ;(((
Cevabın nedir?
bak canım öncelikle ne olursa olsun o senin annen ve onun hakkında bu şekilde konuşman çok yanlış insan ailesini seçemiyor benim annem babamda sürekli kavga ederlerdi çok isterdm boşanmalrını sonunda 5 yıl önce boşandılar boşandılar da ne oldu sorunlar bitti mi hayır daha fazlası başladı annene gitsen baban bozulur babana gitsen annen bozulur vs .. ve dahası babana gidersin anneni kötüler anne babayı kötüler ve dahası işte benim babam 18 yaşıma kadar bana babalık edebilmş değildi bende senin gibi babamdan nefret ederdim hala da çok seviyo değilim ama ne yapayım o benim babam .Sana tavsiyem anneni de al bir psikologa gidin önce kendi aranızdaki sorunları halledin daha sonra annen ve baban arasındaki sorunları hallederler zaten ya da anneni al karşına arkads gibi konuş onunla büyüklerde hata yapabilir ve farkına varmayabilirler hatalarının annenle konuş ve onda şikayetçi oldugun davranışları söyle onunla arkadas olmak istediğini söyle sorunlarınızı halledin kendine zarar vermekte hiçbirşeyin çözümü değil bunlar kolay kaçışlar .
110 Yorumla
En İyi Cevaplar
Annedir neolursa olsun seni 9 ay karnında taşiyan saygisizlik yapma Allah Kahretsin diyosun ya dememen grekiyo hernolursa olsun daha kötü olanlari görmeye calış şükret bakma sevecenmiş yakınmış.Annem sürekli kavga ediyo diyosun uzun zamndir böyleyse annennde piskolojisi bozulmuştur.Yaninda olmaya çaliş babanla tartişmalarina kariş dicem yapilmiyo kendimden biliyorum nekadr bu etkiliyo insani bazen diyosunki vuriyim kafami şu duvara beynim patlasin bazende salla gitsin bazen isyan ediyim diyosun cözüm nedir bilmiyorum ama bşy yapılmıyo tek yapılan zamana bırakılması madem ayrılmalarını istiyosun de söyle bunu eger istemiyosalarda nedn ozamn tartişiyosunz de.
13 Yorumla- +1 yıl
+1 yılCennet annelerin ayaklarının altındadır. hadis i şeriftir.
Aile için bireyler arasında kavgalar olur aşağı yukarı her ailede yaşanıyor sanırım.O kadar kafana takma gün gelir her şey unutulacaktır.Şuan bel ki ben unutmam asla diyorsundur.İnan bana hatırlamayacaksın bile aklında sadece kavga ediyorlar diye kalacaktır.Sen her ikisi de saygını göstermelisin..Onun dışında şöyle yap böyle yap diyemem çünkü aynı şeyler yaşanacaktır.Senin yapabileceğin tek şey biraz umursamaz olup haftanın geri kalan günlerine bakmak olacaktır.Annen neden kavga çıkartıyor bilmiyorum ama her ikisininde mutlaka nedenleri vardır.Sorsan ikisi de kendine göre haklıdır.Tarafsız olarak bakarsan bir üzüm çekirdeğini doldurmayacak sebeptir.Ama işte oluyor:Bazılarına sıkıntı olmayacak nedenler bazıları da bunları büyütebiliyor.Kişinin kendi benliği ile alakalı huyu diyebilirim.Can çıkmayınca huy çıkmaz diye bir söz vardır.Onun için bazı olayları zamana bırakmak gerekiyor.Zamanla nedenler azalır kavgalar pek olmaz senede bir iki defa belki olur.20 Yorumla
hangisi şucluysa şaplat bitane suratına :D yada kavga anında yeterrr diye bagır ne yapıyonuz la sız felan de kafalarına çark eder. dostum şiddet olmadıgı sürece kavga iyidir evliliğin omrunu uzatır.. şiddet varsa ozmn işin rengi değişir. şaplatma konusuna donebilrisin..
53 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
30
Cevap
70Cevap
eskiden yeniçerilerin savaş meydanında kullandığı bi söz vardı. "şaha şah gerek" derlerdi. erkekler sosyal beyin olarak geri kalmış varlıklardır. eğer annen baskın olmayı seviyosa ona baskın gelebilicek biri lazım ki bu da onun gibi sosyal beyni gelişmiş biri olmalı. abin takmıyo, baban zaten bunun bi parçası ise işin içine sen girmek zorunda kalıyosun. duygularını ifade et. neler yaşadığını onlara anlat. kavga etmelerinden nefret ettiğini onlara göster. ne bileyim gir odaya o sırada kavgacı şekilde konuşan kimse üstüne bişeyi sertçe fırlat. sonra diyerinede fırlat. "kapatın çenenizi bütün gün sizi mi dinlicem ben! kavga edicekseniz ayrılın! etmiceksenizde şişirmeyin kafa mı" gibi kızgın bi şekilde kendini anlat. sonrasında onlara yardım etmeye çalış. mesella bi aile danışmanı bulup oraya gönder. siz gitmezseniz ben giderim tarzı zorlayıcı cümleler kulan yanında. ama sakın yumuşak olup anlayış göstermeye kalkma. "işim var eve para getirmem lazım" gibi saçmalıklarla erteletme. ne yapılması gerekiyosa hemen yaptırt. senin adına gerçekten çok üzüldüm :/ umarım en kısa zamanda bu durum düzelir. aynı durumu yaşayan arkadaşlarımdan bildiğim bazı şeyler var. eğer daha ayrıntılı bişeyler, destek veya sadece biraz konuşmakta istesen bana yazabilirsin.
