Şimdi herkes Bodrum katta oturup kapıcılık yapmadığı için hidroforu bilmeyenlerde olabilir hidrofor şebeke suyunu bu makine ile apartmana Gönderen bir cihaz büyük bir cihaz ki ama ses yapıyor maalesef zemin katta oturanlar belki duyuyorlardır yani apartmanda olan varsa bu hidrofordan 15 Yıldır bu sesi her sular kesildiğinde dinlemekten bıktık 4 gündür de sular kesik iyice psikolojimiz bozuldu resiminide çektim bu arada bizim evin içinde koridorda neden kapıcı dairesinde olmak zorunda bilmiyorum ev sahibinin cahilliği insan oturacak değil mi burada hiç Düşünen yok ki rahatsız olup arada bir kapatıyorum Komşular inip suyu açın lütfen demesiyle babamın açması bir oluyor şu an kafam nasıl ağrıyor anlatamam 😔
Güncellemeler
+1 yıl
Sadece 1 görüş mü? Derdimi paylaşıyorum burada neden kimse yok
Ama işte sabahın köründe derin uykumdan uyandırıyor oturma Odasında yatıyorum hemen yanında koridor ki koridorda gördün makineyi zaten makinenin dibinde koltuk var ses yapınca rüzgarda yaptığı için gelen akrabalarımız oraya oturmak istemiyor yazın içeride oturmak istemiyorlar sıcak diye bize Kapatın şunu deyince kapatsak ne olacak ev sahibi evdeyse kızıyor onlar olmazsa Komşular iniyor açın diye ha bir de asansör makine sesi var o da asansöre her bindiklerinde Çalışıyor o da annemlerin yatak Odası'nın hemen yanında gece gelenlerde olduğu için çok ses yapıyor o da
Ev sahibinin düşüncesizliği 15 Yıldır bu dairedeyiz o makinenin tam Altın'da 2 buçuk metre kadar derinliği olan kuyu var genelde dolu olur onu boşaltan makine de var hidroforun yanında dışarıda ki ağarüç bahçe falan sulanıyor içme suyu değil o her yağmur yağdığında kuyu iyice dolar biz de açarız dışarı akar gider açmasak eve Taşar kuyuda ki pis su onun da ayrı sesi var 😔
bir mühendis olarak izolasyon yaptırmanızı tavsiye ederim , gidin marangozda hidroforun çevresini kaplayacak şekilde kontraplaklar ya da sunta kestirin kontraplakların ya da suntaların içerisine de ses yalıtım malzemeleri yapıştırın hidroforun çevresini kapatın %90a varan oranda ses kesilecektir.
oturma Odasında yatıyorum hemen yanında koridor ki koridorda gördün makineyi zaten makinenin dibinde koltuk var ses yapınca rüzgarda yaptığı için gelen akrabalarımız oraya oturmak istemiyor yazın içeride oturmak istemiyorlar sıcak diye bize Kapatın şunu deyince kapatsak ne olacak ev sahibi evdeyse kızıyor onlar olmazsa Komşular iniyor açın diye ha bir de asansör makine sesi var o da asansöre her bindiklerinde Çalışıyor o da annemlerin yatak Odası'nın hemen yanında gece gelenlerde olduğu için çok ses yapıyor o da
tamam da güzelim hidroforun kendisini soğurması için duvarda yeterli bir delik açar gelen ustalar etrafını da iç kısmına ses yalım malzemesi yapıştırılmış sunta ile kapatırlar hem dışarıya ses vermez hem de sıcak hava üflemez sıcak havayı direk duvardaki delikten dışarıya üfler. siz dediğimi yapın ne sıcak hava üfleyerek rahatsız edecek sizi ne de ses sorunu kalacak üzerini de sehpa olarak kullanabilirsiniz hem de görüntü kirliliği de ortadan kalkar ama asansöre yapılabilecek bir şey yok onun da ancak asansör dairesine ses yalıtımı yapılabilir ama asansör daireleri en üst katta olduğu için size bir faydası olmaz.
Kira vermek yerine Kapıcılık yapıyoruz Bodrum katta oturuyoruz işte kapıcılık maaşı 100 tl ya da 100 küsür bilmiyorum 15 yıl önce geldiğimizde 30 tl falandı kapıcılık maaşı ayrıca sıcak değil soğuk hava üflüyor
hayatın o kısmını bilmiyorum ama önce maliyetini bir araştırın (hatta kendiniz yaparsanız çok daha ucuza gelir) kendiniz yaparsanız 50 tl civarına mal olur bu iş konuşun ev sahibiyle elbet bir çözüm bulunur 50 tl için bu sesi çekmeye değer mi ? hem soğuk ya da sıcak üflemesi bir seyi değiştirmez bundan sonra ne üflerse üflesin duvar dışına üfleyecek.
Ev sahibiyle mi konuşacağız o konuşmaya gelmiyor ki bakarız bakarız diye Lafı geçiştiriyor bakarız dediği o kadar çok şey oldu ki mesela o kuyu dolduğu zaman mutfağın taşlarından su çıkıyordu paspasla kaç kova doldurup boşalttığımızı biliriz söylüyorsun hacı amcaya bakarız bakarız diyor günler geçiyor bakmıyor babam kendi halletti nasıl yaptı bilmiyorum da o su mutfaktan çıkmıyor artık kuyuya olduğu gibi dökülüyor
güzelim orasını bilemem 2 seçeneğiniz var ya hidroforu başka bir yere aldıracaksınız ya da dediğimi yapacaksınız benim yapabileceğim ancak bu kadar maalesef gerisi size kalmış sonuçta ben ev sahibine gelip illa böyle olacak diyemem.
Ben sadece derdimi paylaşıyorum orasını bilemem demenize gerek yok öneriniz için sağ olun da nickimi söylerseniz daha iyi olur bir kere güzelim dediniz sesimi çıkarmadım ama tekrar söylediniz demeyin lütfen
En İyi Cevaplar