Kürt değilim türküm ama kürt erkeklerine sempatim var. Hangi ortamda olursam olayım onlar ilgimi çekiyor. Siyah saçla karışmış sakal. Büyük gözler. Ağır tavırları. Aile ortamını sevmeleri. Koskoca üniversite de bile sadece onları görüyorum. Ama ailem kürtleri kesinlikle onaylamıyorlar. Bazen şakayla karışık kürt damat diye çıtlattığımda "aman ha sakın, aşık olasın varsada olma, aramız açılır" gibi şeyler söylüyorlar. Ailem yüzünden ne teklif edenleri kabul edebildim, nede açılabildim. Bu yüzden kürtleri sevmeyen egoist atatürkçü diyenler bile oldu. Oysa alakam yoktur. Ben ne kendimi üzmek için ne ailemi nede o kişileri, direndim. Ama son dört aydır aynı bölümde okuduğum, ben birinci sınıf o ikinci sınıf, bir kürt çocuk var. Ondanda uzak durmaya çalışsamda yapamadım, olmadı. Ama biliyorum ki bunun sonu yok. Ne ailemle aram açılsın istiyorum, nede çocuk benden uzaklaşsın istiyorum. Ailemin karşı olduğunu bile utancımdan söyleyemedim. Irkcı ailenin kızı diyecek ve uzak kalacak benden. O bana ailesini anlatınca ben tuhaf oluyorum. Aile önemli gibi şeyler söylüyor. Yani bu durumu anlatsam uzak duracak benden eminim. Orta yolu nasıl bulacağım? Hani bu çocukla olmasa bile, benim gönlüm doğulu erkeklere kayıyor. İlla ki aileme kürtleri sevdirmem lazım. Bir akıl verin bana. Annem whatsapp de yazışırken fotoğrafını gördü. Ama uzaktan belirli olmuyordu. Sormaya başladı. İsmini bile söyleyemedim çünki bilinen kürt isimlerinden. İsmini salladım resmen. iyice arap saçına dönecek bu olay. Arkadaşımdan yazıyorum, seviyeli, küfürsüz görüşler yapın lütfen.
Cevabın nedir?
+1 yılcanım bnim. ilişkinin başındayken geri dön. en Şubat aynından beri bir ağrılıyla çıkıyodum. başta o bana çok ilgi duyuyordu. ciddiye almadım başladık. evlilik meselelerini ve sonu olmadığını başında konuşmuştuk ama birbirimize bu kadar bağlanabileceğimizi bilemedik. şimdi çok fena haldeyim. bir çıkar yol arıyorum bulamıyorum. ailesine karşı çıkamıyor. seni istemezler diyo. aile içi evllikleri var. evlilik aile içinde oluyo. anne-baba bir kız bulur bunlarda beğenirse evlenirler. bir yaıdr çıkmazın içindeyim. artık dün çıldırdım. kabul ediyorum evlenen kadar ilişkimiz sürsün dedim. ben bir umut olsa sana söylememmi delimisin sen dedi. beni sevdiğini bilmesem inanmıcam ama onsuzda yapamıyorum. herşeyim oldu.. yol yakınken geri dön. hayatını karartma. onların aile yapıları evet çok kuvvetli ama kürtlere gelin olmakta kolay değil. bunuda düşün.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılbende bir muşluya vurulmuşam :D ya sevince kürt türk farketmez ya. sevin abiiiiiiiiiiii sevinn
418 Yorumla
Soran+1 yılama ailem var
- +1 yıl
ya ailen çok yanlış yapıyor seviyosun sonuçta
Soran+1 yılBazen şakayla karışık kürt konusu açıyorum onda bile tepkilerini gösteriyorlar
- +1 yıl
onun kürt olduğunu söyleme tanıştır sonra söyle
Soran+1 yılDüşündük arkadaşlarla bunu ama babamın yanlış bir şey söyleyip onu incitmesi ve konuştuğum çocuk kürtlüğümden utanıyormusun ailene neden anlatmadım derse gibi şeyler aklıma takılıyor
- +1 yıl
bence konuş açıkça durumu anlat ailem önyargılı ama senide seviyorum kaybetmek istemiyorum ne yapmalıyım de seviyorsa sana yardımcı olucaktır tavsiye veririr ne biliyim
Soran+1 yılEvet Bunu artık ona söylemem lazım. Ona görede devamına bakıcam artık. Teşekkür ederim.
