Tartişma amaçli sormuyorum sadece merak ettim.
Şuana kadar neredeyse hiç sarı saçli veya açik kumral saçli bir kürt görmedim hep esmermi oluyorlar?
Şuana kadar neredeyse hiç sarı saçli veya açik kumral saçli bir kürt görmedim hep esmermi oluyorlar?
ÇOK SAÇMA DÜŞÜNÜYORSUNUZ BENDE KÜRTÜM VE BEN SARIŞINIM YEŞİL GÖZLÜYÜM AİLEMDE ESMER OLANDA VAR SARIŞIN OLAN DA KÜRTLER ASIL SARIŞIN VE RENKLİ GÖZLÜ OLUR BABA TARAFIM SARIŞIN YEŞİL GÖZLÜ ANNEMDE KÜRT ANNE TARAFIMDA DA SARIŞIN MAVİ GÖZLÜDE VAR ESMER KUZENLERİMDE
yav hani göster sarışınsan? doğal sapsarı saçların mı var?
Muabrek doguda sende yasasan sende esmer olursun sarisin arap gordun mu sen
Ben mardinliyim arabım mardinin ataplari genelde ya sarışın ya da benim gibi kumral olurlar. Esmer olmanin yaşadigin bölgeyle çokta alakasi yok sonuçta ben afrikada doğsaydim zenci olmazdim bu tamamen genlerle alakali bir durum
Sicak yerlerde yasadiklari icin adiyaman gini mesela daha esmer olurlar ben onu soylemek istedim
sarışın bir sürü kürt gördüm tanıdıklarımın çoğu beyaz tenli esmer birkaç tane var. ben bayağı beyaz tenli koyu kumral saçlıyım. babaannemin gençliği sarışın mavi gözlü vs her millette her tip var yani
Bende hiç rastlamadim genelde hep esmer koyu sacli oluyorlar
Ama salladın be ben yeşil gözlüyüm ve ten renkim de Beyaz ailemin yarısı sarışın ve renki gözlü çevrem de çok var en çok Van, Diyarbakır, Matsl de bulunurlar boş yapma
Cevap
13Cevap
ben kurt kiziyim ve esmer degilim fotodan belli olmaz sacmalamaya calismayin :-D dogu sicak ondandir belki bilemiyorum guneyde yasadim ben adanaliyim
Esmer degilsen nesin sarişin mi?:D
Arkadaş sen bildiğimiz esmersin lütfen kendimizi kandirmayalim
aynen ya kumralsin pardon hemde acik kumral:D egonu tatmin edeyim bari
Yav kizim bu kumral tanimi sariya yakin saça denir beynin mi basmiyor senin sac işikta cekildigine ragmen koyu cikmiş ve ayrica kumral sac karanlikta bile kendini belli eder senin saclarin kestane rengi * kezosu
Aksine kürtlerde bozo coktur renkli gozlude var bizim ailede renkli gozlu cok diyarbakirliyiz biz
Kürtlerde renkli gözlü azdir ve ayrica hiç bozo kürt görmedim
nerde yaşıyorsun
Salliyor öyle bi@ey yok diyarbakirlilarin %99 u esmerdir kendisi gibi
Neye. salliyo salak salak konusma Kurt olan benim Sen degilsin Ben sarisinim demedim ama. Sarisin arkadaslarim var bu sana dert mi
Kurt dusmani irkci sana ne esmerler mi sarisinlar mi ekmegimizi mi veriyosun suyumuzu mu
Bu soru "Ruslar neden şarışın?" Diye sormakla aynı.
+.1
Tamam
Kürtler aslen Sarışın ve renkli gözlüdür. Lakin Araplarla ve ermenilerle etkileşime girdikleri için Esmerler genelde.
Araplarla degil farslarla ayrica madem aslen sarişin ve mavi gözlüler hani nerde kardeşim bunlar? Götünüzden uydurmayin
fotoğraf sana ait değil ayrıca tarihi senden daha çok biliyorum sende kesin esmer bir kürt kızısın
Bak kardeşim ben de yeşil gözlüyüm beyaz tenliyim. Hem ailemde hem de çevremde çok renki gözlü ve sarışın insanlar gördüm yok bilmem kaplaraymiş bunlar hepsi hikaye benim kadar bilmezsiniz en çokta Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa da bulunurlar. Doğu zaten sıcak doğal olarak ten renkleri değişiyor buna anlamak o kadar zor olmamalı.
Çok az kürt tanımış olmalısın.. Ya da tanıdıkların hep belli bir yörenin insanıydı.
Sarisin yesil gozlu hakkari li sinif arkadasim vardi
geneli için konuşursak evet esmerler.
ama orjinal kürtler sarışın mavi gözlü olur.
Ulan bütün kürtlerin dilinde asil kürtler orjinal sarişin mavi gözlü olur derler ama hiç öylenbi kürt görmedim şimdiki kürtler yan sanayi herhalde :D
orjinal kürt şu bebek:
başka bir ırkla karışımı olmamış demek.
siz tr deki türkler şeklinize bakın.
orta asyadan geldiğinizi öne sürüyorsunuz.
çekik gözlü kısa boylu geniş yüzlü olmalıydınız.
ama öyle değilsiniz neden.
çünkü islamiyet ile tanıştıktan sonra araplar ve bölge halkı ile melezleştiniz.
Bulundukları yerleşim yerinin havası ve genlerinden dolayı.
kumral veya sarisin kürtler bilirim.
ama böyle bir soralim. karadenizliler neden sarisin?
Onlar küçükken sarışındılar deme öyle 😂
Japonlar neden çekik gözlüdür?
benm yaşadığım yer dolu be
Nerde yaşiyosun?
Sarişin derken sari saçlidan bahsediyorum kumral derkende açik kahve tonlarinda sariya dönük saç renginden bahsediyorum böyleleri urfada mi var yani?
yok öyle bişey hele ki urfada hiç olmaz sicak bölge oldugu icin hepsi esmer
Evet :D
Sende kürt oldugun için yediremiyosun işte o yuzden salliyosun hepsi senin gibi esmerler
Arap'lardan geldikleri için.
şu an tamamen sıçtın boş ve ezbere konuşuyorsun kürtlerin araplardab geldigini hangi tarih kitabinda okudun? Ben mardinliyim arabim araplarin kürtlerle uzaktan yakindan bir ilgisi yoktur
Hayrola, neden bu kadar görüşümün içine asıl sen sıctın ayıptır? Anlaşılan kürt olmalısın. Tarih kitabı demişsin. Lakin benim soyumda da Kürt'lük var. Ve Arap ülkesinden göçmeniz. Ve birçoğu oradan gelmiş. Baska nereden gelmesini bekliyorsun sen? dogu taraflarından, ülkelerinden? Aldın mı tarih kitabını @hakanist1907
Abi cehalet çok kötü bişey Allah kimsenin başina vermesin ayrica resimde ki sensen kumral degilsin esmersin kumral açik kahve tonlarinda sariya dönük saç rengidir
ya bir yürü ya. Kör müsün ışıgın az geldiği yerde resim çekilmişim. birde gelmiş tenimi sorguluyor
hem soranımız tartısma amclı değil diyorsun hemde, tartısma ortamını yaratıyorsun? söylesene bir sende ki cehaletin sırrı nedir?
Kumral ten rengi degil saç rengidir sen buğday tenlisin tam cahilsin
Tamam işte anlamıyon mu? Karanlıkta cekildiğim için sac rengim koyu çıkmış. Bu kadar basit
Kürt olsaydim dediğine karşi cikmazdim ve sana arap kökenli oldugumu söyledim. Hangi tarih kitabinda ve hangi arap ülkesinden göçmüşsünüz bir söylermisin? Lütfen bir konuyla alakali bilgi sahibi degilken o konuyla alakali yorum yapma tamamen ezbere konuşuyorsun ayrica adam hakli kara kaşli kara saçlisin kumral saç rengidir benim fotografta biraz karanlik cikmiş ama saclarimin kumral olduğu belli oluyor lütfen google aç ve kumral saç yaz belki şu cahilliğini üzerinden atmiş olursun iyi aksamlar
Hic bir tarih kitabi kürtlerden bahsetmez boş boş konuşma. Ayrica bu kadar kasma karanliktata cekilmiş olsan kumral olsaydim saç rengin açik renk çikardi esmersin
Sac rengimi mi çekip atayım? Karanlık oldugundan çıkmıyor. ve benim sac rengim demişsin. Allah askına gündüz dısarıda çekilmişsin gelmiş ne diyon. ve emin ol bu saç konularını senden daha çok iyi biliyorum;) ve birince ''cahil'' demek icin bir konu üzerinden bu belirlenemez. Asıl işte sen ezbere iş yapıyorsun. Ve gelelim göçmenlik tarafına. Baba tarafım İran göçmeni imiş. Ne oldu şimdi? @hakanist1907
Baban iranlı ise arapsindir kürt degilsindir ama oradan göç etmeleleri kürtlerin araplardan gelmesi anlamina gelmez lütfen saçmalama konuştukça batiyosun ayrica koy bakayim ışikta çektigin fotoyu bakalim kumralmisin bu kadar yirttin kendini
Ya soran sen ne ile cebelleşiyorsun? he esmerim diyelim. noldu şimdi büyük bir iş basardın bravo!!
* bildiğimiz koyu saçlisin kendine kumral diyosun senin egona sokayim ya esmerim demek zoruna mi gidiyor egon mu şişiyor kumralim diyince?
Sinirlendin yani. hmm tamam öyle olsun sende öyle inandır kendini;)
Ben ne sinirlencem la :D koyu saçliyim bembeyaz tenliyim ama kumralda değilim sarişinda ben gerçekleri kabulleniyorum bir zahmet sende kabullen google bir kumral saç yaz ondan sonra gelip bana evet haklisin ben esmerim diceksin
Soran esmer olsam ne diye kabul etmeyeyim? Esmerin güzelliği gibi var mı? üstelik o esmer kelimesi ten için kullanılır daha cok hadi bir nebze. sac için kumral kullanılır. ama ben sana diyorum ki, ısık eksikliğinden dolayı. hani kestanelilik rengi vardır. ısıkta acılır. karanlıkta koyulasır siyah gibi görülür hatta. he ondan? anladın mı
Bana kumral saçi bir tarif ederimsin :D
Bende kürt'üm babam babamın tarafı sarışın hep
Nedense herkes anam babam sarişin diyor ama biz hiç görmüyoruz sanirim sarişin olanlari depolarda sakliyosunuz
Ben beyaz tenliyim yeşil gözlüyüm hem ailem de hem de çevremde çok renki gözlü ve sarışın insanlar gördüm. En çok Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa, Van da bulunurlar. Doğal olarak güneydoğu bölgesine de yaşadığımız için ten rengimiz degir ama benim değişmedi bak beni gördün.
Lazlarında burnu uzun olur,
güneydoğu ekvatör gibi sıcak
Yaradan öyle yaratmış
yapacak bişe yok
ALLAH vergisi..
Hepsi değil. Arkadaşlarım var
Esmer olmayanı da var
ben gördüm sarı saçlı mavi gzlü kürt
Bende kurdum ve esmerım havadan
Yo sarışın da var
Evet 999 taneden 1 Tane cikiyor
Kesin sende kürtsün