arkadaşlar şimdi bizim pencereler çoook eski tahta ve iki pencereli iki kt yani babam söktürüp pimapen yaptırıcak ama pislik olmasın diye tutturdular pervazlı olacakmış oda tahta renginde olsa güzel olur ama beyaz bildiğin pimapen duvarlara taşıcak hem pimapen bir pislendimi silinmiyor hemde jaluzi takıcağım için çirkin durur diye düşündüm pervazlı şöyle yani beyazını düşünün
bizim istediğimizde ise duvara taşan çerçevesi olmıycak eskileri söküp dışta kalan pencere yerine yeni pimapenleri takıp gerisini alçılıycaklar babamda tutturdu alçı dökülürde bu daha sağlamda yukardaki gibi ahşap renkte olsa gayet güzel durur evet ama beyaz olduğu için çirkin durucağını düşünüyorum bizim istediğimizde şöyle
yani tam bulamadım ama gördüğünüz gibi duvara taşan kasası yok sizce hangisi daha iyi bilenler bilir
Kasalı-pervazlı pimapen mi yoksa kenarları alçılanmış olanmı?
her iki sistemin de hem kullanış hem ustalık hem de mali yönden avantaj ve dezavantajları var, bir mimar olarak ben kendinden pervazlı pencereleri seviyorum. Sebebine gelince, öncelikle harici pervaza göre daha uygun fiyatlıdır, ve silinecek alan oluşturmaz pencere önlerinde, tam olarak 180 derece açılabilir, daha estetik durur, kasa içlerinde sarkmayı önleyen destek sacı olur en az 1,5 mm lik sac konulduğundan ve emin olursanız uzun yıllar ses ve ısı yalıtım sorunu da yaşamazsınız.
yorum yapan soruyu okumayıp sırf xper için sade başlığa bakıp resimlere bakıp alakasız bir cevap verirse ve soruyu oku dememe rağmen hala okumadıysa derim yani