Türkçü olması güzel bir şey fakat İslâm'a bakışını beğenmiyorum ben. Ben bir ülkücüyüm ama Atsız'a kanım ısınmıyor. Buna da şu cümlesi sebep oldu: ''Türkleri İslâmiyet şereflendirmedi, Türkler zaten önceden de şerefli bir milletti. Bilâkis Türkler İslâmiyet'i yüceltmiştir.''
Cümleyi tam orijinal olarak yazamamış olabilirim, kimse kusura bakmasın öncelikle. Evet; Türkler İslâmiyet'ten önce de büyük bir milletti ama esas büyüklüğünü İslâmiyet'e girmeleriyle aldılar. Ayrıca; İslâmiyet zaten yüce değil miydi ki onu herhangi bir ırk yüceltsin? Zaten yüceydi İslâmiyet. Böyle tâlihsiz bir cümle kurmanın ne mânâsı var? Türkçülüğün içinde İslâm yoksa eğer, yazıklar olsun öyle Türkçülüğe! Ama eğer Müslüman Türk kimliğini koruma mücadelesiyle bu, ne mutlu öyle dâvâya!
1
17 Yorumla
Soran
+1 yıl
Sadece Türklük davasi Dinin ne olursa olsun Turk ols Hem unutma irkxilik ve turancilik davasinda atsiz alparslan turkesle beraber yargilandi
Biz Müslüman Türk dâvâsını savunuyoruz kardeş, kim ne derse desin! Bu demek değil ki Müslüman olmayan Türk'ü dışlayalım, hayır! Onu kandaş olarak elbette seveceğiz. Fakat Başbuğ'un şu sözünü unutmamak gerek: ''İslâm ruhumuz, Türklük bedenimizdir. Ruhsuz beden ceset olur.'' Nihâl Atsız'ın İslâm'a bakışı böyle olmamalıydı. Ben bunu bilir, bunu söylerim.
Neresi haklı birader? İslâmiyet zaten yüceydi, kimsenin yüceltmesine gerek yok! Türk milleti de büyük bir milletti İslâmiyet'ten önce, ama İslâmiyetle bu büyüklüğünü tamamlamış, kemale erdirmiş oldu. Doğrusu budur, gerisi palavra.
Müslümanlar İslâmiyet'i gerektiği gibi yaşamıyorsa, bu İslâm'ın düşüklüğü değil; Müslümanların terbiyesizliğidir. Sen nasıl olur da Allah'ın dinine yüce değil dersin lan?
Az bir bilginiz olsa konuşurdum da siz beni tartışmada yenersiniz birader. İmam-ı Gazâli'min dediği gibi; ''Ben cahillerle girdiğim her tartışmayı kaybettim''
Biliyorum birader, biliyorum. Türklerin İslâmiyet'ten önceki tarihi zaferlerle dolu. Bunun aksini iddia eden mi var? Gurur da duyuyorum Ergenekon Destanı'yla, Bozkurt Destanı'yla, Türeyiş Destanı'yla, Manas Destanı'yla. Amma Türklük İslâmiyet'ten yücedir dersen, orada benden lâfı yersin. O yüzden; mevzuyu fazla uzatmanın lüzumu yoktur. Kimseyi incitmek istemem. İşine bak.
Şimdi şöyle birşey var Hüseyin Nihal Atsız tamda Türklerin ortak inancı olan eskiden tabiki de Göktanrı inancına mensupduk Türkler olarak. Bir çok kaynak da bu şekilde geçmekde ki aksini iddaa etmekde çok zor eserlerini okuyanlar bilir zaten ama şu var biz Türkler zamanla asimile oldu olmadık değil seninle burada samimi konuşacağım. Araplar Allah'ın elçisi gelmeden önce hiçbirşeydiler. Tamam Allah'ın elçisi gelip Allah'ın buyruklarını emirlerini dile getirdi. Fakat şu var ; Hz. Muhammed vefat ettikden sonra yine cıvıttılar. şu an ne kadar cıvıttıkları da göz önünde. Şimdi yukarıda İslamiyete katılmamızla yüceldik demişsin ya hani İslamiyeti gelip güzellikle değil zorla kabul ettirdikleri gibi bir gerçekde var. Hatta tarihde Talkan ve Curcan katliamları olarak geçer. Bilirmisin bilmiyorum hiç araştırdın mı?
O katliamlar hakkında bir bilgim yok, yalan söyleyecek değilim. Fakat Türklerin İslâmiyet'e girişi Talas Savaşı'yla birlikte oldu, Karahanlı Hükümdarı Satuk Buğra Han'ın İslâmiyet'i resmî din kabul etmesiyle birlikte başladı diyebiliriz. Zorlama morlama yok. Ozan Ârif de öyle diyor:
Dedem Satuk Buğra Han'dan bu yana Türk-İslâm ülküsü demişim ona O yüzden ülkücü denilmiş bana Geçen geçsin, ben vazgeçmem dâvâmdan!
O yüzden; Türklük İslâmiyet'ten önce de büyüktü fakat İslâmiyetle daha da büyüdü, daha da şereflendi. O yüzden; hiçbir zaman Türklük İslâmiyet'ten yücedir diyemezsin, dediğin an kendini kâfir say! Daha da bir şey söyleme bu konuda, cevap vermeyeceğim çünkü.