00 Yorumlabenim annem de hiç ilgilenmez(gayet ciddiyim bak)
ama ona böyle demeye hakkım yok ki;o benim anlayamayacağım fedakarlıklar yaptı benim için,en basitinden beni doğurdu-koskoca 9 ay bana nasıl sabrettiyse sabretti...
ne yaparsam hakkını ödeyemeyeceğimi düşünüyorum hala ilgisizliğine rağmen
dinimizde annenin önemini biliyorsundur belki,annen seni sevmese bile sen ona hediyeler al,iltifatlar et,ruhunu okşa,işlerinde yardım et ki en azından hakkını ödemeye çalış
sevgisizliği ne olacak,benim sevgiye ihtiyacım var dersen de;ne ihtiyacın var ki,annenin sevgisini de sana veren Allah değil miydi
Allah'ı sev,pişman olmazsın:)50 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılben annemi çok küçük yaşlarda kaybettim babam çok aksi insandı ayrıca her gün içerdi eve gece yarısı gelirdi bazen hiç gelmezdi bir kaç gün yada bir hafta eve uğramazdı tabi bende babama yakışır bir evlat idim aynı şekil her gün içer gece eve babamdan sonra gelir yada günlerce eve gelmezdim ikimizinde evin yolunu hatırladığı zamanlarda muhakkak tartışacak sorun çıkaracak bir konu bulurdu kendisi gecenin bir yarısı kolu komşuyu ayaklandırırdık :)) o zamanlar çok kin vardı içimde babama karşı inan öldürmeyi düşündüm ama bazı şeyler buna engel oldu herneyse uzun lafın kısası değerlerini kaybettiğinde anlayacaksın o yüzden bence şükür et ki kavga edecek bir anne babaya sahipsin sonuçta kötüde olsa bir ailen var ya olmayanlar napsın olan olduğuna yakınıyor olmayan olmadığına.
50 Yorumlabenimde kardeslerim evde kavga ettiklerinde sesten bende rahatsız oluyorum gidip onlarla konusuyorum onlarda kavga etmeyi yarıda kesiyolar ...annen gil kavga ederken sen evden arkadasına felan giderek tepkini öyle anlatmaya calıs öyle anlamazlarsa annengille konus ve durumu anlatmaya calıs ama anne hakkındaki düsüncelerin hos bi düsünce degil benim annemin okuma yazması bile yok bazı durumlarda cok üzerime geliyorlar ailem ama ben yinede onlara karsılık vermekten sakınıyorum her ne olursa olsun onlar bizim annelerimiz onlara saygı duymak ve hürmet göstermek gerek namaz kılmanı tavsiye ediyorum allah seni seyatanın vesveselerinden ve kötü düsüncelerden korur ins bu sorunuda en kısa zamanda güzel bir sekilde atlatırsınız ins...
30 Yorumla
+1 yılAllah kahretsin böyle anneyi!
Doğru 9 ay sen onu karnında taşımıştın, yememiş yedirmiştin, içmemiş içirmiştin!
Genç sana bir kaç bir şey diyeceğim ailelerde bu tarz şeyler olabilir bu tarz şeyler bazen hep devam edebilir ama kalkıp da sakın annene Allah kahretsin böyle anneyi deme bu baban içinde geçerli. Yani şimdi Allah korusun anneye bir şey olsa üzülmez misin? Annen o senin bee boru mu?51 Yorumla- +1 yıl
Çok haklısın.
