Gri bir ayakkabım var. İçeriğini tam olarak bilmiyorum ama süet deri karışımı bir şey. Siyah renge boyamak istiyorum. Direkt normal siyah boya uygulasam yeterli olur mı? Yoksa başka işlemler de mi gerek? Ayakkabının rengi nasıl değiştirilir, süet ayakkabı rengi nasıl değiştirilir?ayakkabı rengi nasıl değiştirilir
İster bir lekeyi saklamak ister değişiklik yapmak için olsun boya harikalar yaratır ve her şeyi olduğundan daha iyi gösterir. Konu ayakkabılara gelince; bazen bir çift ayakkabıya yüzlerce lira ödüyoruz. Bu yüzden yeni bir çift almak yerine rengini değiştirerek bir süre daha zevkle kullanabiliriz. Ben de bunun için ayakkabının rengi nasıl değiştirilir konusunda bildiğim ve uygulaması kolay olan yöntemlerden bahsedeceğim.
Ancak bunu en iyi şekilde nasıl yaparız? İşte dikkat etmen gerekenler;
Ayakkabının rengini değiştirmek için neler yapabiliriz?
Ayakkabı rengini değiştirme konusunda ayakkabının üretildiği malzeme çok önemlidir. Kanvas ayakkabıları kumaş boyası ile, deri ayakkabıları özel deri boyaları kullanarak farklı tekniklerle boyayabiliriz. Önemli olan tekniği bilmek ve doğru malzemeleri kullanarak yüzeyi bozmadan amaca ulaşmak.
Rugan ayakkabının rengini değiştirmek mümkün mü, nasıl?
Rugan ayakkabı kullanımındaki en büyük sıkıntılardan birisi de rugan ayakkabı rengi değiştirmedir. Çünkü rugan, yapısı gereği hem çabuk zarar görebilir haldedir hem de renk değişimi, tamiri tam istenilen gibi olamayabiliyor. Yine de bu maddede paylaşacaklarımı sadece ayakkabıda değil varsa rugan çanta ve cüzdanlar için de kullanabilirsin güvenle. Bir taşla bir kaç kuş :)
Öncelikle yüzeyi temizlemen gerekiyor. Aseton, kullanabileceğin bir üründür. Bir pamuğa bir miktar dökerek tüm yüzeyi güzelce sil.
Deriye özel boyalardan istediğin rengi alarak ayakkabının yüzeyini boyayla kaplıyorsun. Ardından bir süre kurumaya bırakarak bir kat daha geçiyorsun.
Burası harika! Tamamen kuruduğundan emin olduktan sonra, üzerini yumuşak ve kuru bir bez alarak yoğun bir el kremi ile cilalıyorsun. Bu üzerinde koruyucu görevi görecek.
Süet ayakkabıda renk denk değiştirmek nasıl olur? diye merak edenler için ipuçlarımı paylaşmak istiyorum. Çünkü süet söz konusu olunca istenilen sonuçları almak her zaman mümkün olmayabilir. Ancak sprey boyalar, etrafın batmaması, kolay kuruması gibi sebeplerden tervih edilmektedir. İşte takip edeceğin adımlar;
Piyasada farklı markaların sprey ayakkabı boyaları mevcut. İstediğin bir rengini almakla işe başlıyoruz.
Ayakkabının yüzeyini kuru ve temiz bir fırça ile fırçalıyoruz. Kirden, tozdan arındırıyoruz.
Ardından boyanmasını istemediğimiz kenarları kağıt bant vb bir malzeme ile bantlıyoruz. Bu arada etrafa da gazete, örtü yaymayı ve eldiven takmayı unutma.
Sonrasında talimatlara göre belli bir mesafeden ayakkabının üzerine sıkın ve temiz kuru bir sünger ile yüzeye yedirin. Dikkatlice boyayı dağıtın. Bağcıkları da bu arada boyayabilirsiniz.
Arkadaşım siyah oje ile boyamisti işe yaramisti ama bunu bilemem. Ayakkabı rengi nasıl değiştirilir yazıp bakabilirsin. Siyah oje süet ayakkabı için riskli olabilir ama ayakkabı boyası ile olur diye düşünüyorum. Ya da süet ayakkabı için özel boyalar satılıyor ayakkabıcılarda vardır muhtemelen onlardan alıp boyayabilirsin. Riske atmadan.
Ayakkabı tamiri yapan yere götür ben tabayı kahverengine çevirttim. Eğer ayakkabıcıda istediğin renk yoksa sorabilirsin ayakkabı rengi nasıl değiştirilir diye. Bir de sprey boyalar var geçici oluyor ama her gün farklı bir renge boyayabilirsin. Süet ayakkabı direkt siyaha boyanır mı emin olamadım. Pütür pütür bir görüntü oluşabilir.
Ayakkabıcıya götür bir çözümü vardır belki. Ya da internette ayakkabı rengi nasıl değiştirilir diye aratabilirsin. Ama siyah boya işe yarar diye düşünüyorum. Boya kuruduktan sonra anlayabilirsin nasıl olduğunu ama sürekli boyaman gerekecek. Çünkü kalıcı olmuyorlar.
Ayakkabıcı, ayakkabı rengini değiştirir diye düşünüyorum. Kendin yaparsan olmayabilir. Ama yine de denemekten zarar gelmez. Boyayı sürüp kurumasını bekle, siyah fazla riskli bir renk değil bu yüzden kötü olacağını düşünmüyorum.
Silvano isimli boya sökücü alacaksın. Bu maddeyi pamukla sürüp boyayı sökeceksin. Sonra astar kullanıxaksın kuruyunca boya yapacaksın boyayı lake yapacaksın sonra renk sabitleme krem kullanacaksın hepsinin toplamı 300 lira ayakkabı renk değişimi 20 lira :)