- +1 yıl
ama sen onu sevdiğini belirt özellikle saçma sapan bitmesin
Soran+1 yılbelirtirim yine zaten her gün söylüyorum bunu. ama benden bu yüzden soğursa uzak kalmayı seçerse ne yapıcam bilmiyorum. Ona çok alıştım keşke hiç başlamasaydım. Aileye çok önem veriyor her gün anlatıyor ailemizide alırız piknik yaparız. Annelerimiz arkadaş gibi olur gibi şeyler dedikce benim içime öküz oturuyor.
- +1 yıl
seviyorsa bakar bir çaresine kaçırır :D olmadı
Soran+1 yılkaçmam canım :)
- +1 yıl
hahaha :D sen bilirsin batılı kız benim öyle bir engelim yok alırım muşlumu evlenirim kolay gelsin :))
Soran+1 yılAllah mutlu etsin canım ama kaçmak gibi bir delilik yapma :)
- +1 yıl
niye kaçayım ailem bişey demez ki :D bizde batılıyız atatürkçüyüz ama bizimkinler öyle ırk ayrımı yapmıyor sizide allah kavuşturur inşallah
- +1 yıl
saol :) eig için
Soran+1 yılHerkes sen gibi şanslı değil :( mutlu olun
- +1 yıl
inşallah amin herkeze nassip olsun inşallah
Soran+1 yılAmin
+1 yılben ilk önce aileler hakkında yazayım bu bakış açısı nedir kürt le evlenemezsin, alevi ile evlenemezsin niye ya niye sizin bu dar kafalılıgınız yüzünden insanlar bölünüyor bırakın çocuklarınızı şimdiki gençler uzay çagında yaşıyorlar sen eline belki defter kalem bile almadın. yetişkinler aradan çıksa herkes sevdigiyle evlense bu sıkıntılar bile ortadan kalkabilir insanlar birbirleriyle akraba eş dost olacak birbirlerini çok iyi tanıma fırsatı dogacak..( bu şekilde ülkeyi kurtardık :) ama senin sıkıntı fena onu nası çözcez bilmiyorum :( teyzem kızını bir aleviye vermem demiş kızıda kaçtı sonra kızın bir çocugu oldu çocuk 6 aylık olmadan teyzem yelkenleri indirdi çocuk bir yaşındayken damat evin göz bebegi oldu. Cenabı allah senin için ne hayırlısıysa en kısa zamanda tecelli ettirir inşallah
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSenin gibi saf Türk kızlarını kandırıp oyalayıp keyfine bakan, hatta onlardan yararlanan, sonra da bununla övünen, ona buna "Türk kızları çok iyi oluyor, bilmem kaç tanesine bilmem ne yaptım" diye anlatan Kürtlerden mi bahsediyorsun.
Ben bir Türk olarak, Türk kızlarındaki bu Kürt sevdasını anlayamıyorum.
Aile, sevgi, saygı, aşk, güven arıyorsan bunu Türk erkeğinde de bulabilirsin. İlla gırtlaktan konuşma, kıl, martı kaş, ağır abi tavrı mı lazım?66 Yorumla
Soran+1 yılbunu kürtler kadar yapan türk erkekleride vardır. kendi ırkından insanlara yapıyor bunu türkler. herkes aynı değil şunu aklınıza sokun bir ya
Cevap sahibi+1 yılHerkes aynı değilse, her Türk de aynı değildir. O zaman niye ille de Kürt
Dünyada hiçkimse birbirinin tıpatıp aynı değildir. Kürtlerin de Türklerin de Arapların da İngilizlerin de hepsi aynı değildir ama her milletin, her toplumun genel bazı özellikleri vardır. Bunlar o toplum bireylerinin kültürüne, kültürel genlerine işlerler. Mesele budur.
Soran+1 yılKürtlerin genel özelliği türk kızlarıyla yatmak onları kullanmak mı
O kişi dört ay oldu ama elimi bile tutmadı.
türk sevgilimde oldu olmadı değil ama aklı fikri başka şeylerdeydi.
Aynısını söylüyorum zaten, herkes aynı değildir!!!
