Halı hangi deterjanla yıkanır, halılardaki lekeler nasıl çıkarılır?

Halılarımı yıkarken hangi deterjanı kullanmalıyım?
Herkese teşekkürler iyi geceler millet.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Bulaşıkları dezenfekte etmek için makinenin içine kaşıkların koyulduğu yere bir parça limon koyuyorum ve iki tatlı kaşığı elma sirkesi döküyorum. Bunların haricinde tabiki deterjan kullanıyorum.
Aaaa bulaşık ve halı ne alaka ya ben bulaşıklar içinki bir soruya yazıyordum yanlış oldu çok pardon 😅
Halılar Nasıl ve Hangi Temizlik Ürünüyle Temizlenir?
Bir çok temizleme ürünü bulunmaktadır halılar için kimisi kalitesinden ödün vermezken çoğu pahalı fiyatına rağmen bir işe yaramaz. Evimde küçük çocuğumun olması nedeniyle hemen kirlenebiliyor halılarım bende deneyimleyerek doğru ürünü buldum. Bir kaç öneri sunacağım size.

Bulaşık makinanıza kulandığınız patlayıcıyı leke olan alana bir miktar döküp beyaz temiz nemli bir bezle silerseniz lekeden eser kalmayacaktır. Özellikle kan, mürekkep, meyve suları, çay, kahve gibi lekelerde kolaylıkla size temizlik sunar.

Halınızda bulunan lekeye bir kapta karıştırdığınız sirke ve karbonat ekleyip temiz bir bezle ovalarsanız ardından durulama işlemi yaparsanız leke kaybolacaktır. Ama yine de bunun için Rinso'nun limon ve karbonat içeren deterjanlardan da yardım alabilirsiniz.

Halı şampuan markaları arasında en iyisi diyebilirim. Pahalı olması dışında bir sorunu yoktur kalitesi gayet iyidir leke olan alana bir miktar döküp silerseniz hemen leke çıkacaktır fiyatı nedeniyle diğer yöntemlere gitmeme sebep olan üründür.

Özellikle mutfaktaki yağ kir pas yemek lekeleri gibi bir çok lekeyi çıkarmakta üzerine yok sıcak suya tableti atıp bir kovada çözülmesini bekleyin ve bu suyla leke olan alanı silip durulayın leke kaybolacaktır.
Lekenin üzerine kabartma tozu serpip emmesini, sonra vakumlamasını bekle, ancak lekeler çok eski olduğundan, karışımın gücünü arttırmak için kabartma tozu da ekleyebilirsin. Ardından bir çorba kaşığı renksiz bulaşık deterjanı, bir çorba kaşığı beyaz sirke ve iki bardak ılık suyu karıştırın.
Cevap
7Cevap
www.google.com.tr/search yanlış hatırlamıyorsam annem bunu kullanıyordu. bir de leke olur olmaz ıslak mendille silersen geçer. mendile biraz bulaşık deterjanı da dökebilirsin
Peki tesekkurler :)
Ankara soda matik bu. burada satilmiyo ki. ankarada yengemgil bunu kullaniyolar ama ben burada nasil bulayim bunu :)) ah memleketim ahh sodan bile dillere destan
Ne demek satılmıyor :) sadece ankarada mı satılıyormuş şaşırdım doğrusu. ankarada olsaydım kargolayıp gönderirdim 😄
haha tskler :))
😃😃
Kimyasal kullanma. Tavsiye etmiyoruz. Leke konusuna gelince, halılarını değiştir ya da mümkünse halı kullanma.
:S saol param bol olsa değiştirirdim. halı kullanmassam olmaz. bir yerde haklısın tahmin ettigim üst solunum yolları hastalıklarına neden olma ihtimali olabiliyor. fakat ona kalırsa çoğu eşyayı hayatımızdan kaldırmamız gerekiyor.
küçük basit lekeleri genel temizleyicilerle alıyorum ama tamamen temizlenmesi için yıkamaya veriyorum açıkçası genel temizleyicileri önerierim basit lekeler icinse
Karbonat ve limonla yikiyorlar bayada etkili
Bulaşık deterjanı çamaşır makina deterjanı
Tesekkurlerr :))
Eig için tskler
Eğer haliyi evde silmek istiyorsan asla arap sabunu kullanma halıyı kecelestiriyor bulaşık makinası parlatıcı ya da van is cosla hali silmek için kullanabilirsin deterjan arap sabunu çamaşır suyu ya da diğer kimyasallar haliya zarar verir sildikten sonrada halıyı arindirmaya unutma deterjan lekesi kalırsa halinin arkasına kusar buda benden size tavsiyeler. 😊
Sivi arap sabunu ile yika poncik
Hali yıkama kaldimi bacim?
Kaldi kaldi :))
Verimmi yikamacinin nosunu busefer ben ısmarlim vallah çiçek kimin yapıyor :)
Biliyorum. Fakat ben yikamak istiyorum cunku yillarxa binada yasadim hep yikamaciya verdik yikicak alan olmadigi icin şu an kendi evimdeyim mustakil tamda istedigim gibi. Bahcemde halilarimi yikamak istiyorum cok mu sey istiyorum :)
Müstakil Bahçeli ev kendi evin. Oh ne güzel valla. En güzel deterjanı biliyorum ama demiycem :)
Hiih deme. Ben buldum bile. Pembeli hemcinslerim sag olsub
inş. güzel yapmaz hep leke kalır :)
Haha :)) leke kalirsa bende camasir suyu koyalarim halilarim beyazlar belki
:) :) :)
arap sabunu...
Emin misiniz?:/
Tsekkurler
Kosla.
Arap sabunu
Emin misiniz ya:/
Evet :))
:) peki