Benim de annemle sorunlarim var cok sinirli sabah bağirma başlar uyuya kadar ergun kavga şidet ondan nefret ederim 28 yaşinayim bizi bütün insana rezil eti onun yüzünden evlenemiyorum korkarim sevdigim bizm evde 1 saat durmayacak.. kimaeyle konusmoyur annem erkezle kavga ediyor nenem dedem kiskardasim babam hep biz suclu gibi imişik kendinde sorun aramiyor.. her zaman senin üstüne geliyor vuruyor cok sinir edip benda vuruyorum cikar dişarda bagirir beni dövelerVallah biktik 4/5 sene oldu Ep ayni gece gunduz kavga boşanmalarini istiyoruz boşanmak istemiyor ne bicim kari bu rezil eti bizi bana biraz yardimci olursaniz sevinirim 😔😔😔
30 Yorumla
+1 yılSenin için anlaşılan bir şeyler geçmiş ama kardeşini göz önüne al. Öyle bir aile ortamı onun için çok zararlı. Bir süre annen ve kardeşinle babandan uzaklaş ve yaşamaya çalışın hangisi size daha iyi geliyorsa annenle konuş ve ayrılsınlar. İlerde kardeşinin şiddet eğilimi olabilir
12 Yorumla
Gizli Soran+1 yılEvet annemle konuşacam. Eminimki onlar ayrıldığında biz daha mutlu olacagız. kardeşim annem ve ben birlikte yaşamak istiyorum. Babam defolsun gitsin hayatımızdan.
- +1 yıl
Evet yap ama direk söyleme annen de üzülür böyle düşünmene. Alttan alta
Gizli Üye(30-35)+1 yılSizin olay pazar günleri gerçekleşiyormuş Bizim haftanın 7 günü günün 24 saati sürekli bir tartışma, kavga... İşin komik tarafı 8-9 senedir ayrılcaklar ayrılmadılar Önce ayrılmamaları için benim orta okulumun bitmesini beklediler sonra lise şimdi de üniversiteyi kazanayım hayatımı kurtarayım daha fazla dayanamıcaklarmış... Küçükken bu duruma üzülüyordum ağlıyordum şimdi gülüyorum... Sana tavsiyem pazar günleri kavga başlamadan evden çık, akşam gel
21 YorumlaSEN BENİ ANLATMIŞSIN :( Bende aynısını yaşadım yaşıyorum da benim de babam çalışmıyor annem çalışıyor ama benim annem senin ki gibi yapmıyor. annene de hak ver kadın işte ayrı bunalıyordur evde ayrı bunalıyo. annen için de zor bi durum annene cahil deme lütfen madem anneni eleştiriyorsun dönüp kendine baktın mı sen hayırlı bi evlat mısın . anne ne kötü davranma onu eğit o zaman . kendi hayatını da kurtar OKU
20 Yorumla
+1 yılbenim annemle babamda kavga ediyo annem cahil bişey bilmeden sen engellemissin birisini sen kızlarlamı konuşuyon ve sürekli kavga ediyolar bıktım artık ve normal kavgada değil babamı çok sıkıştırdıpında babam patlayıp annemi dövüyo ve zor tutuyoruz babamı babam sinirli bi insan boşanın diyoruz babam boşanalım bıktım beni sıkıştırmaktan diyo annem hayır ben senden boşanmıycam diyo bu yasak geldi geleli babam evde oldugu günler her zaman kavga ediyorlar bıktım ya bide olan bize oluyo ve bide babamdan bişey bulamayınca annem bana patlıyo ve şu an yine kavga ediyolar 2 aydır kavga etmiyolardı kurtulduk sandık yine başladılar BEN KAVGA ETMELRİNDEN KORKMUYORUM AMA BABAMIN ANNEME VURMASINDAN KORKUYOMM 13HAZİRAN 2021 YAZILMA TARİHİ
11 Yorumla- +1 yıl
Türk ailesi genelinde kimisi geçmişinde aileden kalan bir şey sorunsalı buna bir şey diyemezsin.
Bende aynı ortamda büyüdüm. Ama irademi kendimi koruyabildim annen baban düzelir sen, kendince takıl insanlarla konuş. (:
+1 yılBak kardeşim benim annem ile babamda her zaman kavga ediyor bende senin gibi çözümler arıyorum ama bulamıyorum Yani demek istediğim çok kafana takma her ailede olur Ve asla canına kıymak gibi şeyler düşünme Sen kendini öldürsen bu sefer de annen babana kızım senin yüzünden öldü der babanda annene aynısını söyler yani kavgaları daha fazla olur onun için intihar etmeyi düşünme Keşke bir çözüm olsaydı ve sana yardımcı olsaydım ama maalesef yokDediğim gibi bizim ailede tam senin ailen gibi ama ben ne yaptıysam ne ettiysem olmadı yapamadım bir çözüm bulamadım
00 Yorumla
+1 yılAynı durum bende de vardı o sıralarda 13 yaşındaydım ve sürekli kağıda onların kavga resimlerini çizip ağlardım derslerim falan da kötüye gitmişti hocam bunu farketti onunla konuştum bana birkaç tavsiye vermişti ilk olarak senin yapabileceğin birşey yok bu olayları kurcalama ve akışına bırak kendini başka şeylere ver kavga ettiklerinde bağırarak ediyorlarsa oradan uzaklaş misal odana git kapıyı kapat başka bir şeyler yap anne konusuna gelince onuda fazla kafaya takmamaya çalış eğer illa birilerine anlatmak istiyorum diyorsan bana anlatabilirsin benimde başımdan geçtiği için sana tavsiyeler verebilirim umarım işine yaramıştır hoşçakal
00 YorumlaBenimde annemle babam anlaşamıyorlar babam anneme sürekli hakaret ediyor herkesin için annemi aldatiyor onu hiiç sevmiyor çok iyi bir baba ama hiç iyi bir eş değil 24 yıllık evliler bir gün yüzü görmedi annem anneminde suclari var cok inanç düşüncesiz ama belki babam yüzünden böyledir 21 yaşındayım bir kere bile karı koca gibi olduklarını görmedim evin içinde hep küfür hakaret korkuyorum ilerde benimde evliliğim böyle olur diye toplumda bir söz var annenin kaderiyle kızının kaderi aynıdır umarım böyle olmz
01 Yorumla
+1 yılcinsel hayatlariyla ilgili bi sorundur bence baska seylere bahane edip kavga ediyolardir.. annenle sen konusmaliosin kagida internete yazacana otur karsisina guzelce konus..kimseyi suclamadan.. belki kadin da ilgi gormek istiyor kimse gostermiyo vs de olabilir..