Cevap sahibi+1 yılArkadaşım sıradan bir Kürt diyorsun. Mesela hangi partiye oy vermeyi düşünüyor? PKK ve Apo konusunda ne düşünüyor? Kürtçe eğitim konusunda, özerklik konusunda ne düşünüyor
Bana bunların cevaplarını ver -tabi biliyorsun- ben de sana nasıl biriyle karşı karşıya olduğunu söyleyeyim.
Bunların hiçbir önemi yok diyorsan sen zaten Türk-Kürt meselesini boşver. Vatanını milletini takmıyorsan aileni hiç takma, git evlen.- +1 yıl
Soran+1 yıleğer gerçekten konuyu okuduysan ailemi düşündüğümü ve bu yüzden ilerisinin olmadığını söylediğimi bilir ve git evlen demezdin.
hdp grupları oluyor üni de ısrar etseler bile bir kere olsun katılmadı ve bana defalarcaa nekadar yanlış olduğunu yakındı. babası akpli olduğu için onuda öyle alıştırmış Bir kez oyunu akp ye kullanmış ve bir daha da kullanmayıda düşünmüyormuş hiç bir partiye.
Diğer sorularına cevabım yok!
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
11Cevap
+1 yılAilelerin ilişkiye karışmasına, özellikle de inanç ve kültür farklılığı sebebiyle çocuklarının kararlarına saygısızlık etmelerini kabullenemiyorum.
Şu anda yapabileceğin tek şey arkadaşını normal bir arkadaşınmış gibi ailenle tanıştırmak ve ailenin onu sevmesi için dua etmek... Arkadaşına, ailenin görüşünden şu anda bahsetme istersen. Bakarsın ailen seni bile şaşırtır...22 Yorumla
Soran+1 yılHerkes dedi arkadaşın gibi tanıştır ama korkuuuorum konuştuğum çocuk babam yanlış bir şey söylerse incinirse birde bana sormaz mo hiç mi benim kürt olduğumdan bahsetmedin diye ailene çok korkuyorum iki tarafladaa aram açılacak
- +1 yıl
Çok fazla irdeliyorsun. Bir şekilde harekete geçmelisin yoksa hiçbir şey yapamadan vazgeçeceksin. Zor bir durum, kolaylıklar dilerim...
Gizli Üye(30-35)+1 yılYaa bısey dıyım mı aynı benı anlattın , bızım fakültede baya kürt var onlar konusurken hayranlıkla bakıyorum şivelerı o kadar hoşuma gıdıyor kı , bende bır kürdü sevdım cok cok sevdım ama inan ki kürtler kadar piç bir topluluk gormedım ıslerı guclerı kızlarla kynatmak piçlik yapmak. Benım ailemde kesınlıkle kürt ıstemıyor ama gel gör kı ben kımden hoşlandıysam kürt cıktı. ben bu huyumu sevmıyorum cunku atatürkümü sevmeyen ülkemın topraklarına gözunu dıkmıs bı topluluk onlar o yuzden uzak duruyorum babamın sözunu dınleyıp kürtlere yanaşmıyorum.
40 YorumlaDiğer konusunda 881 cevap paylaştı. bende kürdüm.. biriyle çıktım 5 yılımı verdim.. onlarda Türk'tü.. sonu hüsran oldu.. Benim bildiğim bir aile çocuğunun iyiliğini istiyorsa bazen çocuğunun kararlarına saygı duymalıdır... Düşe kalka her şeyi öğretmeli çocuğuna... Ailenin kendi fikirleri çocuğa bir şey öğretemez..
21 Yorumla
Soran+1 yılBenimde sonum seninki gibi olacak :(
+1 yılK*rtler ve aile sevgi saygı terbiye? güldürme Allah aşkına ensest ilişkinin %90 oldugu bir ırk ailen ne güzel düşünüyor öyle dogu istiyorsan biraz daha git azerbaycan Türkü ya da orta asya Türkleri var. Atatürkçüler degil TÜRKÇÜLER sevmez k*rtleri ne mal olduklarını bilgimiz için.
615 Yorumla
Soran+1 yılönyargılı olmayın bukadar. türklerde nasıl herkes aynı değilse kürtlerde de değildir.
- +1 yıl
şimdi bacım o T büyük olacak sonra biliyorum ki konuşuyorum k*rtlerin %90 aynıdır bana ögretmeyin
Soran+1 yılbende "t"ürküm. sanki Allahı küçük yazmışım gibi t büyük olacak deme, olmasada olur. daha 18 yaşındasın nereden bileceksin hepsinin aynı olup olmadığını. komik...
