Allahu teala zinaya yaklaşmayın diyor, zina haramdır demiyor sadece; zinayı sadece cima (Cinsel ilişki) etmek olarak algılamayın.
Zinanın her türlüsüne yaklaşmayın diye emrediyor gözle sözle hareketle vs.
(Zinaya yaklaşmayın! O; hayasızlık, çirkin, aşağı bir iş, kötü bir yoldur.) [İsra 32]
(Müminlere söyle, harama bakmasınlar ve avret yerlerini haramdan korusunlar!) [Nur 31, 32]
(Müminler, namazlarını huşu içinde kılar, boş, lüzumsuz şeylerden yüz çevirir, zekatlarını verir, iffetlerini korur, emanet ve ahidlerine riayet ederler.) [Müminun 1-8]
Din adı altında haram olan neler yapılıyor zinaya sıra gelene kadar.
Zina haram mı derken? Bu soru gercek degil dimi?
Evet hepsi haram. O yüzden ki büyük büyük günaha gerek yok gün içersinde kendimizi yakacak kadar günah işliyoruz.
Kimin geliyomuş ki. Sacımın teline bakman haram. Var mı ötesi
Sacinin teline kotu niyetle bakmam haram ve kotu inan bana 😏
Ben dedim mi sevaptayım. cehennem odunuyum ben. Allah hidayet versin inşallah toparlarım.
Kusursuz mu? Kusurunu %100 kabul edenim.
Zinaya yaklaşmak (nikah düşen karşı cinsle olan bakışma dokunma vs yasaklanmıştır) haramdır zina yapmak ise azap gerektiren büyük günahlardandır.
Cevap
9Cevap
Zina yapma, alkol alma diyor.
ama seni öteki tarafta hurilerle ve şarapla ödüllendiriyor.
bence iyi düşün.
Zinaya yaklaşlamayın o pek çirkin bir yoldur buyruluyor. Yani zinaya götürücü her türlü fiil ve yoldan uzak durmak gerekir.
sana fetvamı verelim kardeş okadar ilmihal var istediğin cevaplar orda bence
Haramdır ve Cezası Çok Ağırdır Zina Yapmayın
Zinadan Kaçın
Zinadan Kaçmak İçin Mastürbasyon Yapım Amma Düzenli Mastürbasyon Yapım Zina Haramdır
haram değil bence cünkü haramdır demiyor
görmüyomusun kim oldugumu?
Kardeşim kuranda yasak kılmış
haram yenilen içilen ve zina harama girer
sahih hadis vardır
haram degil dersen müslüman olamassın bilgin olsun
Allah’a yalanla iftira etmek için dillerinizin vasıflandırması ile “bu helâldir, bu haramdır” diye yalan söylemeyin. Muhakkak ki Allah’a yalanla iftira edenler, felâha (kurtuluşa) eremezler. Nalh 116
Allah için 1 kez uyarıyorum gerisi sana kalmıs
Zinaya da yaklaşmayın, çünkü o pek çirkindir ve kötü bir yoldur. burada haram demiyor bence...
kurandan aldım kardeş kuranda yazanı açıklıyorum ayrıca kuran yorumlanabilir bir kitaptır bütün din alimleri yorumlamıştır allah da yorumlayın diyor bu nedenle benim yorumum bu, inandığım bu. kuranda haramdır yazsaydı düşünmeme gerek kalmazdı. bu ayet gayet ucu acık bir ayet ve istediğimizi düşünmekte özgürüz. hür irade bu yüzden verilmiştir
meal.ihya.org/.../...-zina-ile-ilgili-ayetler.html
cahile öğretmek sevaptır tabi
acın okuyun. dini yanlış anlayan insanlarla tartışmaktan bıktım. allah sandığınız kadar korkunç değil. sizleri sahiplenen tek o. af dilediğinizde affeden o. kuranda tüm ayetlerde allahın merhametinden bahsediyor ama siz o kadar kelimenin arasında en olmadık şeylere takılıyosunuz ANA FİKRİ ANLAYIN ARTIK hayatı zorlaştırmıyor bize kolaylaştırıyor. bizi bizden cok seviyor.
Okumadığımızı nerden çıkardın ki, bende yanlış anlaTaNlarLa. Allah merhamet sahibidir.
Hayatı insanlar zorlaştırıyor.
Emir ve yasaklarına adam gibi uymadıkları için. Dinle ilgili her konuda tartışırım. Bu günlerde zinaya ilgili izlenimlerimi paylaşmak istedim. Sana zinanın haram olduğunu anlatmaya gelmedim. Anlamayana anlatamazsın çünkü
zina haram değildir..
zina günahtır haram oldugu hicbir yerde yazmıyor
evet her günah haram değildir bu nedenle zina haram değil günahtır
pastafaryanizm'de değil.
Sorduğun soru mu yani haram tabiki
zinanın her türsü haram dır
zina nın azabı büyük
Kadına, şehvetle bakanın, gözlerine erimiş kurşun dökülüp, Cehenneme atılır.
haklısın kardeşim
Hırsızlık yapmayın. Ama zinadan kaçın...
Haramdır.
Yok sevap
Evet, haramdır.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar