Nerde yaşıyorlar peki bunlar bu da önemli eğer çocuk annesinin ülkesinde doğmuşsa ve orada yaşıyorlarsa oranın vatandaşı sayılır ama Türkiye de yasiyorsa Türk vatandaşı sayılır. çocuk eğer karar verecek kadar büyükse annesinin ya da babasının ulkesinin vatandaşlığıı kabul eder her iki durumda da iki pasaportu olur ama bir ülkenin vatandaşı sayılıyor :)
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Evet her iki ülkenin vatandaşı. çocuk yurtdışında doğdu sonra türkiyeye döndüler. ama aslen türk mü şimdi
Anne tarafın anayasası da böyle? Hatta anne tarafın vatandaşlığı da var çocukta. Birde diyorum ya ilk başta evli değillerdi türk ile. çocuk 8 yaşındayken türkiyede evlendiler. Şimdi bu türk, çocuğun kendisinden olduğunu nasıl kanıtlayacak
Çok saçma bir soru, Türklük anne baba ile ilgili değildir, senle ilgilidir, eğer kendini Türk hissetmiyorsan istersen Osmanlı Hanedanı soyundan gel, bir şey değişmez.
Anne tarafın anayasası da böyle? Hatta anne tarafın vatandaşlığı da var çocukta. Birde diyorum ya ilk başta evli değillerdi türk ile. çocuk 8 yaşındayken türkiyede evlendiler. Şimdi bu türk, çocuğun kendisinden olduğunu nasıl kanıtlayacak
Yardımcı olmaya çalıştım. sen gıcık olasın diye birşeylere çalışmıyorum. cocuksu geliyor ama anayasadan bir haber olan sensin insanlığımıza pişman ettiriyorsunuz
Evet doğrudur anayasanın ilk beş maddesini bilirim sadece.23 yaşına geldiğimde ben daha çok şey öğrenmiş olurum sen canını sıkma. anayasa özgür iradeden de bahsediyordur, madem bu kadar hakimsin neden soruma bozuldun?
Özgür irade insanlara hakaret etme yetkisi vermez. o zaman herkese küfredelim. lütfen engelle beni ve sorularını açık sor ki bir daha senin soruna cevap vermek gibi bir yanlışa düşmeyeyim.
En İyi Cevaplar