ilgilendigi bisey yoksa 4duvar insani bunal;titir. gotur bi hayir islerine yardim etsin rahatlar kermesler sohbetler felan..00 Yorumla
+1 yılÖncelikle inşallah bir an önce bu sorunlar çözülür ve istediğin aile hayatına kavuşursun. Öncelikle sakin olup ve öyle kendine zarar vermek gibi düşünceleri kafandan atmalısın. Kolay değil tabi ki güzel bir dinleyici ile konuşmak onun ilgisini ve sevgisini kazanmak sana iyi gelecektir. Ailedeki sorunu çözmen hiç de kolay olmayacaktır öncelikle kendi kafandaki yanlışlardan kurtulmalısın sonra belki ailene bir faydan dokunur. Konuşmak istersen her zaman yazabilirsin. İyi bir dinleyiciyimdir ;-)
00 YorumlaDiyebileceğim tek şey şu ; Ne annen değişecek nede baban...Sen sadece bu olayların eğitimine kötü yönden yansımamasına dikkat et çünkü bunların hepsi geçecek,anneni ve babanı oldukları gibi kabullen,biraz daha itaatkar ol,karşılık verme ve sabret. belki bir gün hatalarını anlarlar
20 Yorumla
+1 yılBenimde babam öyleydi değişti
Abilerim büyüyüp söz sahibi oldu aynı şekilde babanın gözünün bir şekilde korkutulması gerekiyor
Dövmek her ne kadar yanlış olsada anneninde hataları olduğunu düşünüyorum kendisine çeki düzen versin o zaman da döverse ruh hastalığı pekişmiş olur baba evine veya polise baş vurun o zaman14 Yorumla
Gizli Soran+1 yılbenim kendimden büyük bir abim olsa belki herşey daha iyi olur ama yok malesef. Eğer daha kötü şekilde devam ederse malesef polise gitmek zorunda kalıcam
- +1 yıl
Baban anneni niye dövüyor sorabilir miyim
Gizli Soran+1 yılbir konudan dolayı. Mesela oy zamanı ya babam yanlış bir şey yapıcak işte verilmemesi gereken biriye oy verecek annem ona yapma gibisinden bir şey söylüyor uyarıyor haklı bence ama babam sinirleniyor işte sonra olay büyüyor. Zaten çabuk sinirlenen birisi her şeyi yanlış yorumluyor köpürüyor patlıyor dövüyor. Yani saçma sapan şeylerden dolayı bile kavga ettikleri oluyordu. bir de annemin onu sinirlendirdiğini dövmesinin sebebi annem olduğunu söylüyor bize Ama alakası yok kendisi sinir manyağı o kadar. Beni salak yerine mi koyuyor bilmiyorum aklım eriyor herşeye ne olduğunu anlayabiliyorum.
- +1 yıl
Anlıyorum Allâh sabır versin
Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Allah'ın "Vedud" ismini sürekli zikret. evde sevgi ve muhabbet ortamı hakim olacaktır...
113 Yorumla- +1 yıl
Bütün yorumları okudum bu cevap bence tek çözüm..
