" Kişinin namazı niyazı sizi aldatmasın siz onun dirhem, dinar ile olan ilişkisine bakın " " Devlet malından hırka aşıran savaşta ölse bile şehit olmaz " " Eğer devlet yöneticileri zenginleşirse halk fakirleşir, devlet yöneticileri fakirleşirse halk zenginler "... Bunlar hadis ve benzer bir çok hadis vardır.
"Din gibi temiz bir duygu, politika gibi kirli oyunlara alet edilemez. Din ait olduğu yerde, temiz vicdan sahnesinde yaşanmalıdır." Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK
Bakın arkadaşlar mümin için namaz yemek içmek gibi bir şeydir. Doğaldır. İnsan su içerken sağa sola mı saklanır hayır. Adamları çekmişler namaz kılarken olay bu.
"Biz dini yaşarız, siz tuccarligini yaparsiniz" demiş Erdoğan. Ne de güzel demiş.
Ce bir daha din konulu sorulara M. Kemali karsitirmayin. Sağlam çelişkidir.
Gösteriş için namaz kılmasa ibadetini gizli yapardı. Mustafa Kemal'e laf etmeden önce bir düşün..
Diyanet'i kim kurdu? Kuran'ın mealini tefsirini anlamanız için kim yaptırdı? İmam Hatipleri kim açtı? Laikliği anlamayıp din düşmanlığı yapmış gibi Atatürk'ü kötülemekte ayrı bir ironi.
Peygamber Efendimiz hangi farz namazini gizli yaptı? Nasıl anlayis bu anlamıyorum ki..
Ay zaten M. Kemal hakkında konuşmak bile istemiyorum. Laikliği yanlis anlamak gibi bir şey yok. Kuran yasalarini kaldirmanin hilafeti kaldirmanin vebali nedir az çok tahmin edersin bence. Aman sakın başlama iyiligimiz için yaptı yok hacılar hocalar kandirmasin diye yaptı... Bak gulecek takatim bile yok
Kuranda yazıyor dedim mi? Şeriat ülkelerinin ne kadar geri kafalı olduklarını belirttim.
Arap ülkelerinde yaşayan tanıdıkların var mı? Benim bir çok arkadaşım Arabistan Katar Libya Suriye Bahreyn gibi ülkelerde yaşadılar. Arap ülkeleri her zaman geri kalmıştır.. Atatürk olmasaydı şu an Arabistan'dan farkımız kalmazdı..
Şeriattan bahsedeyim. Bunlar islam'da yok dersen tartışmak yerine sadece kaynakları veririm. Çekemem çünkü.
Hırsızın elinin kesilmesi Zina yapanın öldürülmesi Dinden çıkanın öldürülmesi Namaz kılmayan çocukların dövülmesi 6 yaşında bile evlilik yapılabilmesi (Kütüb-i sitte'de var. Peygamberinizin Aişe ile ilişkisini de detaylandırabilirim. Tatlı su müslümanları dışında bütün islam dünyası kabul eder. Çünkü sahih hadislerde geçmekte)
Kadının aklının eksik olması. Kadının dövülmesi. (Kocasına kadını ne sebeple dövdüğü sorulmaz SAHİH hadisi ve nisa 34 ayeti)
Sorularıma cevap verseydin keşke. Bunlar şeriat yasalarında var mıdır yok mudur?
"Şeriat kuran yasalarıdır. Kurana aykiri şeriat olmaz. "
İslami siteden cevap vereyim.
"6. Şeriat kelimesiyle, açıkça Kur'an'a, Hadise ve İcmaa dayanan hükümler kastedilmiş olur."
Şeriat sadece kurana dayanır demek şeriatı bilmemekten ibarettir. Tam olarak öyle demeseniz bile..
İslam'da geçerli olan bir çok şey hadislerce belirlenir. Sahih hadisler denir bunlara. Ve sahih hadisler kütüb-i sitte'de vardır.. Buhari Tirmizi Ebu Davud gibi kaynaklardan bahsediyorum ben. Uydurma hadislerden değil..
Ve hepsinin varolduğunu biliyorsun o yüzden savunmaya geçmek yerine laf yaptın..
Müslüman da değilim ben. Dini kullananlara karşıyım sadece.
Ve son olarak araştirabilirsin ben de kocamı gerekli durumlarda boşama hakkına sahibim. Atıyoeum nafakasini odemedi, bana hayvan muamelesi yapto falan da filan daaaa...
Şu kaynaklara bakabilirsin. (Bkz. Buhari, e's-Sahih, Kitabu'l-Itk/13; Tecrîd, hadis no: 1596; Müslim, e's-Sahih, Kitabu'n-Nikâh/127, hadis no: 1438; Ebu Davud, Sünen, Kitabu'n-Nikâh/49, hadis no: 2170.)
Şimdi bu insanları normal de hiç sevmem ama kendileri çekip atmış değiller o yüzden yorumlamak ne kada doğru olur bilemem mesela şunu örnek versen anlardım ( seccadeyi de ters sermis ) https://pbs.twimg.com/media/Byxx-ZNIUAEKgCt.jpg
Öncelikle böyle bir cevap geleceğini biliyordum. Ama ülkenin cumhurbaşkanından bahsediyoruz. Cumhurbaşkanı istemeden ülkede en ufak şey olmuyor. En yakınları tarafından nasıl korunduğunu çok iyi biliyoruz.. Kaç bin koruması olduğunu çok iyi biliyoruz..
Ondan gizli bir şekilde namaz kılarken fotoğrafının çekilip internete koyulduğunu düşünmek kusura bakmayın ama aptallık olur..
Ya tayyibi savunacagim hic aklima gelmezdi ama ses kayitlari ve malum videosu gercek değil demek olur bu dediğin sacma yani olabilir o Allah la kul arasında kılıyorsa kendine kılıyor namaz kılıyor diye kimseye oy verecek değiliz
Ayetten bahsediyorsunda birde arkadan konusma var e adamın niyeti o değilse eğer kendi günahına bir sürü kişiyi ortak edip onlarada bir kanal acmis oldun yanlıs yani
O kadarını bilemem burada yansıtılmak istenen düşünce farklı benim demek istediğim bu müslüman bir ülkede din üstünden siyaset yapılıyor dini kullanıyolar resmen
Ana Sayfa > Diğer > Sorular > Namaz kılarken fotoğraf çekillip internete koyanlar hakkında düşünceniz nedir? ("Soruyu açmadan" düşünün ve objektif bir şekilde düşüncenizi yazın) ?
En İyi Cevaplar