- +1 yıl
yaşla alakalı birşey göremiyorum ögrenme araştırma gerektiriyor bu işler TÜRK Yazacaksın t yi küçük vurgulamanda cok komik işi hemen dine baglıyorsunuz herzamanki tipler
Soran+1 yılşaka gibisin
- +1 yıl
söyleyecek birşey olmayınca şaka gibisin gerçekler bunlar git biraz daha araştırma yap o universiteye boşa gitmiş olma kütüphanesini imkanlarını kullan belki düzelirsin
Soran+1 yılsende bir an önce liseyi bitirde üniversiteye git din dil ırk ayrımı yapmamayı öğren
- +1 yıl
:D emin ol bu konu hakkında senden daha fazla bilgim var o yüzden böyle davranıyorum herkesi sevdiniz bir TÜRKÜ sevemediniz
Soran+1 yılBilgin olsa insanları ayırmamayı öğrenirdin. Ne biçim türksün.
- +1 yıl
ablacım beni sinirlendirmeye başlıyorsun artık şu anasın sattıgımın T sini büyük yaz artık bilgim bana bunu yapmamı söylüyor TÜRK Irkçısıyım var mı? Ben Saf TÜRKÜM neyin ne oldugunu çok iyi davranıyorum nezaman ırkını seven bir TÜRK görseniz böyle davranıyorsunuz digerleri yaptıgında humanist biz yaptıgımızda kötü oluyor
- +1 yıl
çok cahilsin keşke ölsen
- +1 yıl
kıza yüklenme reis zaten ask acısı cekioms
- +1 yıl
bunun gibi cahiller yüzünden TÜRKÜM demek bile suc oldu herşeyi dine ya da ırkçılıga baglayan humanist cahilin teki işte
+1 yılIrk ayrımı yapmıyorum ama kürt istemem ya kültür farkı çok sorun
102 Yorumla
Soran+1 yılfazlada kültür farkı yok ki. her şeyi bizimki gibi.
+1 yılben kürdümde sahsen kürtlerin en sevdiğim ozelligi genelde olene kadar evli kalıolar aynı kisi ile benim gözlemlerim ole
122 Yorumla
Soran+1 yılgelde aileme anlat :(
- +1 yıl
kürt oldugunu solemesin o da sonucta kimliginde kürt yazmıyor ya :)
Soran+1 yılbunu bende düşündüm annem sorduğunda ismini bile farklı söyledim resmen yalan söyledim ama tanışmak istediğinde ortaya çıkacak ve konuştuğum çocuk incinecek
- +1 yıl
ismini neden yalan soledin ki
Soran+1 yılberzan deseydim annem kesin sorardı kökenini
- +1 yıl
önyargıları yıkmak atomu parcalamaktan daha zormus:( işin zor bacım Allah yardımcın olsun.
- +1 yıl
ölene kadar aynı kadınla evli kalkmak ha? :D :D ne komiksin sen öyle 2 3 kadın ile evlenen bir ırksınız olum hala gelmiş lagaluga yapıyorsunuz
- +1 yıl
@mevlutapple yok kanka onlar araplar
- +1 yıl
bana k*rtleri ögretmeyin ya görüyoruz hepsinde 20 cocuk 2 3 eş sonra dövlet bize bakmıyır
Soran+1 yıl@mevlutapple çok önyargılısınız herkes aynı değildir ozaman türklerin hepsinide aynı kefeye koyalım
- +1 yıl
@mevlutaple 2-3 esi olana hic rastlamadım ben 20 cocugada en fazla 11 cocukluya rastladım onlarda arapmıs
- +1 yıl
@mevlutapple
- +1 yıl
Hehe en fazla 11 cocuk oda arapmış ulan istanbuldayım hepsinin en az 10 cocugu var sokaga salıyorlar serserisi torbacısı hırsızı ne varsa k*rtlerde
- +1 yıl
@mevlutaple alnında kürt yazıodu zaten :D
- +1 yıl
@mevlutapple ---- bende istanbuldayım kanka
- +1 yıl
soruyoruz herhalde nerelisin necisin diye sanlıurfa siirt van batman elini sallasan doguluya carpıyor
- +1 yıl
anladım kanka @mevlutapple
Soran+1 yıl18 yaşındaki bir çocuğu alttan almakla en iyisini yapıyorsunuz :)
- +1 yıl
ben her zaman boyleyim hatta onu takip ediyorum :D
- +1 yıl
takip edeyim dedim
- +1 yıl
ablacım sen hala yaşamı bakıyorsun ya? Seninle tartışmak bile hata galiba 70 yaşındaki biri gibi konuşuyorsun ilk önce yaşa bakmadan bir konuşmayı dene
- +1 yıl
soran hanfendi beni takip edin belki ilerdde yardımım dokunur
+1 yılrus kızları da türklerden hoşlanıyomuş diye duymuştum. bu mantığı da görünce doğru olduğuna kanaat getirdim :)
00 YorumlaDiğer konusunda 1,7b cevap paylaştı. Genelde çirkin teşko tipli kızlar çıkıyor ben hiç güzel bir bayanın kürtle çıktığını görmedim