- +1 yıl
aynn
Eğer her şeye kızan bir annen varsa annen mutsuzdur hep bahane arıyordur. Annenin cevresine ve yetiştirilişine bir bak eminim orda bir iki sebep bulursun. senin yapabileceğin pek fazla bişi olduğunu tahmin etmiyorum. Olan size ve babaya oluyor . Sabır etmeye çalış zor bir süreç
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılsana kısaca hayat hikayemi anlatıyım. ben 3. sınıfa giderken annemle babam ayrıldılar. arada bi süre geçti annem kanser oldu tedavi gördü daha sonra iyice ilerledi ve geçen sene annemi kaybettik. çok zor geldi. herne kadar ondan nefret etsende, sevmesende o senin annen. seni doğuran ve bu yaşa getiren kadına böyle davranamazsın. annen ve babanda birbirilerine öyle davranmamalılar. hele ki senin yanında. kesinlikle yanlış bi durum.
zamana bırak üzme kendini her ailede olur böyle tartışmalar, sorunlar. önemli olan sizlerin etkilenmemesi. bırak kendi hallerine ne yaparlarsa yapsınlar. sen kendi hayatının temelini atmaya bak. bu olaylardan ders çıkar. okuluna, derslerine, sınavlarının üstüne düş, onlara yoğunlaş. umarım bi an önce herşey düzelir. herşeyin hayırlısı olsun...10 Yorumla
+1 yılEvli çiftlerin çoğu bir birini sevmez hatta nefret ederler ama beraber yaşarlar 29 30 yaşına gelmişsin bazı şeylerin farkındasındır onlar ayrılamaz senin yapacağın bir şey yok baban durup dururken mi kavga ediyor bir şeyemi kızıyor içkisi ya da hayatında başkasıvarmı
011 Yorumla
Gizli Soran+1 yılHayır içki veya herhangi birisi bu tarz şeyler yapacak birisi değil ve orda yazan yaş aslında kendi yaşım değil :(
Gizli Soran+1 yılHerhangi birisi yok*
- +1 yıl
Bunların olmaması çok iyi sorun dışardan kaynaklanmıyorsa biraz daha kolay aralarındaki ilişki nasıl annenenin babana yaklaşımı baban anneme sıkıntısını allatırmı ona güvenirmi güveni namus anlamında sormuyorum
- +1 yıl
Herkes bir akıl veriyor kimse kimsenin iç dünyasını bilmez ayrılmak o kadar kolay mı gerçi ev huzursuzluğu bir şeye benzemiyor ne yere sığıyorsun ne göge
Gizli Soran+1 yılYani kavgadan bir kaç gün geçince babam anneme yakın davranıyor sarılıyor falan. Her zaman aynısı oluyor. Annem bu tarz şeyler yaşamasa babamı sevip sevgisini belki belli ederdi ama artık öyle değil. Bunu istesede yapamaz. Yaptıklarını silip atamaz. annemin sıkıntıları olunca genelde içinde yaşar. Yani babam kavga haricinde anneme yakın. sinirliyken gözü dönüyor diyebilirim. Ama hem döverim hem severim algısında mıdır nedir artık
- +1 yıl
Biz buna hem döverim hem severim değilde dengesizlik gel hit akıllı diyelim araya soğukluk girdiye annenin ısınması artık çok zor bunlar böyle devam eder ama olaylardan sende çok etkineniyorsun ne kadar uzak kalmak istesende aynı ortamda olduğun için etkilenirsin ne düşünütorsun
Gizli Soran+1 yılbilmiyorum. etkilenceğim kadar etkilendim zaten de. annemle konuşucam sanırım. Ve zaten yaşım orda yazan yaş değil. O kadar büyük değilim. Sadece bu uygulamada sanırım yaşı küçük olanlara izin verilmediği için bu şekilde yapmak zorunda kaldım.
- +1 yıl
Annemle konuş ama ayrılığı aklına sokmamaya çalış sende çok etkilinirsin evden uzaklaşmak istersin gitmemek istersin acele etme bu arada yasın kaç
Gizli Soran+1 yıl16 :/
- +1 yıl
Bir evlilikte kavga yoksa da sorun var demektir bir evlilikte üçüncü bir şahıs yoksa şiddet yoksa yıkılmaz üçüncü bir şahıs yok şiddetinde bir şekilde çözülür sen ister istemez etkilnirsin babama karşı annenin kışkırtıcı yorumlar yapma
- +1 yıl
Sevgili dönemi farklı nişanlılık farklı evlilik bambaşka birşey herkes bir akıl l verir
+1 yılannenizin tedaviye ihtiyacı var bence sinirleri yıpranmış ilaç kullanması gerekli ona bunu söylemelisin tabi onada bağıracaktır kızacaktır onu hasta kabul etmelisiniz ona göre davranmalısınız. Babanla konuş ve annenle ne derece rahatsız olduğunu anlat bunu düzeltmenin yollarını arayın
00 Yorumla
+1 yılEğer iş çığırından çıkmış, sürekli bir hale gelmişse işin hukuki boyutunu araştır. Babasızlık bir erkeğe koysa da bazen maddi açıdan, kızkardeşlerim hayata tutundular. Allah ailemize yardım etti. Size de edecektir. Şimdi hepsi de memur.