İslamiyetin dogrulugunh arastirirsan bu buyuk adamlarin ve ataturkun islamiyeti neden sevmediklerini anlarsin kucuk beyinlerin alamayaci buyuk liderleri bilip bilmeden yargilamayin
tanıyorum ama malesef düşüncelerini hiçte mantıklı bulmuyorum... özelliklede türk ırkını dünyadaki herşeyden üstün tutması kadar saçma bir düşünce olamaz, heleki islam adına ileri geri konuşmasıda inanılmaz aptalca, tamam desit olabilirsin buna kimsenin hakkıda olamaz, lakin aynı saygıyı nihal atsızdan beklerdim ,
çok gariptirki türkçülük fikir bababalarından nihal atsızın yolundan gittiklerini söyleyen aşırı nasyonalist olan ülkücülerin bugünkü türk-islam senteziyle zaten çatışmıyorlarmı, insan soramadan duramıyor, madem bu kadar islama saygınız var ki her iki kelimenizden biriside islam var , peki nedir bu nihal atsız sevdası diyesi geliyor insanın..
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Artık banada biraz saçma geliyor ve ırkçı değilim asla
anladım kardeş ben seni onlarda işte sizler gibi kendi kimliklerine sahip çıkıyorlar ediyorlar onlarda aynısını yapıyor sizde aynısını yapıyor bak biz Lazlarda yapıyoruz Lazcamıza, Kültürümüze, Tarihimize sahip çıkıyoruz Laz tarihi diye birşey var ama kimse birşey anlatmaz işte biz yeni Laz gençlerine anlatırız kendi tarihlerini öğrensinler diye yani onların yaptığını kızıyorsunuzda aynısını sizde yapıyorsunuz be kardeş kusura bakma kızacaksın edeceksin ama öyle onlar Asimile olmak istemiyor öz kimliklerine sahip çıkıyorlar sizin yaptığınız gibi işte
Kardeşim onlar olmadan öncede ırkçılık vardı Atsız, Başbuğ ile yükselişe geçmiştir sadece İşmetpaşadan çok çekmiştir Irkçılar Etkiye tepki denir kardeşim küfür ediceksin ama bunu kabullenmek zordur ama gerçek bu Türkçülerde Türkistan derken Türki halkların bulunduğu ülkelerin bütünlüğüne göz dikiyor? sen göz dikiyorsan kusura bakma ama seninkinede göz dikerler
Türkistan derken bütün Türki halkları tek bir devlette birleştirmeyi planlamıyor musunuz? ama bu Türki halkların bulunduğu ülkelerin bütünlüğüne göz dikiliyor örnek Rusya mesela Rusya Türki Halklara Özerklik vermiş ama bölünme riski yok? ee empati yap kardeş içinden kim bilir neler diyorsundur
Kürtlerde Özerklik istiyor? neden Kürtlerin Özerklik isteğine tepki veriyorsunda Türki Halklara tepki göstermiyorsun? bak Türki Halklar şuanda Özerk şuanda Özerklik verilmiş edilmiş
Kürtlerde yaşadığı coğrafyaya Kürdistan diyo ve onlarda birleşmek istiyor işte Kürtler ile Türkler bu kavgayı yapmasalar hep birlikte ortak bir kimlikte birleşerek ama kökenlerimize sahip çıkarak yaşabilsek bu kavga çıkmaz Atsız bunu tohumunu atmış bir kişidir
Kürdistanta devlet zaten parçalarına baktığında hep Kürtler yaşıyor ayrıca sen Orta Asyadaki Türkle kendini bir tutuyor musun? buradaki Türkler veya Türk kimliğini kabullenenler Anadolu insanlarıdır Arnavut, Laz, Kürt, Pomak, Arap bu Türk kimliğini oluşturmuş durumda ortada Türk diye birşey yok Türkiyede yaşayanların çoğu Göçmen
sen buna inandırılmış aslında Özünü , kimliğini kaybetmiş birisin bende kendimi Türk sanıyordum bir zamanlar bende Milliyetçiydim ama yaş ilerledikçe Kimliğimi, kültürümü kaybettiğimi anladım şimdi LAZ Kimliğime sahip çıkıyorum kardeşim kusura bakma kızacaksın ama Türkiyedeki sistem Asimilasyon uyguluyor yani Kimlikleri yok ediyor Kürtlerin neden böyle ayaklandığını düşünüyorsun aynısını Rusya, Çinde yapıyor
o zaman kendi kimliğine, kültürüne, tarihine sahip çıkan insnalarada karşı çıkmıcaksın çünkü onlarda aynı sizin gibiler sizde bölücülük yapıyorsunuz onlarda yapıyor bir arada yaşamak varken
aga bak her şeyin iyisi kötüsü vardır gelin ırkçılığı bırakalım hep birlikte ortak bir kimlikte ama Özkökenimize sahip çıkarak ülkemize sahip çıkalım ne diye boşuna kavga edelim birbirimizle
En İyi Cevaplar