30 Yorumla- Diğer konusunda 763 cevap paylaştı.
+1 yılAlın bunu burdan bunu burdan alın..
https://www.youtube.com/watch?v=bufmGntSCRQ00 Yorumla Kürt Türk hiç farketmez bence iyi insan olduktan sonra kafana takma hiç
01 Yorumla
Soran+1 yılama ailemi ezemem ki arada kaldım :(
+1 yılKurt ne ara agir bir taviri var kendin bilirsin kafana gors takil
01 Yorumla
Soran+1 yılAnlamadım
sen esmer ten, bol bol kara kıl seviyorsun
idealindeki erkek tipi öyle
kökenle ilgisi olduğunu sanmıyorum212 Yorumla
Soran+1 yılevet ama kürt olmalarıda bir artı benim için.
Soran+1 yılzaten alakası yok ki siyasetle üni de bazen gruplar oluyor asla katılmaz bildiğin türk gibi
Soran+1 yılailesiyle tanışmadım daha çok erken önce kendi ailemi kabullendirmem gerekiyor. ama kürtçe konuşulması beni rahatsız etmez kesin!
Soran+1 yılbana ne gibi zararı olabilir ki?
Soran+1 yıl35 yaşındasınız demek ki bir şey yaşadınız elbet vardır bir bildiğiniz ama herkesde aynı olacak diye bir şey yok.
mutluluk dileğiniz için teşekkrederim
Soran+1 yılIrkçısınız hepiniz ya
bir kürt erkeği olsrak srkandayım güzelim
14 Yorumla
Soran+1 yılaileme anlatsam olay çıkar.
konuştuğum oğlana anlatsam ailesi ırkcı diye beli benden uzaklaşır.
neyapıcam ben?
Soran+1 yılen iyisi ayırlmak zaten. zamana bıraktıkca aileme ve ona yalan söylemekten sıkıldım
- Diğer konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılKürtlrr olarak cok tatliyiz.
10 Yorumla Diğer konusunda 1,9b cevap paylaştı. hayırlısı inşallah sağlam bir kürt arkadaşın olur
01 Yorumla
Soran+1 yılOkumamışsınız
+1 yılacıma duygusu ile sevdayı karıştırma
26 Yorumla
Soran+1 yılacıma duygusu mu? Saçmalıyorsunuz.
- +1 yıl
inşallah yanılırım
- +1 yıl
kürtler zaten cana yakın vefalı insanlardır ancak senin yaklaşımın farklı ondan
Soran+1 yılnasıl farklı ya? ilgimi onlar çekiyor nesi acıma duygusu bunun?
- +1 yıl
tekrra diyorum umarım yanılırım ama düşünerek karar ver
Soran+1 yılSizi anlamıyorum
Gizli Üye(30-35)+1 yılAynı ben. Akrep burcu musun
05 Yorumla
Soran+1 yılevet akrep burcuyum
Cevap sahibi+1 yıl:))>
Soran+1 yılnasıl anladın ki?
Cevap sahibi+1 yılEig seçersen söylerim :D şaka biyana Akrep kadını tarif ettiğin erkeklerden hoşlanır çoğunlukla
Soran+1 yıl:) :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılKürt ismi nasil oluyor ki neydi ismi?
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAferim
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHarikasın
00 Yorumla
Devamını Gör(5)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!