13 Yorumla
Gizli Soran+1 yılkardeşim erkek onun için belki zor olur. ama ben artık babamı hayatımda istemiyorum. Yeri geldiğinde babalık yapar. ona eyvallah ama anneme yaptıklarından ona hakkımı helal edemem. Annem de babam da öğretmen. Tek bir öğretmen maaşıylada geçinebiliriz. Böyle baba olacağına hiç olmasın daha iyi
- +1 yıl
Aslında bir öğretmenin böyle olması hiç beklenilmez, kimse de bunun böyle olmasını istemez. Kimse ailesine şiddet uygulayan bir öğretmenin varlığını tasavvur edemez. Evet bu durumda fazla ekonomik sorun çekmesiniz sanırım. Süreklilik söz konusu ise artık durum vahim demektir. Bazen olsaydı onu akıllandırmak için hal çareleri aranabilirdi. Bir de şiddet insan için affedilecek bir şey olmuyor. Umarım olabileceğin en iyisi olur. Sen de çok çalışarak kardeşine ablalık yapabilirsin. Gereken yerde onu destekleyebilirsin.
Gizli Soran+1 yılİnşallah en iyisi neyse o olur evet
Gizli Üye(36-45)+1 yılsaçma saçma şeyleri düşünmeyi bırak. bi kere ailemizi seçebilme gibi bi hakkımız yok ve daha yaşın çok musait değil kendi başına işler yapmaya. bu durumu kabullenek zorundasın. annenle konuşmayı dene diycem ama bu zamana kadar konuşmussundur muhtemelen... dediğim gibi okuluna bak, mesleğini eline al ve sadece kendini düşün ama kalkıpta sakın sakın bir erkeğe yaslama omzunu... önce kendini düşün.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBence çözümü yok ayrılsalar dahi anneni yalnız bırakamayacak olan yine sensin çünkü zaten abin kendini soyutlamış bu durumdan.
Kulağı saran kulaklıklar var müziği bi açıyorsun hiç dışarıdan ses gelmiyor. Kavga başlayınca odana kaç müzik dinle.
bu arada neden hep pazar kavga ediyorlar onu çözemedim. Hafta içi yorgun mu oluyorlar acaba00 Yorumla
+1 yılisyannnn ikisinin ortasında isyan bayrağını çek nalet olsun evinize de ben sıkıldım artık bu yaşananlardan de beni niye dünyaya getirdiniz bunları yaşatmak içinmi de ... isyan devrimi tetikleme sürecidir değişimin başlangıcı olabilir dostum denendi onaylandı aynı şeyleri yaşadım bende ...
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. sen salak mısın kızım yaa... onların kavgasından kendi kafana göre haklı, haksız çıkarıp da Annene kötü her hangi bir söz söyleyemezsin. kendine gel!
adam akıllı onlarla konuşmayı dene eğer yapamıyorsan oluruna bırak erkek kardeşin gibi sonunda olması gereken olur stres yapma...00 Yorumla
+1 yılAile sorunları oaln bi insan bireysel olarak pek mutlu olamaz ölene kadar...Herşey ailede biter...İNsanın tipinden tutun karakteristik özelliklerine kadar herşeyimiz onlara benzer bi nevi , benzemeze bile onlardan etkileniriz ve bilinç altımıza yerleşir ve buna göre yaşarız...Zor bi durum.
00 Yorumla
+1 yılBizimkilerde hep kavga ediyorlar mutlu günleri sayılıdır mutlaka bir sorun çıkıyo ve annem banada pek iyi davrandığı söylenmez hakaretler edip beddua ediyor basende vuruyo yaptığım işlere bişey buluyo aşşalayıcı konuşuyor çoğu zaman içime atıyorum kimselere anlatmıyorum ben ne yapıyım
10 Yorumla
+1 yılBabanın üslubu yanlış annen keşke biraz alttan alsaymış. Yani babana vurması onu rencide eder ki bunu siz de gördüyseniz küçük düşürür. Babanız annenden istediği şeyler sen yapmaya çalış onun dışında kavgalarına karışma.
03 Yorumla
Gizli Soran+1 yılalttan almıyo işte hemen dövüyo adamı her konuda ufak tefek bulup dövüyo
- +1 yıl
Annenle tekken konuşabilirsin bu konu hakkında fakat yinede üsteleme. Babanın isteklerini senin yapman daha iyi gibi.
Gizli Soran+1 yıldediğini yaparım
+1 yılAnnen tokat ve yumruk attı diye simdi bizim feministler haha kiki güler hoşlarına gider
Lakin eger dayağı atan baban olsaydı her türlü hakareti ederlerdi10 Yorumlaböyle insanları anlayamıyorum yaşları kaça gelmiş hala bencilce davranırlar.Üzüldüm sana Allah yardımcın olsun sabret
10 Yorumlainsan ölümlüdür arkadaşım , hayatı ne kadar mükemmelleştirmeye çalışırsan o kadar üzülürsün, bu tip facia anneler ve babalar çok var dünyada, sen kendi geleceğini düşün neden benimkiler böyle diye takma kafana, onlar artık yaşam tarzı haline getirmişler kavga etmeyi.
