Bir arkadaş redbull içince kafa buluyorum diyor. Redbull da alkol var mı içindekiler kısmında alkol bulamadım, deneyenlerden yorum alabilir miyim?redbull
Redbull'da Alkol var mı? Alkol Oranı Yüzde Kaçtır?
Red bull içinde alkol var diyenlere komik misiniz demek istiyorum. Red bull sadece bir enerji içeceği. Böyle bir içeceğin içine alkol katamazlar. En fazla kafein katarlar. Redbull'da alkol var mı sorusunu hallettiğimizi düşünüyorum. Ama gene de bir bakalım Red bull içinde neler varmış diye.
Red Bull İçeriğinde Neler Var?
Kafein: insan vücudunun üzerinde canlandırıcı etkisi kanıtlanmıştır. bu nedenle red bull içeriğinde de bulunuyor. 37,5 mg kafein bulunuyor bu arada.
Taurin: O nedir diye soranları duyuyor gibiyim. :) Taurin bir aminoasit. Hani diyorlar basmışım aminoasidi bomba gibiyim. İşte o laf taurinden geliyor. Taurin insan vücudunun daha enerjik olmasını sağlıyor. Taurin bizim vücudumuzda normalde de bulunuyor ama yeterli olmayabiliyor. Bu nedenle ekstradan taurin alıyor millet. Kötü bir şey sanmayın yani. Bebek mamalarında bile bulunuyor.
B Grubu Vitaminleri: B vitaminleri bulunuyor. B grubu vitaminleri insan vücudunu güçlendiren en önemli vitamin grubu diyebiliriz. Eksikliğinde birçok tehlikeli hastalık bulunuyor. B vitamini insanın günlük olarak daha zinde, güçlü ve enerjik olmasını sağlıyor. Bu nedenle Red bull içerisinde de bulunuyor. Suda çözünen vitaminler var içerisinde. B53, B5, B6 vitamini ve B12 vitaminlerini içeriyor.
Şeker: şeker de bulunuyor. formumu koruyacağım diyenler uzak dursun yani. Bu arada 11 gram şeker bulunuyor. Normal bir meyve suyuna yakın yani.
redbull'da alkol var mı
Redbull alkol oranı anlayacağınız üzere sıfır. Ama şöyle de bir şey var. Bazı insanlar red bull'u genellikle içkiyle karıştırıp öyle içiyor. Vodka gibi içkilerle mesela. Bu nedenle alkol var mı sorusu hep dolanıyor ya. Arkadaşın nasıl red bull ile kafa bulmuş anlayamadım. Bence kafein ve taurinin verdiği canlandırıcı etkiyi kafa bulmak sandı. Red bull alkol içeriyor mu sorusunda hemfikir olduğumuzu düşünüyorum şu an. :)
alkolle uzaktan yakından alakası yoktur. ülkemizde satışa sunulduğu anda kafein derecesi yüksek miktardaydı, daha sonradan tarım ve köy işleri bakanlığı tarafından yasaklandı ve kaferin oranı düşürüldükten sonra tekrar piyasa da yerini aldı. şu an redbull ve coca cola'nın içindeki kafein miktarı hemen hemen aynı olmakla birlikte, bu içecekleri çay ve kahve takip etmektedir. kafein'in metobizlamayı hızlandırmasının yanı sıra insan vücudunu uyarıcı bir etkisi vardır. kafein olmazsa olmazların başında gelir insanlar için, en azından (benim) için öyle..
ferhat ile şirin nasıl birbirinden ayrılmaz bir efsane ise,
yok ya bence kafein coladan daha fazladir? redbull sonucta yani tüm dünyada ayni oranda. Hem redbullda sadece kafein yokki. %0,4 taurin var ve kafein %0,03. Bu almanyadaki redbullun oranlari türkiyedekine bakar misin ne Kadar merak ettim
yok...yüksek oranda kafein ve birkaç uyarıcı var sadece..redbull un aslı tayvan ın yerel bir enerji içeceğinden gelir ve redbull u ilk çıkaran adamın yani şirketin sahibinin tayvan a gezme amaçlı gittiği sırada jet-lag olduğunu ve bindiği taksinin söförünün kendisine verdiği içecekten içtikten sonra bu etkiden kurtulduğunu farketmesi sonucu bikaç aromayla tadı değiştirilmiş ama içerik olarak o içecekle aynı olan bir ürünü piyasaya sürmesiyle işlerin başladığını anlatıyodu bi ropörtajda orada okumuştum..
ama tabi ki eğitimsiz in de dediği gibi vodkasız redbull redbull değildir ;)
enerji içeçceği olarak geçiyor zaten arkasındaki talimatları okursan orada bira, alkol gibi şeylerle karıştırmayın diyor zehirlenme ihtimali doğurabiliyormuş. Redbull olsun brun olsun bunlar insanlara şeker yüklemesi yaparak enerji patlamasına neden oluyor çok içmek sağlığa zararlı ayrıca kilo almanıza neden olur
Yıldız Tilbe çok sarhoş olduğu bir anda Uzay Heparı ile birlikte olduğunu açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından acaba dedim, Uzay neyi ne kadar içti ? Ne içiyorsa bize niye aynısından vermedi ? Şimdi anlıyorum ki ReddBull'dan başka bir şey içmiş olamaz
O kafayı yapan kafein olmasın. 8 redbull biraz bünyeye zarar gibi geldi gözüme. İçinde alkol yok ama sinir sistemini "okşayacak" derecede kafein var. Bana ondan gibi geldi ve 8 bira içse daha az zarar görür gibi bir hisse kapıldım niyeyse.
Alkol yok o tip enerji içeceklerinde yüksek miktarda kafein bulunur alkol olsaydı insanı mayıştılar bunu daha çok sporcular yorulmamak için içiyor alkol içip uyusunlar mı senin gibi :D
hatırlatmakta yarar görüyorum enerji içeceklerini hammaddesi taurindir yani boğa sperması logosundaki boğa resmedilmesini sebebbi de budur .geçmiş olsun bu arada:))
üstüne bastınız ayağınızı çekiniz şu an devam eden bi alkolizm içindeyiz hemide vodka redbull:):) redbullda alkol falan yok bi etkiside olmuyo zaten sadece vodkayı tatlandırıyor benim için:) bu gece hepiniz bendensiniz sınırsız vodka redbull:):)
Redbul'un organizasyonunda çalıştım ben. iki günde yaklaşık 20 tane içtim hiçbir etkisini görmedim ama 56 saat uyumadığımı da eklersem belki de uykusuz kalabilmemi sağladı bilemiyorum.
Redbull tanınmış bir firma ve bir çok kontrol standartlarından geçerek raflarda yerini alıyor alkol içerse alkollü içecekler ile aynı yerde satılır her yerde kolayca ulaşılacağını sanmıyorum
En İyi Cevaplar