00 Yorumla
+1 yılbenim annemle babamda öyle üstelik sadace pazar değil her sabah her akşam her gün yani annemi gerçekten çok ama çok seviyorum ama gerçekten bu durumdan çok sıkıldım sürekli biyerden bişi çıkarıp bağrıp çağrıyo yere su dökülse bile bağrıyo normal sölese sıkıntı yok ama bağıra bağıra sölüyo yemin ederim çok sıkıldım çok bunaldım bu durumdan ben çok karışmamayı tercih ediyorum ama yinede insanın içini yiyip bitiriyo));
00 YorumlaBenim de anne ile babam kavga etiler ve 2 gun once ve ikiside hakli ve babam hic kardeslerimi falan takmiyor cunku annemle kavgali diye Ben aksam yatacaz diye babama iyi gecelr dedim sarilmak istedim beni iti ve ters bakti Bende ne oldu dedim? Babam da geri sarildi ve kokladi ve oglum kokiyorsun dedi Ben ağladim ve babam ters serait giti ve gulumsedi hadi iyi geceler dedi cunku ağladim ve babamda galiba duygulandi
00 Yorumla
+1 yılBıliyormusunuz benim annem ile babam öz önce kavga etti babam evden çıktı Annem 1 saat arkasından konuştu her şeyi ben yapayım ona hep suçlu ben olayım falan diye ve bunların kavgaları artık ben boğdu her seferinde ağlıyorum psikolojim bozuldu biraz beni lütfen teselli edi buna ihtiyacım var
00 YorumlaAnnelerimiz o kadar aynı ki bizde sadece pazar günleri değil nerdeyse her gün bi kavga çıkıyo. Annemle ayrı babamla ayrı konuşsamda asla fayda etmiyo yine aynı devam ediyo. Bende bıktım kendime zarar vermeye çalıştım beceremedim artık tüm duygularımı yitirdim okulumda boka dönüyo HEPSINDEN BIKTIM :(
00 Yorumla
+1 yılCanım benim de ailem bu şekilde, annelerimizçok benziyor. Abinin bu olayları takmamasının sebebi bence alışması, ben de bir kaç ay öncesine kadar her kavgakarında ağlıyordum, karfeşim hala ağlıyor. Ama ben artık alıştım, kendileri çözebilirlee her şeyi,çözemiyorlarsa da ayrılırlar zaten. Ne kadar etkili bir görüş oldu bilmiyorum ama inan bana zamanla insan alışıyor...
00 Yorumla
+1 yılÖncelikle 18 yaşına kadar başına gelebilecek en kötü 15 şeyden bir tanesi başında. Ama sen pek takma onları o elindekiyle arkadaşlarınla konuş falan . Ama işin içinde şiddet varsa bir büyüğünü veya polisi arayıp yardım iste. Ama eğerki yeterli yaşa geldiysen bir arkadaşınla veya yurtta yaşamanı tavsiye ederim.
00 Yorumla
+1 yılAynı şeyi bende yaşıyorum. Annem ve babam hep pazar günleri kavga ediyorlar ve bu o kadar üzücü birşey ki anlatamam. Babam genelde işte olduğu için pazar günü evde oluyor ve o zaman kavga ediyorlar. Tek istediğim birazcık huzur. Artık sürekli annem ve babam ne zaman kavga edip küsecekler acaba diyip kendimi kasmaktan yoruldum. Boşanmalarını da istemiyorum. Ne yapacağını bilmiyorum. Ama seni çok iyi anlayabiliyorum. Salla gitsin demekten başka çaremiz yok.
00 Yorumlabenimde annem babam ayri annem baska bir adamla evli ve hep kavga ediyorlear annemi akrabalsri o adamla evlendi diye reddetlir. yasim 14 ama butun yuk bnde artik anneme gelmek istemiom. babamla kaliyorum ben evde. anneme cumaryesi pazarlari geliyorum o adamin annesi bize yapmadiginu birakmadi ve annem sevdigi icin geldo pisman. ayrilmak istiyorum dio. elde avucta para yok pul yok nolur yardim edin
00 Yorumla
+1 yılAllah öyle anneyi kahretmez... Sen okumuş cahil, annene ne öğretmeye kalktın da o öğrenmedi...
Anneye lanet okuyorsunuz ya o Allah benim inandığım Allah'sa sana da lanet okuyan bir evlat verecektir...00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 20,5b cevap paylaştı.
+1 yılMüdahale etsen daha kötü olacak, ondan dolayı duymamaya çalışmalısın. Kavga etmedikleri bir zaman diliminde bu kavgaların seni nasıl etkilediğini onlara söyleyerek kavga etmeyi bırakacaklarını umabilirsin.
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 8,7b cevap paylaştı.
+1 yılpsikiyatriye götür,ya da sen işe ya da üni.ye git evden uzaklaş
04 Yorumla- +1 yıl
Hımm, daha az gitsen o zaman:/ psikiyatriye gitmeye ikna edebilir misin peki?
- +1 yıl
Peki anneni karşına alıp konuşmayı denedin mi?Ya da onun çekindiği,sözünü dinleyebileceği biri varsa onlar konuşsun,babandan yardım iste ya da.. Bol sabırlar diliyorum sana...
Aile & Toplum konusunda 2,9b cevap paylaştı. ne desen haklısın abinin tutumunu takın kavga başlayınca odana cekil bence sonucta onlar evlendi ve evliliklerinde ne isterlerse yapsınlar. yoksa psikolojisi bozulan taraf sen olacaksın.
00 Yorumlaannen hakkında kötü söz konuşma ama acil bir psikiyatri ye götürün sende kendine iyi bir arkadaş bul konuş paylaş anlat saçma sapan ne gelirse aklınâ açıl içine atma :-)
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAnnem babam ayrıldı ben anneannem ve dedemlerde kalıyorum bitane dayım var evde hep kavga. Her gün kavga çıkarıyor adamın dini imanı para olmuş. Şeytan gibi bişey, çok sıkıntılarım var lütfen biri bana akıl versin ne yapayım kaçsam kaçacak yerim yok bana akıl verin
00 Yorumla
+1 yılaman bosansin gitsin onu mu cekiceksiniz ya annenle babanin burcu ne
03 Yorumla
Gizli Soran+1 yılAnnem oğlak babam boğa
- +1 yıl
ay ikiside inatci
- +1 yıl
otoriter yanlis evlilikk yapan insanlardan nefret ediyorum
Gizli Üye(25-29)+1 yılKardesim durum cok zor allah yardimcin olsun ama iki tarafada mutlulk vermeyen biseyi surdurmenin anlami yok eminim annen kardesin ve sen daha iyi bir aile olursunuz yazik degilmi annene
02 Yorumla
Gizli Soran+1 yılBen de öyle düşünüyorum. Elimden geleni yapıcam ama babam yaptıklarının acısını bu dünyada çekmesede öteki tarafta yaşıyacak inş :(
Cevap sahibi+1 yılİnsallah iste her erkek baba her baba adam olmuyor.! gonlunu ferah tut kardesim
+1 yılTöbe rabisskom güldüm sahsen kusura bakma ciddi kalamiyorum Şu an
01 Yorumla
Gizli Soran+1 yılniye güldün nesi komik
+1 yılMakarna da gayet yenebilir yemek, baban da bile bile lades.
02 Yorumla
Gizli Soran+1 yıloda bir cins işte
- +1 yıl
olmadı üstüne biraz peynir rendelesin, ne bileyim mayonez sıksın :)
Aile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı. Ne halt yerlerse yesinler sen kendi hayatına bakmaya çalış.
01 Yorumla
Gizli Soran+1 yılpeki
bence onlara kendi düşüncelerini söyle neler hissetiğini söyle ila birşeyden etkileneceklerdir
01 Yorumla- +1 yıl
Yok abi Yok anneme desem babana söyle adam olsun diyor babama söylesem aynı
bende eşınden ayrılmış hemde bı baba olarak tavsıyem anne baba kavkasına fazla gırmeyın kendı hayatınızı planlamaya çalışın annenın agresıf davranmasıda babadan kaynaklanır babaylada konuşabılırsın.
01 Yorumlaannenle otur bu konuyu konuş derim galıba ruh hastası
12 YorumlaBenimkiler hergün babam annemi aldatuyo annem de belki düzelir diye boşamadı ama sorun çığrından çıktı her gün ağlıyorum her gece dua ediyorum mutlu olalım diye işe yaramıyo olsun ben dua etmeye devam ediyorum her gün kavga
20 Yorumla
+1 yılAile psikolağına gidin.. :))Çözüm olurlar size önce tüm aileyi buna ikna etmen gerek ama..
11 Yorumla- +1 yıl
gülmeyi gerektirmeyecek önemli bir öneride bulunmuşsun.+1 ve -1
+1 yılAyrılmaları en iyi çözüm. Bu hayat çekilmez. Senin ve kardeşinin olumsuz etkilenmemeleri için ayrılmalılar.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 627 cevap paylaştı. babanın bu durumdan anlayısını tartıp onunla konusmanı tavsıye ederım bu durum aile içindeki kimse için iyi değil.
00 YorumlaYapacak birşey yok. Oluruna bırak ne olması gerekiyorsa o olacak birşeyleri değiştiremeyiz ben Ahmet mehmet ayşe yada bir başkası.
00 Yorumla- Devamını Gör (40)
Devamını Gör(85)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem